Jobba heltid....

Hur orkar/vill folk jobba heltid? Håller på att få anfall på att dagarna är så korta, detta trots att jag bara varit kvar till 16.30 en enda dag.
Saken är att jag aldrig tidigare har jobbat heltid, jag har lyckats med bedriften att bara få jobb på 75%. Ska aldrig mer efter detta året utsätta mig för det igen, är hellre fattig och lycklig ; )

Nu har jag varit med om att plocka ut ägg ur en tjej = aj. Har sett befruktningar och studerat ägg som växt till sig några dagar.
Har varit med när det kommer spermadonatorer och även funderat över hur det känns för en kille att få veta att han inte har några spermier och därmed inte kan bli pappa. Hemskt, speciellt om man bara kommer dit som donator och vill vara snäll.
Det är ganska ont om donatorer, speciellt utländska män, nackdelen är att man när de ev ungarna är 18 år inte längre är anonym. Man kan alltså bli uppsökt av sina "donator barn". Så klart har donatorena inga förpliktelser mot barnen men ändå. Varje man får bli pappa till max sex barn men man har rätt att skaffa ett syskon med samma donator så i praktiken kan en man få tolv barn utan att veta om det.
300:- får de per laddning, det är samma ersättning till kvinnor som ju genomgår ett helvete innan med hormoner. Rättvist? Nej.

Embryonerna ligger och växer till sig i små droppar av medium som är täckta av olja. I dag skulle jag träna på att flytta embryon, detta görs med munpippetering. Embryonerna består av 1-7 celler så de är inte synliga för blotta ögat. Lite pillejox.
Är skitnervös för att göra sönder ett dyrt mikroskop eller förstöra på ngt annat sätt. Jag som ju flera gånger har vunnit OS i klumpighet...

Har nu fått ett eget litet labb och träffat min handledare som var mycket trevlig.
Strykjärnen mår bra, de blev härom kvällen tvingade att vara ute och springa. Tack och lov är det ingen tävling på G.

God Natt från en heltidsarbetande kvinna

Första dagen på ex-jobbet

Jag har nu börjat mitt examensarbete på Sahlgrenskas fertilitetsklinik. De första dagarna ska jag få gå med olika personer på labbet för att se alla delar av vad de sysslar med.
Som projekttitel har jag: "Vitrifiering av humana blastocyster." Vilket innebär att jag ska studera och dokumentera överlevnad, cellantal och utvecklingspotential hos blastocyster som blivit nedfrysta på ett speciellt sätt. En blastocyst är alltså ett preimplantatoriskt embryo som är 5-6 dagar gammalt. Embryonerna är av en eller annan anledning inte dugliga att använda utan doneras istället av IVF-patienter till forskning.

Började dagen med att titta på olika spermaprover. Fantastiskt spännande! Räknade spermier och kollade hur många som rörde sig bra och om de såg ok ut.
Efter lunch fick jag titta på ägg och se på när de befruktades. Helt otroligt att det kan funka i en glasskål! Var sedan med när en tjej fick sina ägg insatta i livmodern. Eftersom jag får panik av bara tanken på att ligga i en gynstol valde jag att bara titta på en patient. Känns oxå väldigt ovant att stå framför en främling som ligger i en gynstol...

Spenderade resten av dagen med att läsa artiklar om det jag egentligen ska syssla med. Ska bli väldigt kul att omsätta sina kunskaper i praktiken.

Vilken överraskning!!!

Har aldrig fått en så bra överraskning förr! Helgen var verkligen supertrevlig!

Saken var ju den att jag inte hade den blekaste om var vi skulle, blev lite förvirrad när vi åkte och åkte.. Hade lyckats klura ut på torsdagen att vi skulle på spa men inte vart. Detta enbart genom ett antal kryptiska sms. Höll på att gå av på mitten av undran. Vilken kille va?? ; )

När vi kom fram på fredagen bubblade vi och käkade trerätters middag.
Lördagen började redan kl 7 med frukost. (Därav Helenes kommentar om X tempo, annars är det Helene som blir upptvingad i ottan för att jag är så fruktansvärt hungrig...)
Vi gick sedan en promenad med hundarna, bubblade, åt lunch,var hemma hos några som Anders känner, bubblade, vilade, åt mat...
Lunchen var helt underbar med bla havskräftor och massa annat mums som tjocken (jag) glatt vräkte i mig : )

Kommer att leva länge på denna helgen... Känner mig just nu mest lyrisk och nöjd med livet i allmänhet!

Kidnappad

Blev kidnappad igår vid kl 12!! Färden gick till Sunne och Selma Lagerlöfs Spa.
Överraskningen gick direkt in på topp tio. Ska skriva mer imorgon!!!

Kliar och kliar och kliar

Tvättdag... Finns det ngt tråkigare än att tvätta? Fatta hur lyckliga ni är som har egen tvättmaskin.

