A och B-lag

Nu kommer många att bli arga över detta inlägg!

Finns det ett A och ett B-lag? A-laget som har rätt att bara jobba sin arbetstid, det vill säga inte övertid, som inte behöver byta arbetstider med någon annan och som måste vara lediga vissa dagar. A-laget kan förlänga sin semester med någon månad varje år för att de har vissa lediga dagar som de kan ta ut. A-laget har det alltid värst. De är mest stressade, de klagar på allt man kan klaga på och de har hela tiden behov som måste uppfyllas.

B-laget är resten som måste täcka upp för A-laget. Vi är de som jobbar obekväma tider, storhelger, övertid. Vi älskar att inte ha någon fritid för vår fritid är inte så viktig. Vi är aldrig stressade för vi har ju inget viktigt att göra.

A-laget är föräldrar, B-laget är vi som valt att inte skaffa eller inte kan få barn. Nu kommer dagens surprise! Vi som inte har barn har oxå en fritid som är viktig för oss. Vi vill inte heller jobba hela tiden, vi kan oxå har problem hemma som gör oss stressade.
Kommentarer av typen "Du har ju inte det så jobbigt för du har ju inte barn" får mig att se rött! Har A-laget valt att skaffa barn eller var det någon som tvingade dem? Många i A-laget gör inget annat än klagar på sina barn och talar om hur jävla jobbigt det är.
Jag klagar aldrig för att jag har hundar. Jag tänker inte ens i termer av att jag är bunden. Jag vet nämligen att jag har valt det själv. Prexis som du som har barn har valt det själv.
Jag förstår att det kan vara svårt att vara förälder men jag hade haft större förståelse om du hade haft större förståelse för mitt liv.
Även om jag inte har en dagishämtning kl 17 kan jag ha något annat som jag måste gå till.

Nu ska jag säga att alla föräldrar är inte sådana. I går bad jag en förälder att byta tid med mig och hon gjorde det! Evigt tacksam! En del föräldrar verkar till och med gilla sina barn?

Hjärtat Träning

Jag har sett en intressant tävling i vår så i dag tränade vi på framförgående, platsliggning, fotposition, apportering, hopp och lite kryp.
Nu fattar ju alla att det rör sig om en brukstävling. Sök. Vi får se hur långt vi kommer.
Funderar på att hoppa över de irriterande lösrullarna. Har ett svagt minne av att jag gjorde det med Kalle? Orkar inte hålla på och fjösa med rullar som de hela tiden tappar.
Antagligen något jag får ångra.

Fripps var lika glad och uppspelt som vanligt. Lite mer än vanligt till och med. Han lyckades störa både Ninja och Beyla flera gånger. Fast man får dåligt samvete när man tränar med "lille H", hon är duktig och tränar passivitet och stadga, något jag VERKLIGEN borde göra.

Jag lär mig nog endera dagen. Kanske med nästa hund? MOahahaha

28+

I går fyllde min fader år. Traditionsenligt bjöd han in till 28+. Detta var vad vi åt:

Lilla avsmakningsmenyn

Kungskrabba med mango och tomat samt limegastrique - Inte bara vackert som tusan utan smakade oxå...
Varmrökt pilgrimsmussla med rom och variationer på jordärtskocka - Gudomligt, ta mig djävulen bland det godaste jag ätit
Halstrad hälleflundra med ekskivling, broccolipuré, syltad stjälk samt steksky - Ni hör ju själva!
Grain d´Orge sur Paille med ciderkokt äpple
Tomme de Savoie la Tradition med valnötter och honung - För den oinvigde kan jag tala om att detta är två sorters ostar. Goda ostar. Sagolika ostar.
Hjortronmousse med pain d'épice, mylta, rostad mandel samt punchglass- Vi avslutade med den bästa efterätt som just nu går att uppbringa. Helt fantastiskt. Underbart. Sanslöst.

