Lite nytt under solen

Jaha, nu är jag allt sugen på att träna sök igen. Dels efter träningen i torsdags då jag, H och Ann B var ute och körde lite sök och dels efter att ha sett Anns och Figos fenomenala sök på tävlingen i söndags.
10-10, finns inte mycket mer att säga, perfekt helt enkelt.

På söndagkvällen var jag, A, KA och den svarta E på bio och såg "Låt den rätte komma in". Inte så bra som alla vill påskina men troligtvis är det för att jag är skadad av alla våldsfilmer jag är van att se. Innan bion smörjde vi kråset på Gunnebo slott. Jävlar i min låda vad gott det var. I bland har de lite tråkiga rätter på buffen men i söndags var det stek och underbar fisksoppa.

Och för sjutton, höll på att glömma att min oskuld är tagen vad det gäller bowling. Lördag kväll med Roth, Jukka, A och några glas vin + öl så var jag en mästerlig bowlare!

PMS

Glad går Anne upp för att göra frukost till A. Hon gör en god tonfiskröra att ha på smörgås, hon kokar kaffe och dukar fint. A däremot ligger kvar i sängen och sover allt medan Anne själv sitter vid bordet och äter.

Då kommer PMS spöket in genom dörren för att hälsa på Anne.

Raskt reser hon sig från bordet och slänger tonfiskröran, hon häller ut kaffet i vasken och börjar till och med packa ner sina kläder för att åka hem och aldrig komma tillbaks.

Sedan går hon in till A som helt ovetandes ligger och snarkar och sover. Hon frågar A med gråten i halsen om han vill att hon ska åka hem. A frågar givetvis va??? Anne säger att hon har slängt hans frukost och packat sina saker.
A är som tur var uppväxt med två systrar och vet vad man ska göra när PMS spöket har varit på besök så han kramar och tröstar den mycket olyckliga Anne.

Efter lite mer avancerad tröst än man vanligtvis skulle ge till sin syster är Anne glad igen och dagen fortsätter utan problem.

Spår

I strålande solsken åkte jag och H till Volvo skogen för att spåra. Medan spåren låg tog vi en promenad och plockade massa kantareller! Kalle fick ett spår som var ca 800 m långt. Han gick bort sig på ett ställe där jag hade följt en stig, uppenbarligen tyckte han det var skitlätt för han gick och strosade och kollade bara av sidorna på stigen ibland. Mycket riktigt så straffar sig ett sådant slött beteende för han missade givetvis där jag gått av.
Prexis när vi gick och försökte leta oss tillbaka till spåret öppnade sig himlen och det började regna...
Skippade tråkiga träpinnar denna gången och hade roliga apporter istället, bland annat Kalles favorit leksak "negerdockan".
Wille fick ett kort-kort spår som han klarade galant och Skroffan skriver säkert H om. ; )

Kalle har varit helt groteskt gräslig i flera dagar, bråkat och hämtat saker så han behövde verkligen komma ut och spåra. Får se om det blir en lugn kväll eller om jag ska ha en stirrande terv i plytet även i kväll. Har försökt aktivera honom  med hans ringar men han har varit  för galen för att kunna koncentrera sig.

Hemfärd

I dag är det dags att flytta hem till Tuve både för mig och för H. Känns både bra och dåligt. Kommer att sakna A och hundarna kommer att sakna hans tomt... Wille blir bara mer och mer för varje dag. I morse när vi skulle gå ut bet han mig rejält i arslet. Fast det var ännu värre för A för honom bet han rakt i pungen igår när han kom hem ; )
Annars trivs W så bra med Krasse-Dåren! De leker som värsta valparna. Kalle står förundrat och tittar på, vill nog gärna vara med men törs inte riktigt. Dessutom är det ju så med Kalle att han inte kan leka utan att ta till skärpa efter ett tag. Som en liten unge när det går honom emot. Om inte alla gör som JAG vill så blir jag arg och slår dem.

Troligtvis har jag inte gått vidare till nästa steg med nya jobbet men som tur är verkar det som om jag kan få fortsätta på Apoteket. Inte rätta tiden att blir arbetslös...

Härlig dag!

Ja... Vad säga om gårdagen? Tror det gick bra men återstår att se... Nästa steg är i så fall att träffa ännu fler personer i Köpenhamn. Återkommer.

I går eftermiddag passade jag och hundarna på att ta en låååång promenad i skogen hemma hos A. Jag fastnade upp till låret i ett kärr och fick krypa därifrån. Inte kul när jag vänder mig om och W oxå sitter fast. Som tur var lyckade även han att komma upp utan assistans. A blev helt förskräckt när han såg W helt täckt av lera. Tonvis med sand har trillat ur tervpälsarna...

Trötta hundar på kvällen... De är inte vana vid att hålla igång hela dagen även om trippen till Jönköping i deras fall bara innebar att  sitta i bilen och skälla medan matte blev grillad.