120729

Hantverksdagen! Hornbach och inhandlade färg och penslar för att måla om byrå.
1. Välte färgburken på balkonggolvet. Har nu stor vit fläck istället för enfärgat golv.
2. Blir väldigt falmmigt? Kommer på vid tredje strykningen att jag har en roller hemma. Blir mycket bättre med roller.
3. Börjar måla om min spegel (ramen!!!) och sitter så bekvämt så. Helvete! Sitter ju och lutar mig mot nymålad byrå!!!!

Sågade till lite lister som jag spikade upp i köket. Har bott här nu i kanske 13 år och stört mig på avsaknade av lister. Bättre sent än aldrig.

Hann med långpromenad och lite jaktträning. Fripps som vanligt lite ofukuserad när han är själv utan stress. Den hunden är i sanning bäst på prov!

Sitter nu och hoppas att man kan få efteranmäla alternativt sätta upp sig på reservplats till Hunneberg. 4:de reserv i Höör och många anmälda till Kilanda. Hamnar säkert som reserv även i Kilanda... Fasen!!

120727



En helt magisk kväll! +25 grader, sol och trevliga vänner. Hade ont i ansiktet efter några timmar för att jag log så mycket. Hes av allt sjungande och ont i benen av allt hoppande/dansande. Bruce är verkligen the Boss!!!

120726

Lydnadsträning på klubben som gick lite halvbra. Fripps trött, varit på Klippan och ätit glass med A och tittat på punkare hela dagen...

Jaktträning, storsök, som gick bättre! Då har han krafter kvar det lilla livet. Avslutade med vattenapportering, måste klicka avlämningar lite till, de är inte klockrena. Helt själv i skogen en sommarkväll, kan livet bli bättre? Skulle vara om avlämningarna var perfekta då ; ) 

120725

Jag och Kalle ute och plockar blåbär, plötsligt kommer två schäfrar i full kareta mot oss. Liiite panik. Ena schäfern kommer ända fram och jag skriker att min hund inte är snäll. Husse går, GÅR!!! Skriker då att han får skynda sig och det sätter fart på honom.
Nåväl, allt gick bra och i skogen tycker jag att man har rätt att ha sin hund lös. Shäfrarna är egentligen trevliga men blev väl lika förvånade som mig över att möta någon.

Ensam med Kalle var mys! Blåbär och smultron blev det. Sedan hem och tränade lydnad med Fripps. Han är så duktig nu, hoppas han kan visa det på tävlingen oxå!

120724

Alone, alone. Hundarna är med A och tränar hemma hos P med efterföljande öl och bastu. Jag då??? Sitter här och sippar Martini Rosso i trädgården och bara väntar på att få stiga upp och jobba igen. Eller inte.
Imorgon blir en tuff dag på Backaplan. Fördel att man hinner shoppa på rasten.
Längtar efter att träna jakt!!!

120723

Träff med bästa vännerna C, K, och J. Vi var på Ruckmans, åt gott och vissa drack gott. A har ju ändå semester så han är värd att få dricka några veckor till. Tittade sedan på C och J´s nya lägenhet. Superfin! Och läget... Bredvid Heden på åttonde våningen. HYRESRÄTT!!! Hur kan man ha sådan tur?
Fripps tyckte det var livat att titta ner på bussarna från balkongen. Hua, hade murat igen balkongdörren om jag skulle bo där med Fripps....

120722

Hallandsmästerskapen! Började med ett kanon frittfölj ner till första stationen som var två enkelmarkeringar med kråkor. Han gick så fint och bra!!! Inte en cm från mig och ingen tendens att vilja gå till skytten. Underbart!!!

Nästa station var stort sök. Även det gick kalas! Var bra på att hjälpa min jycke med stoppsignal och ut när han missade ett område. Inga problem med fåglar och snygga avlämningar! Behöver träna lite mer uthållighet dock. Kanske kondtion oxå? Han var lite flåsig efter.

Sista station vatten med två enkel markeringar från båt. Här hade han problem att ta sig upp med på sista fågeln och släppte den på mina fötter.
Domarens ord efter var att hon gett mig tio poäng på förighet och stadga!!!!! Underbart!!! Det som varit vårt största problem.

Han var verkligen helskärpt och gick fint hela vägen!!! Så stolt!!! Vi kom trea!!!!

