Ledig tisdag

I går i värsta sommarvärmen var jag ledig! Jag och djuren var såklart på BK och fördrev tiden. Frippe tränade sig på avlämningar i handen och "stanna" bort från mig. Det gick kalasbra!
Vi avslutade med att gå och bada i Delsjön där Frippsson apporterade i vattnet för första gången. Kalle vägrade som vanligt att gå längre än till magen medan Fripps kastade sig i böljan. Vi var i en "pissehåla" (bakom polisen) så vattnet var så varmt att till och med jag vågade mig i en bit.

När steg vi upp? 04.25 var vi ute på promenad. Kul att ha valp!


Lite av varje

Efter långa och hårda löneförhandlingar är det klart att jag ska byta jobb. Eller gå tillbaka till jobbet jag hade kan man säga eftersom Apoteket AB återigen ska ha rörliga resurser. Jag trivdes så himla bra med att åka runt, det blir aldrig rutin som det lätt blir om man är fast på ett ställe.

I går var jag, A och Helene på Äskhults by


Bilden snodd från askhultsby.se

Mycket trevlig liten utflykt. Det finns flera slingor i området. Vi valde att gå en pyttekort eftersom regnet hängde i luften och vi inte var smarta nog att ha på oss regnkläder. Såklart hade vi ingen matsäck (varför tänker man alltid på det när man väl är hungrig?) så vi åkte till Skårs Gård och smörjde kråset. Om man har anlag för hetsätning och är lite lagom bulimisk kan jag rekommendera brunchen eller pannkaksfrossan.

I onsdags kväll var jag, A och mina parenteser på 28+ och åt. Kocken hade satt ihop sina favoriter till oss och det tackar man för. Herre min gud vad gott det var. (Och vad bra jag var på att löneförhandla efter 7 glas vin!!!, stenhård!!)
Detta åt vi:
Carpaccio på havskräfta med coraille, fänkål samt kräftcitronette
Halstrade pilgrimsmusslor med varm sparrismajonnäs och grön sparris
Marulksfilé med kantareller, pancetta, gröna ärtor samt sherryvinägersås
Selles sur Cher AOP, rödbeta och timjan
Livarot AOP med aprikoskompott
Smultronmousse med limeskum och kokossorbet

Ja, vad ska man säga? Inte det jag äter hemma iaf....

Till sist några bilder från förra helgen när Frippen och Paffen härjade omkring på tomten.

Labradoren ger belgaren onda ögat, ge hit leksaken or I kick you with my paw...



I said I will kick you and I did!!!

Kolla Paffes min!!!



Labradorer snälla??? Paffen springer för sitt liv.



Men det kan ju bara sluta på ett sätt när den ena hunden är dubbelt så stor som den andra....





Sök igen

Jag var ju bara tvungen att "träna" sök igen med Frippen. Han är faktiskt otrolig den lille svarte. I första skicket ville jag testa om han hade kvar någon minnesbild från dagen innan när jag och A körde. Såklart han hade, utan problem sprang han ut ca 20 m och hittade Helene. Vi körde fyra "skick" och på sista tog vi hjälp av ljud eftersom han var fixerad vid gamla legan.

I går hade Fripps sin första trots dag. Han gick ut hårt med att inte sova beskedligt efter morgonpromenaden. (Fast då hade han legat och sovit hela natten hopprullad som en liten boll intill mig, mysigt!!!)
När jag och Helene sedan gick runt ängarna jagade han, eller vad han nu gjorde? I allafall var han intresserad av vad som fanns längre in i skogen. Givetvis kom han på inkallning men det var ovanligt olydigt för att vara Fripps. Helene frågade spydigt om jag skulle skriva in till något forum och beklaga mig för att min valp varit bråkig i en halv dag. 

Nej, Helene det ska jag inte. Fast kanske i dag för i morse snodde han alla toarullar och bar ut dem i sin bur. ; )

Sist vi var på bruksan visade det sig att jag tydligen begått ett värre brott än jag först trott. För att lära Frippen "stanna" har jag, när han är på väg till mig, sagt stanna och kastat en godis. Hujedamig!!! Så får man inte göra!!! Hunden kommer att få dåligt tempo på inkallning. Fast han vet inte vad en lydnadsinkallning är än.  Och nu kan han stanna och då finns det ingen anledning att träna det i den situationen mera. Nu måste han ju lära sig stanna när han är på väg bort från mig.
Enligt mig ett utmärkt sätt att lära in ordet stanna på några få gånger så att han har en hum om vad det betyder för att sedan fortsätta träna in på andra sätt. Tex med visselsignal. 

Apporteringen går fin-fint, vi har lagt krutet på avlämningar i handen och nu  lämnar han till och med metallapporten i näven. Börjar bli dags att skaffa några döda djur. 
Blääää, hatar att kasta omkring halvtinade gamla kaniner. Ska nog inköpa ett gäng handskar så man slipper ta i liken.  På den gamla goda tiden när jag och Bullen tränade jakt hade jag inget emot att handskas med vilt. Kommer nog över de fasonerna oxå... 

