Knäppa saker

Gårdagen bjöd på en del händelser:

Stackars W!!! Nedslagen till den isisiga marken av Helene, brutalt nermejjad. Fast han klarade sig bra!

Innan detta hände, när vi gick upp mot skogspartiet kom Kalle plötsligt lös... Mitt bland alla bilar knäpptes haken på kopplet upp. Gissa om mitt hjärta satt lång upp i halsgropen innan jag fick ett grabbatag i K's håriga rumpa och kunde fånga in honom.

När vi sent på kvällen gick hem kom en stor svart schäfer springade i full kareta mot oss. Jag hivade upp Kalle på armen och skrek åt schäfern att gå härifrån. Bruden som ägde den gick lugnt och glodde. När jag vrålat för tredje gången på det hemska odjuret visslade bruden in sin hund.
-Oj, det var inte meningen att den skulle komma fram hade hon som förklaring. (No brain - no pain) 

Morgondagen har ju inte börjat så mycket bättre. Mina hundar var på ett särdeles gott humör vilket de talade om för alla grannar genom att skälla uppfodrande på mig för att få frolicleverans. Inte poppis kl 6.15 när vi är vakna och ska gå ut på promenad men mina grannar med all säkerhet ligger och sussar.

Bussen var försenad och knöfull vid tredje hållpaltsen från ändhållplatsen. Tur att jag redan var på. Trodde det skulle gå snabbt eftersom vi körde förbi alla hållplatser men icke... Dörrarna på busshelvetet gick sönder.
Inne i stan upptäcker jag att jag glömt min plånbok hemma = inget färdbevis = 1200: - i böter om det upptäcks.
Kunde visserligen köpa en sms-biljet så det ordande ju sig. Och kom försent till jobbet. Givet. 


Inte rasse

Nej, jag är inte rasse men här kommer två historier som jag skrattar åt lika mycket varje gång  jag läser dem:


"Invandraren" på arbetsförmedlingen:

- Har ni jobb till mig?
- Javisst, du får bli chef på Volvo! Fri bil & hög lön & mycket mer!!
- Du skojar med mig?!??
- Ja, men de var du som började! 
  
   
At the immigration desk, somewhere in Europe...
- Name?
- Abu Dalah Sarafi.
- Sex?
- Four times a week.
- No, no, no..... male or female?
- Male, female.. sometimes camel.. 
 

Tipp-topp dag!

Strålande sol, några minusgrader, lagom med snö, kan det bli bättre?? I dag åkte jag, A och alla hundar till Alingsås och gick en mil vid Hjortstugan. En underbar promenad som gick mitt inne i skogen utan en enda människa i sikte. Vi passerade massa små mysiga sjöar och gick genom både trollskog och på öppna ställen där solen värmde gott.
Vi avslutade promenaden på ett av alla Alingsås fik med te och jordgubbspaj...

Trötta hundar ligger nu och sover och jag väntar på att det ska bli dags att äta alla hjärtansdag middag. A ska göra sin helt gudomliga lax med sin ännu mer gudomliga sås till. Sist jag och H fick denna middagen satt vi helt knäpptysta under hela måltiden. (Detta för att beskriva hur gott det är, om vi två är tysta är det något allvarligt på gång)
Som dessert ska vi vräka i oss ost med päron och tunna skivor av ett frukt och nötbröd. 

Ingen iso-diet i dag alltså... Men skit samma för jag har ändå gått ner 2,5 kg!

Har ännu inte kännt några canceråterfall på W, han verkar må prima. Jag har tom köpt nytt foder till honom. Innan åt han Doggy och Kalle Royal Canin eftersom K tappar vikt med Doggy men nu fick jag dåligt samvete för att W fick äta ett foder baserat på kolhydrater så nu äter de båda Royal för äldre hundar. Dyrt men det är det torrfoder som jag hittat som innehåller mest protein. Har ännu lite kvar till att börja ge mina hundar det gräsligt äckliga färskfodret. Köpte det till W en gång och han höll på att kräkas av äckel. Kanske skulle  K uppskatta blodig mat, han är ju lite mer blodtörstig. 
L ger ju sina hundar färskfoder och se bara hur blodtörstig Chicka är ; ) (moahhaha nu kommer L att sparka in mitt pannben nästa gång vi ses) 

Det sista som ett internt skämt som troligtvis bara jag, H och L fattar. 

