Sportig fredag

I dag fick jag sluta en timme tidigare och beslöt att låta den timmen gå till jogging! A, jag och hundarna åkte till Härsjön och sprang 5 km rundan. Inte tillsammans, nej, jag Frippen och Kalle sprang själva. 5 kuperade kilometer på 35 min. 9 km/h. Okej. Brände 367 kcal vilket i dag ger 1164 kcal. Very okej.

Eftersom A stilade sig och sprang en mil passade jag och Fripp på att köra lite jaktträning. Två dubbelmarkeringar som gick kalasbra! Bådar gott inför tisdag!
Sedan körde vi lite lydnad och krypet verkar ha lossnat. Underbart.

I am NOT a jogger

Jag har inte ens hunnit tänka på jogging. Jobbat 8-18.15 varje dag och sedan är det ju en bit hem oxå. Undanflykter men va fan... Ja, jag går ut med hundarna och ja, då hade jag lika gärna kunnat springa men faktum är att jag tycker om att umgås med Helene oxå. Helene tänker INTE jogga. Det är väldigt nice att umgårs med någon utan att upprepa samma ord hela tiden:
Hej! Vad kan jag hjälpa dig med idag? Är det till dig? Är det ok för dig med olika tillverkare? Känner du till dina mediciner sedan innan? Är det något annat jag kan hjälpa dig med idag?
Så här håller det på. Kanske 50 gånger på en dag. Jag klagar inte men det kan bli lite lätt enformigt.

I morgon kanske, kanske, kanske det kan bli en liten tur. Iaf till helgen när jag slutar jobbet redan kl 14. Eller kanske man väljer att gå milen i Hindås?

I tisdags var det ännu en trevlig kurs som vanligt. Frippen är grymt taggad och trevlig att träna när han är med många hundar. Däremot går han inte alls lika bra när vi tränar själva. Konstigt. Har aldrig förr haft en hund som koncentrerar sig bättre när han har annat att titta på? Märkligt.

Nu på tisdag är det dags för jaktleken. En inof "tävling" för hundar som inte startat på officiellt jaktprov anordnad av labbeklubben. Hoppas att jag inte blir för mobbad för att jag har en jaktlabbe. Har hört att de ibland kan vara elaka mot oss som har jaktlabbar.

Nästa helg bär det av till Herrljunga för att gå lydnadskurs för Anders Kjernholm i Herrljunga.

Och nästa helg igen smäller det på allvar för då ska jag och Fripps på kennelläger och starta på WT.

The viktnedgång går enligt planen vad gäller antal kcal. Det gäller att äta råmycket protein och mindre av kolhydrater och fett. Då håller man sig mätt länge. Protein behöver inte vara i form av kött utan det går lika bra med bönor, fisk och annat gott. Helene undrade i dag hur jag kunde äta en varm macka på klubben. För att jag bara ätit ca 900 kcal under dagen! Den som spar han har. Har suttit hela dagen och dregglat över kakor som min chef bakat. Men inte ens en lite kaksmula kom över mina läppar.

The viktnedgång

I går:
Mat 1149 kcal
Motion -339 kcal
Summa 810 kcal

I dag är det soligt och trevligt i Göteborg så jag och hundarna åkte till Tumlehed och gick i 90 min. Halvvägs tog jag lunch på klipporna vid Sillvik. Kunde ha det sämre. Tyvärr hittar jag inte laddaren till min kamera så jag kan inte ta bilder. Mobilens kamera är paj. Men föreställ dig sol, varma klippor, kväkande tärnor och en lätt havsbris så vet du hur det kändes!

Funderade en stund på om Frippen skulle få göra ett sök men nej, han får vila från träning i dag.

I dag (dagen är ju inte slut...)
Vikt 63.8 kg
mat 1239
Motion -359
Summa 880

Stackars Fripps

Det är synd om Frippen som inte har en duktigare matte. I dag glömde jag helt av att jag hade torrfoder med hem från A. Gissa vad? När jag stod i duschen passade den lilla råttan på att äta. Kanske 14 dl? Märkte att han drack som fan och när jag skulle ge hundarna mat låg han i sin bur och verkade deprimerad. Tvingade ut honom och såg en svullen buk.
Om man en gång har haft magomvridning på en hund blir man livrädd när man ser en svullen buk!!! Åkte snabbt som ögat till jouröppen veterinär men på vägen kom jag på det där med maten. Djursjukvårdaren kände på Fripps och mätte pulsen. Hon tyckte jag kunde åka hem och vaka noga över honom. Så nu portionerar jag ut vatten till en mycket däst Fripps. Får väl ställa klockan några gånger i natt och kolla honom. Tur att jag är ledig imorgon.

I am a jogger!

