Vargar!

Låt mig först säga att bilder kommer senare när A har lagt över sina bilder till datorn!

I söndags åkte vi till Kolmården för att klappa vargar! Det var min julklapp från A som äntligen skulle bli av. Tyvärr hamnade vi i en idiotgrupp... 
Det börjar med info om vad man får och inte få göra, tex får man inte lägga sig ner inne i hägnet, man får inte heller ge vargarna något, typ sin mössa el dylikt.

När vi gick in kom alla vargarna springandes, utdelade några slickar i ansiktet och lät sig bli klappade. Fan vilken känsla när en stor varg springer förbi och slickar till en i mungipan!!!
Efter ett tag gav idiot nr 1 sin mössa  till en varg. Givetvis drog hela flocken i väg för att leka med mössan. När några av vargarna tröttnade och kom ner till oss igen tog idiot nr 2 fram en nyckelknippa och började skramla med den vilket fick till följd att vargarna blev rädda. När idiot nr 2 oxå ville ge bort sin mössa härsknade guiden till rejält.  
Idiot nr 3 la sig sedan ner och började kräla på marken, hon lät väldigt förvånad att man inte fick det  och undrade varför. Wojne. Kanske för att guiden sagt det typ tre gånger????

Bortsett från puckona var det helt fantastiskt! Bilder kommer som sagt.

Efter detta äventyr stannade vi till hemma hos Nettan för att visa upp Paffen och kika på hans systrar. Hos Nettan var det värre än i varghägnet. Paffes två hemmaboende systrar kastade sig ut och pussade nästan ihjäl oss. När Paffe kom ut ur bilen lekte de tills de närapå stupade. 
Både Dojjan och Deci var öppna, sociala och blir nog väldigt trevliga hundar. Deci var den absolut sötaste och näpnaste lilla hund jag sett. Så söt!!!! Hon behöver bara lite mer kött på benen så blir hon en pärla! Däremot Dojjan var ju inte sååå smal ; ) 
Till utseendet tre helt olika valpar men till sättet ganska lika. 

Finns det någon snäll själ där ute som tränar med justa metoder och som är sugen på en tervvalp så kika in på Lilla Eklidens sida!

I går var Paffe och A på Huveröd (hundmatsaffär). Himmelriket tyckte Paffe som fick springa omkring lös där inne. ( A har inte riktigt samma begränsningar som oss andra, jag hade ju haft min hund i koppel.) Paffe stoppade ner sin näbb i godisbyttor, provade leksaker och hälsade på personalen. 
Hem kom de med en hiskelig pryl, en pip-boll. Visst, skit kul att lyssna på hysteriskt pipande hela kvällen.

A tog även en promenad runt IKEA och förundrades som vanligt över hur många människor som Paffen känner, Paffen känner nämligen alla! Jag förklarade igen att det är något man får på köpet från Lilla Ekliden (mamma Stina gener). Det är ju nästan lite maniskt att ääääälska alla människor så mycket. Men bättre än tvärtom....

I dag är jag ledig och ska strax ge mig av hem till Tuve för att städa lite i min lägenhet. I kväll dags att väga sig igen. Hoppas jag har gått ner mer än 0.4 kg denna veckan... H har väl gått ner 9 kg som vanligt. Hmmm 

Lat dag

I dag har vi varit ute och åkt. Först till Kallebäck, fika och tjöta i solen. Sedan Borås BK, tjöta i solen. Paffen var duktig, som alltid glad i folk, (och det vore ju en mer eller mindre sensation om en valp från Lilla Ekliden skulle vara rädd för människor). Han tvekade länge att gå upp för en läskig trappa men om man bara tar det lugnt och inte tvingar honom så fixar han det själv efter några minuter. 
Tror att många gör fel och börjar dra och släpa sina valpar i stället för att låta dem fixa läskigheter själva. Tålamod kallas det visst och är ju inget som jag brukar ha i överflöd annars ; )
Minns när jag skulle ha över Gaston på A-hindret första gången. Flyttade tass för tass och det tog väl en 40 minuter... Fast något år senare kom han ju trea i agility lag SM så man kan ju påstå att han inte hade några bestående rädslor.. ; )   

Hemma hos A finns inget vatten. Kul. Brunnen har sinat eftersom det är så förbannat fruset. Får åka hem till parentserna i morgon och duscha innan jobbet.

I går var jag först och firade min systerson - 22 år- och sedan var Ann och Cesar här. I dag vaknade jag med järnmössa. Förtjänar det efter att ha druckit vin från kl 15 till kl 24. 
Kul var det i alla fall.