Men surt efter... Det var exteriörbeskrivning och jag hade så klart bestämt att inte göra det. Men alla andra gjorde det och så satt vi tillsammans och skrattade åt vilka "fula" hundar vi hade. Men VARFÖR??? Fripps blev skiträdd med kvarstående rädsla. Varför i helvete avbröt jag inte??? Känns hellt förjävligt så här efter. Har så dåligt samvete för att jag inte var snäll mot min hund. Usch. Nu kommer det att ta lång tid att reparera detta. Det bästa var ändå att domaren sa att hon funderade på att ge mig noll poäng. Funderade? En hund som morrar ska väl självklart ha noll? Får ännu mindre förtroende för utsällningsfolk nu.

Min hund är bäst men jag är inte så bra.

120721

Träning med vilt. Först ett storsök med kråka, duva, änder, fasan och diverse andra döda fåglar. Sedan en dubbelmarkering, avslutade med två enkla markeringar på vatten. Klickade avlämningar vilkte jag tror gav resultat?  Råkade säga till honom hårdare än jag tänkt när han jamsade med fågeln när "domaren" skulle ta den.
Bra! Efter det gav han fasen i att försöka ta tillbaka pippi ur min hand.

Möjligtvis släppte han kråkan? Vet inte vad som hände? Jag tror att han trodde att jag blåste stanna och att det betydde släpp kråkan och ta nästa fågel. Fast jag blåste hit signal och menade bra att du tog kråkan, skynda dig in!
Positivt att han stannade trots att han var väligt långt bort. Inget rum för sådana misstag på prov!!!

Avlämningar ur vattnet inga problem, han släpper inte pippi trots att han ibland skakar sig. Ska givetvis försöka jobba bort skakandet.

I morgon prov på låtsas, inof i Varberg. Ska bli kul att se hur det går med viltet!

Trött

Så förbannat trött men lax, färskpotatis, romsås och Martini Rosso gör ju livet lättare att leva. Nej, givetvis INTE martini till laxen!!!

Träning

I går körde vi lite markeringsträning:

Två dubbel på en äng med högt gräs. Svårt sa Fripps att hitta i det höga gräset.
Sedan ett minnesområde och en dubbelmarkering. Tittade på när dubbeln kastades, skickade till minnesområdet, skickade på ena dubbeln (som ett linjetag), tillbaka till minnesormådet och slutligen sista markeringen.

Avslutade med en dubbel på vatten. Mycket svårt sa Fripps eftersom vi använde gummidummy som dels inte syns och dels inte har så mkt vittring. Den sista markeringen fick jag kasta om eftersom han inte kunde hitta. Tyckte det var bättre att avsluta bra än att vela med stoppsignaler och dirigeringar med en trött Fripps.

Hundarna låg bundna i skogen och stackars Fripp var helt knölig runt ögonen av knott... Kalle verkade helt oberörd. Antagligen skäller han så mycket att inte ens knotten vill sitta på honom ; )

 

Mycket nu

Har fullt upp med att jobba, träna hund och planera sökläger. Söklägret verkar ordna sig bra, nu är det fullt. Inväntar en sista betalning men det är från en som jag känner ganska väl så jag känner mig säker på att hon betalar. Var lite nervöst ett tag när folk inte betalade in men efter lite reklam på facebook verkar vi vara i hamn!

På söndag ska vi på inof jaktprov som en uppvärmning inför riktiga jaktprov i augusti... Jaktprov är med vilt. Har ingen aning om hur han kommer att göra i skarpt läge? Bara han inte käkar upp fågelasen så ska det väl ordna sig? Har ju i ett svagt ögonblick anmält till lydnad oxå. Tja, tja, vi får se hur DET går.

Ingen semester i sikte ännu. Bor just nu hemma hos A för att han passar hundarna. Detta innebär att Fripps är helt död på kvällarna. I dag var vi och tränade lite på klubben. Försökte väcka liv i min hund men det fick bli en kort träning. Att leka hela dagen med Paff kan knäcka den piggaste labbe.

Jag har mailat Lena på Searover om träning och jag måste säga att det är helt fantastiskt att hon tar sig tid att svara. Trots att de fött upp typ en miljard labradorer som alla är i elitklass och trots att hon tävlar ute i europa så tar hon sig tid att svara en nybörjare! Känns väldigt bra att ha en sådan uppfödare!

Ska kämpa ett tag till innan semester. Semester som bara innebär att flänga runt på olika prov så jag kommer troligtvis att vara helt utkörd när det är dags att börja jobba igen...

Orkar inte blogga...

Men se här på snodda bilder från FB på min vackra systerdotter när hon gifte sig med Fredrik förra helgen: