korningspoäng

Hittade just Brolles poäng så här kommer dem:

+3 Tillgänglig, öppen
+3 Stor jaktkamplust
+1 Liten social kamplust
+3 Livlig
-1 Obetydlig skärpa u. kvarstående aggressivitet
+1 Liten försvarslust
+2 Relativt nervfast
+3 Måttligt hård
+2 Stor dådkraft
Skottfast

Korning och lite annat smått och gott

I lördags korades bror Brolle. Det var utan tveka en av de tråkigaste korningar jag sett ; )
En snäll och glad Brolle viftade på svansen åt alla farligheter. Kan den hunden bli rädd???? Men han visade en fin kamplust och knep lilla jakten direkt, snyggt!
Helene hörde Reino väsa att "det är typiskt belgare, antingen är de vrak eller riktigt jäkla bra".
Kalles korning blir alltså 23/9 i Vänersborg med Tommy och Ove som dömer. Ser fram emot detta!!!
Kalles exteriör var utan några större anmärkningar. Förutom att kärringen tyckte att han var fet och dåligt musklad... Detta utan att ha känt på Kalle. Jag var givetvis tvungen att på söndagen fråga Annika Falkenberg(sjukgmnast och guru på hundmuskulatur) hur hans muskler var. Hon sa att han var ovanligt välmusklad för att vara terv...
Så det så!
Det var verkligen en trevlig dag, Kalles och Brolles farsa Regal hade rest ända från Stavanger för att titta på sin glada son. Fast Regal fick lite lön för mödan eftersom han även fick para en tik... ; )
Efter korningen åkte vi hem till Marie och Pelle och grillade. För oss som inte bor i ett jädra paradis är det verkligen trevligt att få sitta och grilla korv på en solig altan. Regal fick med hjälp av mig testa deras studsmatta. Han verkade ganska likgiltig. ; )
Pelle däremot verkade mycket besvärad av att hans hund upptäckt vad man ska ha tjejer till... Brolle försökte med alla medel sätta på sin syrra Blissa. Blissa tog det hela med ro eftersom hon hade ett ben att gnaga på. Efter det fick Brolle gå in i huset... Stackars Pelle har redan glömt hur han förmodligen själv var i tonåren, hehehhe.
Fru uppfödare passade på att vara i fjällen men med sms så blev hon uppdaterad. Skvallerkärring som jag är så ringde jag henne på kvällen och hon verkade mer än nöjd med sitt Brolle barn!

På söndagen la jag ett spår var åt hundarna. Kalles spår var kortare än jag trodde så han fick gå Willes oxå. Sedan sov Kalle resten av kvällen.
Wille spårade i bekväm promendatakt. Lite skillnad mot Kalle som drar som en flåbuse.
Resten av söndagen ägnade vi åt att lata oss i soffan.

anthrax

Konserten varade i 30 sekunder... Men vilken kväll det var!!!
6 tjejer och 400 killar, kan det bli bättre?

Hade skitskoj!!!

Fick ett tråkigt besked igår... Anns Justy är borta... Alltid lika tråkigt när det händer. Justy fick i alla fall vara glad och frisk in i det sista. Kommer att sakna den lilla cementgrisen. (som hennes matte kallad henne) ; )Jag vet att hon har det bra nu tillsammans med Eira, Senja, Bella och alla andra där uppe i hundhimlen. Jaga många katter och kaniner Justy, det förtjänar du.

Hundarna ser fram emot att få aktiveras idag, äntligen. Ska antagligen ut med Lisa på kvällen. Har lite skoltjafs att syssla med nu.

JÄÄÄÄÄÄ

JÄÄÄÄ!!!!!
I kväll ska jag, Roth, Jukka och Andreas på Anthrax. Ska bli grymt kul!!!
Roth ringde just och sa att hon har 5 liter sprit hemma så jag skulle inte ta med någon öl....
Hundarna lär bara få en promenad idag, liksom igår.

Påsk

Vilken toppenhelg!!!!
Mycket trevlig hundträning, spår och uppletande. Roligast var Lisas spår över stock och sten genom snår. Bäst var spåruppaget som Mia lagt.
Tråkigast var att Kalle inte ska koras pga domarbrist... Mysigast var min ensama fika vid bilen, i solen, med goda mackor.
Kuligast var min dejt med J fast bakfyllan inte var lika kul. Godast var maten på Thörnströms.

Trodde inte at påsken skulle bli så här kul!!!!!

