Sista arbetsdagen

Sista arbetsdagen för året blev en dag med snor, snor och åter snor. Är helt genomförkyld. Hundarna har fått göra ingenting. Jag har vräkt i mig medikamenter hela dagen. Alvedon, Treo, Ipren, Sinova, Kaloba, C-vitamin, nässpray. Ringde i desperation till mina föräldrar för att höra om de möjligtvis hade Rinexin hemma men nej. Typiskt. Jag visste att jag gjorde ett misstag när jag inte handlade på mig läkemedel i London. Där kan man köpa allt möjligt "over the counter" som man måste ha recept på i Sverige.
Det är bara att härda ut. Ska lägga min frusna kropp nu. Som lök på laxen är både A och Helene oxå sjuka. Vi är bortbjudna i morgon. Tror någon att vi kan gå? Nej, det kommer troligtvis bli att ligga i soffan, huttra och knappra Alvedon.
Men, MEN, jag vägrar att bryta trenden med noll sjukskrivingsdagar på jobbet. Hur skulle det gå om jag var hemma? Jag är ju redan inlånad för att det fattas folk. Nej, som rörlig resurs får man härda ut. Tack och lov vet man ju som apotekare vad man kan blanda ihop för jox för att må bättre.

Tyvärr är ju det bra joxet som sagt receptbelagt. Som att jobba i en gotteaffär utan att få ens titta på godiset.

Den som vakar i mörkret

av Helene Tursten. Senaste boken läst. En vanlig Tursten, bra, spännande, allt man kan önska av en kriminalroman. Gillar du sådana böcker, läs!
Så här skriver adlibris: Dold av mörkret iakttar han kvinnorna. Han har en överenskommelse med dem, och så länge de är trogna beskyddar han dem. Men när de syndar straffar han…

Finns där för 44:-

Ur led är tiden

Jag och A sköter oss här i fjällen. Helene dricker mer och mer sprit för varje dag. I går tittade vi i Kahlua flaskan och den var närapå tom. I dag påstår hon att hon är yr av all sprit. Kan vara för att hon och A bastade och hon bara drack en alkoläsk och en cider.
Ja, ja, vi får se vad som sker?

I dag gick A med på 7.5 km. Härlig promenad förutom en incident. När vi gick med alla hundarna i godan ro kom hundspannen farande och vrålade "TA BORT ERA HUNDAR".  Fatta paniken jag fick. Såg för min inre syn hur Kalle slaktades av ett hundspann. Antingen får de sätta upp skyltar att man inte ska gå där de kör eller så får de ju för fan hålla ordning på sina hundar.
Efter det gick vi och åt hamburgare och drack öl. Magne, Paula och Jonas tittade in. Jonas har blivit väldigt duktig på att åka skidor. Vi stod en liten stund och beundrade honom men sedan blev det för mycket snöstorm så vi gick hem och bastade istället!

Nu vilar vi som vanligt. Skönt. I morgon åker vi hem. El sucko.


Tisdag

I dag kom Paula förbi på förmiddagen! Jag, Helene, Paula och Jonas gick ut på promenad. Mycket trevligt att vi fick sällskap. Resten av dagen har vi typ vilat och ätit. Suck. Kommer att vara fetare än en gris när vi kommer hem.
A hade varit på lokal och ätit lunch! I morgon är det jag och Helene som ska gå på lokal! Orättvisor är till för att jämnas ut.

Bästa vänner?

Paff och Frippe Dippsson är ju bara så söta, de har verkligen funnit varandra!


Boxing day

Dagen bjöd på is. Rejält med is eftersom snön har tinat och fryst på igen. Jag och Helene gav oss ut på en 7 km runda medan A åkte skidor. På efermiddagen var vi på en mycket trevlig afterski med Paula, Magne och Jonas. Mycket trevligt!!!!
Paff trött på att stå stilla:



Hannibal the cannibal:



Helene njöt när jag, utan broddar, skulle gå nedför backarna i spåret. Skadeglädje är den enda sanna glädjen. Kan upplysa om att Apoteket AB har utmärkta broddar. Fast de hjälper inte när de är i Göteborg och jag är i Branäs.


Juldag

I dag en väldigt slö dag. Promenad med hundarna till toppen och en massa läsande i senaste Irene Huss boken. Kalle tycker det är såååå bra att han delar sovrum med sin matte så vi har återgått till vår vanliga morgonrutin. Krama Kalle i minst 30 minuter. Nu fattar ni varför jag behöver mycket tid på morgonen.