Ska du dricka en cider i livet föreslår jag att det blir:

Cidre Cuvee Reserve, Dupont, Normandi 2008

Om du ligger på din dödsbädd och blir sugen på en vinare varför inte slå till på:
Château d´Yquem, Sauternes 1998

Jag var förkyld och smuttade bara på faderns vin, han drack den exklusiva vinmenyn. Kändes helt onödigt att klunka vin för 1395:- när man sitter och snorar.
1395:- är ganska billigt ser jag nu när jag kollar på bolaget och ser att en
Château d´Yquem från 2005 kostar 6990:- Men ligger du på din dödsbädd spelar det ju mindre roll. Bränn pengarna bara!!!!

Själv tycker jag att Black Tower 2010 för 59:- är ett okej vin till ost.

Klok var jag redan 2008

För att ha något att göra läste jag mina gamla bloggar. Se vad jag skrev redan på våren 2008 : "Om jag skaffar någon mer hund så ska jag nog återgå till retriever. Jag älskar belgarna men det är bara att inse sina begränsningar. En retriever hittar oxå på bus men inte av samma kaliber som en belgare."
Slut citat.

Fy fan vad det är trååååkigt att bara ligga på sofflocket och vara sjuk.  Strax börjar "En idiot på resa", eller vad det nu heter? Ett väligt roligt program iaf.

Har druckit typ 25 liter saft bara för att munnen är torr som fnöske. Min plånbok är borta och det är orkan ute. Kul? NÄÄÄÄÄÄ

Men imorgon är det jobb! Tjoho!

Snodda bilder

Nej, man får inte sno bilder från nätet men kolla här, de fyra hundarna på bilden är labradorer! Fräckt va?
snodd från:
http://www.gunsights.de/pg_litters/pg_litter_e/d_litter_e.htm



Men gå in på http://www.cypriotiskherdehund.se/?p=739 där är de VERKLIGT fräcka hundarna!!!

Sök-o-dåren

I går lördag körde vi ett sökpass. Jag var lite osäker på hur mycket Frippen skulle komma ihåg eftersom han gjort det så lite. Testade med figgar på djupet utan dyk upp eller annat. Duktiga, duktiga Fripps sprang ut rakt och hittade sina figgar!
Mycket bra! Så bra att jag tänker att det är dags för rulle och påvis. Ska börja träna med rulle i veckan.

I dag är det stormvarning, t o m orkan varning, så det fick bli en tur runt golfbanan för att nu invänta stormen tryggt inomhus.

I fredags träffade jag K och E, vi var på "Taras", åt mat, drack öl och snackade. Mycket trevligt! Kan dock inte rekommendera "Taras" mat. Inget fel men ganska smaklös och lite slafsig. Deras rykte är bra så det kanske bara var i fredags som kocken ballade ur? Fast E hade varit där innan och tyckte samma då så, nej, "Taras" blir det inte fler gånger.

Känner mig väldigt trött och sjuk så det är nästan tur att vädret är som det är. Klass 3 varning utfärdad!

Idun

Nu har jag testat "IDUN Minerals Silfr mascara" från Apoteket. Älskar den! Mycket svart färg utan att klumpa ihop ögonfransarna.
Har oxå "IDUN Kabuki borste", stor härlig mjuk borste. Bästa jag haft.
För att inte tala om "IDUN minerals foundation". Dryg, täcker naturligt och sitter hela dagen.

Nu i jul kommer IDUN med ett startkit i snygg presentförpackning. Värt att prova.

Idun finns bara på Apoteket AB, kika på
www.apoteket.se

Sedvanlig tisdagsträning!

Som vanligt en trevlig träning på Hjärtat! Perfekt att åka direkt från jobbet till en varm hall att träna i. I dag körde vi fotposition och massa trams. Läs agility. Med trams menas att Frippen sprang genom tunnlar bara för att han tycker det är så roligt, slalom bara för att jag tycker det är så roligt och hopp över en planka på lydnadshindret för att Fripps tycker även det är roligt. Fast han tycker allt är roligt utom möjligtvis "sitt och ligg kvar".
Nu är det en mycket trött Frippe Dippsson som sover under köksbordet.

Innan jobbet gick vi en promenad till stallet för att lämna av hundarna till Helene. Härligt milt väder även om man blir väldigt lerig...

