Stalkers?

I dag frågade min nya arbetskamrat om mina föräldrar var stalkers efter att de varit inne två gånger på apoteket i Landvetter där jag jobbade i dag...  ; )
Stalkers eller ej, de hade med sig en hel påse med sådana där goda kolor.

6000 pers bor i Landvetter. 5000 av dem har varit på apoteket i dag. Känner mig mör. Måste nu städa eftersom de onda männen från Tornstadens bygg ska in i min lägenhet imorgon. Bara två månader efter att jag ringt dem. Snabba som blixten.

Har just varit ute på en rask promenad med dogsen. Promenader hinns med när man slutar redan kl 18. Älskar redan mitt nya jobb.

Dags att städa..... Fast det är ju typ första gången på flera veckor så, okej, lite kanske det behövs.

Undran

I söndags åt jag TVÅ semlor och en bunke med Ben och Jerry glass. I måndags åt jag en semla till. I dag hade jag gått ner 0.4 kg i vikt. HUR DÅ?????

Stackars Frippen!

I dag innan jobbet skulle jag träna markeringar igen. IGEN sa Fripps och var lagom intresserad av att anstränga sig. Han åt kaninbajs istället.
Vi gjorde några superenkla och nu jag inser att han behöver vila från markeringsövningar ett tag ; )

Det är helt sant att hundar kan vila sig i form. För några veckor sedan körde vi ganska mycket fritt följ med varierande resultat. Eftersom det var uppehåll på hjärtat förra veckan har lydnadsträningen legat lite nere och se! I går gick han kalasbra på klubben!

Jag har annars tillbringat min dag på apoteket i Landvetter! Trevligt!

Byta jobb

Så var det dags igen. Jag ska vara i sex månader på apoteket i Landvetter. Där jobbar helt underbara människor så det blir nog bra! Efter det vet jag inte vad det blir. Jag hoppas att jag inte placeras ut på något obskyrt apotek i andra änden av landet. Anledningen till jobb byte är att jag har tröttnat lite på att aldrig ha några fasta tider. Allt har sin tid. Var det ett misstag att lämna Kungsgatan? Nej, misstag var det inte. Det är ingen ide att ångra sådant man inte kan ha ogjort ändå. Jag var jätteglad över att få vara rörlig resurs igen men som sagt, allt har sin tid!
Nu är jag i en period där jag vill lära mig nya saker! Har pratat lite med min nya chef om det och hon verkar villig att låta mig göra lite "extra" saker fast jag bara är där så kort tid.

Kul!

Foder igen!!!

De flesta hundar brukar må väldigt bra av Nordic färskfoder. Inte min Fripps. Han är värre än någonsin i magen. Stackars lilla hunden. I går var vi på Backamo hundtjänst och jag talade lite med mannen i affären. Han gav mig 3 kg Eukanuba för känsliga magar som jag kunde testa. Redan idag ser skiten bättre ut. Det vill säga det är skit och inte vatten som kommer ut ur Fripps. Jag håller ju inte på med jobbigt färskfoder om jycken mår bättre av torrfoder. Torrfoder är ju ungefär 100 gånger enklare än färskt.
Jag som kände mig präktig som äntligen gav mina hundar färskfoder...

Efter Backamo åkte vi till metropolen Trollhättan och käkade indiskt. Gott! A´s mat var så starkt att han kände av det i dag med... Min mat var bara god!

Fripps markeringar går framåt! I går på Backamo fick A agera apportkastare och Frippen hittade de fint utan att lämna området. Vi gjorde även lite dirigeringsövningar. Jag måste vara övertydlig på  långt avstånd. Han har svårt att förstå när han är långt bort. Träna, träna, träna!
Vi körde Paffen på lite IPO övningar. Phu, vad tröttsamt. Tur att man inte har en IPO hund! Kalle hade gärna lekt lite IPO men fick inte denna gång.

I dag har vi tränat lydnad och jag var efter det ute på en härlig promenad i Tuve.

Sämst på kursen

Det största som hänt är att vi var på jaktkurs i lördags. Det regnade, snöade och var ca 30 cm djupt av slask i hela skogen. Som tur var hade jag så mycket kläder på mig att jag hade kunnat stå ute hela natten utan att frysa. Den som inte hade kläder var Frippen som på kvällen fick water tail! Stackars Fripps, ont i svansen och trött som ett svin. På söndagen var det han som fick ett nytt Hurta täcke, vintervarmt. Nu är han helt bra så det var bara en lättare släng av det. Skönt.

Vi var i alla fall sämst på kursen!!! Lördagen ägnades åt markeringar och det var fasen var F var dålig på det? Han sprang som ett skållat troll låååååångt i från där den landat. Han är ju inte så dålig på detta hemma så jag tror att han var så förvirrad pga av de andra hundarna. Jaktfröken tyckte vi skulle köra markeringar med tennisbollar.
Som den lydiga elev jag är var jag ute i går och körde markeringar med boll på ett fält vid Volvo. Det gick sådär. Han har svårt att hitta även när han letar i rätt område. Vet inte om detta beror på ungdomligt oförstånd eller om han har noskvalster? Får se imorgon, jag hinner kasta lite innan jobbet.

