Kalashelg

Veckan i Laholm var som vanligt, med andra ord mördande tråkig.

Helgen har varit desto bättre! Hela lördagen låg jag, Wille, Kalle och Krasse ute på tomten och solade. A låg inne och sov för han var sjuk  : ( 
Och ja, självklart hade jag solskyddsfaktor på mig. Vem vill se ut som ett skrynkligt russin när man blir äldre?? Numera finns ju "brun utan sol" så varför bränna sig?

På kvällen var det dags för våffelfrossa med Lisa, Helene, Jörgen, Karin, Ann och Cesar. Jag fick fina presenter! Halsband från Lisa, Ann och Cesar och en väldigt fin blomma av Karin och Jörgen. Vi drack vin/öl/saft tills sent.
På söndag morgon öppnade jag min present från A och det var jättesnygga träningskläder! Ser riktigt proffsig ut med dem på, hade man bara haft en snygg kropp att stoppa i....
Tyvärr hade vi passat Ludd på natten.... som hade hållt A vaken... han var inte som en nyutsprungen ros på morgonen om man säger så...
Söndag förmiddag låg vi återigen på  tomten. Wille har nu fullständigt tagit befället över trädgården. Han startar rusher mot stängslet tillsammans med Kalle, ibland finns det något att jaga/skälla på, ibland inte. Kalle hänger givetvis glatt på. Krasse däremot har inte fattat riktigt ännu trots att Wille har försökt få honom att förstå att man inte behöver vara lydig hela tiden.
Krasse ser mest undrande ut när Wille springer mot honom för att bitas lite. (Willes sätt att visa kärlek)

Allt för snart var det dags att återvända från paradiset i Härryda och åka in till stan. Fällde en tår i bilen för att det är 5 dagar tills jag får se A igen. Håller på att bli helt sanslöst fjantig på äldre dar. Trodde aldrig att JAG skulle bli så där. Vart ska det sluta? Snart kanske jag börjar sticka tröjor till A, vem vet???

Åkte iaf hem till päronen och åt smörgåstårta. Tyvärr en viktväktarvariant. Far bytte till sommardäck medan mor talade om att de kommer att betrakta mig som vuxen när jag slutar skolan.

Va???? Vuxen??? Vad innebär det????
Efter denna shock tog jag och hundarna en promenad i Tuve och försökte se positivt på det faktum att numera måste jag bo i Laholm 4 nätter, kan alltså inte åka hem på torsdagar längre. Jävla skit.

Tack alla som ringt, messat, mailat  och som firade mig igår!


Toa och PC

På tjejkvällen i lördags pratade vi bland annat om fenomenet mens, kiss och bajs. Alltså fenomenet att man i början av ett förhållande inte har något av detta.
Varför inte??? En kille kan gå in och skita första morgonen man sover över och dessutom kommentera det.
Jag fick en gång urinvägsinfektion när min dåvarande pojkväns toa låg så nära TV rummet att jag satt och höll mig i flera timmar varje dag.
När är man mogen i sitt förhållande? Måste vara när man kan erkänna att man går på toa och desutom har mens.

I natt fick jag urinvägsinfektion, fast denna gången beror det inte på pojkvänners toaletter. Var vaken hela natten och vred mig i plågor för att sedan åka hem till syrran och få lite pc.
Hur kan man som apotekare låna någon annans receptbelagda medicin? Och dessutom har jag aldrig ätit PC för att jag ev är allergisk. Ofta får man ruskiga anfall av just PC men Helene ringde mig var 30 min för att se om jag fortfarande levde.  Jag lever och ska jobba imorgon som vanligt.... Åker till Laholm på morgonen.
(Heja syrran som alltid har lite olika medicamenter hemma så att man slipper gå till läkaren.)

A är oxå sjuk, fast ungefär 100 gånger sjukare än mig. Tycker synd om honom när han kraxar som en kråka i telefonen.


