Inget nytt

Trodde aldrig att jag skulle sakna de tokiga tervarna så mycket.  Här sitter de och ser söta ut, eller Wille ser ju knasig ut, han sitter som ett fruntimmer.



image78

Inget nytt i Grisabyn (som A kallar Laholm), jag bara tränar, läser och jobbar.

Blöta fötter

Efter nattens regnande är naturligtvis allt gräs blött, något som kossorna i Laholm antagligen räknat ut. Jag kommer glatt gående på min morgonpromenad som går genom en kohage. Dock har kossorna hittills lyst med sin frånvaro.
I dag stod de församlade i en nätt liten grupp om 15 kossemorsor. Jag gick först morskt fram och sa med myndig röst : - Flytta på er, här ska jag fram. Kossemorsorna tittade förstrött på mig och fortsatte beta. Jag gick närmare och förklarade att de stod mitt i vägen, ingen väg fanns runt, antingen hoppa över stängslet eller klättra som en bergsget på en slutning. I båda fallen innebar det blöta fötter.
Kossorna övervägde detta en stund men bestämde sig för att inte bry sig. Jag gick ännu närmare och försökte se modig ut. Då fick de nog och började gå mot denna lilla figur som var i deras hage.  Jag flydde en bit mot stängslet så att de skulle kunna passera utan att jag var tvungen att hoppa ut. Icke. Kossorna var på march och styrde sina klövar åt mitt håll. Kossorna vann. Jag fick hoppa över staketet och gå i det regnvåta gräset. Efter någon km började skorna att låta "sipp-sipp-sipp", mys - NOT.
8 timmar på jobbet med blöta strumpor.

Har hört vissa rykten att om man dricker mindre öl blir man inte så fet. Trams. I mina ögon är A alltid skitsnygg när jag har druckigt några öl. Alltså blir man bara snyggare av öl.


Kobojsaren A

När jag och A var på väg hem i spöregnet efter en liten inköpsrunda på midsommarafton råkade vi ut för stor dramatik!
Dramatik i stil med "detta händer bara Anne och Helene" fast ändå lite mer sannolikt än de totalt osannolika sakerna som brukar hända mig och H.
Mitt på vägen framför en buss, mot oss, kommer en travhäst med sulky i full sken utan kusk. Både jag och A kastar oss ut ur bilen i regnet som vräker ner och försöker stoppa hästen. Man ser att han vill stanna men liksom inte kan.  Hästen fortsätter förbi oss och kobojsaren A smyger/springer ikapp den och fångar in den helt löddriga pållen. Vad ska man göra med en panikslagen häst mitt på en 90-väg? A ledde in den vid sidan av vägen och jag försökte leta upp kusken eller stallet.
Efter ett litet tag kom kusken med blod över hela överkroppen som kom från ett rejält jack i skallen. Med allt regn så rann blodet som tusan!! Han bekände för A att han hade druckit 15 öl innan han gav sig ut och körde. Idiot. Efter ytterliggare ett tag anlände bekanta till fyllbulten som kunde ta hand om hästen.

Midsommarkvällen var deppig. Jag och A kom till den bistra insikten att vi inte har några vänner. Här satt vi helt alena och mumsade sill och drack öl. Ingen vill vara med oss. BUHU!!!
Men som Helene sa: Hade jag vetat att ni skulle äta marängtårta hade jag kommit.
Va????
Nästa midsommar ska vi vara tydligare med vad vi tänkt äta så kanske det kommer någon...

; )

På lördag vallade jag runt den lite friskare A vid "ultimate place to live", en gård några km från A. A var fortfarande lite dålig så vi tog det lugnt. Mao tittade på tv och drack öl.
Ölen försvann förhoppningsvis på promenaden runt Delsjöarna på söndagen. Wille var iaf helt slut. Antagligen deppade han för han var tvungen att gå med A  och inte ens fick bita folk. A blev nämligen lite arg när W gjorde sina vanliga bitattacker och försökte bita joggare i röven.
Stackars lilla W, inget kul får han ha.