Nej, han var inte olydigast på kursen som A trodde. Lydnaden funkade bra om man betänker att han knappt någon gång i sitt liv sett så många hundar samtidigt. Han satt fint kvar trots att några hundar drog ett race.


Fredags kul

Så här roligt hade hundarna det i fredags när jag var på jobbet. Vad Kalle gjorde förtäljer inte historien men troligtvis satt han i bilen eftersom han HATAR att vara på BK. Först en glad Paffe



Man kan fråga sig varför labradorer alltid ska se ut som om de just fått en smocka när man fotar dem? Frippen är inte ett dugg ledsen på bilden, egentligen.



Här ser man en glad labbe!!!!



I dag är det inte så här fint väder, nej, nu snöar och regnar det om vartannat. Härligt. I eftermiddag ska vi första jaktkursen för Titti Karlström. Ska bli roligt! Hoppas verkligen denna kurs är bättre än den förra...

OBS!!!

Se hit!
3-4 mars ska vi ha sökläger med Bosse Gustavsson som instruktör. Vi saknar en deltagare på lördagen! Nybörjare eller erfaren spelar ingen roll. Hör av dig till oss på [email protected] om du vill vara med! Vi kommer att hålla till på Ale BK

Det är märkligt

vad man hittar på för de stackars djuren... I fredags fyllde Frippen 1 år:
Här har A, Paffen och Fripp börjat förbereda sig för kalas när jag var på jobbet. Partyhatt på!



När jag kom hem var det dukat med hamburgare från Burger King. Frippen var ju inte helt med på noterna men han fick ett fint paket och ett fint kort av A.



Som vanligt kan ju inte en terv vara som andra hundar utan Paffen åt sin burgare i små, små bitar. Även Kalle var skeptisk.  När Frippen slukat sina burgare började Paff med att äta locket i pyttebitar för att sedan vända på burgaren och äta botten i lika små bitar för att till sist äta själva köttet ..



Efter maten poserade vi i soffan med Fripps nya dinosaurie och filmen som Fripp valt själv. (enligt A). Faktum var att Frippen tittade mycket noga på början av filmen så han tyckte nog den var bra?


Annars har helgen mest bestått i hundträning, för att illustrera detta, en gammal bild på mig och Kalle i sökskogen.


Sälen

Jag kan ta Sälen så kan din kompis ta H (en annan labbe) sa en i stallet i dag till Helene. Jag är kompisen och Sälen är Frippen.
SÄLEN????
Han heter inte Sälen han heter Frippe Dippsson!!!! Och aldrig skulle jag ge bort min säl, förlåt, Fripp.

I dag när Frippen hade morgonskitit sparkade han snö och is så till den milda grad att en tjej som gick på gångbanan bredvid fick ta betäckning. Hon ska ju vara glad att han inte skvätte i väg sin skit.

Apropå detta, en gång när jag kom körande förbi busshållplatsen körde bilen framför lite väl snabbt genom en vattenpöl modell större. På busshållplatsen stog en liten tjej. En helt genomblöt liten tjej efteråt. Jag skrattade så jag höll på att köra av vägen. INTE snällt. Antagligen får jag betala för detta råa skratt i nästa liv.

Hundarnas förkylningar verkar klinga av. Kalles förkylning var ju aldrig så allvarlig. Jag tror den hunden är omöjlig att knäcka. Han har aldrig varit sjuk. En gång hos vetten och då för att han dragit upp ett långt grässtrå i näbben. Han kommer antagligen att leva tills han är 20 år.

I Göteborg råder vinter ännu

Sökträning för några helger sedan:



Bild snodd från A's FB


Förkylt

Frippen är ju duktig nog att pricka in sin förkylning när det är kallt som satan. Bra hund! Trots -22 åkte vi till klubben i går för att A och Paff skulle vara med i IPO-gruppen och leka. A har en braig bil med diselvärmare så det gick ingen nöd på hundarna. Jag var med P och H när de tränade lydnad och upplet. Fripps var ute en kort stund med överrock, han blev väldigt frustrerad över att han inte fick göra upplet...
Kalle fick köra lite lydnad och det tyckte han var ganska kul. Roligast tyckte han dock att det var när han fick sitta i mitt knä och gosa när vi tittade på IPO.
Trots diet åkte vi till Sisjön och åt thaibuffe. Inte helt optimlat när man håller igen. Jag tror att jag kan äta obegränsat med vegetariska vårrullar.
I dag bjöd vi hem oss till A och C på fika. Trevligt att träffa dem och ännu trevligare att de hade haft namngivningscermoni igår och således hade massa tårta kvar! Tårta, undrar ni, hur får man in det i en bantning? Lugn, bara lugn. Det stavas att man BARA äter tårta och inget annat mer än en liten nötfärsbiff och vitkål på kvällen. Då går det ihop. Antal kalorier alltså.

Nu är jag i full gång med att ha min bästa söndagkväll. Det har jag varje söndag. Älskar söndagkvällar. På bästa söndagkvällar får man göra vad man vill. Laga mat, hänga på FB, kolla på TV, läsa bok, kort sagt VAD man vill!!!