Regn, snö och svamp

Såg att Helene beklagade sig över att behöva vara på Kallebäck kl 7??? Jag då, jag som fick släpa mig upp kl 6, köra till Tuve och hämta Helene för att sedan lämna av henne. Detta efter att jag och A var uppe halva natten... Svintrött!!!!!

Lördagen gick ju annars i regnets tecken, var först hos Katia. Där gick det ganska bra. Var helt pisseblöt och kall på kvällen. Tur då att det finns ngt som heter godis och DVD.
A tittade förskräckt på min stora godispåse och undrade om jag skulle ha mens ; )
Blev väckt flera gånger under natten för att:
1. Det snöade ute, kolla in snön på Krasses rygg
2. A var tvungen att testa min "djävulsgaffel" (som jag ska ha nästa helg)
3. Lite allmänt babbel
Det är alltså inte bara nattarbetaren som får dålig sömn utan även de som sover över hos nattarbetaren.

(Årets första snö!!!! Längtar tills det blir pulka åka av!!!)

Och nu har det hänt, nu blir livet mycket svårare för A. Klasse hoppade för första gången själv upp i sängen. Slut på att använda sängen som tillflykt alltså. Klasse har för övrigt varit på värsta muräna humöret hela helgen. Lurpassar på en när man kommer och galopperar så fort han kan för att hinna hugga en i benen innan man har hunnit hoppa över kompostgallret. Förstår inte varför folk frågar om inte jag blir valpsugen nu? Varför skulle jag bli det???

I dag var jag, Kristina, syster och systerson ute och plockade svamp. Systerson var på ett ovanligt argt humör och svor över sin lillasyster hela tiden. Detta uppvägdes av att syster hade bakat de traditionsenliga svampplockar-muffinsarna. Vi hittade ganska mycket trattisar = gott!

Hur vet man att man inte varit hemma på ett tag? I dag när jag skulle koka vatten i vattenkokaren upptäcker jag att en fjäril har sökt vinterbostad i min vattenkokare.

HURRRRRR

Svinkall om händerna, första dagen man hade behövt vantar...

I dag var jag, Kalle, Wille och Bullen bjudna till Raskva på 14 årskalas. (Hur sjutton skriver man?) Hundarna fick något hundjox och jag fick prinsessbakelse. Bullen som själv snart är 14 år sov sig igenom kalaset... Inte lätt att vara gammal!

Har nu på promenaden spånat lite med H om värsta planerna för helgon festen, mohahhaha, roligt kommer det att bli.

Allvarligt talat

Gå in på "dogdesign.nu" kolla in kläderna... Vart är världen på väg???

Lerbad

Lerbad sägs vara hälsobringande, man kan ju hoppas. Har i dag tränat lydnad med Kalle i just lera, hade nog varit mer givande att bara rulla runt i leran.
Jag blir GALEN. Varför kan han aldrig fatta rutan???? Och metallen??? När han var liten var det nemas problemas, för två veckor sedan såg jag ljuset i tunneln men nu är vi längst in i tunneln igen, inget ljus i sikte.
Som tur är så ska vi till Katia på lördag. Stackars Katia.

På jobbet flyter det på, ska börja lite smått att analysera mina blastocyster.

Men jag säger bara karlar... I går pajjade kaffeautomaten på jobbet, det var chokladmjölk i hela automaten. Jag och en arbetskompis stog och tittade på eländet när den ena av de två manliga arbetskompisarna kom.
Jag som anser att man alltid ska utnyttja sin position som kvinna tittade på honom med mina största rådjursögon:
- David, du som är man kan inte du fixa detta? Och givetvis bröstar han upp sig och fixar det. Jag satte mig i lugn och ro och drack kaffe. (Det var faktiskt inte jag som var orsak till haveriet utan en annan tjej)

Heja alla karlar som inser sina plikter. Ska härmed göra en lista på några plikter som varje MAN bör göra:
1. Skruva upp lock som sitter åt. (På bilen, syltburkar mm mm)
2. Bära tunga saker. (Vadå, de har oftast större muskelmassa)
3. Döda spindlar.
4. Byta däck och olja på bilen. (Gör min pappa varje år, funkar utmärkt)
5. Borra hål i betongväggar. (Gör min pappa oxå)

Detta var givetvis bara ett snabbt urval. Man kan ha de till mycket.