En snabb shopping sväng som inte gav mer än en ny ansiktskräm. Och ja, antirynk kräm. Har använt det sedan jag var 25 år. Rädd för att åldras? Näää
Men såg en massa snygga höstkläder...

Sitter bara och väntar på imorgon. För er som inte känner mig såväl så är läget så här, oavsett vad det är så är det spännande.
Vill man göra mig glad så ger man mig en inslagen present. Vad som är i spelar ingen roll, kan vara en gammal socka. Det är själva förväntan som spelar roll.
Så även om den mystiska morgondagen innebär en tripp till Mc Donalds vid Stigs Center så är det kul!!!!

Nej, får ge mig av till syrran strax och gå en sväng med långnäsorna.

Kliar mig i huvudet

Bjöd Kristina på lunch, sedan gick vi runt stora Delsjön och snattrade som bara tjejer kan ; )
På kvällen kommer ett kryptiskt sms om att jag ska ha med mig ngt fint och bikini till helgen?
Fattar nada och ringer upp sms skickaren. Blir inte så värst mycket klokare. Bara att jag ska åka på fredag och kommer hem på söndag. Hundarna kan följa med men jag behöver inte ha skogsmullekläder med mig.

Nu snurrar hjärnan runt i skallen.

Älskar överraskningar!!! Vad ska vi göra? Förslag tas tacksamt emot.
Ni som tycker att jag ska tävla GLÖM DET!!! Dessutom ringde jag dem redan igår och avbokade.

Shit vad jag längtar till fredag, kommer inte att varken kunna äta eller sova.

Boooring

I dag var jag och Christer en sväng på Kallebäck, tog en fika och gick en mini promenad med Carina. Eftermiddagen var otroligt tråkig eftersom jag passade Helenes hundar och med andra ord inte kunde göra mkt mer än att stirra på TV.
Kvällspromenaden gick snabbt... Åskregn och inga regnkläder...
Har bestämt mig för att inte tävla på söndag, tyvärr.

Svullo dag

Planen var att gå upp tidigt och börja ställa om dygnet till arbetsdygn men efter att ha snozzat i över en timme så var det kört. Samlade kraft att göra ngt riktigt men då ringde Nils och frågade om vi skulle käka lunch.
Efter ca 150 st små vårrullar, några liter jordnötssås och en ansenlig mängd stekta nudlar så stog magen ut i fyra hörn. Älskar thaibuffe...
På eftermiddagen var jag, Kristina och Jukka på Gilda skolan och fick helkroppsmassage... br />Massagen avslutades med kaffe, äpplekaka och en massa skratt på Trädgårdsföreningens kafe.
Eftersom det ändå är en svullodag var det lika bra att avsluta med en kall öl.
Vad ska man säga? Härligt är livet!!!

Regn

Just nu regnar det helt sjukt mycket. Får nog bli tapeterna i sovrummet som får högsta prio idag. Hundarna har stått bundna ute i regnet hemma hos min syster Christine så de såg bara glada ut att få komma in...
Var hos C och käkade frukost tillsammans med en massa bakfulla tonåringar som varit på kräftskiva.
Systersonen hade grav ångest... ; ) Rätt åt dig, låt bli brudarna istället.

Frågan är:

Hur kan det komma sig att tjejer/kvinnor älskar att snoka? Länken birthday är uppskattad hos alla tjejer medan killar/ män skiter i sån info.
Finns det ngt bättre än att snoka? På birthday får man inte bara reda på hur gammal ngn är utan oxå vad de heter i andranamn. Jag har redan kollat upp väldigt många. Både sådana jag känner och gamla ex pojkvänners gamla ex tjejer och alla andra som är värda att kolla ; )

Så tjejer snoka på !!!!!

HAHAHAH

Sitter här med nya datorn och har prexis upptäckt att någon granne har trådlöst nätverk som jag kan koppla upp mig på gratis!!!! HAHAHA
Gott!!!

Gårdagen och förmiddagen var mycket bra. Har aldrig blivit så bortskämd. Värmer gott i hjärtat.

Onsdag

Fikade på Kallebäck med Bob (Johan) och det var trevligt. Känns bra om vi kan vara vänner igen. Helene sa strängt till mig innan att jag skulle vara snäll och glad som kexchoklad vilket jag oxå var.
Har saknat mina och Bobs pratstunder.
Idag torsdag har jag rivit tapeter hela dagen! Fan vad duktig jag är. Nu ska vi ut och gå med Lisa.

Det lutar åt att det inte blir ngn lägre klass, kan inte riktigt uppbåda kraft att träna ordentligt. Måste ju köra spår, kryp, budföring och plats om det ska gå vägen. Och allt detta på en vecka...

Imorgon ska jag och Helene till restaurang Runström (min mamma) på lunch.