Så då var första passet avklarat. 30 min jogg och 30 min gång. Enligt viktklubb har jag bränt 345 kcal. Fast det viktiga är ju inte det, utan att få bättre kondis och lite mer muskler.
Anders trodde aldrig att det skulle gå klart att jogga med båda hundarna.
Men ack vad han bedrog sig!
När man känner blodsmaken i munnen, flåsar som ett bälg och har svetten rinnande i ögonen säger man ju inte "gå här".
Man säger:

GÅ HÄR!!!! (för helvete)

Den hund som inte lyder då är ju puckad. När jag kom hem tog jag en delikat middag bestående av Modifast vaniljpudding. Mums. 220 kcal.
Frukosten var en utsvävning på 561 kcal. Men utan frukost dör jag så då är ju valet ganska lätt. Sitter som bäst och funderar på hur jag ska kunna överleva några timmar till för jag börjar bli hungrig. Men då ska jag tänka på mina nya röda brallor som jag får köpa när jag väger 60 kg:



Lundhags. Känner att jag kommer att bli inte bara snyggast i skogen utan även lite bättre på att träna hund.

Låt oss nu undersöka hur lång min nya löprunda är med hjälp av eniro.se.
Nedslående, ca 6.5 km. Ja, ja, långa bitar går genom skogen och då måste man gå på vissa ställen om man inte idkar gyttje bad. Så långt har jag inte kommit ännu. 6,5 km/h. Låter inte så mkt. I går sprang A 11 km på 54 min. Det ger ju ungefär 11km/h. Liiiite snabbare. Fast magisern på lydnadskursen springer typ 28 km/h. Ha!

Nu är det dags

Nu är det dags. Inte imorgon utan NU!!! Fast nu är klockan 23.52 så det blir nog snarare imorgon.

När jag träffade Anders vägde jag 58kg. Nu väger jag 64kg. Japp, nu kan hela världen läsa. Nu VILL jag gå ner 4 kg. Tyvärr finns ju inga genvägar. Mindre mat och mer motion. Simpelt.

Eller hur!!!!

Fortsättning följer. Följ min spännade resa! Moahah jag är sååå kul så här dags på dygnet.

Vattenträning

Avslutning på jaktkursen för Titti. Buhu! I dag stod vatten på schemat och jag hade inte så lite ångest över detta. Var inställd på att avstå och bara titta på. Packade ner tre handukar och två täcken. Thank god för "Back on track" täcket! Jag lät honom plumsa i och torkade noga, noga och svansen verkar hålla!

Som vanligt var det jag som klantade mig. Ena gången skickade jag för tidigt utan att han var koncentrerad med påföljd att han inte sprang rakt (linjetag).
På markering vid vattnet stod jag på fel ställe och tänkte "varför kastar hon aldrig"??? Tillslut kastade hon och Frippen löste det ändå.
Vid den långa markeringen på vatten blev jag helt nervös för Fripps hostade till och tappade riktningen, han började simma utåt. Hjälp!!! Hönsmamman vaknade och målade upp alla möjliga scenario i huvudet. Skärpning!
Jag är en mes.

Längtar redan efter nästa kurs.

Dagens roligaste

Om man själv har ett tråkigt liv får man sno roligheter av sina bekanta. Detta hittade jag på FB hos en bekant till mig:
X är hennes barn.

"Intressant samtal med X på morgonen.
X: Vad skulle du välja om du var tvungen att döda dina föräldrar eller sticka ut ditt ena öga?
Jag: Kanske döda mina föräldrar (nåt måste man ju svara...). Du då?
X: Jag skulle egentligen helst välja att döda dig och pappa. Men det är jättesvårt när man är 6-7 år, man behöver ju någonstans att bo.

Är alla ungar så här sjuka i huvudet eller är det bara mina?"

Jag skrattade så jag nästan dog.

Märklig dag

I dag fyller Anders år och jag beslöt att han skulle få bestämma vad vi skulle göra. Alltså inget sök för mig. Men, MEN han ville åka och titta på någon IPO tävling och menade att det var tråkigt för mig. Jovars. Så jag åkte iväg på egna äventyr. Har han en ny kvinna i IPO??? Återstår att se. Kvinnor och IPO är ju inte jättevanligt. Eller har han en man?
Jag åkte ändå till sökgruppen men kunde inte med att ansluta en timme för sent så jag körde lite jakt och lydnad med Fripps och spår med Kalle. När sökkompisarna kom för att byta hundar försökte jag desperat få dem att stanna kvar och tjata en stund.
Kalle verkade lycklig över sitt spår och Frippen apporterade duva fin-fint.
Nu sitter jag och pluggar. Stroke, hjärtsvikt, högt blodtryck. I morgon ska vi disskutera kundfall och lite annat smått och gott. Kul!

