Sjuk

I går var vi på 28+  och firade min fars födelsedag, detta åt vi:

Grillad marinerad tonfisk med enoki, kaprisbär och dragonkräm
Varmrökt marulkskind med cavatelli och cidervinägersenapsås
Långkokt grissida från Domtagård med selleri och tryffelsky
Duvbröst med confit på lår, brysselkål, kryddbrioche samt fikonsky
Cheddar, Montgomerys med äpplegelé
Stilton, Colston Basset med ingefärspäron
Mascarponepannacotta med kokosskum och vit espressosorbet
Valrhonachoklad Extra Bitter med valnötter, pecannötter samt Tahitivaniljglass


Otroligt gott som vanligt...!!!

I dag när jag hade min lediga dag var jag som brukligt på mina lediga dagar SJUK!!! Fan!!! Skulle gått till Steinbrenner och Nyberg med Ann, Lisa och Helene men fick istället ligga i sängen och snora. Fick så dåligt samvetet när Ann sa att allt handlade om att prioritera så jag la ett spår till Kalle. Med värkande lungor snubblade jag efter honom i en kolsvart skog. Säg inte att jag inte prioriterar min Kalle hund ; ) Var helt svettig efteråt men Kalle verkade nöjd. Har nu legat hela kvällen i sängen och druckit Pucko, ätit havrepuffar och glott på TV.

Imorgon ska jag hem till A på tai-afton. Trerätters taimiddag! Låter spännande.

Helgen som gick...

Jörgen är författare! Höll på att trilla av pinnen när jag såg att Jörgen har gett ut en bok. Inte för att jag inte trodde Jörgen kunde skriva, alla som har fått mail av Jörgen vet att om det är ngt han kan så är det att skriva. Har iaf beställt 2 böcker av honom. Tycker att han borde skriva en ren humorbok. Har nog aldrig träffat en människa som fått mig att skratta så mycket.
Förra helgen var jag och åt födelsedagsmiddag hos L (syskonbarn). L's sambo har byggt världens finaste hus:

hus

Jag klarar ju inte ens av att få klart mitt sovrum...

Veckan har bjudit på många härliga morgonpromenader:

68505-109

Wille är lite sur för att hans morgonbad har frusit. Däremot blir ju hästskiten bara bättre när den är frusen:

68505-110

I går var vi på julfest hos största syrran. N (syskonbarn) och hans tjej åker till Asien imorgon och är borta flera månader.  N hade fixat egen glögg. Stark så in i hel... Mycket god mat var det med mycket gott att dricka.
Stackars A är sjuk. Snorar och snörvlar. "och ni kvinnor snackar om att föda barn..."

I går tog jag bilen till jobbet på Kappellplatsen. Ska inte upprepas. Billigaste parkeringen jag hittade kostade 15 kr i timmen... Han iaf åka en sväng till Allum innan festen. Allum är perfekt för shopping, mycket parkeringar och mycket roliga butiker. Köpte en stickad klänning som jag har velat ha i flera månader.

Saknar A som jag gör varje söndag. Det är så himla mysigt att sova nära någon annan.

Ska nu fortsätta mitt snokande på nätet. Bloggar är världens bästa uppfinning man kan läsa vad alla människor har för sig utan att de vet om det!

Piggar upp!

En rolig sann historia:
Min käre vän X är ganska grov i munnen, inte helt olik mig själv.
I dagarna hade X problem att få iväg saker till universitetet via en hemsida som används på kursen. Efter att flera gånger försökt skicka grejerna tog hon kontakt med uni, tanten på uni ville ha X´s lösenord och användarnamn för att kolla så att allt var OK.
Inget problem om man har ett normalt lösenord...

X har dock inget normalt lösenord.

Som tur var skedde all kontakt via mail. Tur eftersom X´s lösenord är KUKEN. 

Gissar att X byter lösenord? 

Konstiga människor och konstiga konster

Har varit inne och läst på diverse bloggar som är länkade från vår sida. Kan inte annat än förvånas över vad vissa människor har tid till. Som att förtala folk. Nåja, det slår nog snart tillbaka. Men det är uppiggande när det händer saker i andras liv så man har något att prata om.

"Min" söta Gaston är borta. Fick reda på i helgen att han togs bort i somras. Tänk att han blev 12 år trots sin diabetes! En fantastisk hund är borta. Absolut den bästa terven jag träffat, man kan bara önska att få en sån hund igen. Med tanke på förtal så är det kanske konstigt att vi aldrig blev anmälda när vi tävlade agility. Visserligen hade jag med mig pappret där det stod att han fick tävla med tanke på doping överallt. Lämnade in kopior till alla tävlingsledare och stack det under näsan på vetten på SM. Kanske beror det på att agility folket då pratade med varandra istället för att prata om varandra?
Nu är Gaston tillsammans med Bullen och Stork. Om jag kommer till himlen när jag dör så slipper jag iaf vara ensam!

