Studentens lyckliga dagar

Fortfarande kan jag njuta av det faktum att jag är student. I dag har vi haft studiebesök på Tamro i GBG. Vi började kl 10, gick runt en timme för att sedan bli bjudna på lunch. Bra dag!!!!
Helene och jag åkte till Lillhagen för att träna i det gudomliga vädret. Kalle var som en gud och kan nog ÄNTLIGEN rutan!!!
Men säg den lycka som varar för evigt...
Mitt i framåtsändandet kommer några muppar med skötare gående långt borta. Både jag och Kalle tittade på dem men brydde oss inte mer tills de prexis gick förbi Helene och de andra hundarna. Då jädrar satsar Kalle för fullt och har bestämt sig för att nu ska mupparna väck.
Han hoppar runt en stackars mupp-farbror som förskräckt viftar på armarna.
Skötaren kommer bort och när jag ber om ursäkt säger hon bara att hon vet hur hundar är. Hoppas han inte blev för rädd säger jag och skötaren bara konstaterar att jo, det är han men att han har råkat ut för värre saker. Hon är helt ko-lugn ler och de går iväg. 
Om jag var ute och rastade en mupp hade jag blivit helt galet arg om en jädra hund hade kommit och hoppat på den.
Och som kaka på moset satt 20 pers bredvid och käkade lunch i gröngräset. Gissa hur mkt de glodde??? Efter det var jag inte så sugen på att släppa Kalle igen så vi gav oss av på nya äventyr.  

Nu kommer Lisa att bli JÄTTE ARG men vi åkte utan henne till SoyaSushi i Mölnlycke. Köpte lite kakor till A så att vi utan dåligt samvete kunde våldgästa honom och hans trädgård.  Det är sånt man är tvungen att göra när man inte har ett eget hus. Hur kul är det att sitta och fika inne en sån här dag?
A höll som vanligt på att flytta sten. Han har säkert flyttat de stackars stenarna flera varv runt trädgården vid det här laget men nu verkar det som om han har bestämt sig var de ska ligga. Fint blir det!

På hemvägen åkte vi en extra sväng och snokade lite. Tur det för vi hittade det allra finaste stället i världen. Planerar att gå långtur där snart.

Varje sommar läääääängtar jag ihjäl mig efter ett eget hus med en liten trädgård. Om jag bara kunde hitta ett bra betalt jobb så skulle det ju kunna bli sant... Men samtidigt... Mörkt och kallt på vintern och jag som är mörkrädd... Kanske lika bra att köpa en sommarstuga???

I morgon ska jag och parenteserna åka till Skåne, en av kusinungarna ska döpas. Hur sugen är jag på att åka neråt när jag väl slipper ifrån Laholm? Inte särskilt kan jag säga. Ska ta tåget hem på lördag...
A är jättesnäll och ska passa W och K så att Helene får lite respit från näbbar.

Tack A!!!

Karusellmesen

Nu är det dags att börja på allvar att söka jobb. Speciellt eftersom halva klassen redan har fått jobb. Hade en intervjuv förra veckan men det jobbet blev inte mitt. Känns läskigt att börja söka jobb igen.... Det var ett tag sedan. Läste om en kille som inte fick ett jobb pga vad hans tjej skrivit i sin blogg... Jag ligger risigt till ; )

I dag har vi varit på Uddevall BK, A har tävlat spår och jag har kollat på. Det gick sådär men A var ändå nöjd eftersom han har lagt om Krasses träning och det verkar betala sig. När jag skulle åka hem efter tävlingen var jag svinhungrig men lyckades åka förbi SoyaSushi bara för att fastna hos den indiska restaurangen vid Backaplan.
I alla fall lyckades jag motstå att åka hela vägen till Björlanda för att käka thai. Vi var nämligen och käkade thai på Andra Långgatan igår. Supergott!!! Bara man slipper den vidriga kokosmjölken och citrongräset.
Nog snackat om mat!!!

I går var vi även på Hammarkullekarnevalen. Kul!
A påstod att han ville dit för att glo på bröst och tangatrosor. Tji fick han för det var inte en tangatrosa i sikte och även om många av "dräkterna" var små så var de väldigt fina.
När ska har fatta att de enda brösten och tangatrosorna han får se är mina?
Det fanns massor av spännande saker att äta på karnevalen men väldigt långa köer så det fick bli thai. (Nu blev det mat igen, jag är helt fixerad.)

