Koltrastar igen

Sötaste Frippe Dippsson gav i morse sin matte en livs levande koltrast. Igen. För att lugna Frippens uppfödare Lena (som nu antagligen tror att min lilla hund får uppföra sig hur som helst) kan jag säga att denna pippin levererades perfekt i handen utan att en fjäder var sned.

Dags att gå med i SSRK och börja träna på lovligt, dött vilt.

Förföljd av polack

I går när jag, Kalle och Dipps var ute och plockade kantareller blev vi förföljda av en polack. Kände mig inte så rädd eftersom jag hade med mig Kalle. Varje gång Kalle vände sig om och stirrade på polacken schäferdunkade jag honom så att han skulle spänna sig lite extra. Vilket fick till följd att Kalle vände sig om varannan meter och stitrrade ut den stackars saten innan vi lyckades skaka honom av oss genom en  manöver in i skogen. En glad labradorvalp är ju inte mycket att förlita sig på i det läget. Vi hamnade i alla fall mitt i ett gult hav så just nu sitter jag på jobbet och mumsar kantareller i stora lass!!!

I lördags var jag och A på restaurang "Södra Liden", så där, mat, inte mer än så. I går var vi på "Tre Indier", bästa indiska restaurangen i staden. Gå dit. Bums.

Sjuk

I går var jag sjuk. Blev trots det terrad av A och Hu som inte ville förstå att jag var sjuk. Nu var det ju inte så farligt, mina sjukdagar brukar sträcka sig en kväll. Har inte varit hemma från jobbet pga sjukdom sedan 1992 eller något liknande. Men när jag är sjuk vill jag ligga framför TV'n och sova i fred hela kvällen. Nu gick inte det för telefonen ringde hela tiden + att jag hade en dår-valp på mig som ville pussas oavbrutet.

Kom på en anledning till att jag bara blir fetare och fetare. Jag har ju slutat snusa. Varför vet jag inte riktigt. Saknar snus och saknar min midja.

Nu till helgen är det fem år sedan jag och A hade vår första date. FEM ÅR!!!! Rekord för mig vad det gäller förhållanden.

Du blir bara fetare och fetare för varje gång jag ser dig.

Sa Bosse sist jag var på klubben. Och det stämmer ju. Kan skylla dels på min totala avsaknad av karaktär och dels på liten Frippe. Varken jag eller Kalle har fått våra dagliga milrundor men nu börjar ju Dippen bli stor och kommer snart att vara redo att motionera.

Raw food, kan det vara något? Verkar inte vara så kul att äta allt kallt men ska testa några recept för att se vad det smakar. Eller som vi säger i Sverige, råkost. Hur kul låter det?

Iaf kan jag lugna alla med att viktväktarna har gjort intåg i mitt liv hand i hand med the one and only diet, isodieten. 

Bosse ska inte ha rätt längre. 

 

Weekend tripp

Vi har åkt Vättern runt, allt enligt Helenes önskemål. Egentligen var jag sugen på att åka på Searover träff men sansade mig, Fripp är lite liten för att träna jakt en hel dag : (

Första anhalten var Stubbegården, 6 km sydväst om Vadstena. Se stubbegarden.se där även bilden är snodd.
Stubbegården eller himlen vilket man nu väljer att kalla det. Största jäkla kakbuffen jag sett i mitt liv! på bilden är det bara ett litet urval. Vi snackar ett helt rum fullt med kakor. Så mycket kakor att inte ens jag orkade smaka på alla.

 

Nästa stopp var givetvis Vadstena där jag och Helene tog oss en promenad till slottet. Gudomligt vacker liten stad.
Vi valde att sova på Karlsborgs BK i vårt gigantiska tält. (Jag hade givetvis mailat innan och frågat om lov.) Frippen strövade omkring på labrador vis och vips hade han huggit tag i en stor äcklig svamp!!!! Panik!!! A lyckades krångla ut hatten och jag tömde ut foten ur Fripps gap. Fasen! Har aldrig haft en hund som äter svamp. Fy tusan, Fripps kan ju dö på kuppen!!!!
Efter detta kastade han sig ut från altanen. Hög altan. Som tur var höll alla Frippens ben.
På kvällen råkade Paff fastna med sin klo i innertältet och rev upp ett litet hål. Prexis så stort att Fripps och Paff kunde stå och slicka varandra på näsan genom hålet.
Senare när vi lagt oss skulle A rasta Paff en sista gång. Fripp tyckte detta var orättvist och vips så var hålet lika stort som en fem månaders labradorvalp. Jag lyckades fånga in labradorvalpen när halva var igenom hålet och drog in honom igen.
Kalle sov i Helenes halva av tältet med Skroff i en bur. (Om någon undrar var den sötaste Kalle tagit vägen.)

På hemvägen besökte vi Hjo där vi köpte nyrökt fisk... Gott! Vi tittade på bisonoxar på en bisonoxfarm och förkovrade oss ännu mer i ämnet kyrkor, var bland annat inne i Habo kyrka. Urgammal träkyrka med målningar överallt.

Apporpå jakt så har vi börjat träna på linjetag och dirigering. (Det låter finare än det är.) Övningarna har jag hämtat från Lena Bratberg-Karlssons bok. Alltså vi kör plätt-lätt utan krav. Ibland går det väldigt bra och ibland mindre bra. Frippe Dippsson börjar även bli en fena på att "stanna" i alla situationer.

Han är verkligen en urmysig liten hund. Älskar att gosa sig på morgonen och pussas gärna så fort man sätter sig. Till och med lyssnar han på inkallning när han jagar katter och fåglar. Givetvis FÅR han inte jaga men det är oundvikligt när han går lös mesta tiden att han inte ens skull testa en liten jakt eller två.