Cake Buffe

Min indiska arbetskompis har i flera månader tjatat om att vi ska gå på Steinbrenner och Nybergs sopp-lunch, eller som vi benämner den, cake buffe!

För 79 pengar får du äta hur mycket soppa och nybakt bröd du vill. Men huvudsaken är givetvis deras tårtbuffe!!! 10 olika sorters tårtor/kakor att bara vräka i sig!!!

68505-40

Så här glad blir man då!!!!

Ny hemsida

Kalles 1/2 syster Blissa har en hemmis:

http://www.simplesite.com/theblonde


Väntar med spänning på att dagboken ska fyllas i!!!

Panikattack

Värsta paniken över mitt ex-jobb nu när jag kom på att det bara är två veckor kvar tills den 15 dec när det ska vara så gott som klart...

Men... stugan är ordnad, fattar inte vad de på skistar håller på med men kolla in:

68505-38

Här ska vi ligga och mysa hela julen!!!!


Bildkavalkad

Först lite bilder på hur jag vill att det ska vara nu:
Kalle snöWille och Kalle

Snö, snö och mera snö.

Sedan en bild på min fina Bulle:

Bullen

Och till sist hittade jag några bilder från Jörgens svensexa:

Jörgen fritt följJörgen

Lägg märket till hur fint och glatt han handhar sin lilla hund trots att det är mitt på Avenyn och trots att han inte är lika knivskarp som vanligt.

Regn och regn

AAAARRRRGGGG
Skitbokningen uppe i Sälen har gjort fel och vill boka om oss i en stuga med hundförbud.... Jääää sure går ju jätte bra.
Är helt förbannad just nu, ska prata med dem på måndag. Värsta ångesten...

Håller på att bli galen av att det regnar hela tiden. I fredags hade vi lite sol i  Tuve och som tur var jobbade jag hemma så jag kunde vara ute en stund i solen - skönt.
I dag var det dags för Katia kurs, Kalle var mycket duktig i fria följet, koncentrerad och med hela tiden.  Trots att det spöregnade... Jag fick bara ett mindre anfall när vi gjorde rutan. Avskyr när hundskrället är så jäkla okoncentrerad och bara springer planlöst. 
Som en tröst för allt regn åkte vi och käkade tai-mat på Andra Långgatan. Gott som tusan.  Fast det var kokosmjölk i, gillar inte det egentligen. Men försök äta tai-mat utan kokosmjölk, det finns två rätter utan och de har jag ätit typ 100 gånger.

Denna helgen har annars varit en shock för A. I fredags lagade jag mat - han tittade misstänksamt och undrade vad jag ville ha nu? Var väldigt snäll hela kvällen, A blev mer och mer misstänksam. Kan bara tänka mig röran i hans stackars huvud;
- Är hon med barn och ska begära underhåll i 18 år?
- Har hon backat in i min bil?
- Har hon glömt vattnet på så att det är översvämning i källaren?
- Tror hon att jag har vunnit massa pengar på lotto och att en middag kommer att få mig att helt plötsligt vilja gifta mig med henne och försörja henne i tio år framåt?

Kan tänka mig att hans värsta skräckscenarion ser ut ungefär så här. 

På lördag morgon höll han på att trilla av pinnen.

Varför? Jag gick upp 7.15 och bakade bröd till frukosten. Försökte förklara att jag är sådan egenligen men det verkade inte gå in så det första han gjorde hos Katia var att berätta för Ann B om mitt plötsliga anfall av snällhet.  Ann B sa som det var, att detta är min rätta sida men att det tar ett tag inann den visar sig.
Tack Ann B, du är en RIKTIG kompis!

Ligger nu i sängen och glor på TV, har sån ångest över Sälen att jag var tvungen att plundra min ena chokladkalender.  När jag hemfaller åt sådana lustar är jag glad att jag bor själv.  Ska imorgon vältra mig i examensarbete.

Sälenplanering

Vem har lust att gå på promenad i mörker, blåst och regn? Inte jag, så idag får nog hundarna vilodag.
I morse när jag lämnade in bilen på verkstaden frågade verkstadsnissen om det var jag som var Bertil Runström.
Japp, lite manhaftig har man ju alltid varit.