I går var jag, Jukka, Roth och Anders på Tre Indier för att fira Anders födelsedag. Mycket trevligt och mycket gott!

Ledig torsdag

Ledig dag! Började med att Frippen fick in sin klo i min näsa med världens blodbad som följd. Efter tre timmar pissade det fortfarande blod. Urk. Måste vara för att jag äter så mycket fet fisk som mitt blod är så lättflytande. Nu är hon snurrig tänker ni men nej. Om man äter blodförtunnande ska man passa sig för att äta fiskoljekapslar då även fiskolja gör att blodet koagulerar sämre. Nu skulle jag ju aldrig köpa dyra kapslar gjorda av vem vet hur mycket fisk när man kan äta fisk i stället. Fisk minst tre gånger i veckan är nemas problemas. Gott.

Med en stor papperstuss i näsan satte jag mig och kompetensutvecklade hemifrån. Lite uppdatering på mage och högt blodtryck. Fantastiskt bra att Apoteket AB fixat att man kommer åt utbildningarna hemifrån.

Lunch intog jag och Helene på Gunnebo Slott. I dag var det helt otroligt gott. Åt tills jag höll på att kräkas och hade ont i käkarna av att tugga kål, rödbetor och knäckebröd.

Dagen till ära hade jag valt ut en äcklig jävla duva från frysen som Frippen skulle få träna med. Första gångerna jag skickade honom kan man väl säga att det var tur att ingen "förståsigpåare" var i närheten. Efter några gånger började han förstå att även äckliga duvor ska levereras i handen utan att leka med dem. Så äckligt att klubbstugan var låst och jag inte kunde skrubba händerna efter. Som tur var hade Helene med sig våtservetter.

Vi fortsatte med att träna kryp och andra brukssaker. Krypet börjar lossna. Skönt. Däremot "glömmer" jag gärna framförgåendet. Urtråkigt.

En fantastiskt trevlig dag!

Dyr i drift

Nu är jag hjärtligt trött på vattensvans och har bestämt att gå till attack från alla håll. I dag när vi skulle bege oss till jaktkursen regnade det och var ca +1. Bra väder om man vill ha vattensvans alltså. Höök har just nu 20% på alla hundsaker så ett Back on Track täcke kändes som en självklarhet. 15 minuter innan kursstart var vi i affären och provade ut ett tunt täcke att ha under Hurta täcket.
Jag ska även inhandla en yllefilt som han kan sitta på och eventuellt även sy ett ylletäcke för värmen. Med två täcken verkade Fripps klara sig ganska bra. Han var torr när jag tog ut honom ur bilen när vi var hemma och täcket var blött. Bra! Med andra ord fyller det sin funktion.
Lilla svarta hunden hade alltså kläder för över tusenlappen på sig. Inget hinder för att även köpa ett Obtrack som han kan ha vid arbete.
När köpte jag kläder till mig själv? Kan inte minnas och det lär ju inte bli snart heller med tanke på vad Fripps kläder kostar.
Kalle är som tur är vattentät.

Jaktinternat Backamo

Långfredag begav jag och Frippen oss till Backamo. Bilen fullpackad med varma kläder som senare skulle visa sig behövas..
Vi började med att köra lite inkallning och kontaktövningar för att avgöra vilken grupp man skulle vara i. Jag målade som vanligt upp olika scenario hur Fripp skulle sköta sig men han gjorde en klockren tia inkallning, fast med pipa då. Fripps lilla svarta huvud gick som en propeller. Var, VAR är apporterna??? Trots detta skötte han sig mycket bra.
Vår grupp fick Peter Boltorp som instruktör. Äntligen skulle man få apportera tyckte Fripps. Efter några övningar av typen sitt kvar när jag kastar apporter över dig och apportera åt olika håll var det dags för lunch. Tur det för det regnade snöblandat regn hela tiden. Svinkallt. Efter lunch fortsatte vi i samma anda men nu upptäckte jag att Fripps var på väg att få vattensvans igen. Fan. Täcket var på nästan hela tiden men ändå fick han känning. Efter lunchen började det snöa. Riktig jävla snöstorm. Peter frågade var ens hunds begränsning låg med avseende på avstånd.
Tja, sa jag, gränsen är väl i nästa kommun typ två mil bort...
Vid kl 15.30 var Fripp för trött för att fortsätta. Han låg hopprullad under sitt täcke och blundade, han var även störd av svansen så jag la honom på rummet  och var med på sista övningen själv. Vid detta laget låg snön djup och vinden ven.
Kvällen avslutades med god middag, vin och mycket trevligt snack! Två underbara tjejer lånade ut ett "back-on-track" täcke till Frippen som han sov med hela natten.