Helgen

Vilken underbar fredag! Först visade det sig att jag hade klarat den ena tentan, har alltså bara en enda att ta igen. Efter skolan gick jag och bästa PV på stan, shoppade och fikade på Steinbrenner & Nyberg. Jag åt tårtbuffen och A tittade på medan jag vräkte i mig. 
Lördag var jag och hundarna på Kallebäck (A sov, han hade jobbat). Körde lite agility med Krasse och åkte sedan hem och bakade scones till A.
På kvällen var jag på tjejkväll hos C, skitroligt!!!! Men vojne, för mkt vin... A var på tattoo-mässan och han hämtade mig i sista stund kan man säga. 
När vi kom hem fastnade mina klackar i gräsmattan och sjönk ner i jorden vilket gjorde att jag ramlade bakåt och räddades i sista stund från att slå ihjäl mig av A. Väl inne hade jag däckat på sängen med alla kläder inklusive mina leriga skor på mig.
Skämmigt... Tur att A är tålig eller kanske snäll...
I morse var det INTE roligt, lyckades iaf släpa mig upp och gå med A på tattoo mässa. Efter Mc Donalds och godisinköp har jag och Helene nu sett på Stolthet och fördom, den perfekta bakfylle filmen. 

Och idag fyller alltså min lilla Wille 7 år. Tiden går fort!


I LOVE GBG

Så jävla skönt det är att vara i Göteborg hela veckan. I tisdags var det dags för tenta som inte gick bra alls men det har ju sina förklaringar varför jag inte kunnat plugga ordentligt så skit samma. I dag på föreläsningen så väckte min klasskompis mig lagom tills vi skulle gå på lunch. Man sover aldrig så bra som lutad mot sin bänk med en halsduk som kudde.

I dag var jag och Lisa ute och gick, träffade på en lös rymmar sheltie som fick Lisa att koka. Kalle har faktiskt lugnat sig lite med andra hundar. I dag morrade han flera gånger på Chicka! Vilket är ett stort framsteg om man jämför med att han vanligtvis direkt hugger som en kobra. 

Varje dag efter skolan har jag gått på stan och kikat runt. I dag tog jag en grande latte på Coffe House som för övrigt har det bästa kaffet i hela stan. Har spanat på kändisar, i förgår Emma "minimjölk" Sjöberg, idag Måns från idol. Inte för att jag blir lycklig av det men fatta att jag har bott i Laholm i 5 veckor!!!!
I Laholm finns två klädaffärer där en t-shirt kostar 590:-, känns alltså som rena himmelriket att vandra omkring i femman.

A har anmält sig till en massa tävlingar, bla påsksmällen. I Norrköping hittade han ett slott som även var hotell och började yra om att vi skulle bo där. Jag skulle ha en 1700-tals klänning med solparaply, han skulle ha tweedkläder och så skulle vi vandra omkring i slottsparken med Krasse springande runt med en fasan i munnen. Vart mina söta tervar skulle befinna sig förtäljer inte historien. Han påstår att det inte passar in med tervar på ett slott. 
Vad vet han?

På lördag ska jag på tjejkväll hos C. Ska bli så kul att bara sitta och snacka tjejsnack en hel kväll, dricka massor av vin, äta massor av snacks och det bästa av allt bli hämtad och slippa skaka hem på en buss alternativt lägga ut en förmögenhet på taxi. Det blir ju varken första eller sista gången stackars A får köra hem mig berusad... ;  )

Dementi

Eftersom mitt inlägg i går verkar ha orsakat en mindre storm i hundSverige så väljer jag att ta bort det. Dagens inlägg ska handla om olika saker.

1. Att jag har haft anorexi/bulimi är inget jag skäms över. Snarare är det så att jag vill prata om det för att belysa att det kan hända alla. Och även försöka få folk att förstå vilket helvete det är.

2. Till er som tycker att jag lämnar ut mig i min blogg: Jag lämnar inte ut mig, om ni visste allt som jag utelämnar skulle ni inte heller tycka det.

3. Killen som igår omtalades som en toppengrabb var/är A ingen annan. Jag har inga planer på att dejta ngn annan inte heller tar jag lätt på det som hände.

4. Det som står i min blogg är MINA tankar, MINA reflektioner och ingen annans.

5. Om man känner att man vill reagera/undrar vad som står i min blogg så är det helt okej att skriva/ringa till mig och man behöver inte gå omvägen runt A.

6. Dont worry be happy allt är som vanligt igen.


Till alla...

Till alla mina vänner:

Just nu mår jag skit och vet inte när jag kan höra av mig igen.

Ha ett bra liv!

