? Vad har hänt?

Måndag: Liseberg med klubbkamrater från Kallebäck, mycket trevligt!!! Kul att kunna umgås även utan hundar. Jag är visserligen superfeg och vågade inte åka något men har bestämt mig att det ska bli ändring på det!!!
Nästa gång vi går till Liseberg ska jag tvinga mig själv att åka.

Resten av veckan jobb och andra tråkigheter.
br />På söndagen var vi en sväng till Kallebäck för att fika och träna. På eftermiddagen kom Jesper och hälsade på Kalle! På kvällen var vi ute och gick med Lisa.

Spyr snart på mitt jobb, bara fyra dagar kvar till frihet!!!!

.......

Så mycket händer så att jag inte hinner skriva men snart så...

M3 och lite annat

Onsdagen kvalar in till "värsta dagen i mitt liv". Vi fick lära oss hur jobbigt det är för polisen i Närke, att man inte ska använda boll eller godis när man tränar hund utan bara berömma med rösten alternativt brottas lite kärvänligt med hunden.
Vi fick oxå veta att SBK är en allmän hundklubb och inte längre en brukshundsklubb, vi fick skratta åt tanken på att en vavva skulle gå MH banan. Om instruktören köpte en malle skulle hon inte kunna komma tillbaks nästa år och ha kurs för mallar är så jobbiga och man måste lägga all sin tid på dem. Då tyckte jag det var dags att avslöja att jag och Helene inte var schäferägare...
Mentalkunskapen vi fick oss till livs var lite disskusioner om bla jakt och lite förklaringar på svåra ord som tex dådkraft. Detta tog ca 20 min.
Med jämna mellanrum klappade Helene mig på armen och bad mig "för fan ta det lugnt, släpp det".

Skulle kunna skriva mycket mer skitsnack men detta får räcka.

På torsdag slutade jag tidigt så jag, W och K åkte ut och badade. Skönt som fan. W vadade omkring i vattnet medans K låg på min arm och solade magen. En bit från oss låg ett par och nuppade som fasen, var faktiskt impad att de orkade fast det var typ 40 grader.
På kvällen var vi ute på promenad med Lisa, Beyla, Helene och CO.

I dag fredag var jag sen på jobbet, ensam med en hyperaktiv ADHD unge. Undrade hur jag skulle palla att ha honom hela em men kom snart på lösningen: arrangerade en springtävling med bara honom som deltagare. Ungen fick springa fram och tillbaka på gården medan jag stod under tak och hejjade på (det regnade men regn har ingen dött av). När han började bli trött sa jag att han höll på att förlora tävlingen vilket fick honom att rusa några varv till!
När han var helt slut gick vi in och spelade spel. Som jag för övrigt vann eftersom jag fuskade utan att han märkte det.

Okej, skyddsträning

Gitte ville ju veta hur det gick med Kalle och skydd - håll till godo:

Kalle är ju som alla vet en liten mes. Han försöker ju gärna framställa sig som snortuff men det är inte så många som går på det. I lördags tyckte Lisa att Kalle skulle köra lite skydd igen eftersom det var ett år sedan sist.
Hade till mitt förfogande två skickliga figuranter, Jörgen och Stefan. Det hjälpte inte. Kalle som vanligtvis är väldigt kampglad började mesa sig från start. Med Stefan gick det ganska bra men med Jörgen var det tvärstopp. Till saken hör att Kalle ÄLSKAR Jörgen men inte idag. Troligtvis var det första gången i Jörgens liv som han skrämt en hund genom att bara titta på den.
Kalle tvärvägrade att kampa med Jörgen trots att han lät som ett fruntimmer. Med detta inte sagt att Stefan skulle vara en kärring ; )

Träningen skulle alltså gå ut på att kampa inget annat... Wille tyckte däremot att ärmen var kul. Stefan tog på sig ärmen och Wille bet lite i den. Med framtänderna. Yttersta spetsen på framtänderna. Fantastiskt gripande ; )

Mina föräldrar har köpt sig en till hund. En ursöt tioveckors dvärgpinscher. Så gullig och tydligen väldigt busig. Kalle väntar ivrigt på att få sätta tänderna i den.

Imorgon väntar Backamolägret och M3, ska bli kul!!!

Tävling, Stormvallen mm mm

Så var det dags att debutera i trean för Kalle!!! För mig var det fjärde hunden vilket bara låter skrämmande.
På platsen fick vi 8,5 eftersom Kalle låg som en giraff och stirrrade omkring. Fria följet 8, där var jag ganska nöjd för träningen har gett resultat även om slutet var uselt.
Läggande under gång hade Kalle aldrig gjort = 0... Då blev jag lite sur vilket gjorde att Kalle blev väldigt mån om att vara till lags dvs komma till mig så snabbt som möjligt. Inkallningen... Hunden kommer i 240 km/h och har inga planer på att stanna.
Skickade till rutan och blev supernöjd med att han hittade in rätt och la sig i mitten. Sedan bröt vi...
Så trots att vi bröt är jag nöjd med att rutan gick bra och att fria följet har blivit mkt bättre! Ska anmäla till Finspång och hoppas det funkar bättre där!

På lördag var vi på Stormvallen tillsammans med Lisa, Christer, Lollo, Stefan, Sanna, Hans, Helene och såklart Karin och Jörgen. Vi körde lite spår, sök, lydnad och buskskydd.
Mycket trevligt tjötande runt grillen!! Super trevlig dag!