Thörnströms

I går kväll var vi och åt en underbar middag på ”Thörnströms”. Det hela började med fyra små aptitretare och fem olika sorters bröd. Till brödet var det två sorters smör, det ena smaksatt mer tryffel.
Första rätten var ett ostron med någon slags kall isröra till. Jag har aldrig ätit naturella ostron så det var kul att testa. Ska aldrig äta det igen… Fy för Lars vad det smakade.
Nästa rätt var anklever med päronkräm, ankleverskum och lite annat smått och gott. Gudomligt.
Sedan kom min favorit pilgrimsmussla.
Kalvbräss är gott men den friterade märgen som var med… Kunde inte förmå mig att äta märg. Såg ju exakt ut som hundarnas märg ben. Yack!
Marulken var helt otrolig. Kalven likaså. Ostarna mycket goda + att vi fick dela på Helenes ostar. Efterrätten var även den mycket smarrig, mjölkchokladmousse med lite andra saker bredvid.
Sedan ska man inte glömma de små rätter som bjöds mellan rätterna antingen för att fräscha upp smaklökarna eller bara för att få lite extra.
På det hela en superb middag!

Hundträning och smått och gott

I måndags var jag med Helene i stallet och tänkte bara gå en runda med lite lydnadsträning. Kalle visade sig vara helt galen och sprang som ett skållat troll. Han fick göra en liten sakletarrunda. Jag hade givetvis inte planerat för detta utan fick lägga ut min bilnyckel (!!!), två pappersnäsdukar och två bajspåsar. Han hittade allt när han sansat sig lite. Vi körde också lite framåtsändande som gick bra.
I tisdags var vi hos Annika och passade på att använda hennes skog. Jag gick ut ett spår tillsammans med båda hundarna som var lösa. Kalle sprang även i dag som ett skållat troll. Har aldrig sett en hund springa så mycket och så fort. Wille blev helt slut och såg ut som om han hade rabies med fullt med fradga runt hela munnen. Kalle verkade inte ens berörd…
Han kommer lite då och då in till mig, tankar lite kärlek och en eller annan godis och sedan är det full rulle igen. Fattar inte vart han får sin energi ifrån?
Efter denna uppvisning i springande selade jag på Kalle. Första biten av spåret gick på grusväg och detta var lite förvirrande eftersom vi dessutom hade gått tillbaka från promenaden på andra sidan vägen så spåren var bara ca 2 meter ifrån varandra. Men Kalle klarade det ganska bra med lite styrning från mig. Resten av spåret gick i skogen och bortsett från en gång när jag tror att han tog upp spåret från Wille gick det superbra!!!
I spåret har han fattat att näsan ska vara på hela tiden, han missar aldrig en pinne om han inte kommer helt fel.
I går hade jag labb hela dagen i skolan och var helt slut så jag och Helene köpte massor av godis och kollade på en DVD…Gott är det att ibland bara mysa med en hund (Kalle) på magen i soffan.

Idag fick jag dåligt samvete när jag tränade lite lydnad med Kalle… Han ville inte sätta sig i halterna och tillslut fråga jag vad det var med honom? Det visade sig vara så att han var så skitnödig att det i stort sett hängde utanför. När han skitit var han tillbaka på banan igen…

Bullbesök

Har ju inte ens nämt att min Bulle är hos Helene. Det är verkligen kul att träffa henne även om det samtidigt är sorgligt att se hur hon blir äldre och äldre.. Nu ska jag göra mig impopulär genom att klippa hennes klor ; )
Och nu syftar jag ju på Bullen även om Helene oxå blir äldre och äldre ; )

söndag

Även idag var kursen kanon!
Kalle fick börja med att gå en promenad som var preparerad med saker. Meningen var att vi skulle gå som en vanlig promenad och se om han använde sin näsa. Första föremålet hittade han men sedan koncentrerade han sig mer på hästar och andra människor. I slutet på andra varvet började han förstå att det låg saker i skogen.
Dagens första ruta låg för nära bilvägen för att jag skulle våga släppa Kalle där så vi stog över.
På eftermiddagen fick Kalle främmande föremål som låg på en rak linje. Eftersom Kalle har fått för sig att man inte tar främmande folks saker så gick det ju inte så bra...Men vi ska hårdträna detta nu. Får lämna saker till folk som Kalle inte känner och bara träna med dessa. Förhoppningsvis kommer det att släppa snart...

