Rymmande lite terv

I söndags var vi på en biltur till Grebbestad. På vägen hittade vi "Sportshopen" där allting nästan kostade gratis. Om de inte hade blåst mig på 300:- då förstås... Jag glömde kolla att de verkligen tog halva reapriset som det stod på prislapparna. Men trots detta verkligt retliga missöde så fanns det massa kläder som kostade nästan gratis.

I dag när A stog och smygkollade genom köksfönstret vad Paffen egentligen gör när han är ute fick han se följande:
Liten terv strosar omkring runt gäststugan (även kallat Hu's hus) och nosar i backen. Liten terv krånglar sig ut ur staketet och snokar runt i skogen bakom huset. Liten terv vänder efter ett tag och krånglar sig in samma väg. 
Shit!
Vi visste inte ens att det fanns ett hål i staketet! A såg dessutom att hålet var väl använt......   Kanske där Kalle har varit alla gånger han vägrar komma in när man ropar? För övrigt var A arg på Kalle i dag när han skulle åka till jobbet och K vägrade komma in. Tre varv gick han runt tomten och letade. Tills han insåg att K var instängd på toa... Stackars K, inte konstigt att han verkar deppad.

Nu ska jag ut och springa. Springa, jag??? Jo, det är sant.

Chateau Beirut

Trots att Kalle har ont i ett ben beslutade jag att gå en promenad igår. Jag tror på lugn aktivitet och inte total vila när det gäller muskelskador. I dag verkar Kalle må bättre, han är lite gladare och mopsade sig mot en katt när vi var ute och morgon pissade. I dag får han ingen så lång promenad som i går (5km) utan flera korta har jag tänkt.

I går kväll var jag, A, H och mina parenteser på Chateau Beirut och åt mat.
Vi åt:
Meny III  
12 olika meze, kalla och varma smårätter
Mixgrill av fläskfilé, kycklingfilé och nötfärsspett
Baklawa
Kaffe


Mycket gott och trevligt. Chateau Beirut har fyra fyrar i "Krubbkollen", GP´s test av billigare restauranger. Kan rekomendera att kolla i krubbkollen innan man ska ut så slipper man att gå på de värsta nitarna....
Detta var planerat sedan länge så trots att jag hela dagen kännt mig djupt nere i träsket var det bara att bita ihop och gå dit för att äta och dricka gott.
I dag är en ny dag och jag mår lite bättre även om det inte är bra.

Trasig Kalle och pitbull battle

Kalle är trasig! Ena bakbenet gör ont och är svullet. Han verkar okej när han går men han vill inte springa och inte hoppa in/ur bilen. Stackars min Kalle!!! Vid massage visar han ingen smärta så jag har ingen aning vad det kan vara. I morse var han så eländig att jag gav honom en Tramadol. Jag vet att jag borde gett en Rimadyl eftersom det troligtvis är en muskelskada men hade inga hemma. Jag vet också att man inte får ge hundar smärtstillande utan att ha träffat vetten men nu gjorde jag det ändå. Inget blir bättre när man har ont.  Han får helt enkelt vila = koppelpromenader några dagar och har det inte gått över så får det bli vetten nästa vecka.

Det är första gången Kalle är trasig så jag var helt oförberedd på hur ledsen han har blivit.  

Paffen hade igår en battle med en pitbull… A var inne och duschade när han hörde ett jävla liv från tomten. Då har grannens pitbull hoppat över staketet in till Paffen och håller på och jagar liten tervkille över gräset. Prexis när A tittade ut verkade Paffe ha fått nog av att bli biten i arslet och vände sig om för att ge pitullen en snyting. Som tur är så verkar pb inte vara så ilsken så när A kom ut kunde han jaga i väg den. Utanför tomten stog en hysterisk matte. Gissa om hon fick en utskällning? Om man nu har en pitbull så får man för fan se till att den inte smiter och ger sig iväg för att hälsa på andra hundar. Grannens hundar på andra sidan har även de haft besök i sin trägård. Spelar ju liksom ingen roll om den är snäll, alla är ju mer eller mindre skraja för en pitbull när det kommer till att de ska umgås med andra hundar.  Nu är den dessutom dräktig så om ett tag kommer det att vimla av små pitbulls här. Söta och trevliga är de men jag vill INTE att de tar sig in obevakat på min tomt för att leka med mina hundar. Tänk om Kalle hade varit ute…. Hua, vill inte ens se det för min inre syn.

Blir så förbannad när jag tänker på detta. Varför kan inte folk ha koll på sina hundar????

I dag verkar det som om jag blir ledig trots att jag har jourhelg. Inget samtal än, bara att hoppas på att det även blir ledigt imorgon.

Är just nu grymt deppig för att jag har så dålig karaktär. Varför, varför, varför kan jag inte klara av att banta??? Har suttit och lipat på dass så att A inte skulle höra. Vet inte vad det är i min hjärna som gör att jag helt plötsligt tycker det är ok att äta thaimat fast jag inte ska? Vad är det i hjärnan som gör att jag trots att jag lovat mig själv att svälta i två veckor dricker en whisky? Eller äter en bulle? Måste skärpa mig, måste, måste, måste.

I veckan träffade jag min nya chef för första gången. Mycket trevligt. Han verkar vara rätt person på rätt plats även om han har ifrågasatt om jag verkligen behövs. Inte så kul. Trivs väldigt bra med det jobbet jag har nu. Men han verkar ha ändrat sig? Men pengar styr och vi är dyra i drift vi som jobbar som rörliga resurser.

I veckan träffade vi även Karin och Harry och det var bara väldigt trevligt. Hoppas verkligen att vi ses snart igen.