Har nu gått på min sista föreläsning... Satt lite lagom bakis i fredags och filosoferade över detta faktum medan en kärring malde på om HSAN och det faktum att det är ett jädra ansvar att ha en legitimation. HUA!!!
Bakis var jag för att jag och bästa klasskompisarna i torsdags var ute på after work. Trots denna bakfylla var jag och A i fredags först ute på en lång härlig promenad och sedan på Liseberg för att se Nationalteatern.
Efter konserten tjatade A att jag skulle åka olika läskiga karuseller. Jag gjorde det förra året och det känns som om det räcker med det. Han fattar inte att jag lät mig övertalas för att jag då fortfarande var tvungen att stila mig och inte ville  visa vilken mes jag egentligen är.
Jag menar när ett förhållande är rykande färskt vill man ju framstå som lite bättre än man är. De dåliga och verkliga sidorna kommer ju fram tids nog ändå. Som det faktum att man är en karusellmes.  
Som tur var träffade vi systerson Nils med FV som A kunde åka den nya vidriga "gungan" med.

Nu är "hemma veckan" över och Laholm väntar. Det har varit helt underbart att vara hemma!
Häromdagen när jag tränade med sötaste Kalle och skickade in honom i rutan hände ett under! Han tittade på konerna och placerade sig rätt!!! Undrar om det var en tillfällighet?

Bravo!

Se så fin Kalles bror Bravo är!!!
Bilden kommer från Lilla Eklidens sida (med tillåtelse från Nettan) och är tagen av Birgit Svensson.



image76

Duktig A

Medan A har slitit sig svettig tillsammans med Harald från klubben har jag njutit av en lååång skön helg.  A ska nämligen bygga ut sitt hus och denna helgen har de murat platta och murat väggarna till källaren. Världens bästa FV har lagat mat åt båda och masserat A`s ömma rygg på kvällarna.

I torsdags var jag och mina parenteser + alla hundar på Gunnebo slott, käkade lunch och tog en promenad.
I fredags var jag och L och tränade lydnad och upplet. Kalle var övertänd i lydnaden men hade fin kontakt och överrarskade med snygg elit ruta.
L hade tittat ut ett bra ställe att träna lydnad på men när vi kom dit var det låst. Inget problem för två påhittiga kvinns som knyter upp det lagade staketet och ålar oss in genom hålet.  Efter träningen knöt vi prydligt ihop staketet igen. Uppletet gick bra, Kalle fick fyra föremål i en korridor (20 x 50). När det var dags för Chicka hittade vi en huggorm prexis där Kalle hade sprungit med sina små söta tassar så vi fick byta ruta.

Efter denna hårda träning var vi väl värda sushi från Soya Sushi i Mölnlycke. Mums!!! Till efterrätt  gjorde jag äpplepaj och både jag och Lisa trodde det var högst 2 points i den. (Viktväktarna)
På kvällen drack jag och A svingoda öl. Det är ett aber med självplocken på bolaget. Massa olika ölsorter, som att plocka smågodis. Men ganska kul att testa nya sorter.

I lördags styrde jag, Lisa och Helene våra steg mot Allum i Partille, skittrevligt shoppingcenter.  Lunchen intogs på salladsbar. Nyttigt. Tyvärr gick vi förbi stället med italiensk glass som även gör smoothies. Men smoothie liksom öl är flytande och innehåller därför inga kalorier att räkna med.
 Mycket fattigare men med massa snygga nya kläder begav jag mig hem till A för att laga köttfärslimpa till de arbetande karlarna. Efter köttfärslimpan blev det chokladkaka som jag INTE åt av. Ha!

I dag var Wille- Pille sjuk på morgonen, han ville inte äta och bara låg och slöade. Stackars lilla Pillen men ute på tomten var han ganska pigg. Jag och Kalle skulle egentligen hängt med L och S ut och spårat men jag ville inte lämna Wille i bilen så länge så jag och K var ute själva och filosoferade. In the middle of nowhere gick vi ner till en sjö och jag tänkte att där kan ju Kalle få springa lös. Jo men visst. På den pyttelilla vägen en bit bort kommer plötsligt en bil. Antagligen kör det en bil per månad där och idag var det naturligtvis dags. Kalle tycket det var livat och satte givetvis av efter bilen.
Han var dock inte lika bra på det som syster Blinka som en gång jagade länsbussen i 8 km, utan vände ganska snabbt.
När vi kom hem verkade Wille bättre, tack och lov. Satt en stund i solen och beundrade A och H som slet som djur med murningen innan jag begav mig hem till verkligheten i Tuve.

Återigen är det dags för universitetsvecka vilket betyder att jag är hemma en vecka i Göteborg = HURRA!!!

Gubbsjuk?

