Goääääää

I dag var vi och käkade på värsta äckliga stället i Halmstad, något nyöppnat salladställe som skulle vara så jävla nyttigt och bra. Puäää, smakade inte bra och var dyrt.
Tröståt en bauta glass istället. Ja, det gjorde ju allt mycket bättre tills jag kom hem och provade ett par tights och då i dagsljus såg mina FETA lår för första gånge på ett tag. 
Jädrans! Hur kan man svälla upp så på bara några veckor??? 
Blir strikt diet som gäller kan jag ju säga.  Bestämde mig ju för ett tag sedan för att sluta hålla diet och bara äta nyttigt med ätar dag på lördagar. Tjenare vad bra det gick.
 
Ska det vara så här så börjar jag snart snusa igen. Med snus kan man äta snask utan att fläska på sig, utan snus räcker det med att andas in ångorna från lösgodiset för att man ska gå upp 5 kg.
Bättre dö smal än frisk?? Typ dö smal och bli ett vackert lik.
Hmm, tål att tänka på.

Åkte hem tidigt från Laholm för att jobba med datorn hemma istället eftersom jag efter tre månader fortfarande inte fått en inloggningskod så att jag kan använda datorn på jobbet. Min handledare brukar fråga om jag fått en kod och jag svara nej och då säger hon att ja, då måste vi ordna det.
Häromdagen blev jag så trött på att höra vad man borde ordna så att jag bara skrattde rått och sa att vi lika gärna kan skita i det för nu har ju halva tiden gått.

I dag när jag stog och lassade in varor i hyllorna ( ja, jag har gått 5 år på universitetet) så kom en av mina arbetskamrater (fd kamrat?) och slog skallen i hyllan så att blodet pissade från ett jack i pannan. Kände att det var dags att dra från Laholm...

Och det första man ser när man kommer innanför dörren är en bild på Pia Jansson som har en av Sveriges vackraste kroppar. Gå in på
www.piajansson.com  Shit pommes frites. Nu är man inte bara fet utan även otränad.  Spana in tjejens rumpa!!!! Inte för att jag bytt sida på något sätt men tänk själva att stoltsera med det arslet! Jag skulle springa omkring i tighta kläder hela dagen, året runt. 
Hon sitter minsann inte och tröstäter bauta glassar!!!

För att göra det hela ÄNNU värre mötte vi Lisa och hennes syrra som var ute och sprang. Stackars Beyla släpade efter i kopplet.
I morgon ska jag till Varberg på seminarium och sedan hem till A. Måste nog kika förbi Soyasushi i Mölnlycke på vägen dit... Inte blir man fet av sushi???

Ingen vanlig dödlig

Nu är man inte längre en vanlig dödlig utan lite förmer än för bara 1 timme sedan.

Har just gjort mitt test för att försöka bli godkänd för att få skriva på och lämna ut recept.
Jajamen, nu får man det men jag vill inte göra det än av olika anledningar.

Bara så att alla vet att strax känner ni en tvättäkta pillertrillare. Är lite spänd på när förvandlingen ska ske? När ska jag få grått hår, i en knut eller med hårspännen. När ska jag börja hasa runt i ett par slitna tofflor och surt snörpa på munnen åt skrattande kunder?

 

trams

Läste att Helene skrev om sina smeknamn. Skrattade nämligen i morse när jag fick ett SMS från den gode A där det stod: God morgon min lilla saltgurka. A har kallat mig många saker som tryffelsvin och mini-A. Men det var ju inte detta det skulle handla om utan smeknamn som är gamla i gemet.
I hundkretsar kallas jag ofta för BullAnne eller BulleAnne, detta givetvis eftersom min labrador "heter" Bullen. 
Ett mycket gammalt ex kallade mig för Phu och så heter jag fortfarande för Helene, det var för övrigt han som hittade på Hu. När vi pratar med varandra kallar vi varandra enbart Phu och Hu, aldrig Anne eller Helene.  
Min mamma kallar mig råtta, råttunge eller din jävla råtta med tysk brytning. Tänk själva hur det låter när drottning Silvia väser fram "din jävla råtta"... rätt kul...

För att inte tala om alla smeknamn mina hundar har:
Wille = Pille, Pnegg, Skägget, Svinet, Herden mm mm
Kalle = Balle, Skalle, Neger-skalle, Svart-skalle, Malle mm mm
Refererar man till båda så säger man näbbarna.
Fanny = Bullen, Bull, Skrull, den gudomliga (kallar min mamma henne) mm mm

Nu borde jag verkligen göra skäl för min lön istället för att sitta här och skriva om trams.
Har nu börjat käka enligt vikt väktarna efter att ha sett en nära vän som har blivit smal som en pinne på bara ngr veckor.


