Älg

Mitt framför våra fötter klampade en stooor älg i dag på morgonpromenaden. Räven som spritt ut alla A's kläder på tomten och avslutat med att bajsa ; ) på hans joggingbyxor har inte synts till.
Undrar hur det går för A och mina hundar idag? Tänk om de lever rövare så att han inte får sova?

I dag åt jag värsta goda frukostgröten:
1 dl havregryn kokas med 1 dl vatten och 1 dl lättmjölk. Skiva i 3 torkade aprikoser, 1 msk linfrö och riv i ett äpple.
Gott!!

Drömmen om jobbet

Är nervös så in i... Alla har vi våra olika drömjobb och mina drömjobb har alltid varit veterinär eller bonde. Att bli bonde faller på eget grepp eftersom jag inte har någon far som har en stor gård som jag kan ta över. Veterinär gav jag upp efter att enträget ha sökt in men bara fått nobben.
Nu är man apotekare och tycker det är hellt i sin ordning med ett jobb somn har så många utvecklingsmöjligheter!
Men jisses, nu har JOBBET uppenbarat sig. En blandning av alla tre.
På tisdag bär det av på samtal. Tänk OM...

Jag som aldrg kan hålla klaffen kunde givetvis inte hålla tyst om detta heller utan bablade om det för min chef. Inte så smart när det var lönesamtal veckan efter och chefen trodde att jag inte trivdes på apoteket. Så är det ju inte.
Man lär så länge man lever, tycker att jag kanske borde lärt mig efter 35 år men men.

I går var jag och A på bokmässan eftersom vi fått biljetter av snälle P-Å som är bokhandlare och ihop med min syster. Höll på att ruinera mig men lyckades stoppa vid 16 böcker även om det fanns en massa godbitar kvar att köpa.
Det var för övrigt en mycket trevlig lördagkväll. Efter att ha jobbat och varit på bokmässa så somnade jag 19.40. Kul.
19.40 är för bövelen tidigare än vad de flesta barn under 5 år somnar. Vaknade 12 timmar senare.
I ställer för att beskåda mina vackra ögon i stearinljusens sken fick A titta på sin FV som låg och dreglade med öppen mun i soffan.

*smyger in och kollar på A som ligger och sover i nämnda soffa - jo men visst kan jag ana en dreggelsträng*

H är ju deporterad till Stormvallen så jag och hundarna får leva Härryda liv ett tag. Ska bli spännande att se "the real A"så som han är på vardagarna.

Har för övrigt googlat mig själv efter att ha googlat de tre som jag ska träffa på tisdag. Hade lite ont i magen. Google är oöverträffat när det gäller att införskaffa kunskap om personer men man vill ju gärna vet vad andra får reda på om en själv. Som tur var bara lite skräp på hundsidor om inget alls. Våndas över vad jag skrivit på bloggen genom tiderna...

Swedish Taste

Förra fredagen åt vi den mest gudomliga middag på Swedish Taste. 10 rätter.. läs och sörj om ni inte har varit där för det var det absolut bästa på länge:
 

Pilgrimsmussla med vit morot & tryffel

 

Spädgrislägg med dill & rotselleri

Spansk anklever med oxfilé & havtorn

 

Råräka "krustad" med grönt te

 

Skaldjurs "cake" med grön papaya

 

Gödkalvbräss "tart" med kantarell

 

Halmrökt hälleflundra med fläder & fryst harsyra

 

Skogsduva, bordin noire med kastanj & kakobönor

 

Getost med lantchips, rosmarin & tomatmarmelad


Choklad, anjo chili med körsbär & kaffesoil

Givetvis är det inte 10 stora rätter utan en avsmakningsmeny. Dreglar...


Deltid

Avundas verkligen alla människor som jobbar deltid. I dag jobbar jag 13-18, en typisk deltidsdag alltså! Och vad har man inte hunnit!!!
Började dagen med lite ompyssling av mig själv eller kanske ett fåfängt försök att dölja skavanker hur man nu ser det... Efter det åkte jag och H till klubben. Jag la ett spår till Kalle bakom klubbstugan och tränade lite lydnad. Spåret gick kanon utom sista sträckan som var lite okoncentrerad. Troligtvis berodde det på mig som släppte på ovanligt slappt efter apporten. 
Hujedamig tänker säkert någon, HUR kan hon lägga spår bakom stugan!!! Där går ju massor av folk och rastar sina hundar. (Har nämligen fått höra dettta.)
Då ska jag tala om att det går alldeles utmärkt! Kalle bryr sig nämligen inte om vilka spår som korsar hans spår. Han bryr sig inte ett skvatt om det är en älg eller en schäfer eller en svampplockare som har korsat spåret.  Han bryr sig inte heller om att det är 100 oilka dofter på samma ställe bara han vet vilket spår han följer från början.

Slutsats: Sluta mesa med spåren och låt hundarna få lite svårigheter! Hur svårt är det egentligen för en hund att spåra mitt ute i ingenstans? När de går av spåret sker det troligtvis för att de tycker det är så sabla tråkigt, inte för att det är svårt. Polishundar klarar att spåra på alla möjliga ställen inte bara i skogen långt från alla störande moment.