Julafton

Jag och Helene gick ut på långpromenad medan A valde att kasta sig nedför branterna. Perfekt väder -4 och sol. Mitt i promenaden hörde jag en bekant röst, vem var inte där och gastade uppmuntrande ord till sin son och fru om inte Magne Alden!
Dags så för julklappar. Flest paket fick Fripps. Jag fick en one peice, två böcker, varma tofflor, varma strumpor, the, choklad, Barbour tröja, bestick till bilen och "Hundens språk och tankar" av Per Jensen. Frippen fick pipanka olika tuggben, tre vattendummys, två vanliga dummys, hundchoklad, en påse frolic. De andra hundarna fick samma fast inte en massa dummys och ingen pipanka.






Svalorna

Har just läst;
"Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem" en underbar bok av Åke Edwardson.
Inte alls någon deckare som Winter serien. (Som jag älskar) En lågmäld historia som man ibland skrattar högt åt. Väl värd att läsa men tro inte att det blir som du tror.

Nöjd

Känner mig jävligt nöjd med mig själv när jag läser om mina vänners bestyr på FB. Hemma hos mig finns inte en tomte, inte någon elektriskt ljusstake så långt ögat kan nå. Jag har till och med deklarerat att nästa jul ska vi fira ännu mindre. Om det nu går?
Skönt är det att vara framme i Branäs. Här är ganska mycket snö, går iaf upp till knäna. Något jag fick känna på när Kalle bestämde sig för att skita i terrängen och jag skulle plocka upp. Plums och hela stöveln var full med snö.
Frippen har med sig ett flexi som jag tänkte han kunde strosa runt i. Han strosade ca 30 sekunder och sedan var stoppfunktionen trasig. Nu kan han ju gå i det ändå eftersom jag kan kalla in min hund när det kommer folk. Vill inte ha honom lös, dels för att det är ojuste när det är miljarder människor här, dels för att vi går på bilvägar och dels för VARGARNA vi har hört ska finnas här. Skulle bli skitglad om jag fick se en varg från bilen men inte lika glad om den åt upp Fripps eller Kalle.

Lunch åt jag och Helene på ett riktigt bottennappställe. Faktiskt kvalar det in på topp tio av dåliga ställen jag ätit på. Jag tog korv och pommes. Hur kan man misslyckas med det? Korven var hårt stekt som fan men ändå kall! Med andra ord stekt, fryst och dåligt tinad. Pommesen tog fritering till nya dimensioner och till detta serverades en lite burk med någon konstig röra? Vet inte vad det var men doppade pommes i. Sallad kom i en lite burk. Troligtvis ordninggjord för typ två veckor sedan. Stället hette Petteråsen eller ngt liknande. VARNING!

Nu dricker vi starkvinsglögg och Helene är lite full. Imorgon blir det skidor på längden eller tvären. Inte bestämt ännu. Har en svag tanke på att testa att åka med Fripps/Kalle. Inte på samma gång dock... Vill ju gärna överleva.

En dåre fri

Har just läst "En dåre fri" av Beate Grimsrud. Annorlunda och väldigt bra!
Borde packa men orkar inte riktigt få tummen ur. 50 komptimmar att ta ut trots att jag tagit 30 timmar nu i julledigt redan. Efter jul SKA jag jobba mindre.

Träningen igår gick så otroligt bra! Fantastiskt roligt att träna hund där man ser framsteg varje gång. Frippen kan nog bli hur bra som helst. 
Ännu en anledning att jobba lite mindre, typ bara jobba heltid, vad sägs om det?

För några dagar sedan slaktade Frippen en julklapp som H skulle skicka till en vän. Hittade konstiga saker i hans bur (som står öppen alltid) och anade oråd. Just, när man anar oråd ska man ta det på allvar! Slaktad klapp och vissa saker uppätna...

I dag slutade mitt inlogg fungera på jobbet så att jag inte kunde arbeta med datorn. Ringde helpdesk och de sa det bästa de sagt någonsin! Gå hem, säg att helpdesk har beodrat dig att gå hem. I like! Hejja helpdesk! Fast jag stannade ju och stod och såg trevlig ut i stället. Sa till en kund att en tandkräm smakade för jävligt. Alltså barntandkräm om man jämför med vuxentandkräm. Barnen gillar den ju förstås. Kunden höll på att skratta i hjäl sig. Kul att man kan glädja någon.

Söndags kul 2

Lång promenad med A och dogsen vid Härkeshult. Liten labrador sprang som en besatt. En BESATT!!! Fattar inte vart han får sin energi ifrån? Efter några timmar i skogen åkte jag till klubben för lite apporteringsträning. Och se! Efter timmar av springande visste Fripps med en gång vad stanna signal betyder! Bra! Han fick ett "sök" (upplet) med sex dummy och lite diringeringar. Allt gick kalasbra!