Groupie

Jag är förvandlad till en groupie eller wannabe. Även denna helgen har jag lekt kuttersmycke och varit med A när han tävlade spår. Denna gång i vackra Herrljunga. Kalle fick träna lite på planen när tävlingen var slut och jag hyser visst hopp för den herren.  Wille fick gå på promenad och passade på att plumsa ner i en fågeldamm.
Tävlingen gick väl sådär... 1 pinne bort, 3 föremål och en ganska usel lydnad. 522 p och cp.
I dag söndag var det tävling på Kallebäck och trots det snyggaste uppletet jag sett på år och dag så blev det inga poäng att hänga i granen.
Lisa och jag passade på att spåra, Kalles spår gick super! Han var het som tusan och tvekade inte med att hitta pinnarna! Duktig är vad han är! 

Man kan väl föresten kosta på sig att vara en groupie när man får sådana middagar som i fredags. Efter att vi gått i skogen några timmar plockade A fram den redan förberedda middagen. Helt gudomligt gott, lax och sås.  Drack öl och mådde som en prinsessa. Till och med Kalle var lös stora delar av promenaden eftersom jag inte trodde att det var så stor risk att möta folk en  fredagkväll mitt i skogen.

Nu har jag bara en vecka kvar i Laholm sedan ska jag jobba på Korpen i GBG i 1 1/2 vecka!!!

Härmodagen fick jag en tråkig nyhet att Sanna och Hans Molly blivit mycket sjuk och nu är borta. Jag och Helene har just läst i Sannas blogg och lipat en skvätt. Det gör så jäkla outhärdligt ont att ta bort sin hund.


????

Vart fan är mitt inlägg om när A fyllde 39 år??? Inlägget som var fullt av mysiga beskrivningar hur trevligt det var på Marstrand i solnedgång????

Och som beskrev hur mycket jag saknar alla vänner och speciellt kvällspromenad med L.

Nåja, nytt inlägg får skrivas.

Hurra till A igen för att han är världens bästa A som nu har fyllt 39 år!!!

Detta händer bara....

Dags för avdelningen saker som bara händer Anne Runström:

Vissa människor är födda med ngn slags klantighetsgen, jag är en sådan människa.
Frukost på hotellet, jag har bråttom, står och klämmer på en kaviartub, klämmer som tusan för det kommer så jäkla lite kaviar.
Faaaan, av ngn anledning har bottensvetsen gått upp och jag har klämt ut kaviar på hela min tröja. Lägg märket till att jag hade öppnat korken, ändå släpper bottensvetsen, varför just jag???
Mycket lustigt att gå runt hela dagen med en kaviardoftande fleecetröja.

Påsksmällen

Måste ju bara börja med att kommentera skärtorsdag som omtalades i Helenes blogg. Jag anordnade en äggjakt som var mycket uppskattad vad H än säger. Efter det åt vi en super-duper-jädrans-god middag. Vi hann alltså inte måla ägg... Men A säger att man kan måla ägg en annan helg även om det inte är påsk. Så det så.

Påsksmällen 2007 går helt säkert till historien som en av de kallaste helgerna ever. Det har blåst isande vindar så trots sol och vackert väder hela helgen var man som en isbit.

Fredag morgon kl 03.15 på natten startade färden mot Norrköping.  Jag satt mest och sov/yrade/åt. Samling 7.30, Krasse och A skulle börja med platsen sedan spåret, lydnad och sist upplet.
Spåren gick båda dagarna i underbara marker i Kolmårdenskogarna. Första dagen var KrasseDåren väldigt het och sprang som ett skållat troll över de tre första pinnarna.
Uppletet gick i en väldigt vacker men blåsig ruta. Full storm bidrog till att Krasse fick tre föremål vilket var ett ganska bra resultat, många missade både två och tre föremål.
När Krasse drog ut på ena sidan kallade A tillbaka honom - har aldrig sett en så sur labrador. Krassen ställde sig mitt i rutan, spände ögonen i A och pissade nästan på ett av föremålen.... Då trodde jag det var kört men i sista stund när det återstod 15 s av tiden tog han det tredje föremålet.

A gick in på lydnaden med inställningen att träna. Många DK senare slutade lydnaden på 242 och 511 GK på totalen.
Efter en tidig start och en iskall dag lockade hotellets varma säng mer än pubafton. Tog inte lång tid innan vi allihop sov som grisar. Kalle ensam i en 90 cm säng, vi andra delade på på den andra sängen...