När jag kom tillbaka från spåret blev även jag belönad i form av en stor hårig man! Rätt gissat så hade även A hittat till klubben. Wille blev glad över att träffa sin stora kärlek Krasse och ännu gladare blev Skroff.
Nu har jag och H just smällt i oss 10 bitar sushi och jag sitter med en kaffekopp på jobbet och väntar på att jag ska börja eller jag väntar på att klockan ska bli 18 så jag slutar ; )
I kväll ska jag, A, H och mina parenteser ut och äta! Gott hoppas jag!

Strutsanatomi

Jo, men visst var det en penis!!!
(H frågade runt på nätet, undrar på vilka sidor egentligen??? )

Gigantisk penis?

Nu är min och Helenes långweekend på Öland slut. Denna helg lämnar efter sig ett stort frågetecken: 
Glada i hågen stog vi på en strutsfarm och spanade in strutsarna som spatserade omkring i sina hagar. Plötsligt skulle Herr Struts skita och då, för helvete, ut från arslet kom en lång armlikande grej. Fy fan, vi höll på att kräkas. Armgrejen ormade ut, han sket och sedan fällde han in grejen igen. 
Har inte strutsar en kloak som resten av fågelvärlden? Var det en jättelik äcklig penis vi såg? En penis som det även går att skita med???

Jag kunde inte med att fråga den lilla söta tanten som serverade oss strutsäggostkaka utan fick åka därifrån utan att veta. Är det någon som vet??
Nettan (fågeldamen nr 1) vet du???

Om nu någon, liksom A, inte tror på oss att detta har hänt så kommer det bildbevis i Helenes blogg.

Grattis för övrigt till min allra bästaste vän/syster  Helene  som fyller 35 år idag!!!

DÖD

När H och jag gick hem, till mig igår kväll frågade jag H vad planen var.
Vilken plan? sa H. Inte fan ska du ha en plan för att döda spindeln?
Jo, såklart att vi var tvungna att ha en plan! Sånt är allvarligt.
Ingen plan behövdes för spindeln hade troligtvis begått självmord/harakiri i det lilla vatten som fanns kvar i vasken. Bra!
Snabbt spolades den ner och jag gick en runda i lägenheten för att kolla att den inte hade några kompisar.

MOHAHAHA


TRAUMA!!!!!

I går kväll intet ont anande stog jag och strök köksgardiner. (Bara detta är ett trauma, håller på att bli förstörd av A)

Vad eller vem uppenbarade sig? En jävla jätte spindel. Ringde H för sanering och när hon kom hade den jäveln gömt sig. H tejpade för ev flyktvägar och allt var frid. Trodde jag.

I morse stog jag och diskade frukostmuggen och VEM ligger i diskhon och gömmer sig under slaskupptagaren?

Rusade runt och samlade in alla GP som låg i hallen i väntan på återvinning och tejpade noga fast massa tidningar över hela vasken så att det stora håriga äckliga äcklet kanske håller sig där tills H kommer ikväll och kan döda den.

JAG HATAR SPINDLAR!!!!


Rubrik?

Egentligen är det tragiskt att man lever så mycket för helgen eller när man är ledig från jobbet. Visst trivs jag på mitt jobb även om jag önskar att det ibland var liiite mer flexibla arbetstider. Fast man ska vara jäkligt glad att man har ett jobb överhuvudtaget så mörkt som allt verkar vara just nu på den fronten.

På torsdagen aviserade A att vi skulle sova i min låda (lägenhet). Detta hör inte till vanligheterna. På lördag morgon hände det helt otroliga att min säng flyttades in i sovrummet för första gången på 2 1/2 år. Det fattas lite lister men annars är det klart.

Efter denna omtumlande upplevelse var vi och tittade på flyguppvisningarna på Säve Depå. Ganska kul även om det roligaste var att titta på när Ryan Air lyfte ca 100 m ifrån oss. Mest skräckblandad förtjusning från min sida...

Lunch intogs på Gunnebo Slott. Fantastiskt gott att äta där speciellt nu när de har pinfärska grönsaker direkt från eget land. Visst smakar gurkan bättre när den växt utan besprutning i sin egen takt. Jag och Kalle strövade runt och luktade på alla örter och kryddväxter. Efteråt var jag helt hänförd hur trevlig och lugn den hunden är utan uppbackning från resten av gänget. När man är ensam med Kalle tittar han bara på andra hundar och sedan på mig, du och JAG matte. Kalle är kul att ha med sig oxå för att han verkligen verkar intresserad av allt man visar honom.
Antagligen tyckte alla andra att jag var helt väck som gick och disskuterade blommor med min hund och visade honom olika fröer och bönor...

Efter lite lutning i soffan åkte vi till Gunnebo igen på kvällen denna gång för att titta på ljusspelet som de byggt upp. Vackert! Vågar knappt säga det men vi lyssnade lite på ett jazzband som spelade i parken. Jazz... Inte min typ av musik.

På söndag invaderades klubben av  terrierklubben som hade MH. Lilla L var där om figge och H var där för att titta på sådana små kryp som hon köpt. Jag, A och H tog en promenad innan jag och H åkte till Mölnlycke för att käka, just det, sushi.
Något av det bästa med helgerna är ändå söndag kväll då jag intar liggande ställning med en bra bok. Hur skönt som helst att bara få ligga och läsa i några timmar.
Sovrummet kändes lite klaustrofobiskt efter att jag vant mig vid att sova i mitt vardagsrum...