Läger!

Årets läger har alltså gått av stapeln! Fredag åkte jag, Gitte och ca 3 kg godis upp till Finspång. Väl uppe så överaskade Uppfödaren med kräftkalas!!! Vi Göteborgare tittade lite skeptiskt på Stockholms kräftorna men de var super goda!!! Efter några öl och mycket trevligt prat kändes det väldigt lagom att krypa ner i bingen.

Lördagen inleddes med att Kalle åkte på stryk av sin syrra Cobra. Inte konstigt att tävlingen gick åt helvete. Vem kan begära ngt av en hund som just blivit Cobra biten?
Redan på friaföljet gav jag upp, både jag och Kalle var okoncentrerade. Det hela slutade med något av ett rekord 98 p. Hade nog betyg på typ tre moment. Men! Rutan funkade och han tog rätt vittringspinne. Alltid något.
Men det hela uppvägdes av att Figo fick ett första pris i tvåan!
Efter denna misär åkte vi till skogen och körde ett sökpass. Gick ganska bra även om jag HATAR sök. Så det så.
På kvällen fick vi en underbart god kyckling röra, se recept i Nettans kommentar. Trött som man var så blev det inte många öl innan bingen kallade... Jag och Gitte låg och fnittrade en lång stund. Varför blir allt så roligt när man sover i samma rum som ngn annan?

På söndagen var det dags för lydnadsträning och uppletande. Jag körde framåtsändandet och kryp, fick bra tips om krypet. Uppletandet gick bra även om Kalle var tvungen att visa alla vem som bestämmer i familjen. Det vill säga han. Sorgligt nog var det dags att bege sig hemmåt efter det traditionsenliga gruppkortet.
På hemvägen avhandlades viktiga ämnen som karlar, karlar och karlar. Jag hetsåt godis och Gitte försökte hålla Horton på avstånd.

Som instruktör hade vi Elisabeth Weber- Johansson. En mycket trevlig tjej!
Marktjänsten sköttes till stor del av Pettri med asssistans av Ceasar. Duktiga killar även om Nettan påstod att det var spel för gallerierna.

Kan bara säga hurra för Nettan för att hon ordnade ett så trevligt läger!!!

Snart

Snart kommer min egna rapport från helgens kennelläger, ska författa det i kväll. Igår måndag var jag trött som ett svin, pysslade lite hemma och slöade lite allmänt.
Idag har jag, W och K varit ute och gått och tränat kryp på Kallebäck. Nu är jag hos parenteserna och hämtar nya datorn!!!

Torsdag

Modern fyller 74 år och detta firades med ett litet kalas. Det var bara jag, Christine, Nils och Klara där men det var trevligt! Massor av god mat och trevligt snack. Tillslut sa modern att vi skulle gå för hon orkade inte med oss längre.
Efter det var jag ute på en kvällspromenad med Sebastian, behövdes efter all mat...
Idag fick jag brev att jag kommit med på lägre spår i Uddevalla. Skit. Hade förträngt det. Innebär alltså att jag måste spåra lite, det var flera månader sedan..
Nu ska jag och Gitte starx åka upp till Finspång på kennelläger. ser inte fram emot att tävla imorgon, kanske backar ur, har tränat för lite. dags att inhandla lite godis och annat smått och gott som behövs på vägen upp!

Bättre en fågel...

Bättre med en fågel i handen än tio i skogen... Typiskt mig att alltid ha tio fåglar i skogen men inte en jävel i handen.

EM

Så spännade!!! Både Holm och Törnblad över 2.34!!!! Men bara 3 och 4...

lite lullig

Sitter nu här och är lite lullig. Men är det GBG kalas och EM så är det. Var idag och "fikade" (läs drack öl) med en gammal kompis från kom vux.
Både fredagen och lördagen var jag ute och det var kul!!!
Speciellt roligt var att i fredags var Emily med, hon var hemma på visit från Frankrike - saknar Emilaj...
I måndags hade jag lite sådär dåligt samvete för mitt osunda leverne men detta botades med att jag och Carina var ute och gick och snackade skit i tre timmar.
I tisdags jagade mina hundar en nakenbadare över klipporna i Björlanda. Lite skämmigt... Slutade med att jag fick gömma mig i vassen för att:
1. Hoppas att det skulle få hundarna att vända om jag försvann.
2. För att dölja min nästan, sånär på ett par bikinitrosor, nakna kropp.
Gubben hade iaf inga synliga men, allt hängde och dinglade som det skulle.

Fick lite panik igår när vi var och tränade eftersom Kalle slarvade som fan på vittringen. Tävling på lördag ju... Var därför tvungen att tillbringa morgonen på Kallebäck tillsammans med mina vittringspinnar.

