Stormvallen

Stormvallen lägret var mycket trevligt!
Inte bara för att det är otroligt vackert där eller för att de har värsta bauta ridhuset utan även för att The Kösters är så otroligt gästfria!

Torsdagen ägnades åt sök, till och med jag och Kalle var med... Dagens stjärna var Figo som sökte som en fullfjädrad elit hund!!!!
På kvällen körde vi lydnad i ridhuset. Natten ägnades åt prat och vin! Natten ägnades oxå åt att frysa!!! Min luftmadrass läckte nämligen ut all luft... Inte så kul att ligga på det hårda kalla golvet.
På fredagen la jag och Mia ett parallellspår med korsningar åt Kalle och Telma. Kalle fick verkligen klura men löste alla svårigheter till slut!
Denna kväll ägnades åt TP och mer vin...
På lördagen var vi ganska möra så vi körde "miljöträningsök" i stallet. Mörka rum, läskiga trappor och annat bröte. Kalle var duktig med viss hjälp från mig. Han går att övertala att göra det mesta men kan behöva lite stöd.
Det absolut roligaste på hela lägret var att få träffa Jörgen och Karin igen!!! Kan för övrigt verkligen rekomendera Stormvallen som lägergård.

På lördagens kväll var det bara att hoppa in i duschen och ge sig ut på krogen! Var först med Kristina och Kristel på Rockbaren och sedan med Michael på Dubliners. Ramlade hem vid kl 5. Hade superkul! På söndagen släpade jag mina motvilliga hundar hem till Johan, käkade lite frukost och kikade på TV.
Söndag kväll intog jag och Kalle ryggläge i soffan...

-----------

Hur gick dejten med Jens? Käpprätt... Slutade med att vi stog på Avenyn och käftade. Gick sedan själv till RB och hade en trevlig kväll/natt.
Har denna veckan inte haft så mycket hundaktiviteter.
Men imorgon!!! Tors-lördag ska vi på läger till Stormvallen! Ska bli kul!!! Jag och Hlene har nu inhandlat viktiga saker såsom luftmadrass och vin. Har en tanke att jag ska blanda vin med vanlig cider för att inte bli så på lyset. Helene däremot har köpt starka cider, hehehe.

Elak

Måste bara reflektera över den elaka webmastern... Alternativet för mig vore ju att jag fixar en egen hemmis med bara elaka saker om Helene men det faller direkt på att jag inte kan ett skit om datorer. Förutom alla skumma program med läkemedelskinetik som vi pysslar med i skolan.
Var igår en sväng på Kallebäck med Lisa,la ett kort litet spår förutom att vi kämpade med fria följet.
Mitt i spåret flög det upp två änder en meter framför Kalle och han bara hajjade till och fortsatte sedan att spåra. Mycket bra!

Gårddagens roligaste var att Helene trillade av hästen... Eller roligast var egentligen anledningen till att hästen blev rädd... För att hon fes.. ; ) Snacka om att fisa högt hahahaha.

I helgen ska vi träna lydnad hos Katia och spåra med spöket. Ska nog även gå ut en sväng med Jens, dock ska jag försöka hålla alkoholintaget på en mer rimlig nivå än förra helgen...Mycket dumt gör man som bekant när man är på lyset...

Måndag

Träning igår igen! Och allt funkar fortfarande!!!
Nettan skrev att visst sitter hon och "jäklas".
Jäklas??? Det är ju toppen!!! Kan det vara bättre, bara ett telefonsamtal så går hunden hur bra som helst!
Ska ringa Nettan om Kalles stora problem med bilar, att han gör utfall och jagar dem. Ser fram emot att få även detta problem botat!
Sitter och tänker lite smått på om det inte är dags att göra min årliga "våldgästning" av Finspång snart?
Börjar ju bli en tradition att åka upp och sova i klubbstugan, alltid lika trevligt att träffa hela familjen Uppfödare.

Kanske kan Nettan göra något åt att Kalle biter Raskva? Han gjorde det igår igen. Anledning? Ingen, Raskva bara står på fel ställe eller tittar åt fel håll.
Kanske borde hon börja ta betalt? Ett telefonsamtal kostar 5 kr/min?

Nu är det dags att fortsätta med att planera våra kliniska läkemedelsprövning.... pust

Mums sa hundarna...

..när de i lördags kalasade på ett ruttet rådjurskadaver. Helene blev jättglad eftersom hon skulle passa dem på kvällen/natten när deras matte var ute och sedan dessutom inte kom hem förrän kl 11 nästa dag.
Iaf var det en kul kväll för mig!
Trots ett inte helt behagligt allmäntillstånd lyckades både jag och J att stiga upp och åka med Lisa, Christer och Helene ut i skogen för att köra upplet/ fiska.
Kalle tog föremål som inte luktade någon han kände!!! Ännu ett framsteg!!!

Känns jättebra med hundträningen just nu!!!

wille

wille



Test för att se hur man gör

Nettan = fjärrstyrning???