Jaha, och vad är då min plikt som kvinna kan man ju undra?

Om man tex är på bensinstationen och en främmande man har skruvat upp kylarlocket på bilen så räcker det med att man ler och säger att utan honom vet man inte hur det hade gått. (Glöm inte att titta beundrande på hans starka händer)
Ens egen pappa är ganska lättmanövrerad. Där räcker det att komma ihåg fars dag och vara allmänt snäll och intresserad.
Om man har en egen karlslok blir det genast mer komplicerat. Inte nog med att han vet obehagliga saker som att man faktiskt kan byta däck själv, han kräver jämlikhet. Så det kan faktiskt vara lättare att ragga upp främlingar att fixa saker.
Din egen karlslok måste du vara snäll mot och behandla väl annars skiter han snart i att döda spindeln som kryper på sovrumsgolvet. Han kommer bara att skratta rått när du ska bära nyköpta soffan upp för trapporna. Han kommer definitivt inte att öppna locket på syltburken när du bara måste ha en rostad macka med sylt utan istället peta med fingret i din bilring.

Mer komplicerat än man tror.

Kan bara tänka mig vilka planer som all män smider för att få oss tjejer att göra typiska tjejsaker, säkert är det med mening som de klantar sig med tvätten.
(Jag tycker egentligen att alla ska göra det då är bäst på, skit i vad alla andra tycker.)

Stackars Helene

Ha det så kul med monster Anders var det sista Helene sa till mig när jag lämnade henne i lördags.
Anledningen till varför A är ett monster?
A och jag var snälla nog att följa med H till stallet i lördags. I stallet finns en brandsläckare.
Om man sprutar med brandsläckaren kommer det väldigt mycket vit rök.
Om man hittar på sånt så skäms H väldigt mycket.

I går kväll var iaf Klasse på sitt värsta humör. Jag och Krasse försökte freda oss genom att stänga in oss bakom ett kompostgaller. Då tar monstervalpen racerfart och kastar sig på kompostgallret så det flyger upp, sedan kastar sig monstervalpen efter oss. Jag och K försökte då med taktiken att sätta oss mitt i sängen så att den inte skulle nå oss, HA HA schäfrar kan få lika långa näbbar som tervar om de bara försöker tillräckligt mycket.
Kalle stog större delen av kvällen tryckt mot A's ytterdörr eftersom Klasse stirrar på honom med hungrig blick genom nämda kompostgaller. Stackars Kalle.

I dag har jag och A varit i Allum och shoppat loss. Mycket trevligt ställe. Massor av affärer, massor av snygga kläder och skor.
Massor av pengar senare sitter jag nu hundvakt medan H får vara själv i stallet.

Diverse

Har en indisk tjej på jobbet och hon berättade häromdagen om sitt bröllop. Okej, 800 pers!!!!
Hur bär man sig åt för att ha 800 pers att bjuda undrade vi svenskar. Jo, när man ska gifta sig bjuder man alla sina grannar som i sin tur tar med sig alla sina släktingar och vänner. Alla ens egna släktingar tar med sig sina vänner. Man bjuder dessutom alla sin egna vänner som i sin tur tar med sig sina släktingar osv osv. Dessutom är det så att om det ligger någon skola i närheten av kyrkan/festlokalen så kommer alla barnen och lärarna och äter. Min arbetskompis hade mat till 1000 pers på sitt bröllop.
Hon berättade oxå att det finns folk i Indien som försörjer sig på att våldgästa olika bröllop. Tips för gratis semester!!

Har nu fått reda på var jag ska bo halva nästa år, Laholm. Ska alltså göra min praktik där. Känns för jävligt men det kunde vara värre. (Piteå, Boden, Luleå fanns som alternativ) Till Laholm är det 16,5 mil så det går ju att veckopendla utan problem. Återstår att se hur jag ska hitta någontstans att bo och hur jag ska göra med hundarna. Min mamma tycker att jag ska lämna bort de till en fodervärd. Min mamma lever uppenbarligen i sin egna lilla värld.
A har redan aviserat att om jag börjar prata skånska så känner han mig inte längre. Ajöss A, eftersom min pappa är skåning och jag alltså är uppfödd på skånska så känns risken ganska uppenbar att jag ska börja bräka.