Jag har i dag lyckats med konststycket att säga nej. Berömmer mig själv för detta. Nej till att jobba "övertid" alltså. Bra, klick och godis till mig.

Fina Fripps

Nytaget foto på Frippen av Helene


Vilddjuret Fripps!

Efter jobbet i lördags gick vi "femman" i Härsjön. Ungefär vad jag orkade med. Min mycket trevliga särbo hade köpt thaimat och jag hade inhandlat vin så kvällen blev mys!!!
I dag, söndag, träffade vi Helene vid JC-huset för att spåra. Jag la spår till Paffen och Anders till Fripps. Tyvärr dök det upp en svampgubbe i Paffens spår. Han gick nästan hela spåret exakt där jag gått. Typiskt när man har en oerfaren hund! Paff löste det bra och hittade sitt spår och sina apporter.
När vi skulle gå Fripps spår hade gubben flyttat sig och gick nu i Fripps spår. Va fan! Som tur var hade han bara klampat en bit i spåret. Dock träffade vi på en annan hundbekant och hennes familj i slutet av spåret.
Nästa vecka ska jag spåra i marker utan miljarder människor. Inte så lätt i närheten av GBG...

På klubben blev det sökövningar för Skroffoch Kalle och lite jakt för Fripps. Frippen har fått ett jävla tryck i allt han gör på sista tiden. I spåret ligger han på rejält, i jakten har han en helt annan intensitet än för bara någon vecka sedan. Jag hade lagt ut apporter utan att han såg, som ett upplet, han sprang ut bra men började tyvärr jaga? Jag vet inte vad han höll på med, han lyssnade iaf inte på sin matte och eftersom rutan ligger ganska nära vägen vågade jag inte fortsätta och skicka på alla apporter.
Kalle fick leta rätt på Helene, hämta lösrulle och köra påvis. Han tyckte det var roligt! Ska nog köra lite sök med honom nästa helg. Måste med andra ord hitta en ruta utan närhet till bilar och promenerande hundar. (Kalles största hobby skulle kunnat vara att jaga bilar, hans syster jagade en buss i 5 km innan de fick fatt på henne.)

Jag och Helene åkte och gick en promenad i Volvo Tuve skogen på eftermiddagen. Min lilla söta labrador förvandlade sig till ett vilddjur! Han plumsade ner i en damm, sprang som en besatt med lera och dräggel över hela sig. Underbart att se denna livsglädje men inte lika underbart att försöka hålla reda på honom så han inte jagar vilt.
Det känns tydligt att han har vuxit mentalt på sista tiden. Det har blivit dags för första trotsåldern.
Nu gäller det att tämja denna hunden, lyckas det blir det bättre än bäst, lyckas det inte får vi problem framöver. Ska jobba ordentligt med att det är JAG som bestämmer!

Alltså jag har ju hela tiden jobbat med det men nu får jag lägga in en högre växel.

Nytt roligare liv!

Mitt liv börjar deka ner sig i jobbdimman. Tog ett aktivt beslut igår att det får vara slut på det nu! Så efter att ha jobbat från kl 7-17 på två olika apotek åkte jag INTE direkt hem till A för att mysa med god mat och vin. 
Nej, vi stannade till på GBG avdelningen och tränade!
Mycket bra dirigeringsträning, la först ut en apport kl 3 och en kl 9 med Dipps i mitten. Inga problem att skicka åt något håll. Sedan en kl 9 och en kl 12 bakom Dipps, skickade först på kl 12 med ut. Satte sedan tillbaka honom och skickade på kl 9. Vidare med två kl 12 men en bit ifrån varandra. Lite problem att skicka andra gången när den låg jättelångt bort. Och vidare med olika varianter på samma tema.
Dödskul tyckte Dipps!
Vi körde oxå lite fritt följ och inkallning. Han har världens roligaste sätt att sitta vid sidan och komma in i fot position. Kan inte beskrivas, måste ses.