Nu över till Sälenplanering:
Helene har ju kverulerat i sin blogg över två personers morgonhumör. I dag kom jag och A på lösningen på det problemet. Lätt som en plätt att lösa, Helene får ställa klockan på 6, gå upp och fixa frukost + kaffe + te, lägga fram några bra tidningar och kan sedan gå och lägga sig igen. Utan fara för sitt liv kan hon en halvtimma efter att vi ätit gå upp.
(Knepet är att iakta personen med gräsligt morgonhumör och lära sig se när blodsockret är på en normal nivå.) På fler än ett läger har jag gått upp och smugit iväg för att äta frukost i lugn och ro. Sedan kan man med gott humör umgås med de andra och ev äta lite till.
Som hämd för att Helene har skrivit lite lätt elaka saker har A lovat att tejpa fast henne på en luftmadrass och stjälpa ner henne för "väggen". Kan bli roligt att se, jag lovar att ta kort på detta.
Helene har redan hittat den perfekta julklappen till A, jag skrattade så jag kiknade när hon berättade. Tyvärr kan jag inte skriva vad det är eftersom A ibland är här och snokar runt. (Mycket sällan, är killar helt befriade från nyfiken genen????)

I går var vi och åt sushi till lunch. 11st stora bitar.. jäkla gott... När vi kom tillbaka sa en arbetskompis att jag såg ut som en boaorm som just ätit. Tack för den. Nog för att jag vet att min mage kunde vara mindre men... ; )
Kan inte fatta hur sushi kan vara så gott??? Kallt ris och rå fisk??? Låter sanslöst äckligt och är det absolut godaste man kan äta.

annons

Tervueren valpar beräknas i slutet av Januari 2007   e. Korad Belgian Joy Eager-Eddy (Eddy) regnr. S31890M
e. S25152/97 Laffite Du Parc De Pathyvel
u. S21410/97 Belgian Joy Diligent-Dainty
              u. Korad Lilla Eklidens Chablise (Blissa) regnr. S27101T
e.S14036/98 Holmåsa's Look Sharp
u. S24656/96 Grey Arrows Guardian Angel
                                             Eddy är korad med 159P +3 på tillgänglighet och +2 på Nerver.Blissa är korad med 209P +3 på tillgänglighet och +2 på Nerver.Både Eddy & Blissa har HD A, AD UA & Ögon UA alla deras kullsyskon är                                                       HD fria Det väntas bli mycket trevliga och arbetsvilliga valpar. Vill du läsa mera så gå in på
http://hem.passagen.se/axeva/index.htmOm Eddy finns det mer info på hans sida som är www.franssons.org.Eller Ring Kennel Axeva Tel.0304-672784Mob.0708- 677676 Vill du höra om Eddy så ring 070-533 32 00

Bokad stuga

I går låg jag och A och planerade lite inför jul och nu är stuga bokad!!! Men det var lite strul så det känns inte säkert riktigt ännu. Iaf styrs troligtvis kosan till Sälen....
Hoppas på snö i mängder, kul backar, god glögg, bra pulkaåkning och mycket skoj!!!

Tänk på det ni andra som sitter kvar i Göteborg och tvingas åka till päronen och äta menlös julmat MOHAHAHA

Iron Maiden

Iron Maiden var helt sanslöst bra!!! Go stämning tack vare att det var inne i Scandinavium, blir lite mer "intimt " än på Ullevi, så intimt det nu kan bli med 11000 pers ; )
Vi började uppladdningen på Diamonds and Dogs, tre för en i baren och två för en med maten. Lagom att käka middag + dricka 3 öl för 100 kr.
Vi = Jukka, Christina, Andreas och jag. Vi fyra börjar bli bra på detta med att gå på konsert. Trivs så himla bra i erat sällskap!
Enda negativa var att pucko vakten på DD hängde mitt pisseblöta paraply på insidan av jacka. Hallå!!! Pucko!!!!
Men på det hela var det en helt fantastiskt trevlig kväll!
Hade sms krig med Jens under hela kvällen, han är i Stockholm på kurs. Fast det kan han gott ha för han gillar inte ens Iron... det måste vara något allvarligt fel på den killen.

Dags att göra lite nytta!

Söndag

Söndagen inleddes med en trevlig promenad vid Säve flygfält. Alla planen lyfte och landade som de skulle så jag antar att Lollo skötte sitt jobb! Inga tervurener på banan heller även om Kalle tittade längtansfullt några gånger. Dock hade jag inte mina vattentäta skor utan gick i gympadojor. Inte alls speciellt trevligt att gå omkring i pisseblöta skor.
Efter denna sköna vandring gav vi oss av till Orust för att fira syster Annette och systerdotter Linda. Linda och Stefan visade oss deras nya hus, eller rättare sagt deras blivande hus. Kommer att bli supersnyggt!!!
Vi åt god tacopaj hemma hos Stefans farsa och en sagolikt god chokladpaj med konjaksgrädde...