Midsommar

Typiskt midsommar väder! Ett härligt sommarregn, inte så kul att grilla i men desto mysigare att ta hundpromenader i. A ligger hemma och är vrålsjuk, hoppas han är lite bättre till i kväll så att man kan få träffa honom.

Vad är det med människor och deras kroppsljud?
I går var sista dagen på vandrarhemmet innan flytten till kärringen. Tur var väl det på ett sätt. Fredag morgon var det i stort sett fullbelagt och det hördes. Det började med alla som snöt sig högt, ljudligt och grundligt. När snoret var tömt ur näsan var det dags för host/harkel serenaden. Vissa människor lät som om de skulle spy, andra som om de hade tbc minst. 
När det äntligen var tyst började vandringen av nakna män. När jag går till duschen är klockan 6.15 och inte en jävel är vaken. Gubbarna går till duschen vid 7.30 när alla är vakna och de går dit endast iklädda kallingar eller handduk. UUUURRRKKK. Så när jag bar ut mina saker till bilen fick jag kryssa mellan nakna män . Yack.

Dagens tips är alltså att när ni bor på vandarhem så iakta vissa regler:
1. Snyt er tyst och rejält EN gång.
2. Hosta inte äckligt, om du måste, gör det under täcket där ljudet dämpas.
3. Ha iaf lite kläder på dig när du går till duschen om du inte råkar ha kropp som Brad Pitt i "Thelma och Louise."

För övrigt måste Brad Pitt vara en gåva till kvinnorna. Speciellt i den filmen, jädra fin kropp.

Nu över till min egen kropp. Har hela veckan glatt struntat i Beach 2007, utan att tveka en sekund satte jag igår i mig en stor tårtbit på jobbet. På kvällen gjorde jag hemmagjord pizza till Helene och vi satte i oss en toblerone som jag handlat i Danmark.
Vad hade hänt med vågen????
- 0,6 kg
Vad i???? Har inte motionerat mer än vanligt. Gick mina 6 km innan jobbet och styrketränade på kvällen. Låg övriga tiden platt i sängen och läste.

Har läst en bra bok: Mossvikenfruar av Emma Hamberg. Kul! Kan rekommendera. Enda nackdelen var att jag hela natten drömde att jag var gravid. Först visste jag inte vem pappan var och sedan var det A fast han ville inte riktigt fatta det. Jag blev mer och mer flodhästlik och mer och mer desperat över det faktum att det snart skulle pluppa ut en unge utan att jag hade riktig koll på läget.

Inte värt att fördjupa sig i vad det betyder.

I går fick Helene lösa ut mig ÄNNU en gång på ICA för att jag inte hade pengar på mitt konto. Pinsamt.
Ha en glad midsommar!

Fuck Beach 2007

Jag skiter i den jävla beachen. Förra veckan lyckades jag bara med konststycket att gå upp till min vanliga fetevikt igen.
Jag får väl leva själv i en mörk dyster håla resten av livet. Är det egentligen så himla farligt att vara fet? När jag börjar närma mig 250 kg är det bara att flytta till ngt land där de uppskattar fetton. 
Lilla L får springa själv på beachen i sommar, jag gömmer mig under ett tält i skogen. 

Helgen

A hade gjort iordning så fint för Helene i fredags. Ställt upp skrivbordet så att hennes säng stod som i en lite koja. Över ingången till kojan satt en skylt som talade om att här bor Helene: Satans place.  Dessutom hade han fixat grillspett så jag förstår inte vad hon gnäller om.

