Storm

Storm igen och spöregn på tvären igen. Så ovanligt! Tur att jag inte började förrän kl 11 idag och hann ta en lång tur med dogsen innan.
På jobbet är vi med i en stegtävling där det alltså gäller att ta så många steg som möjligt. Och som alla vet är ju jag en tävlingsmänniska utan dess like. För att få så många steg som möjligt med en halt Wille hund så band jag W i ett träd och sprang som en idiot fram och tillbaka med Kalle inom synhåll från W. 
W skakade på huvudet och Kalle tyckte väl det var bäst att hänga på den springande idioten.

I går var W hos vet för att röntga sin armbåge. Han går ju hos Annika men jag kände att jag ville röntga för att vara säker på att det inte var några pålagringar. Allt såg bra ut och han fick smärtstillande. Jag undrar bara varför det aldrig blir bättre? Vissa dagar haltar han men ser glad ut, då är det ju ok men andra dagar har han rejält ont och hänger med sina små svarta strutar. (öron)

Dags att gå och jobba igen.
Stega på!

En blixtrande helg

Hela helgen var alltså jag, Helene, Raskva och Kalle på "Analysinstrument" med Curt Blixt. Så bra det var!!!!
Vi fick analysera några hundar, bla Kalle.
Curts första intryck av Kalle var att han inte alls var så ängslig som jag påstod... Nästa intryck var däremot att Kalle var prexis så ängslig och lite till.
Han vinner på att han är översocial, kastar sig på folk utan en tanke på att de ev skulle kunna vara elaka. Däremot tycker han inte om situationen där massa människor ska titta på honom. Då blir han mycket liten och ängslig.

Det var väl värt pengarna och jag kan varmt rekommendera Herr Blixt för alla som vill lära sig lite hund!

På kursen var det med en labradorhane... Så mysig. Nästa hund blir med största sannolikhet en labbe igen.  Om några år...

Rast på jobbet

Faaaan, håller på att förvandlas till en kärring. Går och gnäller om saker man inte borde gnälla om utan bara glömma. När jag var 20 hade ryckt på axlarna och sagt skit samma. Men inte nu, neeeej, nu ska det gnällas.

Nåväl. Kalle har blivit så smal, så smal... Måste nog byta tillbaka fodret till mitt kära RC, han verkar inte funka alls på Doggy. Wille är lika fet som vanligt och får fortsätta med sin billiga Doggy diet. 
Att han är smal hade inte Lisa, Sanna M och övriga gänget med "spjälstaket schäfrar" tyckt.  De gillar när man sticker sig på hunden i sängen. Jag däremot gillar när det finns lite hull på benen så man har något att krama. Inte dallrande fett som på Wille men åtminstone lite kött. Enligt gamla sökvänner så stack de sig ofta på Kalles näbb, nu ska ni veta att man sticker sig på hela honom.

Till helgen ska Kalle studeras av Herr Blixt och oss övriga adepter. Undrar vad Kalle kommer att få göra och vad de andra tycker? Kalle och jag kämpar för övrigt på som vanligt. I går var vi ute och tränade och jag gjorde allt för att vi inte skulle hamna i den gamla vanliga situationen, det vill säga, kamp. Man inser ju att jag som har en stor och välutvecklad hjärna borde kunna överlista den lilla terven med den väldigt smala spetsiga hjärnan. 

Till slut lyckades jag avgå med seger utan att ha gått in i en kamp situation.  Kalle stog 20 meter bort och begrundande sitt nederlag men inte så länge för när man har förlorat är man värd en kastad boll.

Wille satt berdvid och såg mest förvirrad ut. Varför gör han inte som hon säger? ( När man får godis/boll om man gör det.) Varför inte bara kassera in sina frolic på ett lätt sätt? Wille gör allt man säger direkt, helt driven av att han ska få MAT eller BOLL. Inte en tanke på en egen vilja. Det är det som kallas vallhund. Kalles typ kallas terrier. Och en sådan ska Helene skaffa frivilligt... ( men nu har hon ju svart på vitt att hon är lite konstig)


Klappar mig själv på axeln

Fantastiskt!
Inte en snus på 1 vecka och 1,2 kg ner! Bara 3,6 kg kvar till min vikt som den var innan FÖRRA julen....

Är i dag grymt snussugen. Tur för mig att jag jobbar på apotek eftersom jag, för att minska abstinensen, har dille på att skölja munnen med olika munskölj. På morgonen Listerin (satan i gatan vad den svider) och efter lunch med Flux (fluor).
Kommer att ha renaste tänderna i stan....

I måndags var jag och Kalle och tränade lydnad i regnet. Det var skit kul eftersom vi var på en inhägnad plan där jag kunde känna mig helt lugn för att han inte skulle sticka. Kalle sprang som en besatt och var på sitt allra soligaste Kalle.-humör!


Kåt, glad och tacksam

Helgen har varit super!
I lördags var vi på My Dog med Lisa och Helene eller det var meningen att vi skulle vara där med dem men enligt H var vi inte schäfer och terrier människor som hon och Lisa så därför gick de för sig själva.
Jag pussade en massa mastiffer! Saknar min stora Stork!
Efter My Dog var vi på ICA Focus, affären som har allt. Jag köpte deras MYCKET goda grillspett och snaskade i mig. Somnade på soffan i 1.5 timmar för att vara vaken i några timmar och sedan somna igen kl 20.30 för att vakna nästa morgon kl 9.
Fattar inte vad det är med mig. Jag verkar kunna sova hur mycket som helst hemma hos A. Inte så kul för A...

I dag gick vi runt Delsjön i det fina vädret - NOT.  
Känns extra präktigt att vara ute och gå i snöslask och spöregn dock. Wille låg kvar i bilen, han får inte gå så långa rundor ännu, dessutom hatar han att vara ute i underkylt regn.

Vet inte vad det är egentligen som varit så super denna helgen, mer än känsla av att må så jävla bra bara.
Har inte snusat på 4 dagar... Hade en grym huvudvärk i går och idag som antaligen beror på att nikotinet ger sig av från kroppen. Fan, vill ha snus!!!! 

A har köpt sig en egen datamaskin därför har vi tillbringat två dagar hemma hos mina föräldrar förra veckan. Min pappa går även under namnet Doktor Data och har hjälpt A att installera massa prylar. Tyvärr verkar de ha dåligt inflytande på varandra. Ena gången när vi var där gick filmen "Ogifta par" på TV med A´s favorit citat (som den ena mannen säger till sin FV när hon undrar hur fan han vill att hon ska vara)

Hur vore det om du testade kåt, glad och tacksam?

Efter det var pappa tvungen att ta en öl och skrockade i samförstånd med A.

Har nu lagat vegetariska kåldolmar a`2.5 points att ta med till jobbet. 2 dagar till nästa vägning. Huga.

Satan i gatan

Exakt 15 timmar utan snus.

Say no more.

Gör ett nytt försök att sluta, sitter med mitt plåster och intalar mig att det kommer att funka bra.

I går vägde jag mig.

Herrejävlar!

Har nu börjat räkna points, sitter med en tomat och intalar mig att det kommer att funka bra.