Söndagen tillbringades på Kallebäck, ingen träning för mina hundar dock, Kalle var trött.

Tisdag

Morgonen ägnades åt diverse hundaktiviteter. Var först och tränade en sista gång innan tävlingen, gick väl sådär. Kalle reste sig när jag gick förbi honom i rutan och la sig när jag inte sa bra direkt på ställandet i inkallningen. Vittringen gick super likaså fria följet.
Ska bara kasta metallen några gånger imorgon för det har jag glömt att träna överhuvudtaget...

Efter det åkte vi till Volvo-skogen och plockade svamp eller letade efter svamp för det fanns bara några ynkliga små gula. W och K tyckte iaf att det var skönt att springa som galningar.
Hade sedan lite miljöträning - släpade ner hundarna i cykelkällaren medan en snubbe stog utanör och höll på med en sån där "betonggörasöndergrej". Lät rätt mycket...

Har nu jobbat och även idag gick allt bra! Åkte tom dit tidigare så att jag skulle kunna äta lunch, vad gör man inte för gratis mat?

Igår fick jag sms från Jens som vill träffas igen... Ska nog göra det, han är väldigt trevlig. Säga vad man vill men han ger inte upp i första taget!

Metaltown

I fredags var det dags för Metaltown! Grymt bra musik och grymt trevliga människor. Jag var absolut mest extrem med min rosa t-shirt bland alla svartklädda rockare... ; )
Var där från kl 14 - 24, rätt trött på kvällen alltså...Det enda negativa var att det var så lång kö till öltälten.
Super dag!!!!

På lördag gick jag och Lisa med hundarna i två timmar för att köpa glass, vad gör man inte för att få smaka nya sorter?

På söndag tränade jag lite lydnad, var på Kallebäck och kikade för att sedan åka på 20 års kalas hos min systerson Mattias. Trevligt och god mat.
Willy Gustavson tror att vi får 305p på fredag. Hahahhahha stackars Willy borde nog sluta döma om han är så förvirrad.

Och hur känns det när en av ens före detta bästa vänner säger att det är under hans värdighet att ringa mig? Känns för jävligt. Är så jävla besviken...
Trodde aldrig att han kunde vara så elak?



Har idag jobbat första arbetsdagen på dagis, allt var bra, trevliga barn och bra personal.

VARMT!!!

Är nästan tårögd av hur bra Kalle går i lydnaden nu. I dag sprang han in i rutan till första konen och backade själv in i rätt läge. Så duktig!!!
Undrar om han tänker visa sin duktiga sida på tävlingen? Antagligen inte, det brukar bli pannkaka första gången i trean.
Har idag varit i stallet och vattnat hästar och tog en sväng till Kallebäck.

Som en röd kräfta

ser Helene ut efter en dag på klipporna vid Björlanda. Jag, W och K var där även igår. Inte så lugnt som man kan tro.
En bad/sol dag börjar med att aktivera AD/HD terven i vattnet så att han är lite lugn resten av dagen. Jag och W försöker freda oss så gott det går från den galna K. W har kommit på att om han går långt ut i vattnet så följer inte K efter. Då får jag ta smällarna istället...
Funderade igår på om K kunde leka med hink och spade?
K ligger sedan max 20 cm från mig. Gärna på mig, vad är det för solskyddsfaktor på en terv?
I går när jag låg på magen och halvslummrade kände jag mig iakttagen... Tittade upp och såg rakt in i Kalles ögon 2 cm ifrån mitt ansikte- matte ska vi leka?
Men efter ett tag ligger han där så mysigt på rygg med alla fyra benen i luften på sin mattes arm.

Med andra ord har det varit två lata dagar med sol och bad, nakna karlar och thailändsk take away. I kväll ska vi gå pomenad med Lisa och träna lite vittrings apportering.

Nästa vecka börjar jobbet- SUCK!!!

Sommar

Sommar och inte mycket sker... Tillbringar mycket tid på Kallebäck = mitt andra hem. Det är ju så när man inte bor i något jädra paradis, då får man ta vad som bjuds.
Tränar stackars Kalle varje dag inför den STORA dagen = trean i Uddevalla...
Idag hade vi värsta blodbadet på träningen eftersom Kalle hade slagit sönder sin näbb i bilen. Blev mao inte så mycket tränat, dels på grund av blodet och dels på grund av att det är typ 100 grader varmt ute. Drack istället en ansenlig mängd kaffe med gubbsen. Och här får ju verkligen Anders ursäkta att han inkluderas i "gubbsen" ; )

I fredags var jag och Cissi ute, skulle bli en lugn kväll men träffade grabbgänget som bjöd på drinkar med andra ord blev det sent, mycket sent. Men vet ni vad??? Jag fick visa leg för att komma in på krogen. Trodde att vakten skojade men han var allvarlig. Hans min när han såg att jag var 33.... Ska leva på detta hela veckan!!!
Och nej ingen av grabbarna var något för mig. Jag har ju intressen på annat håll. Som är superduper hemligt så inga kommentarer i bloggen tack!
Igår var jag och Helene i Björlanda för att bada. Kalle satte sig i bilen och Wille levde loppan i vattnet.

Om Gitte behöver Ölandsguide så är det bara att ta kontakt med Helene, hon vet allt om den ön. Undrar när man får träffa släkten nästa gång? Mycket snack och liten verkstad på Pelle ; ) Vi får göra allvar av planerna någon gång. Tycker det är dags att Trollhättegänget tar bilen ner till Göteborg!