Jag hatar det jävla Laholms apoteket. I torsdags var jag tvungen att åka dit för att skriva en tenta. Kostade mucho eftersom jag dessutom var tvungen att boka om den ena tågbiljetten utan att få pengarna tillbaka.  Den ena tentafrågan fick mig att undra om det på universitetet är riktigt friska:
Gösta 63 år har varit hos tandläkaren som rek honom att använda tandstickor, nu undrar Gösta vilken som är bäst?
HALLLÅÅÅÅÅÅ!!!!!
Om två månader är jag färdig och ska då kunna framställa värsta läkemedlet, rädda livet på små barn och göra andra heroiska insatser.
Inte fan tänker jag stå på apoteket och kränga tandstickor till Gösta iaf.

Det enda trevliga med torsdagen var att jag hoppade upp på "fettvågen" och hade gått ner 1 kg och 1% fett. 1 % fett låter kanske inte så mycket men skit i det och se det hela i ett större perspektiv. Om några veckor kanske jag har gått ner 10 % fett, fattas ju bara en ynka nolla.

Och angående nakna manskroppar...
Enligt mig har A en trevlig kropp att titta på. Framför allt när den är naken. Och svettig. Och solbränd. Det är ju ganska lätt att kika bakåt och se hur han såg ut innan han tog upp styrketräningen igen. Nu är muklerna större och hårdare....

Hee hehehehe Kan man vara "gubbsjuk" när man är kvinna och bara 34 år???

I fredags backade jag på en bil på ICA - parkeringen i Landvetter. Skit. Gubben som satt i verkade iaf ganska glad. Han var väl glad för att hans fula bil ska få en ny framdörr.
A hade handlat god mat som jag tyvärr lagade så vi fick äta hårdstekt kött. Verkligen hårdstekt. 

I lördags tävlade A på GMBK, lydnaden gick åt skogen tyvärr. När han skulle åka i ottan ville Wille promt hänga på. Fattar inte varför men iaf åkte de tre grabbarna och lämnade mig och Kalle.  Kalle och jag tog sovmorgon och åkte sedan för att hejja på A en stund. Såg uppletet som var kalas (8,25)
Soliga Solvejg tog hem hela kalaset med 601 p. (Tror jag??? Iaf över 600..) Lollo slog oxå till med typ 596 p eller nått, iaf över 590.. Bra koll jag har.
Efter detta åkte jag och Kalle hem och tränade på tomten.... 

På kvällen var vi bjudna hem till Ann och Cesar. Trevligt. Chicka och Beyla var med inne och lyckades med bedriften att äta upp ca 1 kg kyckligskrov, klättra i Anns bokhylla, bita sönder Figos leksaker, välta ut ett glas med vin och hitta på diverse andra hyss.
Vem sa att det är lugnt med en liten terrier??? För inte var det schäfern som klättrade i bokhyllan.

I dag söndag gick jag och A upp 11.30, inte pga bakfylla utan bara för att det är mysigt att mysa. Åkte sedan till klubben där det var söktävling. Stackars Lisa fick nöjet att ligga i låda hela dagen men var som tur var upphittad när vi kom dit. 

Nu väntar 3 dagar på det äckliga Laholmsapoteket.

Myshelg

Fredag:
Med magvärk begav jag mig till A som serverade honungsmarinerade revbenspjäll, sallad och rött vin. (Inte bra för magen) Vi satt ute och pratade i trädgården tills det blev för kallt.
Lördag:
Sov lääänge och åkte sedan till Alingsås där det var marknad. Nu är det så att jag har aldrig varit i Alingsås, alltså i själva staden... Låter helt knäppt men så är det. Strosade runt där och tog en fika på ett mysigt kafe. När det var dags för hundarna att strosa gick A med Kalle. Kalle fick beröm av en gubbe som tyckte att Kalle var en så lydig och fin hund!!
Satt sedan en stund i trädgården och tog en öl. A fick ett ryck och började flytta stenbumlingar och jag satt och tittade på.

Jag menar finns det något bättre att se på än en svettig man med bar överkropp som släpar på stenar?

På kvällen såg vi först på Borat - skrattade så jag höll på att dö. Se den filmen!!!! Efter Borat såg vi JackAss the movie 2 - skrattade och äcklades om vart annat. Sevärd även den om man är lika sjuk i huvudet som mig.
Söndag: Åkte till Gunnebo slott där jag - tro det eller ej - heller aldrig har varit. Mycket vackert! Först käkade vi lunch, hundarna satt bredvid, mycket god mat. Gick sedan en runda i slottsparken. Mysig dag!
Kan verkligen rekommendera Gunnebo om man har hund.

Hela helgen har jag haft magvärk och varit allmänt spyfärdig hela tiden. Inte bra. Får införskaffa några piller på apoteket imorgon.