Hade igår en typisk vuxen fredagkväll. Somnade framför TVn vid kl 22... Väcktes av sms från Jens som var ute och festade, jädrans, inte nog med att man somnar kl 22 en fredag kväll man blir dessutom påmind om hur jäla tråkig man är.
Ska hämnas på Jens i dag om jag orkar gå ut... ; )

I dag ska jag iaf vara snäll mot Helene och köra henne till hennes Mecka, dvs Hööks där man kan köpa alla möjliga hästsaker. Själv ska jag shoppa loss i diverse klädaffärer!!!

Shake that ass for me

Det finns vissa saker i livet som man önskar man var utan, helt enkelt att det aldrig skett. Jag tror att jag har upplevt det som för de flesta kvinnor måste vara bland det värsta man kan uppleva.
Låt mig ta det från början:
Jag och mina grabbar gav oss iväg för att hälsa på grabbarna i Härryda. (Bara detta är lite av ett trauma, ensam tjej bland fem killar)
Ligger och har det allmänt mysigt framför TVn när A går in på toaletten. Han stannar där ganska länge, vilket iof oxå är ett vanligt fenomen hos de där männen.
Sedan, herregud, ut kommer A ut, endast iförd ett par tangakalsonger, tvingar mig att se på när han "shake that ass for me".
Medans jag funderar på snabbaste vägen ut så frågar jag varför, varför han har tangakallingar hemma?
(Kan lugna alla med att det var därför det tog så lång tid på dass, han klippte till ett par så de var inte inköpta.)

Finns det ngt mer jävulskt än en man i tanga? Synen har för evigt etsat sig fast på min näthinna.
Jag som brukar anse att jag tillhör bland de knäppaste, jag har mött min överman.

Borde förbjudas

9 saker som borde förbjudas:
1. Tetris, finns på "aktiv hund" och är bra mycket roligare att spela än att skriva på ex-jobbet.
2. Söta valpar, startar omedbart tankar som att med nästa hund DÅ ska jag... (bli så jädra redig)
3. Godis, förutom det uppenbara att man blir fet osv så är det ofta en ursäkt för att gå till affären, lägga sig på soffan osv.
4. Karlar, kräver egentligen inga förklaringar.
5. TV, man fastnar ofelbart framför den speciellt om det inte är ngt speciellt att titta på.
6. Bloggandet, har fört med sig att man känner panikångesten komma krypande om man inte tittat vad ens vänner och speciellt ovänner har haft för sig.
7. Mobilen, om ingen har ringt/messat på en hel dag har man svart på vitt att man inte är så poppis bland sina vänner (?) som man trodde.
8. Smuts, finns mycket hemma hos mig, lägger sig överallt och vägrar försvinna.
9. Präktiga människor som har pli på sina hundar och lyckas med en tyst viskning att få hunden att t o m köra hem bilen när de är på lyset.

Det finns givetvis mycket mer som i min ideala värld hade varit straffbart.

(Och så borde det ju vara förbjudet att upprepa ordet speciellt tusen gånger i samma blogg.)

Intensiv helg

I lördags var jag och min mor på valpträff med dvärgpinchern. Alla valparna var öppna och trevliga även om de ägarna var tråkiga ; ) Inte direkt ngr intressanta samtalsämnen, mest utställning och att de äter som hästar...
På kvällen åkte jag, Helene och A till Stormvallen. Alltid lika trevligt att träffa Jörgen och Karin! Vi åt mat som jag hade lagat hemma innan och drack en massa vin. På natten åkte A hem och lämnade mig och Helene åt vårat öde i en iskall husvagn... Troligtvis var A mörkrädd efter alla spökhistorier fast han skyllde på att han skulle titta på en korning. Phö, man fattar ju...
Jörgen skulle sätta på värmen i husvagnen men av olika anledningar (läs massa vin) så gick ngt snett. Låg som en liten kall klump påpälsad med alla kläder jag hade. Kalle gjorde desperata försök att knö in sin kalla näbb under täcket men jag motade bort honom eftersom vi redan var två personer, en islänning och en ridgeback i sängen. Men i vilket fall som helst så sov vi till 9.30...
Lisa, Ann och A kom lagom till kaffet. Vi körde sedan lite stallsök och uppletande. Drack kaffe och körde lite skydd, svingade oss i lianen i ridhuset och skrattade mycket.
Det var länge sedan jag skrattade så mycket, saknar de gamla tiderna när vi träffades varje vecka.
Vi beslutade att ha en fest på Allahelgona! Hoppas många kan komma! Ligger nu helt utslagen i sängen och slökollar TV, det är gott att leva.

