27 timmar

I går när Beyla gick sitt spår lät jag en boll ligga kvar i slutet. Tanken var att Kalle skulle gå spåret i dag, 27 timmar senare. Bara som ett test för att se om det är skillnad på hur han spårar ett blodspår eller ett människospår.
Nemas problemas för Kalle, såg faktiskt ingen skillnad mot hur han spårar när spåret bara legat 2 timmar.

Vad lär vi oss av detta??? Hundarna skrattar troligtvis åt våra plätt-lätta spår. Utmana Kalle ska bli mitt nya mål i livet.
Paffen fick köra lite budföring som känns misstänkt lika de första övningarna i rapport. Jag börjar ana vad A har tänkt sig att syssla med??? Spekulationer, har ingen aning. Paffen skulle antagligen passa för just rapport eftersom han vallar oss hela tiden på promenaderna. Men A tiger som en mussla om ev framtidsplaner.

Dags att fixa alla jävla matlådor för imorgon. Och kan konstatera att jag bara svurit en enda gång i denna bloggen idag.

Spår!

I dag var det dags för vår andra spårträff med det nybildade spårgänget! Jag, Lisa och Helene träffades i Högäset i strålande sol. Helene blodspårade med Skroff och om det berättar hon säkert själv. Jag la ett ganska långt spår till Kall-Mall, ca 1 km, utan apporter. På slutet var han trött, tappade spåret lite när vi kom från skog till äng men lyfte inte ens på nosen när han passerade en väg där vi alla klampat över.
Duktig Kalle!!!

Jag la ett lika långt spår till Beyla men mestadels genom skog, dock med både blöt och torr mark. B-djuret tappade bort sig lite på slutet när hon var trött och kom fram till en torr öppning i skogen där vi tror att spåret blåst omkring.
En mycket motiverad B som tuffade på exemplariskt!

Lilla Chicka Lotta gick tydligen även hon strålande, jag var lat och satt vid bilen...

A var på klubben med Paffen och tränade lydnad. Tydligen gick det bra. Jag vet ju inte för jag får ju inte se.

I går var vi i Alingsås och hälsade på Paffe bror Dunder. Inte kunde man gissa att de två var bröder! Dunder är stor och mörk, Paffen är ju nätt och ljus. Det var väldigt kul att höra om pappa Baxters "egenheter", bland annat var tydligen även han en "flåsare". ; ) Tyvärr finns inte Baxter mer, men han lever ju i allar högsta grad vidare i sina valpar!
Krasse tyckte att Dunder mopsade upp sig och tillbringade första kvarten med att trycka ner honom lite på jorden. Paffen gjorde sig liten och mesig för sin bror och slickade honom i mungiporna... Men sedan visade Paffen sin bror några kul tricks, "jaga medelålders joggare" och även det berömda tricket "jaga äldre dam med pudel". 

Hoppas att vi snart kan ses igen, kanske kan vi ordna att även Levi som bor nära kan komma. Skulle vara kul!

Sjuk Paffe???

Nej, Paffen var inte sjuk! A tog med sin lilla hund till vetten igår för att kolla upp dels varför Paffen kliar sig och dels varför han flåsar så förbaskat.
Troligtvis snor i näbben och växtvärk. Tur! Nu hoppas vi att det verkjligen är det och inget annat. För övrigt är P pigg och glad!
Denna veckan är det bara jobb, jobb, jobb. Längtar efter att kunna gå på promenad på eftermiddagen och inte runt 6.30 på morgonen eller kl 21 på kvällen...

Stockholm x 2

Förra helgen var jag och A i Stockholm på turistresa. Bilder? Jo, om bara A kunde visa hur man förminskar de i bildprogrammet!!!
Vi kom upp på lördagen och gick på en kylslagen promenad i gamla stan. Det var så kallt att min förkylning blossade upp återigen. In på en pub för att värma oss med en weiss bier och råkade ut för den mest pratglada stockholmaren på denna jord. Hon berättade alla detaljer om sin ex-man, deras skillsmässa och ex-mannens förra äktenskap. I dagarna har nämligen en film haft premiär om ex-mannens dotters liv. Ex-mannen var en inte helt okänd man så det hela blev lite, ja, intressant.
Vi lyckades till slut fly från kvinnan och gick och käkade pasta. sent på kvällen besöktes hotellets spa-avdelning.
 
Nästa dag var vi lite mer kulturella och tittade på Historiska museet, Livrustkammaren, gick lite på Djurgården, spanade runt Strandvägen, det vill säga gick i typ 10 timmar trots att vi varit förutseende att köpa åkkort på SL. Avslutade med att ta en öl i varm vårsol på Engelen i gamla stan... Då var livet gott all leva!

På måndagen hann vi bara med att ta en lång promenad runt Djurgården och Rosendals slott innan det var dags att åka hem.
Mina tidigare besök i Stockholmia har ju inte direkt gett mersmak men nu måste jag säga att jag har ändrat uppfattning. Det är en väldigt vacker stad med många fina gamla byggnader. Kan tänka mig att åka dit igen.

På tisdagen var det dags att åka dit igen (!) men denna gången för jobbets räkning. Apoteket ska lansera massa nya hårprodukter! Jag och två andra tjejer var inbjudna att åka dit för att lära oss och senare lära upp våra kollegor i Göteborg och norra Halland.
Vi kommer att dels utveckla vårt egna märke Apoliva med olika produkter för bla färgat hår, slitet hår med mera och dels tar vi in kända märken som Björn Axen, TREsemme, SachaJuan, Korres, Vichy, Schwarzkopf och givetvis trotjänaren Aco. Inte bara schampo och balsam utan oxå stylingprodukter.
Vi ska erbjuda kunden en håranalys så att man får rätt produkter, något som tydligen inte är fallet i dag. En frisör som var där berättade att typ 80 % köper fel schampo.
Håll ögonen öppna, detta kommer bara att finnas på Apoteket AB, ditt eget apotek!