Ska absolut göra många sakletar promenader och se om det lilla kräket börjar förstå nyttan med att ha näsan på.
Man kan i alla fall inte anklaga honom för att var inkonsekvent, han tar inte främmande saker och han letar inte efter främmande människor. Saken är ju den att han plockar alla typer av föremål bara de luktar av någon han känner. Knäpp hund.
Tänkte träna lydnad efter men Kalle var för trött så vi gick över balansbommen och a-hindret istället. Läskigt!

Ser nu fram emot spår och uppletar träningen, ska bli kul att köra igen!!!!

Uppletar kurs!

I dag har jag och Kalle gått första dagen på uppletarkursen med Git. Blev väldigt positivt överraskad av Git som jag upplevde som en mycket bättre instruktör nu för tiden.
Vi fick börja med att visa hur vi leker med våra hundar... svårt... Jag och Kalle leker ju inte så ofta, det brukar sluta med att vi bråkar. Kalle går lätt in i kamp med mig och jag är ju inte sen att svara på hans uppmaningar tyvärr.
Men vi fick några bra tips som jag ska tänka på.
Kalle fick sedan göra en full ruta. Han sprang ut kanon. Rakt och på fullt djup. Men sen är det ju den där detaljen med att han ska ha näsan på oxå....
Jag är själv imponerad av att jag kan skicka honom 20 gånger på samma ställe utan att han tröttnar = mycket positiv. Men som sagt, om näsan hade varit på första gången så hade det ju inte behövt bli 20 skick på samma ställe ; )  
I morgon ska vi göra en övning som förhoppningsvis hjälper till med detta. Git tyckte för övrigt att Kalle verkar vara en trevlig prick och det kan jag ju hålla med om!!!
Jag ska tänka på att inte berömma "tom skick" utan bara när han kommer med grejer. Och såklart mitt ständiga problem... att jag pratar för mycket med Kalle.
Fattar inte varför jag hela tiden måste prata så mycket? Det är ju inte så att jag aldrig kommer till tals annars : ) Man kan ju tycka att jag  själv borde bli trött på min egen röst någon gång.

Ska verkligen tänka på att leka mer med honom. Jag tycker att träningen är som lek och att boll osv mer är beröm. Har länge velat kunna leka med honom utan att det ska urarta.
Fast vi är båda bra på att gosa!!! Gosa är nog det som både jag och Kalle gillar bäst. Kalle sitter i knät och jag pratar lite med honom och luktar lite på hans goda nacke... Mys!!!!
Willes dag bestod i att vara kökshund dvs gå runt och tigga när alla satt och åt.


äntligen fredag

Spåret igår gick bra!!! Skulle träna på upptag och hade tänkt ut en bra väg att gå. En grusväg i spöregn... Utan att markera där jag lagt upptagen...
Men efter lite förvirring (Kalle är ju van vid att matte strular till det) så gick det kanon!
Sista sträckan var lite längre så han fick spåra fram till sitt slaktade får som han glatt demolerade lite till.
Kalle verkade uppskatta att vara spårhund igen så vi ska absolut skärpa oss och spåra mer regelbundet igen.
Bejla (Bodom) spårade oxå väldigt duktigt!!! Hon fick två valpspår utan någon retning och båda gick bra, hon är absolut redo för svårare utmanningar!

Har just haft en datorlaboration i skolan. Men även den mest hårdföra handledare smälter när de får hjärtformade karameller... ; ) Resten av klassen väste att jag var en jädra fjäskis men vad???

Ska strax gå ut och hämta Bullen som ska bo hos Helene hela helgen. Själv ska jag och Kalle på uppletarkurs med Git Jerring på PBK. Hoppas det blir bra!

Nu minsann....

Nu har Helene varit snäll och fixat så att även jag kan blogga... Världen håller andan av spänning....
I dag är det snöstorm ute, igen. Jag och hundarna väntar på att Lisa ska komma hem, vi ska förhoppningsvis spåra.
I går bestod hundaktiviterna av en rask timmes promenad. Härligt vårigt ute.
Jag hoppas verkligen att spåret går bättre än söket som numera är nedlagt. Jag och Kalle blev mest ovänner och förvirrade.
Tränade lydnad häromdagen och det gick strålande! Rutan funkade flera gånger, krypet var riktigt snyggt!!!
Kul att man börjar se framsteg!
Nej, nu är det dags att gå vidare!

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!