Varför bygger ingen ett hus åt mig? Ska man vara tvungen att ragga upp en Orustbonne??? Har iaf fixat att Helene kan få bli au pair hos dem så hon har någonstans att bo på äldre dar  ; )

Sitter nu i mer eller mindre dvala på jobbet, väntar på i kväll när vi ska gå på:

IRON MAIDEN!!!!!!!

Biet och Humlan

Att spåra med Kalle är en fröjd, lika jäkla envist som han drar i kopplet drar han mig i spårlinan. I dag la Lisa ett spår som var ca 1 km långt med några svårigheter. Han stretar envist på, vill vidare och jobbar aktivt hela tiden för att hitta om han får tappt.
Med andra ord som ett litet bi. Han kan omöjligt vara en geting eftersom han är för fet.
Wille däremot... Wille fick gå Chickas spår ca 300 m. Han börjar med att lite slött men glatt försöka hitta spåret, väjer för en vattenpöl. När han en gång fick tappt ballar han ur direkt. Med andra ord är likheten med en stor fet humla ganska stor.
Men huvudsaken är att den feta humlan är glad och nöjd med livet.
Jag la spår åt Beyla, ca 800 m. Beyla gick bra, hon fick tappt några gånger men letade sig tillbaka bra. Ckicka spårade oxå mkt bra fast hon är en terrier ; )
Helene vågade sig ut med Mulen och hör och häpna, hon hittade tillbaka utan vare sig GPS eller polishjälp.
Har nu haft mysstund med kinamat och godis! Gött är det att bara ligga och päsa...

Innan vi åkte var jag ute och gick en sväng och funderade på livet i allmänhet. Så nu dags för dagens undran:
Håret på huvudet växer sakta som tusan. Håret på benen växer lite snabbare men går inte att jämföra med bikinilinjen.
Håret på huvudet är trevligt, håret på benen är mindre trevligt men håret på bikinilinjen är fan bara disgusting.
Så varför växer det håret snabbast då?????

Bestämde mig igår för att mina hundar ska få börja äta billigare mat. Varför ska de äta lyxkäk när jag själv vänder på slantarna och festar till med en morot? Hade sett ut ett billigt och väl beprövat svenskt foder från Vårgårda. Min mastiff åt det i alla år och mådde prima. Men vojne, hundmats försäljaren tyckte jag skulle testa ett annat foder med fult namn och en säck som såg ut som en julklapp.
Nåja, nu har de ätit lite julklappsmat utblandat i maten och de äter det iaf.  Men istället för att tjäna 200:- per månad om jag köpt Vårgårda käket så tjänar jag bara 100:- per månad med fula namnet maten.

Och kom inte dragandes med att jag borde köpa färskfoder. Jag har ingen stor frys och jag hatar att joxa med att komma ihåg att ta fram mat. Wille testade färskmat en gång när han var liten och inte ville äta. Han höll på att kräkas, han bara stirrade ner i matskålen, pekade med sin ena klo och sa matte det är blod..!!!! Nu är han ju extremt mesig men iaf. Fast han kanske har blivit mer manlig nu och kan äta blodig mat?


TG IF

TG IF tänkte jag i går. Helt slut efter veckan som gått. Hade stora planer på att gå långpromenad, handla och laga massa mat. Slutade med kortpromenad, handlade lite och somnade på soffan.
Ja, ja åldern börjar väl ta ut sin rätt ; )

I går när jag, K, C och S satt och käkade i Sahlgrenskas matsal slår sig en kille ner bakom oss. C vänder sig om och vrålar (nästan) - Fan vad snygg han var. Varpå S vänder sig om direkt för hon tror att killen är långt bort och inte en meter ifrån. Killen blir röd, vi skrattar hysteriskt = pinsamt.
Men han måste ju blivit lite glad iaf, uppmärksammad av fyra vackra tjejer, kan det vara fel??? ; )

Har nu gjort en skadeanmälan på bilen över nätet. Känner mig skiträdd för det fanns inte "rätt" fält att fylla i. Måste ringa dem och förklara, vill ju inte åka fast för försäkringsbedrägeri.
Fadern är mycket arg, vilket man kan förstå. Inte kul alls att ha ett klantarsel till dotter.

Veckan fortsatte i samma anda som måndagen, känns som om ex-jobbet äntligen lossnar. Det är tur, om mindre än en månad ska abstractet in...

Men nu är det HELG!!!!!!!!

GLAD!!!