Supersöt Herre

Den här bilden har jag snott från akitagarden.se som har massa hundar till omplacering av en eller annan anledning...

Detta eftersom H skriver att jag är elak som visar henne en massa sidor med mer eller mindre söta hundar. Denna ursöta lilla 4 månaders gosse söker alltså ett hem... Kan man låta bli att smälta??? Kan man somna gott på natten när man vet att denna supersöta herre ligger och väntar på att få en varm och skön säng hos en snäll familj?
Eros

En lördag

Har just nu roat mig med att titta runt på olika sidor om hundar som ska omplaceras av en eller annan anledning. Inte för att jag kan ha en hund till nu och inte för att det är en god ide att ta en omplacering med Kalle i huset som kräver ständig uppmärksamhet. Som jag sagt tusen gånger så vore det bästa för K att vara ensamhund.
I går morse gick jag på långpromenad innan jobbet och började nästan tro på högre makter. Vädret var skit och jag gick långt som fan från all ära och redbarhet, ett bra tillfälle att släppa Kalle lös med andra ord. Släppte honom och var beredd på att säga adjö och vi ses om en kvart när du sprungit klart eller alternativet att försöka freda W från Kalles försök att leka som W INTE uppskattar. Höll på att svimma när K bara sprang omkring som en vanlig hund och nosade
 på grästuvorna. Båda hundarna kalasade på en hög med odefinerbar skit och allt var som i en rosa drömvärld.   Hann tänka att kanske, kanske har K växt upp? Han fylle ju ändå sex år detta året.
Nå väl, mitt eforiska tillstånd höll i sig tills vi närmade oss skogen, då försvann K som en avlöning men kom strax igen vilket bara det får ses som ett framsteg.

I dag har jag och A varit på kalas hos Klucken som fyller 20 år och ätit brunch. Efter det åkte vi på rekordkort årsmöte m belgarklubben västra. Fick en fin plakett som minne från när jag och Kalle var klubbmästare i lydnad. Dags sedan för lite kultur så vi körde bort till Sjöfartsmuseet och förkovrade oss om allt som hör sjöfart till. Ganska tråkigt faktiskt, finns roligare museer att gå på.
Och nu tittar vi INTE på melodifestivalen. Dropen var igår när vi tittade på Lets Dance. Jo, det var jag som ville se det helt menlösa programmet. Morgan är så facinerande, hur kan man se ut som en säck potatis och vara så duktig?

I morgon väntar söndagmiddag på Råda Säteri!

ledig!!!

Vill bara säga.. I morgon är jag LEDIG!!!!


Agility

I går hyrde vi en inomhushall och tränade agility! Väldigt kul!!!! Kalle som annars brukar fly fältet när det skymtar ett agilityhinder var på ett medgörligt humör och hoppade runt duktigt.  Kanske, kanske kan vi börja träna agility på allvar när han är lite äldre, typ 12 år eller något. Ser man fram emot!
Längtar verkligen efter att köra agility igen... Det är klart det roligaste inom hunderiet tycker jag.

Efter detta begav vi oss  hem till S och åt en helt underbar fisksoppa lagad av den fantastiska kocken L. Var ute en stund på eftermiddagen eftersom solen sken. Just det, solen sken för första gången sedan förra september. (kanske lite överdrivet)
Passade på att  kamma dogsen som nu fäller stora sjok av hår.

I dag ska vi simma, ska bli skönt för det är dagen från helvetet på jobbet. Folk hela tiden, behöver verkligen sträcka ut i en varm bassäng efter detta.