Kan Nettan fjärrstyra sina valpar? Ringde häromdagen och frågade Nettan hur hon lärde mamma Stina vittringen. Detta eftersom Kalle inte lyckats bemästra detta mycket komplicerade moment på typ två år.
Dagen efter går jag ut och testar på nytt.
Vad händer?
Hunden tar sig tid att lukta på pinnarna och tar, hör och häpna, in rätt pinne till mig.
Kalles problem har varit att han inte använder näsan alls, han bara tar en pinne på måfå.
Var ute idag igen och det funkar! Dock kan man behöva tala lite allvar med Kalle innan. "Skärp dig din råtta".
Stärkt av framgångarna gjorde vi även rutan, också detta moment har varit stört omöjligt för Kalle att fatta. Jag tror inte han har brytt sig om att tänka.
Vad hände??? Jo, även rutan funkade både igår och idag!!!!
Vad har hänt? Har han äntligen börjat förstå att om man tänker innan man handlar så får man godis mycket oftare? Eller är det helt enkelt så att Nettan har suttit hemma och fjärrstyrt honom?

Nu ska vi anmäla till trean, får se om det finns någon lämplig tävling i slutet på juni.

Har precis nu kl 22. 32 blivit klar med min inlämningsuppgift till skolan. Dead-line är kl 24 så jag var ju ute i god tid ; )

Söndag

Sol och 22 grader... Varmt sa hundarna... Jag, Lisa, Helene, Christer och Bob var i Lerum och spårade. Eller rättare sagt Christer fiskade, dock utan att få någon fisk.
Kalle tyckte nog det var för varmt för han spårade med väldigt hög nos och verkade trött på slutet. Både Beyla och Märta klarade sina spår galant!
Wille badade i flera timmar så jag beslöt att han fick vara nöjd med det, hans matte hade för den delen inte orkat gå fler spår heller.
Efter spåret grillade vi korv och lite annat smått och gott!

En trevlig dag!!!

Spår

Glömde berätta om Kalles spår i går! La ett spår på en stor gräsplan med lite kringelikrokar. Efter ca 20 min började tre grabbar spela fotboll på mitt spår men jag bestämde mig för att gå det ändå.
Grabbarnas min när det komer en kärring gående med en hund i en lång lina..
"Det är ingen fara sa jag, jag ska bara passera."
För att inte tala om deras min när hunden hittar en liten pinne och kärringen börjar skrika att hunden är skitduktig...

Jag var mycket nöjd med Kalle!!! Att han klarade att hålla koncentrationen uppe trots att de spelade fotboll!

Lördag

Idag var det dags för Katia igen! Kalles fria följ var mycket bättre än förra veckan. Jag frågade om det kunde bero på att jag tränat? Vet inte men ibland verkar det som om man måste det? ; )
Vi gjorde även vittringen och tja...Kalle har iaf inte på näsan och def inte pejl på hur momentet ska utöras. Han nosar lite planlöst på pinnarna och tar sedan vilken som helst. Vi fick iaf bra tips som vi ska hårdträna.
Efter Katia åkte jag och Helene till Lerum BK för att titta på när Karin körde högre skydd. Lydnaden gick ganska bra men skyddet sket sig tyvärr. Stefan och Akita gjorde ett snyggt arbete som vanlig!
På hemvägen käkade jag, Helene, Lisa och Christer pizza på en uteservering i Jonsered. Med detta vill jag ha sagt att det var underbart soligt väder!!!
Ska nu käka godis hemma hos Helene...!!!!

Kul fest

Hade faktiskt kul igår även om jag lyckades förolämpa en doktorand genom att säga att han såg ut som den lille äcklige i Synsam reklamen.
Slog sönder ett vinglas fullt med vin och hällde samtidigt ut en kanna kaffe över bordet... Min bordskavaljer pratade inte med mig efter det....
Temat för kvällen var anekdoter från förr, av någon konstig anledning blev jag förnedrad mest??? Va??? Men som jag sa till värden så får man ju ta lite förendring när man är stor i käften. Bland annat så kom mina kursare ihåg när jag påstod att jag hellre skulle rädda mina hundar ur ett brinannde hus än ett främmande barn.
Tja...
Trots en trevlig baksmälla så är jag nu i skolan men ska strax hem och gå ut och träna med hundarna, hoppas att Lisa ska med!

Jädrans

Hade nu skrivit en lång blogg och så bara försvann den...
Läget är iaf att jag har svinmycket att göra i skolan och inte hinner med något annat.
Wille stinker dy efter att ha badat i Holmdammen i stallet. Kalle tänker över sina synder (?) efter att ha bitit mig i fingret så att blodet sprutade.
Själv ska jag strax lämna hundarna hos Helene och bege mig hem till Christina för att dricka massa sprit och sedan gå på en antagligen supertråkig klassfest.
Har kommit igång med träningen eftersom Katia var helt förskräckt över hur dåligt Kalles fria följ var i lördags.
Nu när Brolle har klarat tvåan måste vi ju se till att greja trean och högre innan dem. Kalles framåtsändande börjar arta sig så om vi bara får tummen ur att tävla lägre så... ; )