Monster valp

Förstår inte vad det är som får människor att skaffa valp? Vad är det som gör att man efter ett tag glömmer bort allt det jobbiga?

Och hur kan man skaffa en liten bråkig schäfervalp? A har skaffat en sån, phu. Jag kommer härmed att kalla den Klasse fast det heter ngt annat. Wille som har lite pedofilistiska drag gillade den ganska mycket. Klasse verkade tycka att Wille var en konstig figur, inte konstigt, det var ju första gången som han fick träffa en riktig hund dvs en terv.

Men shit vad trött jag är i dag. Hela natten har jag legat och lyssnat på en jäkla mistlur. A trynade så sött bredvid mig tills jag i ren desperation väckte honom och bönade och bad att valpen skulle få sova i sängen. Den tystnar om tio minuter sa han. Jääää sure, den hade låtit i flera timmar innan. Tillslut när även A var vaken och hörde kräket fick den sova i sängen.
Men då började istället bitterrorn. Jag lovade Klasse att om han bet mig i brösten skulle han bli en nos kortare och det verkade ta skruv för sedan sov han lugnt. Ja, inte sov han på A inte. Både Klasse och Krasse verkar tro att jag är ngn jädra madrass och låg och knödde på mig.
Enda fördelen med att det inte är min valp är att man slipper allt sånt som att springa upp och plocka Klasse skit mitt i natten. Då låg jag och log för mig själv.
Ler gör man ju inte på morgonen när man ska försöka hitta sina strumpor, ta på sig sina byxor med vidhängade Klasse i benet och äta frukost medans nämda schäfervalp springer runt och drar ut sladdar ur väggen.
I morse sa jag till A att jag inte tänker sova hos honom förrän Klasse firar sin sexmånaders dag och förhoppningsvis sover på nätterna.

Tur att Kalle bara är 3 1/2 år = länge tills det börjar suga i min valptarm. Men trots att Klasse är en schäfer så är han rätt söt. Vill ngn se så gå in på Krokasmedens hemsida.
Nu njuter jag av att vara på jobbet, långt borta från allt vad hundar heter och fram för allt en underbar tystnad.

Hur man borde ha gjort och hur man egentligen gjorde.

I dag när jag gick hem redan halv tolv så borde jag ha:
Gått ut på en rask promenad med hundarna, när jag kom hem genast satt mig och skrivit på mitt abstract, städat medan jag tvättade, klämt in en eller annan sit-ups, läst alla artiklar som ligger och skramlar i väskan.

Istället så:
Gick jag en lång promenad med hundarna, la mig på soffan och läste Amelia, läste bloggar, surfade medan jag tvättade, läste på om hur man borde skriva sitt abstract, plockade upp artiklarna ur väskan utan att läsa dem.

Börjar känna paniken komma smygande, måste, måste, komma igång och skriva.

Jag äter stesolid, gör du?