Och nej, jag är inte på smällen som min goda mor trodde. Hon tyckte det skulle vara roligt för mig.

Pjuke

Hur tusan kan man bli sjuk när man:
1. Jobbar halvdag
2. Är i Göteborg
3. Skulle åkt till Kallebäck i går

I går vaknade jag med ett sanslöst illamående och pjukade lite. Begav mig trots detta till jobbet (hatar människor som går till jobbet sjuka!!! Smittar ner alla andra). Pjukade lite på lunch och mådde allmänt kymigt. Väl hemma la jag mig med feber och sov.
I dag när jag skulle jobbat halvdag låg jag och sov till kl 13. Men nu jäklar är jag frisk!!! Längtar efter A så jag tror jag blir tokig. Han säger att jag INTE får komma dit om jag är sjuk men det ända felet med mig just nu är ryggvärk pga jag sovit för länge.
Skulle fikat med mina kära K och C men kände att jag inte hade kraft. Skit är vad det är!!!!

Kra-Kra Korpen

I går gjorde jag min första dag på Apoteket Korpen i Olskroken. Det var LÄSKIGT!!!! Insåg efter några minuter att folk faktiskt tror att jag vet vad jag håller på med så det var bara att börja ta emot kunder.  Kunderna var sura och stressade, inte alls så snälla och avspända som i Laholm.

Ännu en gång dags för:
(tada)
Saker som bara händer Anne Runström: På apoteket har man som bekant vita rockar med stora, djupa fickor. I den ena stora, djupa fickan hade jag lagt nyckeln till mitt skåp. Satt i godan ro på dass och kissade och vad händer???
Den jävla nyckeln trillar ur fickan ner i dasset!!!! Vad gör man? Kan prexis berätta var man gör första dagen på det nya jobbet, man bara sticker ner näven och fiskar upp sin nyckel och är glad att man bara hade kissat.

Det som är bäst med att vara i Olskroken är att mor och far bor där. Varje dag ska jag får lunch av min snälla och ömma moder. I går pinnade jag hem, satte mig till dukat bord och slafsade i mig sushi. (Nu kommer syster Puppchen att bli grön av avund och säkert oxå vilja ha lunch, jag har lunch vid kl 13)

I söndags var jag och A och hälsade på Stormvallarna som hade läger. Jag hade bara lust att gråta för att jag inte kunde vara med. Vi tittade när de tränade lydnad och skydd. Jädrar i havet vad duktig Ann och Figo var!! Figo har mognat, speciellt kul var det att se "skyddsleken". Beyla och Lisa imponerade även de i skyddet och lydnaden. Min ena idol/förebild/wannabe för att hon är så lugn, polis Katrine, var som vanligt outstanding med sin Akka-Pakka. Och så kul det var att träffa PBK-Sissi igen! Saknar Jörgen och Karin.... Kan lova att om det blir som de har tänkt så blir Stomvallen den bästa lägerplatsen i Sverige. Det är redan nu outstanding med fina skogar, manege, saloon mm mm.
Nästa gång det blir läger SKA jag vara med om jag så ska vara tvungen att säga upp mig för att få ledigt.

I lördags kväll satt jag och A och stirrade på ett berg av godis och choklad. Ett riktigt berg alltså. Vi hade varit på Liseberg och spelat på chokladhjul. A vinner ju på allt han spelar och dessutom stjärnvinst. Jag stog bredvid och lekte ännu en gång groupie fast denna gången choklad-groupie.
Eller som en packåsna för vem fick bära omkring på all choklad? Toblerone asken var bara några cm kortare än mig så det var inte så lätt som det låter. Tur att man numera är tränad.
Innan på dagen hade jag och hundarna sprungit 2 x 5 km i Härskogen så lite godis kunde slinka ner. Wille var givetvis pisse-sur över att vara tvungen att springa så långt. Han fattar inte meningen när man istället kan vada omkring långsamt som en säl med ben i Härsjön. 

Har kört lite lydnad med Kalle-Balle i helgen. Det suger som fan i träningstarmen. Har under dessa tre träningsfria månaderna haft tid att fundera på ditt och datt och nog kommit fram till en bra strategi. Högst på agendan står nu ett bra kryp och det ser ut att arta sig. Extra kul om det funkar eftersom jag har tänkt så förbaskat hur jag ska få till det och plockat bitar från många olika duktiga hundmänniskor.
Hur jag gör kommer inte att avslöjas förrän jag vet om det blir bra.

I dag gick jag upp kl 06 för att hinna med allt som ska göras. Ska även åka med A och titta på DM i Borås, alltså bara titta, A kom inte med.
Dags nu att ta tag i saker. Ha en trevlig dag!