Fast sen började Dipps spooka och skälla dovt mot skogen. Kändes lite kymigt. Det är en del konstigt folk som håller till i trakterna. Typ prostituerade och deras kunder. Detta trots att polisen huserar bredvid. (Eller kanske just därför?)
I alla fall tyckte jag att det fick vara nog och åkte hem till middag, tända ljus och gott vin! Nice att ha en pojkvän med kvinnliga tendenser.

I morgon väntar jobb i  Lerum, eftersom det är lördag slutar jag redan kl 15.15 POSITIVT TÄNKANDE!!!!

Planer

Nej, det är inte nyår på länge men kände mig ändå sugen på att sätta upp planer för Frippe Dipps 2012. Har nog att göra med att han fyllt 10 månader = stor kille!

2012 ska vi:

Göra MH
Röntga höfter och armbågar
Starta nybörjarklass jaktprov
Få första pris i lydnadsklass 1
Starta i en inoff agility bara på skoj
Fixa anlagsklass viltspår och om tiden finns få championat
Om träningen hinns med vara färdiga för appell sök

Fast för att få tid att träna allt detta behöver jag sluta jobba. Måste med andra ord vinna på lotto, måste då börja spela på lotto och dessutom vinna åtminstone 500 000 så jag har råd med alla tävlingar.

Vi får se

Under Fripps livstid (som kommer att vara 14 år) är det meningen att han ska bli:

Jaktchampion
Lydnadschampion
Viltspårchampion
Brukschampion
och tävla agility klass 2

Chesus, jag behöver verkligen sluta jobba. Någon som vet någon miljardär som är villig att gifta sig med en sliten apotekare som vill vara hemmafru?

Inte mycket till träning i söndags

och här nedan syns anledingen:



Var jag så full och glad som jag ser ut? Ja
Var båda glasen mina? Ja

A har jobbat 25 år på Volvo. Otroligt! Volvo bjöd på en verkligt trevlig fest med middag och artister. Jessica Andersson, Magnus Carlsson, Janne Bylund, Lotta Engberg och några okända förmågor.
Jag hade fantastiskt roligt!



Nytt mission in life

Jag har nu påbörjat en ny misson. Varje gång en läkare gör fel ska jag skriva en incidentrapport. Varför då undrar du? Jo, för om jag inte upptäcker att läkaren har gjort fel och ringer för att rätta till utan lämnar ut till dig som patient, då är det mitt fel och jag som riskerar min legimitation. Inte läkarens fel, inte ett dugg deras fel. Inte ens om de skriver ut en dödligt hög dos. Det är mitt fel alena.
Är det någon som vet hur mycket tid vi på apoteket lägger ner för att fundera på och försöka rätta till fel? Är det någon som förstår hur det känns att vakna mitt i natten och fundera på om doseringen var rätt eller om läkaren verkligen tänkt över om det är rätt läkemedel.

Ja, 99% av läkarna gör rätt. 45% är tacksamma när jag ringer för att fråga om och rätta till en dosering. Men jag vill visa på tidsaspekten för arbetsgivaren. Det är jag som får utskällningar av patienten när de inte förstår att jag agerar för deras bästa, inte för att jag inte vill lämna ut läkemedlet på pin kiv.

Jag önskar att läkarna kunde se oss som ett komplement. Jag sitter hela dagen och dubbelkollar deras arbete. Var glad för det istället för ilsken.

Denna veckan har jag skrivit två incidenter därav den ena kunde haft en mycket allvarlig utgång.


Fattig som en kyrkråtta

6500:- i bilförsäkring, 6500:- för service, 3500:- för ytterliggare service = bil är DYRT!