Har nu varit i min lägenhet, nu skiter jag i om de är klara eller inte. Röjde undan deras saker och städade golv. Ska flytta hem snart.

I natt när jag låg och grät vaknade A till och frågade om jag låg och lipade. Sedan somnade han om. Har påtalat för honom i dag att när man gråter vill man bli tröstad. Men han är bästa PV ändå.

Inte så kul

Kan ju börja med det som är kul. Det är väldigt kul att träna med mina hundar. I dag tränade vi lite rulle-övningar och lydnad på klubben. Fripps var GALEN men rolig. Han tycker det är så fruktansvärt roligt att träna sök. Kan inte bestämma mig om jag ska ha "norskrulle" eller hängande lösrulle. Lutar mest åt hängande rulle för Fripps fastnar hela tiden med sina framben i norskrullen.  
På lydnaden var vi först inte riktigt överens om hur man gör vid halter. F tycker att det går bra att stå, jag säger att han ska sitta. Tillslut, efter en tämligen brysk, övertalning satte han sig resten av träningspasset. I går var jag och tränade på Tuves nya konstgräsplan. Herre min skapare! Vill typ bo på det underlaget. Torrt, mjukt, behagligt. Troligtvis hinner jag träna där en gång till innan någon tycker att hundar inte får vara där och sätter upp stora skyltar.

Veckan har ju inte varit så kul. Jobbat till 20.15 flera dagar. Vad hinner man efter det? Inget. Dessutom känns livet inte så kul just nu. Inte alls kul faktiskt. Tröstar mig med att Kalles knölar var fettknölar och ofarliga och att både han och Fripps verkar gilla sin matte trots knäppa arbetstider.

I nuläget är det så tråkigt att jag spyr. Har tittat på två filmer och A sover. BOOOOOORING!!! Men jag har ju ingen annan än mig själv att skylla. Jag kunde ju hittat på något kul. Stackars A vaknade tidigt idag på grund av en mycket pigg labrador... Förstår att han måste sova eftersom han jobbar natt men just idag när livet känns skit så hade det varit trevligt att ha honom uppe. Suck.

Bara att ta sig samman och tänka på att det snart kommer att kännas bättre.

Never

Never mix work with pleasure. Allt jag har att säga i dag.

Söndags kul

På förmiddagen körde jag och A jakt/upplet med Fripps och Paffen. Fripps fick några rejäla åthutningar när han inte gjorde som jag sa. Sista övningen var klockren! Apport ut, vissla stanna, dirigera med UT-tecken. Avslutade i tid. Bra!
Paffen var som vanligt snabb som en vessla och plockade in sina föremål innan A ens hunnit sträcka på ryggen.

Vi tittade lite på Lucia-lydnaden på klubben. Frippen var helt knasig och stod och gäspade högt, ylade, skällde på folk, åt skräp och försökte hoppa på kreti och pleti. Jag förstod läget och ringde Helene för att gå en långpromenad. Det blev en Kalle favorit, milrundan i Sillvik. För icke-Göteborgare kan jag tala om att i Sillvik sätter man inte sin fot på sommarhalvåret. Det är fullpackat med folk och kletiga barn. Vintertid är det paradiset på jorden. Promenaden går halva vägen utefter havet och halva vägen genom skog.

Efter Sillvik åkte vi och handlade som de sambos vi är.... Bestämde oss för att inta årets enda julbord. På IKEA. Jag veeet, vad fan har hänt med läckergommen Anne??? Egentligen gillar jag inte julbord så mycket. Sill och Jansson är gott och allt godis är gott men resten kan jag gärna slippa. Helt ok  för 99:- om man fattar att man inte kan förvänta sig stordåd för 99:-. Hundarna var i bilen, parkerade så att vi hela tiden såg bilen från restaurangen. Inte vågar man lämna sina hundar obevakade i dessa dagar.

I morgon ska jag beställa tid till min kära Kalle-Malle hos veterinären. Två knölar på bringan. FAAAAN!!! Hoppas verkligen att det är oskyldiga fettknölar. Känner mig inte redo att ta adjö av Kalle. Usch, vill inte tänka på det ens. Men som sagt, det kan ju vara två fettknölar likagärna som invasiv cancer.

