Hur hinna?

Hur folk hinner att heltidsarbeta, ha hundar, ett socialt liv och dessutom att blogga är en gåta? Jag hinner iaf inte. Själv stupar jag i säng kl 21.30 när jag äntligen kommer hem efter hundpromenader och annat. I bland måste man dessutom laga mat, diska och annat som piggar upp en grå vardag. Om man kan hyra in polaker för att måla och snickra, kan man lika gärna hyra in en polak som handlar, diskar och tvättar? Som dessutom hämtar en på jobbet och ger lite fotmassage på kvällen?
Eller är det det som stavas sambo? Kommer knappt ihåg för det var så länge sedan och dessutom så gjorde de knappast det för då kan jag lova att vi fortfarande varit sambo. Själv kör man med varianten särbo, ett sätt att slippa visa sina håriga ben varje kväll och dessutom ett ypperligt sätt att låta honom får falska förhoppningar om att man alltid är pigg och käck. Fast även den fasaden börjar luckras upp, tydligen hade A fått en rak höger i fredags natt när han försökte vara lite kärvänlig.
Jag och L har nu kommit igång med styrketräningen även om det inte blir så ofta som vi önskat utan snarare 2 gånger i veckan.
Helenes födelsedag firades 2 gånger, först hos mig på fredag med A och Krasse. Vet inte om det var en hint från ovan men på min bakelse var det MÖGEL!!! UUURRRKKK!!!
A hade med sig en smarrig smörgåstårta så det gjorde inte så mkt. Av sin snälla apotekarvän fick H fiskoljekapslar. Mycket nyttigt!
På lördagen var jag och A med i stallet,  Gissa om Hs häst såg ut som en minipålle när A satt på den?
Lördagkväll åkte vi hem till min mor för att äta födelsedagsmiddag. Mor och far tyckte Krassedåren var så fin och söt.
Denna veckan är en glidarvecka ur jobbsynpunkt så idag har jag faktiskt varit ute och tränat Kallehunden. Han var helt otroligt duktig! Känns som om vi kan se en start i trean och lägre snart. Fast det krävs förstås ett eller annat spår oxå. Annars kör jag just nu hårt med att han ska ge fan i att dra i kopplet. Den sluge Wille drar bara när Kalle drar och sätter sedan på sig en oförstående min när jag blir förbannad.
Varför i herrans namn börjar människan med "inte dra" övningar när hunden är 4,5 år istället för 4,5 månader undrar kanske en uppmärksam läsare? Tja, förklaringen är att jag tycker det är så sabla jobbigt att vara konsekvent HELA tiden som man måste vara. För övrigt lever jag efter mottot "bättre sent än aldrig".

Ska nu dra i väg på apoteksmöte.

Värste veckan

Fy i h-vete vilken jobbig vecka. Har varit på apoteket Hajen på Sahlgrenska och jobbat arslet av mig. Hajen är väldigt annorlunda från andra apotek eftersom det kommer in väldigt många nyutskrivna patienter. Nytransplanterade, cancerpatienter, HIV-patienter men oxå givetvis en och annan helt "vanlig" patient. Omväxlande men samtidigt helt andra krav på kunskap än ett ordinärt kvartersapotek.
Jag och L började träna styrketräning. Första passet gick bra med lite lagom träningsvärk. Andra passet, bröstpass, var helvetiskt dagen efter. Jag har typ INGA bröstmuskler så det var verkligen välbehövligt. L låg som värsta proffset och körde bänkpress, jag gjorde fem och övergick sedan till att köra i maskin...
På fredag morgon fick jag en inbjudan till "Casa Buatjärn". A hade gjort sin speciallitet, varmröktlax med romsås och pressad potatis. Efter några glas vin och en underbar middag med tända ljus kände jag hur energin återvände!
Lördag var  vi på Fiskfestivalen - boring. Lördagkväll var vi hemma hos Ann och Cesar och kollade in deras nya "bio". C har inrett sonens rum till en liten bio. Vi valde att se en gammal klassiker - Jurkyrjogården. Lika läskig som för 10 år sedan.
Hundarna har levt rövare på As tomt, annars har de varit helt inaktiverade.  Fast jag tror att de uppskattar att kunna vara ute och pyssla för sig själva. Hade tankar om att gå en långpromenad på söndag men när det är friidrotts VM, det stormar och pissregnar och det dessutom är sushi dagen så kom promenad ganska långt ner på listan.  Söndagarna har fått en helt ny trevlig innebörd sedan jag gjorde söndag till sushidag. Istället för att vara deprimerad när jag åker från A så är det skitmysigt att sitta hemma och slabba i mig 11 bitar sushi.