Som jag är

Har det senaste diskuterat mitt stjärntecken:

Vädurens ledande kvalitet och Marsinflytande ger honom de ultimata ledaregenskaperna. (We like)
Eldens element ger honom dessutom ett oberäkneligt och oförskräckt temperament. Ett oerhört starkt ego och självförtroende gör honom visserligen till en bra ledare, men kan dock få honom att verka alltför dominerande och maktfullkomlig.
(Snack, eller?)
Den typiska Väduren är en utåtriktad, spontan och ivrig till sin läggning, alltid full av energioch entusiasm. En enkel och rättfram personlighet som ger ett fräscht och naturligt intryck - en frisk fläkt i vardagen!
(Verkar ju bra, sluta klaga, jag är en frisk fläkt)

Han axlar gärna ansvar och vill känna att han har en ledande position, annars mår han inte bra. Väduren är en handlingsmänniska, och då han ju alltid tycker sig ha rätt är han snabb att fatta rätt beslut. Hans översvallande sätt gör honom till en rolig kamrat. Hans starka drifter gör honom även till en bra livspartner. Om han inte får sin vilja fram kan han dock bli ganska barnslig.

Pionjäranda och äventyrslust hör tecknet till, liksom behov av spänning och dynamik i tillvaron. Vädurmänniskan älskar utmaningar och tar gärna chanser. Hon tycks ha obegränsade energiresurser och ett ständigt behov av något nytt att bita i, en riktig igångsättare.

Men det är inte alltid Väduren hinner fullfölja det hon föresatt sig, eftersom denna ivriga individualist ideligen hittar nya spännande projekt att sträva mot.
(Ja, detta stämmer ju tyvärr)

Här finns en inneboende "jag först"-mentalitet och ett stort aktivitetsbehov. Väduren har mängder av kraft och energi som behöver få utlopp. Omväxling och fysisk aktivitet är nödvändiga ingridienser i vardagen, och framgångar i idrottsliga sammanhang är inte ovanliga.
( Ha ha framgång när man var snabbast på Tjörn... haha)

Ett behov av att hävda såväl sina åsikter som rättigheter är utmärkande. Väduren är inte rädd för konflikter utan är beredd att slåss för sina principer. Tendensen att rusa in i saker och ting gör att hon ibland kan upplevas som en aning burdus och gåpåig.
(har vi hört detta förrut???)

Denna eldsjäl har ett högt tempo i sina handlingar och förväntar sig omedelbara resultat. (tyvärr igen...)

Planeten Mars är tecknets härskare, vilket gör Väduren till den naturliga ledaren, fylld av mod och handlingskraft. Viljestyrka och framåtanda hör tecknet till, och Väduren har ingenting emot att styra och ställa med omgivningen, varför hon ger ett bestämt och säkert intryck. Den ivriga, tempramentsfulla läggningen kan emellertid resultera i att reaktionerna iblnad går till överdrift.
(Öhhh, ja överdrift ...)

Vädurmännsikan bör se upp, så att hon inte i ren obetänksamhet kör över andra med all sin iver och entusiasm.
Tålmodig eller speciellt uthållig kan man inte beskylla Väduren för att vara, men å andra sidan finns här stora fonder av ärlighet och initiativanda - raka rör och öppna kort är Vädurens paroll.
Människor präglade av detta eldiga, temperamentsfulla tecken kan ha svårt att trivas i underordnad ställning, varför de i regel söker sig något självständigt eller arbetsledande yrke. Om ledarbegåvningen och entusiasmen används på rätt sätt, har Väduren förutsättningar att bli en verklig kraftresurs i arbetslivet. Arbetsuppgifterna får gärna innehålla rikligt med utmaningar, eftersom Väduren i grunden är en tävlingsmänniska!
(Här ser du Pelle!!! Det är inte mitt fel!!!!)

Fysiskt associeras tecknet med huvudet. Tendensen att rusa iväg och åta sig för mycket gör Väduren predestinerad för spänningshuvudvärk, varför det är viktigt för denna eldsjäl att lära sig koppla av en smula emellanåt.
(Japp, använder bettskena)

Stämmer ju av någon konstig anledning väldigt bra???

Helenes blogg

Helenes blogg är så himla fin med bilder. Varför har jag inga bilder? Jo, för att Helene inte låter mig ha kameran. Och vägrar att släppa till datorn någon längre stund. Tydligen sitter hon på nätet och flirtar med killar... : )

Igår var vi och tränade och det gick bra, verkar som om jag har fått ordning på rutan igen. Tur eftersom tävlingen närmar sig med stormsteg.
>Fantastisk känsla att om två dagar är jag ledig igen!!! Gott ska det bli att slippa spela pedagogisk hela dagarna. Känner just nu mest för att slå den ena ungen med den andra. Har idag kört varianten att utfodra dem hela tiden så att de håller sig lugna medan de tuggar.