Lördag morgon vaknade vi av att Krasse och Kalle låg i samma säng. Gulp. Men Kalle var nog för trött för att orka bry sig om att det låg en labradåre och knödde på honom.
Hotellfrukosten satt där den skulle... Trinda om magarna klädde vi på oss varmt och begav oss till BK för att titta på lägre och högre skydd + rapporten.
Såg många trevliga lägre/högre hundar! Karin får se upp, de kommer bakifrån ; )
Hann även träna lite med Kalle, blev rejält sugen på att tävla...
På kvällen käkade vi på hotellet, tog en öl, käkade massa godis och stöp i säng.

Söndag var det dags för Krassen att ta på sig spårkostymen igen.
Han gick ut i rutan, tog spåret och försvann iväg. Jag började undra när domarna stod kvar och dividerade. Tillslut kom A och K tillbaka, spårade genom rutan utan att domarna sa ngt. A frågade om han gått bakspår? Det visade sig att spårläggaren hade gått ut högre upp i rutan än Krasse gjorde, vad Krasse spårade vet ingen? Klart är iaf att han aldrig innan gått på vilt, jag tror att det var den ngt förvirrade spårläggaren som strulat till det. Detta gjorde alla så förvirrade att A sa att han ville ha ett nytt spår. Denna gången blev det en klockren tia på påsläppet. Väl tillbaka trodde A att han hade alla pinnar men en visade sig vara en pinne som låg kvar från i fredags.

Med en pinne borta gjode Krassen ett upplet som slutade med 3 föremål, denna gång mycket beroende på att herrn var tvungen att skita i rutan...
A var rädd att K skulle klappa igenom på labrador vis på lydnaden så han körde med mkt uppmuntran. Detta renderade en hel del slarv, tex sneda sättande men K var skitglad hela tiden vilket ju är huvudsaken.
Slutsumman blev 530 och cp.

Tror att A var nöjd på det stora hela. 

Kalle fick träffa bästa uppfödaren Nettan. Han blev lika glad som vanligt, fattar inte att han kan bli så  glad trots att det gått nästan ett år sedan sist. Han måste vara den valpen som älskar/avgudar sin uppfödare mest av alla Stina barn. Även jag tyckte det var trevligt att slänga lite käft med Nettan även om jag inte visar min uppskattning riktigt lika mkt som Kalle....

Påsksmällen lämnade ett trevligt om än kallt intryck, ska bli kul att komma tillbaka!


Hurra för påsk!

På påsk är man ledig många dagar = hurra!!!
På påsk får man påskägg = hurra!!!

Sitter som bäst och smider planer för Helenes, A's och min skärtorsdag. Har inhandlat påskpresent till Helene och mig själv, ska kika runt på A present i kväll.


Ska bli så jädra gott att åka bort hela helgen!!!

Skattjakt!

I fredags var det dags för skattjakt!
A satt på trappen med ett finurligt flin, inne fanns ett glas vin och ledtrådar till två olika skatter. Jag hittade först ett par träningshandskar (som man har så att man inte får blåsor i händerna av vikterna) och sedan en t-shirt där det stod "I love my body".
Efter skattjakten lagade denna mästerliga man en utsökt middag med lax...!
Jag och doggsen tillbringade natten och förmiddagen för oss själva eftersom A var tvungen att jobba fredag natt.  Först var vi på Blomsterlandet och köpte lite blommor och krukor till A´s trädgård, fikade på Kallebäck och handlade mat.
Försökte mig på att göra en god frukost till A men tja, god? Som tur var är A snäll och åt utan att klaga. Inga mer amerikanska pannkakor...
Däremot höll han på att trilla baklänges när han såg mina blomsterkreationer. Positivt överraskad påstod han, trevligt när man kan överraska med nya sidor hos en själv tycker jag. De som har varit hemma hos mig vet att i mitt hem finns inte ens gardiner, än mindre något som skulle kunna ge sken av hemtrevnad.
På lördag kväll skulle vi en sväng på stan men hamnad hos min syrra en lite stund.

Och äntligen hände det!!! Jag lyckades laga en middag till A som inte brändes vid, jag glömde inga ingredienser och det smakade bra!!! Fantastiskt!

Söndag = släktkalas med anledning av min födelsedag. Kalaset var hos min mamma med god mat men fryst tårta...
Min bakfulla systerdotter som för dagen hade morotsfärgat hår kommenterade A med att han var ju den mest normala jag varit ihop med. Ett gott betyg.

Har hela helgen känt mig jävligt irreterad på Kalle för att han biter Pnegg. Stackars Pneggen som alltid är snäll. Har talat allvar med Kalle om detta.
Tränade lite lydnad med bitaren och det gick sanslöst bra! Vilket givetvis beror på att han är understimulerad till max. Hoppas han blir mentalt trött av att vara på "Påsksmällen" hela nästa helg.

Och jädrans vad snygg jag är i håret! I fredags lät jag frisören få "fria händer", slutade med röda, svarta, blonda och bruna slingor. As fräckt.