För att fortsätta på inslagen bana med klagande kan jag berätta om min renovering. I två månader har vi gjort stambyte i huset. I veckan när jag var hemma och tittade efter post upptäckte jag att jag inte hade kvar min halltapet. Tråkigt.
Gubbarna har tydligen pajjat väggen och frågade om jag ville ha målat eller tapetserat. Om man väljer tapeter sätter de upp de gratis men man pröjsar själva tapeten. Ok, jag köper tapet. Nu såg jag att de bara gjort i ordning halva hallen. Jaha, är det meningen att jag ska ha en tvåfärgad hall? Senare ringde de och sa att de tapetserar nästan hela  hallen. Om jag vill kan jag betala så tapetserar de hela.
Vad har man för val?
De i frågasatte oxå om de skulle sätta upp mitt gamla skåp under handfatet för det var ju fuktskadat. Fuktskadat? Inte när jag lämnade lägenheten. Kanske inte fuktskadat då sa gubben. Nähä? Varför sa du det då? För att det var jobbigt att sätta upp det eller?
De har lämnat sina sopor på mitt köksbord. Jag fattar om de fikar vid mitt bord men skulle uppskatta om de tog bort sitt skräp. Att de drog ut kontakten till kyl och frys så att allt som var där inne blev förstört har jag redan beklagat mig om...
Det bästa är ändå att när de ringer för att fråga saker ringer de från dolt nummer och lämnar inga meddelanden. Sedan klagar de för att jag är svår att få tag på. Hallå!!! Jag har ett jobb!

Nu verkar de snart vara klara. Lovley! På måndag ska det vara slutbesiktning. Återstår att se om de har satt tillbaka toapappers hängare och krokar, de har ju inte frågat var de ska sitta så de är nog med all säkerhet inte uppe.

Kontentan är att jag hyser ett visst agg mot hantverkare. Finns det någon annan yrkesgrupp som kan vara så självupptagna? När de ska komma hem och fixa får man en tidsangivelse att de kommer någon gång mellan kl 7 och kl 17. Allvarligt.

Tjolöholm bild



Fina Frippen med sitt blandrasöra på Tjolöholm! Bild tagen och snodd av Anders Andreasson

Jakt

I går var det jaktkurs igen. Vi skulle träna på dirigering men Fripps hade kommit lite längre så vi repeterade. Inget fel i det, han är bara 9 månader så han KAN inte dirigering. Sedan gjorde vi närsök och Frippen gick ut 5 gånger utan att knota! 6 gången hjälpte jag honom eftersom jag klantigt nog skickade honom fast han var trött.
Det där hade inte din uppfödare gillat sa kursfröken, det kan hända men jag är övertygad om att det måste vara bättre att ge en ung hund hjälp än att pressa ut honom. Längts ut i "rutan" går en hög stengärdsgård, Fripps hoppade över den utan att tveka för att kolla läget!
Efter det var vi på kalas hos min syster som fyllde år!
I dag åkte jag, Helene, Anders och alla hundar till Tjolöholms slott. Vi började med att gå en promenad med den galna Frippen. Efter rejäla springturer var det dags att träna på "ut".
Jag la ut en apport så att Frippen såg intill ett djupt dike med vass så att han skulle springa rakt. Satte honom med ryggen mot apporten och skickade "ut" med handtecken och röst. Upprepade detta några gånger. Det gick givetvis bra!
Sedan skickade jag på två apporter som låg väldigt långt ut. Den lilla duktiga hunden sprang ut och när han hade problem tittade han mot mig, jag dirigerade åt rätt håll och han hittade apporten! Kändes väldigt bra!!!! Extra roligt att han tittade mot mig för att "be om hjälp" utan att stanna eller komma mot mig och att han tog min dirigering. Kändes som om vi verkligen sammarbetade!!!Han måste vara en naturbegåvning på jakt? Eller är det så här "lätt" att träna jakt med en riktig jaktlabbe?

Nu låter det ju som om Frippen aldrig gör fel och att han ständigt går runt med en gloria. Nej, nej, fråga A som denna helgen var nära att skicka Fripps på enkel biljett till Rosöga.... Frippen hade lite överskotts energi och kunde inte sova. Upp och ner ur sängen en miljard gånger, ut och titta till Paffen, hämta saker till sin matte, dunka svansen i väggen, slicka oss i ansiktet osv sov.


WT bilder



En blöt bild! Frippen på sitt första men inte sista WT!

Stättared är en 4-H gård och där finns en del djur. Vi passade på att titta på kaniner:



Och ha närkontakt med marsvin!



Bilder snodda från Anders Anderasson!