I går och idag är KA med mig på jobbet. KA gör sin praktik nu men på annan ort. Det var skitkul att ha med henne! Livar upp stämningen att ha en kompis att snacka med på rasten. I dag börjar vi inte förrän kl 13 vilket ger tid till diverse pill hemma och en lååååång promenad med dogsen i dagsljus.
I går kväll fortsatte mitt projekt med att lära Kalle dumma konster. Han kan snurra (till A´s förskräckelse, A tycker det är omanligt och förnedrande vilket bara gav Helene utmärkta ideer om vad man kan lära Krasse) och han har prexis lärt sig att vinka med först den ena sedan den andra tassen. Nu håller vi på med projektet rulla boll. Det måste ju iaf vara manligt med tanke på hur många fullvuxna karlar som älskar att rulla boll till varandra alternativt titta på när andra rullar boll. ; ) 

Helgen

När blev jag så gammal och tråkig?

I fredags hann jag knappt hem till A innan jag slocknade på soffan. Annat var det förr, när man var ung och vacker.

I lördags var vi iaf uppe med tuppen och gick runt båda Delsjöarna. Efter denna överdos av solsken och frisk luft var vi tvungna att vila eftersom vi åldringar var bortbjudna på fest till min ena syster som skulle hade 50- års kalas!

Vi stod gömda i köket när syrran intet ont anande kom hem. Eftersom det var väldigt kallt hos syrran och sprit som bekant värmer så kände jag mig nödgad att sippa på olika drinkar. Lite senare på kvällen kom vattenpipan fram, laddad bara med frukttobak, inget annat.

Kvällens okrönta partypingla och partykung var utan tvekan M och P. Till saken hör att M och P är 89 respektive 91 år. När vi började tänka på att hundarna varit ensamma länge och det var dags att åka (läs: När A började tänka på djuren, jag tänkte inte på mkt mer än vad som skulle ingå i nästa drink) så frågade P om vi inte kunde höja musiken så att även han kunde höra? N satte på några slagdängor med Evert Taube som P glatt stuffade runt till.


I dag var jag förvånansvärt pigg och fräsch. Satt ett tag i solen på klubben och glodde på en högre spårtävling, gick en sväng och åkte sedan och tränade med Kalle. Träningen gick ganska bra mycket beroende på att jag gav Kalle en rak höger utanför bilen när han skulle börja skälla och fåna sig. Kände bara att nu jäklar får det vara slut på tramset med att han skäller HELA tiden när man tar ut honom från bilen. Efter detta bryska uppvaknande verkade han fatta att matte har nada tålamod idag och skötte sig exemplariskt.

Eftersom det fortfarande sitter i färskt minne vad han hittade på sist vi körde framåtsändande (det var då han jagade en stackars utvecklingstörd man) så hade jag på honom en långlina. Passade även på att träna lite inkallning av typen "Kalle nosar på fläck och jag ropar och han skiter i det" men denna gång som sagt med lina så det var omöjligt för honom att ignorera kärringen dvs mig. Och tänk vad som händer när man lyder sin matte hela lydnadspasset, man får en ansenlig mängd godis och har dessutom kul!


Det verkar ju helt absurt att träna framåtsändande och valpinkallningar i samma lydnadspass. Om någon av mina kursdeltagare hade gjort så hade jag bara rått sagt åt dem att för fan bli klar med basic uppfostran innan de ger sig på något annat. Det är ju bara det att det är så himla roligt att pilla med lydnadsmomenten, mycket roligare än att lära hunden att inte jaga rådjur. Om jag skaffar någon mer hund så ska jag nog återgå till retriever. Jag älskar belgarna men det är bara att inse sina begränsningar. En retriever hittar oxå på bus men inte av samma kaliber som en belgare.

Men innan dess ska jag ha vågat mig ut på lydnadsplan med Kalle. Det är ju sinnessjukt att ha en hund som är i stort sett färdig för elitlydnad och högre bruks utan att våga tävla... kanske borde ringa en hundpsykolog som kan jobba med mina rädslor?

Finns någon sådan?

Jag vet ju att om jag bara vågade släppa kräket så skulle han förmodligen inte göra en fluga förnär. Han är ju faktiskt en stor mes och tycker det kan vara ganska otäckt på klubben. Troligast är att han skulle sticka till bilen, inte starta en fight med en annan hund.