Tyvärr var det bara en endagskurs så på onsdagen var jag tillbaka med en dunderförkylning på jobbet. Har varit helt kass hela veckan.

I går bytte A däck på min bil. Det var snällt. Paffen (tror vi att det är) lyckades sno en bult som vi inte hittar så nu sitter hjulet med en bult för lite.
Paffe går från klarhet till klarhet, han busar och hittar på saker och är samtidigt väldigt lyhörd. En trevlig prick helt enkelt!
Tror att han har börjat komma in i en "period", han har nämligen upptäckt snoppen och, ja, slickar på den en del. 

Feta människan bekänner

Slutade tidigt idag!!! Redan kl 17 fick jag lämna staden och begav mig genast ut på utflykt med doggsen. Gick en helt underbar skogspromenad! Börjar hitta mysiga ställen att gå på här hos A. Fast idag var det spaning efter bra spårmarker till vårt nya spårgäng. Fann vad jag sökte, orörd skog nära bilväg så man slipper traska 5 km innan man kommer fram till spåret. Bilväg här ute på landet är lika med liten fisig grusväg...

Affe, eller Alfred som han tydligen heter sprang för fulla muggar. Det är bra. Det betyder att han ligger och vilar nu så att jag ostört kan fixa med människo prylar. Förrut var han ute ensam på tomten, skulle vara kul att veta vad de tänker när de traskar omkring ute själva?

I dag kom min ömma moder till jobbet så att vi kunde äta lunch tillsammans. Sushi som vanligt, gott. Modern hade med sig maränger som hon gjort till H. Fan att jag har typ noll karaktär. Har redan klämt i mig två stycken. Dessutom glömde jag bort att räkna den ena när jag kollade dagens points.  
Kollar nu även antal steg varje dag. Målet är över 20000 och det är inte så svårt med tre hundar och ett jobb där man springer omkring hela dagen.
Måste, måste, måste klara att gå ner till 58 kg. Blir så jädra arg att jag inte bara kan skärpa mig och låta bli att trycka i mig godis hela jävla tiden.
Faktum är att jag har tittat på vad en fettsugning skulle kosta. Billigt om man tänker på allt jobb man slipper. Bara att lägga sig och bli utsugen. Vakna ur narkosen som en smal människa.
Lovley!!!
Men... Ett stort MEN!!! Jag är så snål att jag (nästan) gråter när jag skiter. Lägger hellre pengar på annat. Tex köpte jag i går en supersnygg klänning på rea på Esprit. Och idag såg jag massor snyggt från Odd Molly. Fast Odd Molly får definitivt vänta till rea. 2000:- för en tunika. Mja. 

Hur mycket väger en arm? Om jag hugger av vänster arm kommer vågen med all säkerhet att stanna på 58 kg  istället för de förhatliga 61.2 kg. Fast då är ju magen lika gravidlik och låren lika skvalpiga.

Får alltså göra det enda rätta. Låta bli att äta två maränger och motionera mera. 

Fuck, varför är det aldrig enkelt att banta? Och nu till helgen kommer det INTE att bli banta av...


3-dje nya bloggen för i dag

För-förra helgen var vi ute och åkte lite... Först och åt frukost på Landvetter Airport Hotell eftersom A´s dass  var fullt. (Alla vet att man måste skita efter frukosten) Sedan körde vi till Alingsås och tittade på alla djuren i Nolhagaparken. Paffen tyckte ankorna var roligast medan Kalle tyckte minigrisarna var mest spännande. Efter detta begav vi oss innåt landet mot Marks BK. Här hittade vi kul leksaker tyckte Paffen som glatt apporterade den lilla tungapporten (2kg). Tyvärr finns inget kort på detta då det var klant matte som höll i kameran. Men se på bilden! True relations!
Vi besökte även alla karlars våta dröm "Skene Järn". Tittade på jaktkläder = ut och träna med hunden kläder. Jag frågade var damstorlekarna var? Finns inga! What the fuck! De har inga damstorlekar på jaktkläderna för det finns ju inga tjejer som jagar alternativt klär sig på det sättet. Eller hur!
Ska skriva dit och klaga, förjävligt.
På hemvägen hittade jag världens finaste ring i en antikshop men som tur var deras kortterminal paj och jag hade inga kontanter på mig.

Vargar part 2

För några veckor sedan var vi ju som bekant och tittade på vargar! Tyvärr gick det inte så bra att ladda ner bilder nu men tre bilder säger ju mer än tre ord.... I alla fall så var det en stooor upplevelse.



Jag blev pussad av vargarna flera gånger men A var för sen med kameran. Här syns det iaf att jag inte ljuger om att jag har klappat varg! Och nej, det är inte jag som är fet och blond utan jag som sitter med stripigt chokladbrunt hår bakom trädet.


Fina var de!



Det var jädrigt mäktigt när hela gänget kom traskandes mot oss!





Även vargar gillar att bli kliade på magen


Gunnebo slott

I dag var vi och kikade på Paffens nya hundkoja (trodde han). Här står han och spanar ut över sina nya ägor. Vädret kunde inte varit bättre, solen värmde och det var en ren fröjd att vara hundägare och gå på hundpromenad.



Efter promenaden fick Kalle och Krasse sitta i bilen och Paffen gå på fik.



En härlig påskbuffe på Gunnebo slott sitter ju aldrig fel!