Tur med vädret

I dag tränade vi sök i riktigt bra väder! Fripps tyckte även denna gången att han nog visste bättre än mig var figgarna låg. Oj, vad han bedrog sig!
Frippen körde utan retning och skötte sig bra, även om han vissa skick inte ville gå dit jag ville att han skulle gå så gick han ut bra på varje skick.
På klubben nötte vi lite på stopp signal och dirigering. När jag skriver nötte menar jag att vi pratade om hur momenten ska gå till. Fripps tycker att stopp signal betyder "stanna när HAN tycker" och dirigering betyder "ta den apport du tycker". Efter lite skäll förstod han att signal och dirigering betyder det JAG tycker.

A och Paff sysslade med IPO? Kanske något för dem? Vi skulle gå en promenad men jag kastade in handsken efter halva promenaden när det började storma och regna igen. Blä!

Nu har hundarna märgben, vi har förskansrat oss i soffan.

Bästa vännen

Min vän Helene är den bästa vännen man kan ha. Faktiskt vet jag inte vad jag hade gjort om hon inte fanns? Tar det från början:
I bland har jag problem med att jag vaknar tidigt, typ kl 4 och oroar mig för jobbet. I dag när jag vaknade tänkte jag att fan heller, jag ska INTE gå upp, jag ska sova tills klockan ringer kl 6. Frippen vaknade och knallade omkring. Jag kämpade mot vakenheten tills jag tänkte att jag kände mig ovanligt utsövd. Tittade på klockan och såg att hon var 8.08! Helvete!
Kl 8 borde jag ha varit på däckfirman med min bil för att sedan köra snabbt som tusan till Mölndal för att hjälpa en stackars ensam farmacevt på sjukhusapoteket.
Vrålade på Helene att hon fick gå ut med hundarna, kastade ner smink och satte upp mitt feta otvättade hår i en tofs. Halvägs genom Tuve insåg jag att något däckbyte skulle det inte bli tal om. Vände bilen och frågade Helene om hon kunde byta däck och jag ta hennes bil.

Den underbara människan gjorde det!

På två hjul körde jag till Mölndal och kom i tid till jobbet. Där möttes jag av Ingrid som tyckte så synd om mig att hon ställde sig och bredde ett fat med mackor, ost eller korv? Kaffe eller te? Bara att sätta sig till bords och äta frukost. Vilket välkomnande!

Efter Mölndal bar det av till Stabbetorget där Kristin hörde om mackorna, hon ville inte vara sämre, utan gick och köpte en gudomligt god bulle som serverades på ett fat med tillhörande nykokt espresso. 

I bland är det så bra att jobba på apotek!

Som kronan på verket ringde Helene och meddelade att hon köpt nya vindrutetorkare till min bil. Tror bestämt att jag får betala hennes del av stugan i fjällen.

Sitter nu med ett glas rött och lyssnar till stormen som yr hemma hos A!

Ni kan bara önska att ni hade en sådan vän och sådana arbetskamrater som jag har!

Spyor

Vaknade kl 4 av att Kalle spydde. Upp och torka, släppa ut honom på uteplatsen och somna om.

Efter fem minuter börjar Frippen (som sov i Helenes säng) att gråta.
JAG VILL VARA MED MIN MATTE!!!!
Lyssnade en stund på gråten och slängde sedan ut Kalle från min säng och släppte in en glad labrador. Labradoren var pigg som en spigg och började bröta omkring. Jag var inte så pigg kan man säga... Efter ett "för helvete Fripps gå och lägg dig" (jag är inte så snäll i munnen kl 4.30) la han sig tillrätta med en suck på min kudde.

Söta jyckar! På morgonen gick vi ut tidigt på en solig promenad. Härligt! Trodde jag skulle sluta kl 16 i dag men det ändrades snabbt till kl 19. Typiskt.

Tornstaden

Hur lång tid tar det för byggbolaget Tornstaden AB att måla en hall?  Jo, till dagsdatum har det tagit 21 dagar. Hur mycket har målaren i timpeng? Tydligen 1700:- eftersom det är det de vill debitera mig för en pytteliten snutt av hallen. (Bostadsrättsföreningen betalar större delen.)
Nu kommer ju detta knappast att stanna vid 21 dagar. Just nu känns det som om denna fars kommer att pågå i 21 dagar till. Nästa vecka kommer jag att ställa till ett jäkla liv. Laddar.

Julkul

I går hade vi en hysteriskt rolig kväll med C, J och H. Vi drack glögg, åt fet FET lasagne och spelade spel. Klockan 00.00 somnade jag på golvet tillsammans med Frippen. Kl 01.00 sov även J på golvet bredvid mig. Känns ju liksom mer socialt mot sina gäster att sova på golvet i vardagsrummet än att gå in i sängen och lägga sig...