Vet inte vilken kärring som var argast, jag eller den andra?
Iaf så är det ju så här att trots mitt timida utseende och milda sätt så kan jag bli så in i bänken förbannad.
I går när jag och Helene var ute och gick så rann det över och jag skrek en lång harang åt mina hundar. Bakom oss gick tyvärr en kärring som senare anklagade mig för att slå och piska mina hundar. Jag försökte förklara för henne att det inte var så men hon vägrade tro ngt annat. Hon tyckte att jag gjort fel som skaffat mer hund än jag klarar av, vad ska jag göra nu då tycker du, frågade jag? Kärringen sa då att hon minsann kände en massa tervar som var uppfostrade på helt andra sätt än mina var.
Och saken var den att mina hundar uppförde sig exemplariskt när vi passerade henne men enligt henne var de då så rädda att de inte vågade annat.
Iaf bra att hon reagerade men hon kunde ju lyssnat? Helene stog under hela vårat samtal och var livrädd att jag skulle flyga på kärringen men jag höll mig lugn och avslutade det hela genom att på ett mycket vuxet sätt säga att "nu kommer vi inte längre i den här diskussionen".

Innan denna händelse var vi och tränade med Lisa och Katrine vid Lillhagen. Katrine är min nyaste idol. Hon är alltid kolugn och tänker innan hon pratar. Önskar jag var sån.

I dag har jag fattat ett beslut och det är inte illa. Det 5016 sättet att träna rutan ska nu gälla resten av Kalles liv. Helt enkelt det gamla hederliga sättet att skicka hunden ut i rutan och stanna honom när jag tycker han är på rätt ställe. Inget snack om att han själv ska klura ut vart han ska eller att han ska hitta en jädra target i gräset.
Är trött på att titta på min hund när han försöker med 850 000 positioner innan han hittar rätt.

Lillhagen är nog för övrigt det bästa stället för mig att träna på. Ingen tycker det är konstigt när man är lite loss där. Alltid ser man något mer schero, jag känner mig hemma.
På jobbet har jag sett ut som ett verkligt schero eftersom kläderna i min storlek var slut. Har gått omkring i byxor för personer mellan 175-195 cm och skjortor för 70-90 kg. (Jag är 164 cm och väger 59 kg)

Katrine föreslog att jag skulle försöka jobba med mig själv och mitt temperament. Lobotomi?
Efterlyser härmed någon som för en billig penning kan förvandla mig till en lugn men trallande fåne. Tänk vad livet kommer att te sig lätt. Innan jag vet ordet av så är Kalle LydCh och vi står på SM pallen och viftar med en liten flagga. På min tröja står det med stora bokstäver: Jag äter STESOLID , gör du?

Dödsångest

I dag har A lovat att aldrig mer kalla mig mes. Aldrig mer hävda att jag är en liten fegis.
Bakgrunden är den att förra gången vi var på Liseberg så lovade jag att jag nästa gång skulle åka nedsläppet eller vad den heter. Den där hemska som börjar med att man åker 350 m upp i luften och sedan släpps ner i typ fritt fall.
I alla fall så åkte vi upp, jag blundade hela tiden och tänkte "happy place, happy place" som ett mantra. A satt och skrek att det var så fin utsikt och jag bara måste titta, jääää sure.
Men jag överlevde, synd bara att jag då inte visste vad som komma skulle, då hade jag gått därifrån och åkt hem direkt.
Så när jag nu har åkt och överlevt tror någon att han fattar traumat?
Nej för helt plötsligt befinner jag mig en vagn i Balder.
Men nu har man ju lärt sig, blunda stenhårt, borra in ansiktet i A`s armhåla och tänk "happy place, happy place". I Balder trodde jag verkligen att min sista stund var kommen, lyckades i slutet bara stöna fram jag spyr och är det slut nu?
Vilken jäkla dödsångest!!!! Fy för farao!!!!
Prexis när vi hade åkt Flumride så sker den hemska olyckan.. Läskigt. A vannstjärnvinst på Plopphjulet och jag vann två ynka små chokladbitar på centerhjulet. Orättvist är livet.

Min mage är fortfarande inte tillbaka där den brukar vara men jag är jädrans nöjd med att jag vågade och inte fegade ur!!!
Hurra för mig!!!

Nordens Ark och Havets Hus

I dag var jag och A på Nordens Ark, jättekul! Massor av fina djur att titta på och en superanläggning med fina gångstigar.
Vi studerade vargarna när de fick mat, kul att se de i närbild! A blev bästa polare med ett lodjur och påstod att han kunde tämja vilka vilddjur som helst? Jag höll bara med, man måste hålla med dem ibland, då blir de lättare att handskas med. Klia dem på ryggen, låt de äta när de är hungriga och vifta med ögonfransarna = tama.