Lördagen grydde med sol och minusgrader. Vad gör det när det är sol? Härligt.  I dag körde vi många roliga övningar. Långa avstånd och svåra placeringar på apporter. Frippen var så jävla duktig så jag blev helt tårögd. Man kunde absolut inte tro att han var yngst och hade minst erfarenhet. Och allt detta bara kan han av sig själv!!! JAG vet ju inget om att träna retriever så jag får ju förlita mig på hans ypperliga gener. Fantastiskt roligt att träna en sådan hund. Peter frågade en gång vad min plan var om han byter apport. Varför ska han byta frågade jag? Är du säker på det undrade Peter. Japp, jag var säker, 100% säker. Man måste ju lita på sin hund. Och självklart bytte han inte! Klockrent in med varje dummy. 

Jag vet att vi säkert får problem i framtiden men just nu funkar det mesta. Det enda han gjorde var att sticka innan mitt kommando några gånger och det beror ju bara på att jag inte "höll i" tillräckligt. Ska tränas innan WT på Searover. Där även Peter Boltorp ska vara med. Fast i eliklass då.. Men han gör rätt i att bäva inför Frippens och min start. Det är fortfarande en månad kvar. På en månad hinner vi träna mycket.
Moahaha vi kommer att slå dem alla! (Man MÅSTE ju vara positiv!!!)

Det som är negativt, typ att han knallar/tjuvstartar är ju ett angenämt problem egentligen. Det betyder ju att han är fokuserad och laddad till 100%. Ena gången skickade vi till ett område ca 100 m bort och jag skickade sist. Med andra ord fanns det bara en apport kvar. Fripp letade en stund och kom sedan tillbaka till mig. Jag trodde att detta var negativt men Peter tyckte det var positivt att han vände tillbaka till mig för hjälp isället för att försvinna över nejden. Peter gick upp och fick leta ett bra tag efter apporten och jag skickade igen. Då hittade han! 

Vi ska träna på kortare avstånd, på sök och vatten innan WT. Givetvis ska vi träna på att inte tjuva och även träna på att förbättra det som händer efter avlämningarna. (Sitt, fot, vända om, godis/bra)

Kalles dag

I dag på Kalles födelsedag har vi varit ute på långpromenad i Sillvik. Underbart i solsken och vi var i stort sett ensama på rundan!  Funderade lite löst på att jag borde träna men beslöt att Frippen får vila sin hjärna i dag. Ska nu packa lite inför helgens jaktläger på Backamo! Massor av varma kläder blir det...

I går var vi på brukslydnadskursen. Intressant men kallt, såååå kallt!!! Magistern tyckte att Frippen var duktig och det tyckte jag med. Trots att en boxer sprang förbi med en boll så låg Fripps kvar. Bra!

Sökträning!

I dag var det dags för sökträning igen med bästa sökgänget. Vi var i en underbar ruta i Lerum. Jag skickade Fripps på två slag med figge på fullt djup sedan en figge nära och en utanför på 50m. Testade alltså att skicka på samma ställe två gånger. Första nära figgen tog han i vind från stigen. Bra! Nästa slag stack han ut 50 meter men slog bakåt. Tog emot och skickade för tredje gången på samma ställe och han stack ut 50 m för att sedan slå framåt! Duktiga Fripps!!!!
Han hade lite problem på ett ställe där det var en stig ut som svängde men figge låg lite bortanför svängen. F sprang i svängen och jag fick skicka om två gånger. Vi hade även en nedgrävd halvt dold figge.
Vi avslutade med en flyende. Fast F tyckte inte den flyende var så kul? Tror att han tyckte det var för uppenbart?

I alla fall en fantastiskt bra träning där jag kände att F lärde sig mycket! Han gick väldigt bra och klurade ut alla svårigheter. Så himla duktig!!!!
Det enda han inte var så duktig på var rulleövningarna. Jag måste bli bättre på detta. Felet ligger antagligen dels i att F inte fatta själva poängen. Jag tror han är slarvig för att han tycker det är för lätt. Dels tycker jag att det är boooooring. Skärpning gäller! Jag ska testa att gömma figge lite och kanske lägga de bakom olika hinder så att han uppfattar det som svårare. Allt annat gör han ju med bravur bara man presenterar det rätt så rulle problemen ligger antagligen i att han inte fattar grejen.

Födelsedagsfest

Födelsedagsfest med mesta och bästa vännerna! Tack alla!!!! Det bästa var att jag fick många fina presenter och fick tillfälle att träffa mina underbara vänner. Det sämsta var att jag glömde bort att E är vegetarian... E är en rådig kvinna och köpte med sig egen mat... Kanske inte så lyckat. Nästa gång blir menyn helt vegetarisk.