Hundträning

Har mailat lite fram och tillbaka med en person angående hunduppfostran. Såg oxå att Caspers matte ville ha råd om inkallningsträning.
I går när jag var ute bestämde jag mig för att träna Kalle lite på just inkallning eftersom han ganska ofta sticker iväg på egna upptåg. 

Jag utrustade mig med värsta stora godispåsen och rösten som kan väcka döda. När Kalle stack vrålade jag först glatt och sedan argt.
Första gången gick jag efter och hämtade tillbaka honom, pratade allvar med honom (utan att vara stygg, bara prata allvar med rösten i ett lågt läge och nära), jag lämnade honom sedan, gick tillbaka till stigen och kallade in igen. När han kom fick han massa godis.
Under hela promenaden gav jag honom godis varje gång han kom till mig/sprang förbi mig/ jag ropade på honom. Detta gjorde jag även med Wille när han var liten vilket fick till följd att Wille trodde mina fickor alltid var fulla med godis och att han alltid tjänade på att vara nära. Wille har nära på 100 % inkallning.
Nästa gång Kalle stack vrålade jag igen men valde denna gång att inte gå efter utan i stället ge Wille godis när han såg det, snopen Kalle. 
Tredje gången stannade han till längst bort på ett fält och tittade på mig. Jag börjar slänga upp godispåsen i luften och skrek
GODIS - KOM SÅ FÅR DU GODIS.
Måste sett helt rubbat ut men det lilla kräket valde att komma till mig! Gulle-Kalle!

Nu över till varför hundar lyder! Den person som jag mailat med tänker att det beror på att hunden gör det de tjänar mest på. Detta tror jag oxå till en viss del.
När Wille springer efter en hare och jag kallar tillbaka honom trots att han har haren bara 20 cm från näsan tror jag det beror på:
Han har alltid varit lite lat och inser att det finns gott godis i mattes ficka som man får utan att anstränga sig ett enda dugg.
Han gör alltså det han tjänar mest på men av anledningen att han är lat.
Om Kalle är i samma situation skulle han aldrig vända därför att han gillar och springa och därmed tjänar mer på att ha roligt och springa. Godis får man så ofta ändå .

Nu spelar det ju ingen som helst roll varför hunden anser att den tjänar på ngt, mina hundar får gärna vara lata bara de kommer på inkallning.

Nästa grej:
Kalle lyder blint för fyra personer på denna jorden. Mamma Stina (Kalles mamma), Nettan (Kalles uppfödare), Katia Maines (vem lyder inte henne???) och Anders.
Beror denna lydnad på att han tjänar på att lyda dem? Nej, det tror jag inte. Om Kallle inte gör som Mamma Stina vill får han direkt veta att han lever. Mamma Stina har ögonen på honom hela tiden och låter honom inte ta ett steg som hon inte godkänt.
Här måste det handla om respekt eller kadaverdiciplin om man vill. MS har ju aldrig mutat med godis eller boll.
Nettan lyder han nog dels för att hon har "mutat" med godis/lek och dels för att Nettan är lite som MS. ; )

Jag tror han lyder för att han har RESPEKT. Mig har han ingen respekt för och då måste jag således muta. Inget fel i det, de flesta måste muta sina hundar. Jag måste mutas för att gå till jobbet, får jag inga pengar går jag inte dit. Hade mitt jobb varit svinkul hade jag gått dit utan betalning.

Sedan kan de ju lyda för att det är kul, exempelvis när man tränar så handlar det ju om att man har kul ihop och inte att man mutar hela tiden.

Detta måste vara det ultimata målet för all hundträning och alla relationer. Att man är sin hunds idol.

Om det inte var för att Kalle är så ytte-pytte liten när han går med Nettan, Katia och Anders skulle jag säga att de är hans idoler. Nu tycker han mer att de är GUD och har lite för mkt respekt för att det ska bli ett ömsesidigt givande och tagande.
Jag och Gaston hade en perfekt relation på agilitybanan. Vi sammarbetade, hjälpte varandra  och påminde varandra när någon av oss tappade fokus.
Dit har jag inte kommit än med Kalle men hoppas att vi ska kunna bygga upp detta under våren och sommaren för att kunna tävla till hösten.

Nog om detta, börjar bli långt.