Efter detta var vi på Havets Hus i Lysekil, även detta ställe var jättefint och absolut värt ett besök. Mycket roligt fanns att titta på och känna på, bla så fiskade A upp en spindelkrabba ur ett akvarium och jagade mig med den. Helene sitter här och förfasar sig över våra tilltag.
Men varför skulle man sluta att fåna sig bara för att man är vuxen?

Fasar över morgondagen när NÅGON påstår att jag ska åka karusell på Liseberg. Trodde att jag skulle klara mig eftersom Liseberg stänger efter denna helgen.

Mesig? Jag?

A har alltså påstått att jag är en jädra mes. Wille råkade i tisdags bita Kalle i benet, han fick in en hörntand rakt i en ven. Blodet pissade ut, blod över hela vardagsrumsgolvet. Jag blev lite skakig innan jag såg att blodet inte pumpade ut, trodde först att det var en artär och att Kalle sakta men säkert skulle dö i mina armar.
A la ett tryckförband och det slutade blöda ganska snart men ändå.
Enligt mig höll jag mig ganska samlad men A tyckte jag var hysterisk.

Hallå!!!! Min prins höll på att förblöda!!!!

I går var jag inkallad till en agilitykurs för att titta på en terv som inte tyckte agility var kul. Terven var trevlig och käck så jag tänkte att Anne, hundmogulen, skulle kunna få kräket att gå igenom tunneln.
En timme senare, spöregn, genomblöt, biten i armarna 75 gånger, så stog tervern fortfarande på utsidan.
Anne låg på insidan med magen i en vattenpöl.
Matte började se lite desperat ut och sa att det var nog lika bra att sluta nu. Jag föreslog att matte kunde åka hem och komma tillbaka på morgonen och hämta upp sin hund. Jag skulle lätt ha kunnat stanna hela natten. Hon tyckte inte det så vi fick ge oss.
Terven avgick alltså med seger. Jädrans.

Så kontentan av dessa två dagar är alltså att:
Jag kanske är en mes när det handlar om skadad Kalle men försök och slå mig när det gäller att vara envis.

Kryp

Var inne och kollade lite bilder från kennellägret som Anette har tagit. (Och jag har snott uppenbarligen)
Ser ut att vara intressant i gräset iaf!

Kryp


UÄRK

Veckans TV tips:
Discovery channel... Om äckliga kryp som kan leva i oss... Stora jävla maskar i huvudet på en kvinna. Små kryp i en killes öga som typ äter upp hans cornea. Och mycket mer kräksaktigt.

Wille är sur på mig nu för vi var ute och sprang, långt. Han hatar det men han kan gott behöva skaka omkring dököttet.

5014 sätt

... att lära in rutan. Ska snart skriva en bok om detta moment och alla 5014 sätt som jag hittills har testat för att få Kalle att förstå.
I dag var vi som vanligt i Lillhagen, denna gång i regn, och försökte kommunicera.
Dagens övning gick ut på att jag skickade Kalle till rutan och sa nej (lungt och stilla)när han stog fel eller sprang åt fel håll. Sedan klick och boll/godis.
I dag tänkte han till lite extra men det brukar jag ju skriva efter varje träningsgång.
Men denna metod funkade på vittringen, då nejjade jag när han tog fel pinne vilket fick honom att börja tänka på vad han gjorde.
Som tur är så är Kalle en tvättäkta ärthjärna och springer lika glatt till rutan varje gång trots att jag skickar för femtielfte gången.

Innan detta var vi på Kallebäck och tittade på deras appelltävling, ganska kul faktiskt, hände en del grejer.

Är nu fullbetalande i Kallebäck och kommer att gå ur Partille BK efter nära 14 år. I nuläget trivs jag bättre på Kallebäck och det händer mer saker där. Har dessutom hört att det florerar lite skitsnack om mig på PBK och då blir man inte direkt mer motiverad att vara kvar. (Även om man givetvis inte ska lyssna på sånt utan borde konfrontera personerna istället)
Tackar PBK för alla trevliga stunder/fester/kurser osv. Har haft skittrevligt där med en massa kul människor!!