Resan till Danmark gick bra förutom att det pisseregnade i Fredrikshamn. Vi satt ju ändå inne på ett fik och åt "fish and chips" och klunkade öl så det gjorde inte så mkt. När vi kom hem somnade jag kl 20 och vaknade igen nästa morgon kl 9.30 vilket innebar att vi missade Chickas MH. VI steg upp i en rasande fart så vi han se Beyla och Balder, fin-fint! Båda var trevliga och käcka hundar även om jag inte kunde låta bli att reta Lisa och säga att hon skulle vara glad att B inte somnade på banan. När B var yngre gjorde hon det ibland när L skulle kalla in från långa avstånd. Hon orkade liksom inte sitta upp hela den långa tiden det tog för L att gå ut sträckan utan sjönk ihop i en hög.
Och som vanligt när man minst anar det så dök Pelle, bror- Brolle husse, upp som gubben i lådan. Kul att växla några ord med den filuren, kanske kan vi ses på Trollhättans BK någon dag? Skulle vara trevligt med en sommarträff igen!
På kvällen var jag ute med doggsen på en lååång promenad. Härligt. På väg hem mötte vi ett gäng med 12- 15 åringar som höll på att skoja med varandra. De lekte jage och när de fångat in den jagade tog de upp sina butterflyknivar så att den infångade gick med snällt. Trevlig lek.
Vem fan låter sin 13 åring springa runt med en stor jävla butterflykniv???? Vad pysslar föräldrarna med???? Klart att man inte kan veta allt om sina barn men jösses, lite koll får man väl ha???

I fredags var jag och hälsade på min chef på dagis som visade var jag ska jobba i augusti om jag inte får ngt apotekar jobb. Det visade sig att jag och en annan tjej ska öppna en ny avdelning. Skitkul men hur smart är det när jag antagligen inte kommer att jobba där så speciellt länge? Med tanke på att min heltidslön är på 14600 kr innan skatt och dessutom ~ 800 kr under ingångslön så är man ju inte så jättesugen på att jobba för Lundby SDF. Lundby tycker säkert att de är jättesmarta som ha fixat en människa som jobbar nästan gratis. Anledningen till att jag inte säger upp mig är att det är bättre betalt än a-kassa.

Go Lundby!


Konstig känsla

Det är en konstig känsla att Bullen inte finns mer. Inte en så förlamande känsla av sorg som när Stork dog utan mer en känsla av tacksamhet för att Bullen fick finnas i 14,5 år.

Jag kommer ihåg hur vi hämtade den lilla svarta Bullen hos Eva. Min syster körde och min pappa var med som moraliskt stöd. Bullen hälsade på oss men sprang sedan ut för att busa på tomten, hennes syster satt hela tiden i mitt knä men jag fastnade för den där valpen som man var tvungen att jaga ikapp.
I bilen på väg hem blev jag helt iskall av rädsla, vad har jag gjort??? Jag ska ha ansvar för denna lilla hunden i minst 10 år!!! Men när vi väl kom hem så upptäckte jag hur underbart mysigt det är att ha valp.
Jag skulle INTE gå några kurser med min hund. Fast när Helene började prata om valpkurs tänkte jag att det kanske kan vara bra. Sagt och gjort vi började på Partille BK.
Den kursen följdes av mååånga kurser, bland annat lydnad, jakt, agility, sök och spår. Vi tävlade oxå en hel del med varierande resultat.

Bullen var den bästa första hund man kunde önska sig. Hon förlåt alla mina misstag och var alltid pigg på att hitta på saker. Jag tror nog att Bullen har varit med om det mesta...
På äldre dagar beslöt Bullen sig för att flytta till mina föräldrar. Jag är skyldig mina föräldrar många tack för att de tog så bra hand om Bullen halva hennes liv. De älskar Bullen lika mycket som jag gör.

Är så tacksam för att jag fick 14 och ett halvt år med denna underbara labrador!

Död Bulle

Just detta ögonblick är min Bulles sista ögonblick på jorden. Fick just ett samtal från min far att de är dags och att de är hos vet.


Diverse

Kolla in vaplarna hos Carina Romland... Trots att det är små osnutna schäfrar är de rätt söta...
(Gå in i "valpbloggen")

I går när jag masade mig hem efter en hård arbetsdag på apoteket AB fick jag ett MMS från min "gullige" PV. En bild på honom och Krasse på en klippa vid havet, under stod det att det var så skönt att bada när andra jobbade...