I dag har varit en sån dag när allt bara flyter. Fick mycket gjort på jobbet, bland annat godkänt på en del av det jag skrivit!!! Känns strålande bra att ha kommit igång med skrivandet!
Har dessutom haft roligt på jobbet och skrattat mycket.  så här glad blir man då;



Alla ni som letar efter en trevlig singekille runt 30 år, jag har hittat honom, han är dessutom smart och just nu  miljonär...Fast inte så länge, det beror på att han just sålt sin lägenhet... Men slå en pling så förmedlar jag gärna kontakt ; )

Har just varit ute på snabba 6,5 km, behöver verkligen röra på dököttet efter helgens utsvävningar i form av hamburgare och godis. ... Nu kom Helene hem, dags för te!

Lite kul så här på söndag kväll

äckel tysk
Dessa personer platsar lätt som nr 1 på äckellistan, var bara tvungen att lägga in den...

Helgen

I fredags var det dags för det årliga besöket hos en fd arbetskamrat.  Hon gör den mest sagolika maten ever. Kokar havskräftor i vin, olivolja, vitlök och en massa andra saker. Sedan sitter man och vräker i sig kräftor men ffa den helt outstanding såsen.  Åt så jag trodde jag skulle spricka, enda smolket i bägaren är att det är minst ett år tills nästa gång.

På lördag var det Katia kurs, inte så roligt. Fick nämligen höra alla skällsord och kommentarer i stereo. Från ena hållet Katia och från andra hållet A. Båda verkade nöjda med detta upplägget, det var mest jag som var missnöjd. Men what ever, Kalle-Kamel och jag behöver en uppsträckning då och då.  Eller som A sa; det är som att försöka sätta ihop två pluspoler. (Jag och Kamelen alltså)

På eftermiddagen körde vi ner till Laholm för att kolla in metropolen som ska bli mitt hem i sex månader. Själva stan körde man runt på tre minuter så det lär inte bli problem att hitta iaf. För övrigt var det en ganska fin stad, mycket gamla hus och kullerstensgator.  Men hur ska jag som är supersocial stå ut???? Kommer att prata i telefon konstant. Och var ska jag ha mina hundar????

I dag, söndag, var det dags att få en dos av Naturhistoriska. Mest intryck gjorde som vanligt de äckliga sakerna som de siamesiska tvillingarna i glasburken. Det fanns även en utställning om sex, där uppehöll vi oss en stund. Bla var det någon som hade gjort typ 100 gipsavgjutningar av "kvinnliga underliv", ja alltså själva musen. Sedan fanns det även 100 foton på olika snoppar. Kul för två snuskhummrar.
Åkte sedan upp till klubben ett tag där jag tränade lite slalom med Krasse-mannen, tror att vi börjar förstå varandra lite mer.
Kamel-Kalle fick en dos av fritt följ och han var sagolikt duktig trots att vi var själva, dvs varken Katia eller A stog och såg sträng ut.

Nu sitter jag och Helene  och dricker te och kollar in vart vi kan åka på jul. Kanske blir det en stuga med snö... Skulle vara så jäkla mysigt. Och så slipper man fjanta runt och låtsas som om man gillar att fira jul.
Jag ÄLSKAR julen men hatar att sitta med familjen och se snäll ut och äta äcklig mat (hur gott är det egentligen med korv, skinka och köttbullar?) Nej, då verkar det mycket bättre att åka skidor och bara käka den maten man gillar, bli lite slirig och ha trevligt sällskap.

Helenes rätta jag

68505-29

Så här har jag det alltså.... Helenes rätta jag kom äntligen fram tillslut.

Snällt kort på tangamannen

68505-26

Tisdag = tråkdag

I dag gick typ allt fel på jobbet. Skulle analysera två slider med celler. De såg ut som om någon diskat dem, inte en cellkärna i sikte. Hade därmed inget att göra på hela dagen förrän klockan 14. Surfade och pratade i telefon, skrev lite på arbetet, störde mina arbetskompisar och höll på att tråkas ihjäl.

Men blev på gladare humör på kvällen när jag fick present i guldpapper!!! En present som räcker i 48 dagar! Två chokladadventskalendrar!!!
Efter denna fullständiga lycka över att få paket en helt vanlig tråktisdag var det dags att fläska i sig en mumsig macka med en latte på kafe i Linnestan.  Myspys.

Nu känns livet mycket bättre!


Lite festbilder

68505-24 


Här dansar jag med Anders kompis Pierre. Har inget minne av detta.... Men jag ser ju glad ut iaf.  Gitte dansar bredvid!    
Snygga!