I dag åkte jag ganska tidigt från A eftersom han inte ville hitta på något skoj. Jag tränade upplet (sök för retrieverägare)med sex föremål som Frippen inte såg när jag la ut. Gick bra! Sedan fick han tre dummys som han såg när jag la ut, vi gick en micropromenad och skickade sedan. Bra!

På planen tränade vi "klockan". Fripps i mitten, en apport kl 12 en kl 3 och en kl 9. Med andra ord dirigering. Och se! "UT" börjar fastna i Frippens lilla svarta hjärna!

När vi skulle träna på vanlig fot hade han däremot glömt vad man gör. Fot sa jag och han traskade i väg med nosen i backen, kunde inte sitta och var allmänt tramsig. På med koppel, ett litet ryck och Frippen fattade plötsligt. Vi avslutade direkt för jag tror han var trött efter gårdagens fest. Med ett litet ryck menar jag just litet ryck. Inga kopplekorrigeringar a´la 80 -talet.

Vi hämtade upp Helene och Skroff för vidare transport till Volvo Tuve skogen. Lerig skogspromenad! Ligger nu och slappar efter att ha stekt strömming som lunch till imorgon. Strömming och potatis, nästan gratis mat.

Sök

I går i värsta regnandet och stormandet tränade jag, H och H sök. Fripps fick fyra skick på varje sida, hitta övningar. På ena sidan hade han svårt att gå ut rakt. Vet inte riktigt varför, för på andra sidan gick allt som smort. Jag blev impad ena gången när han följde ett spår från vallningen, fick vind på figge och tvärvände! Duktig Fripps som vet vad han håller på med även om det ännu inte är riktigt ordentligt.

Alla hundarna var faktiskt väldigt duktiga trots det förjävliga vädret.

På kvällen kom J, C och H hit för julkul. Jag somnade först... Väldigt roligt var det iaf!!!

Ingen hjärnblödning

för de äckliga hantverkarna svarade inte på hela dagen och behagade inte ringa tillbaka trots att jag ringde en miljon gånger.

Ricinolja is da shit

Dubbel menad rubrik där ; )
För några veckor sedan började det komma in tjejer i alla åldrar på apoteket för att köpa ricinolja. What? Är alla plötsligt håra i magen? Bantningskur?
Till slut frågade vi vad de skulle med det till. Jo, Carolina Gynning hade skrivit i sin blogg att hon fått jättelångt hår av att använda ricinolja.
Skrattade åt detta en stund. Nu sitter jag här med min flaska ricinolja för nu går ryktet att man kan få långa ögonfransar av det. Varje kväll ricinolja på fransarna.

Ja, jag är apotekare. Ja, jag har läst i fem år och borde inte gå på sånt men vad fan, det är ju nästan gratis att testa. Dessutom hade J på mitt jobb fått gigantiska fransar. Rapporterar vidare om några veckor.

Morgonträning

I morse skulle jag kolla av hur det stog till med Frippens markeringar. Givetvis hade jag glömt bollen hemma  så jag fick ta en snusburk som apport. Satte Frippen och gick ut och hystade i väg burken. Tillbaka till Fripps, väntade tills han fixerade blicken och skickade. Inga problem. La nästa bakom en gärdsgård ute på ett fält. Alltså dels byte av terräng och dels var han tvungen att hoppa över gärdsgården.
Nemas problemas, Fripps försvann över fältet. Långa skick är inga problem för den pojken.
Markeringarna verkade funka fint, han sprang rakt på alla som han såg vart de föll.

Dags att testa stoppsignal. Inte helt optimalt, han kan behöva påminnas om vem det är som bestämmer. När han var på långt avstånd ville han bestämma själv. Även dirigering var svårt på avstånd. Han stannade och tittade men trodde att han visste bäst och sprang åt fel håll. Med andra ord hade han glömt bort även markeringen.
Min analys är att det beror på att han är inne i ÅLDERN! Åldern när man vet bäst och matte är en gammal mossig stofil som inget vet. : )

Kände mig väldigt nöjd över att han hoppade över gärdsgården och inte hade problem med att byta från skog till äng. Duktig Fripps!
Kalle satt bunden och gapade, stackars hund, önskar att jag vågade släppa honom utan att vara rädd att han ska äta upp vare sig Bambi eller annan hund.

Jobbade i dag på Stabbetorget, supertrevligt! Erbjöd mig till och med friviligt att stänga imorgon.
Kommer under morgondagen att få en hjärnblödning för det är dags att ringa till Tornstaden (som renoverar hos mig) och fråga när de är klara???? Har nu gått 15 dagar "över tiden."