Helt vanlig dag

I dag en helt vanlig lördag. Åka bil. Besöka klubben. Åker till stallet. Köper gott bröd. Varför köper jag bröd som inte äter det??? För att det såg så jäkla gott ut!!! Surdegsbröd med äpple och frön. Smakar gudomligt. Åk genast till Stora Holm säteri och besök bageriet.

Vi kan ju inte låta bli att äta så vi var typ tvungna att åka till Gunnebo Slott för att äta buffe. Frippen är poppis på uteserveringar. Alla vill hälsa på Frippson men ingen vill hälsa på Skroff. Synd bara att Skroff vill hälsa på alla och Frippson inte vill hälsa på någon. 

Har nu tittat på film som sög big time. Eller det vet ju inte jag för jag sov.

Spår

Denna veckan har verkligen varit slitig... Jobbat tre dagar av sju ; ) Önskar det alltid kunde vara så här!!!
I går var jag och H vid Bertilsson och spårade. Frippen fick två spår som han löste galant! När han började ge sig i väg och frispåra Kalles spår hämtade jag tillbaka liten valp...

Efter detta körde vi till klubben där A och agility-Paff tränade. Vad ska det bli av denna Paffe????

test

,

Snart fållan igen...

Bilderna är tagna av Jukka på vår äggajakt vilket för övrigt var första men troligtvis (förhoppningsvis) inte sista gången Frippson var på fest. Bilderna tagna påskhelgen för några kilo sedan. Nu väger han 9 kg och har långa tjocka ben som just nu ser ut att tillhöra en kubiklabrador.
Nu är det bara 3 dagar kvar, på tisdag är jag tillbaka i fållan och blir tvungen att lämna min söta lille Frippe Dippson till Helene.



Frippe Dippson är en ganska berest valp. I veckan var jag och Helene på Läckö slott, Gudhems klosterruin och inte minst i den utmärkta affären Falbygdens ost!
Frippe Dippson verkar inte ha samma dragning till ruiner som Kalle, denna gång fick Kalle nöja sig med att se slottet på avstånd, Läckö vill inte ha in hundar på slottet.
I går var det kvällstävling på klubben. Jag och A hade lite dötid innan så vi körde till Varberg och åt en glass... Mycket uppskattat av Frippson som nu alltså har upptäckt ett av livets goda; mjukglass!
På tävlingen var vi riktigt många labradorer. Tror vi var en sex stycken svartingar som klumpade i hop oss. Avundsjuka blickar från schäfertanter som konstaterade att så kan man ju göra med labbar, låta alla hälsa i en klump utan oro för slagsmål.



Fördelen med valp är att man kan släpa med de överallt. Förra helgen var Frippe Dippson på thai restaurang i Henån. (Underbar mat!!! Enligt A äkta thai) Vem kan slänga ut en söt liten labradorvalp? Vi var även och fikade i Sundsby där Frippson jagade en fågel. 
Fågeljakten har jag tagit tag i nu i veckan. Frippe Dippson har inte bara kamplust värdigt en brukshund utan även jaktlust som belgare. Dock är det ju lite lättare att stävja denna jaktlust hos FD. Här räcker det med att väsa ett ogillande ljud så vänder valpen och ser hemskt urskuldande ut.




Frippson går från klarhet till klarhet. Plätt-lätt att ha att göra med. Lyssnar fint och har en rolig humor. Han har lärt sig att Kalle är en farbror man inte hälsar på. Kalle å sin sida verkar stå ut bra med FD. Det är bara när FD vill klänga och underkasta sig som det gäller att hålla hårt i K. K vill ha honom på avstånd!

Vi har åkt på många turer under min semester. Som sagt en berest valp. Han har spårat sitt första spår och även apporterat duktigt sin valp dummy. Det enda som verkade bli för mycket för en liten valphjärna var när vi besökte mitt jobb. Centrala stan med bilar, spårvagnar, människor som stressar och vägbyggen ska vi vänta med. Nu gick han bara en bit på Kungsgatan för att sedan bli insmugglad på Apoteket.
Ska nu njuta av sista tre dagarna i frihet. Varför kan man inte få pengar för att bara gå hemma?