Har ännu inte gått med i SSRK, snål som jag är väntar jag tills jag behöver träningskompisar för jakten.
Måste lusläsa bibeln igen, (uppfödar Lenas bok), om nästa steg i jaktträningen. 


Sök

I går gjorde Fripps sina första sökslag! Vi gömde A inne i skogen och körde tre "dyk-upper". Fjärde gången hade han fattat och satte av in i skogen för att leta!
Mycket nöjd med min lilla valp!!!!
Kalle är anmäld till KM... I rallylydnad....Fast det är långt borta, 18/9.

I kväll blir det nog sök med H, är så sugen på att träna!!! 

Roligt!

Skrattade så tårarna rann igår. JL måste vara den roligaste personen i världen. Jag, A, K, C och J var på "Faros" på Eriksberg, käkade pizza, drack öl och skrattade gott hela kvällen.
Övrigt om Faros kan sägas att det var ett helt OK ställe för lite otvunget ätande med många goda saker på menyn. Dock verkade alla stammisar äta pizza.

Paffen hade hand om Fripps på morgonen och om A tillåter kan bilder publiceras eftersom jag lånade hans kamera. En sväng på klubben hans med under dagen och Frippen verkar acceptera andra människor mer och mer. Godis + labrador kan ju inte gå fel....


GBG varvet

För ett  tag sedan tittade vi på Göteborgsvarvet, tittade alltså....







Trötta....



Tröttare...


Levande vilt

Väldigt vad nära han springer tänkte jag när jag lite slött registrerade att min valp jagade efter en koltrast. Hann tänka tanken innan valpen fick tag i fågeln, eller nästan fick tag, han blev nog lika förvånad som koltrasten över att ha en fågel i munnen. Dessutom levande.
Kallade in honom (så klart kommer han på inkallning) och inspekterade men ingen fågel hade kommit till skada. Minns när Wille apporterade fågel, då var hela han full med fjädrar så Fripps kan inte ha varit i närkontakt så länge.
Wille spottade ut sin något blöta och vresiga fågel som senare flög i väg. Måste vara något med mina hundar och koltrastar?

Hur kan det komma sig att när jag börjar 8.30 sover och snarkar Fripps godmodigt när klockan ringer. När jag börjar kl 11 vaknar han senast kl 5????
Jag är morgonpigg men någon enstaka gång vore det kul att sova längre än till 5...

GMBK

I går var jag och H på GMBK och hälsade på. När vi skulle träna "lydnad" ville Fripps leka med Leia. Nu är det ju UNDER valpen jag har köpt så jag sa bara ett försynt harkel och se, valpen fattade resten av tiden att nu ska vi inte leka utan vara med matte.
Tränade på platsliggning ( lämnade ca 4 meter och han låg ca 30 s) då la han ner huvudet på backen och höll på att somna. Tja, mitt problem är ju inte att valpen är vild iaf.

Efter seriös shopping och hundträning somnade vi alla tidigt...

I dag när jag började kl 11 hade jag sålede redan hunnit städa hela lägenheten, rensa avlopp, lämna hundarna till Helene och sova middag.

Och nu är jag så jäkla trött på mig själv och mitt ego att jag snart skiter i alla viktdiagram och bantningsmetoder.

Fripps

Alltså det är ju en lätt valp jag har köpt. Till och med Helene tycker ju det  om man läser hennes blogg. Själv har jag fattat én del beslut i dagarna som är hemliga ännu så länge. 
 
Over and out

Hot as hell

är det på jobbet utan AC. Det är ju ganska hot även i min lägenhet för all del. Så varmt att Kalle har bestämt sig för att inte ligga i sängen. En bidragande orsak är oxå Fripps. Kalle HATAR när Fripps för oljud på natten av typen gnager på ett ben eller gnäll för att han är missnöjd med något.
Fripps har nu istället tagit Kalles plats i sängen.
Kalle ligger i lugn och ro i vardagsrummet. Om Kalle var en människa hade han varit av typen sur gammal gnetig gubbe som stör sig på allt som inte är som HAN vill.
Troligtvis hade han haft käpp, hatt och spottat snus.

Patetisk

Vad ska man säga? Jag är patetisk.
Jag bor på BK.
Alltså i helgen har jag verkligen bott på BK. Har nu lovat mina hundar att det inte blir BK på hela veckan. Iaf inte förrän torsdag. Inte så svårt att hålla eftersom jag ska jobba 7 dagar i rad.
Agilitytävlingen på BK gick bra! Trots supervärme och tunga åskmoln som tornad upp sig flöt allt bra.

Att Krasse är död vet alla redan. Orkar inte tänka på det på jobbet för då börjar jag lipa. Sötaste Krasse. Willes enda och bästa vän.