Här ser vi helt deprimerade ut, lovar att festen var roligare än så här.
68505-23
Vips ser vi lite gladare ut, kan det bero på vart Anders har händerna?
68505-25
Här ser vi då den omtalade Sanna med röda horn, Hans och Anders.

Alla bilderna kommer från stormvallen.se, kommer att lägga ut fler vartefter jag får de per mail.

Utmaning

Hmmm jag vet inte om det är jag som är utmanad? Tror det? Utmanad av Sanna som senast jag såg henne hade rosa-rött hår med små passande djävulshorn.

4 jobb jag haft:
Barnskötare på dagis
Tidningsbud
Allt i allo på 4-H gård
Städerska på mentalsjukhus

4 filmer jag kan se om och om igen:
Pinsamt:
Filmer av typen "ingen tankekraft behövs" typ Fyra bröllop...
Dagboken (pinsamt igen, lipar varje gång)
Braveheart (lipar)
?

4 städer jag bott i:
4 städer? Jag som har ångest när jag flyttar mellan stadsdelarna!!!
Tjörn
Olskroken
Bergsjön
Tuve

4 TV-serier jag brukar titta på:
Desperata Husfruar
Cityakuten (dödsstraff att ringa då)
Gilmore Girls
Bonde söker fru (Vadå??? Erkänn att du själv tittar på sån skit.)

4 platser/länder jag vill besöka (igen):

Men hallå!!! Jag har studerat de senaste 8 åren, hur skulle jag ha haft råd att åka någonstans? Ska börja åka nu ju!!!
Till Skottland vill jag igen. Vill gärna till Italien, Australien och överallt där jag inte varit.

4 websajter jag besöker dagligen:
raskva.se och alla länkar + kollar upp icke namngivna ovänner eller folk som jag stör mig på i allmänhet ; )

4 favoriträtter:
Lasagne
Skaldjur
Mammas kalkon
Raggmunk med fläsk (dryper av fett)

4 ställen där jag känner mig bekväm:
Hemma hos Helene
Hemmets lugna vrå
Brukshundklubben
Har en märklig förmåga att känna mig hemma nästan överallt.

4 jag utmanar:
Tja? Helene kanske? Har just fått detta mailet så mina andra vänner har redan svarat. ; )
Men Nettan kan ju känna sig utmanad!

Tangakallingar?

Snart kommer bilder från festen men först en rapport om helgen.
Till Lollos förtret kan jag meddela att Klasse numera heter Paddeln alternativt Toffeln. Detta för att den stackars hunden har väldigt förstora tassar. Han går som en fåne, slänger fram tassarna så att det låter klafs-klomp-klafs-klomp. Skrattar mig tårögd åt synen när Paddeln springer på planskyddet på SM om några år. Ingen kommer att minnas något annat än schäfern med de väldiga tassarna.

The party... Lördagen inleddes med en väldans massa bilåkning. Från Härryda till min lägenhet-till Helenes-till Nils i Långedrag-tillbaka till mig för att hämta glömda grejjer-tillbaka till Helene för att hämta glömda grejjer-till Hammarkullen för att lämna Ludd-till Älvängen för att hämta Ann-till Stormvallen-till Alingsås för att handla-tillbaka till Stormvallen.

Själva festen var kalajs! Men utan bilder blir det ju inte så kul ; ) Alla var väldigt "fint" utklädda, kul. Många däckade vilket måste vara ett bevis för att festen fick bra betyg. hehehheh

Och nu till frågan som har delat Sverige i två delar, de som trodde att han skulle våga och de som trodde han skulle backa ur i sista stund:
När alla barnen hade gått och lagt sig kom han in, helt spiknykter, i sina glittriga tanga.
Jag försökte smita undan och tryckte mig diskret mot en vägg för att i möjligaste mån smälta in i inredningen men det var kört. Tangamannen såg mig och tvingade ut mig i dansens virvlar.

Själv lyckades jag skrämma skiten ur Pekka Stenaris son Oskar. Trots att jag var en av de som såg normalast ut vägrade Oskar att så mycket som titta åt mitt håll. Smart grabb, håll dig undan från jävulska tjejjer!

Mördarhamstern

Mördarhamstern Helene, skrattar så jag kvider. Har föreslagit att jag ska sno 100% labsprit som hon kan dricka. Men hon avböjde? Va?
I dag på jobbet ser jag tydligen ut som värsta häxan redan innan festen för min arbetskompis påpekade just att jag såg för jävlig ut... ; )
Han är inte så vacker han heller.

Vojne, längtar tills klockan är 16 och man får gå hem.

Borta!

Skönt att kunna skriva av sig lite... Men nu är det borta. Inte fettet men bloggen ; )