Har nu fått besked om var jag ska jobba efter praktiken om jag inte lyckas få ngt apotekarjobb, på Prebendegatans förskola i Lundby, har varit där förr och det var helt OK. Längtar just nu ihjäl mig efter att ha ett jobb där man får vara ute... men det är en utopi som apotekare. Jag kommer att bli fetare och blekare än jag redan är. BUHU.

Dags att jobba, tjingeling! 

Beach 2007:
1.5 timmars promenad, 2 dl fil, 1 dl flingor, 2 knäcke, 2 kulor glass, korvstroganoff m ris, kyckling sallad, päron

Kort!

Vilken sanslöst varm helg! Jag och hundarna låg hela söndagen utslängda på en klippa vid havet och bara pustade. Varmt och härligt i vattnet, solskyddsmedel, bra bok, kan det bli bättre?

7/6

AHHH, vilken dag gårdagen var!!!
Lunchen intogs på Steinbrenner och Nyberg tillsammans med Helene, Lisa och Ann. Detta var en del i Anns födelsedagspresent. Beach 2007 var mycket långt borta när jag såg det goda brödet och alla tårtor.  Med våra stinna magar gick vi på en kort shoppingtur.
Sedan var det dags att möta upp världens bästa PV för att ta årets första dopp! Hundarna och jag höll på att dö av värmeslag men målet var värt promenaden. På en klippa längst ut på en udde i Delsjön badade och solade vi halva kvällen. Kalle doppade tassarna men såg ingen mening i att simma. Wille simmade värdigt i sin ensamhet och Krasse och A simmade som två frustande tjurar av och an i halva sjön. A givetvis som gud skapade honom dvs näck.
Jag kärringdoppade i min sedesamma bikini.

Efter detta underbart sköna dopp åkte vi en sväng till klubben och fick bla hälsa på Krokasmedens nya ursöta labrador. Vi hälsade även på den minsta smeden i Kroka som bara blir sötare för varje dag som går!

I dag ska vi på studentfirande, Klucken, (Klara- systerdotter),  har blivit stor... Jädrans så tiden rinner iväg.

Mia skrev igår och undrade varför jag äter så mkt frukt?
För att det är så jädra gott givetvis!!! : ) Enligt viktväktarna är nästan all frukt "fri", visst höjer frukt blodsockret men det innehåller även en massa bra att ha saker som fibrer, vitaminer osv.
Om man inte är diabetiker eller tramsar med GI så anser jag att man kan äta mycket frukt utan att bli fet men som med allt givetvis inom rimlig mängd. (En diabetiker blir ju givetvis inte fet av frukt, inte så jag menar.)
Säkraste tipset för att gå ner i vikt och behålla vikten är och förblir att man äter av allt men vissa saker bara ibland och lite + motion givetvis.

Beach 2007:
45 min morgonpr, ca 1 timme pr kväll. 2 dl lättfil, 1/2 dl kli, 1/2 dl mysli, grönsaker, 50 g fetaost, tårtbuffe....

6 juni

Nationaldagen började med renovering. Av mig alltså. Brun utan sol på benen, nymålade tånaglar, filade fötter osv. Begav mig sedan till Kallebäck för att hämta upp A som var TL i kl 2.

I solen på en veranda ute i Långedrag (vid havet) satt vi och käkade en helt magnifikt god fiskgryta. Bakom oss satt några kärringar som tyckte att de som ägde hundarna som satt i bilen och skällde borde åka till Ceasar (snubben på TV) för Cesar lyfter bara fingret så lyder hundarna.  Jävla kärringar för Wille var den enda som skällde och inte ens mycket.

Dagens kommentar är från "din förebild". Helt sant att det lättaste är att helt enkelt strunta i stranden, bikinin och klä sig heltäckande hela sommaren...


Beach 2007:
45 min innan frukost, 1,5 timmar på kvällen
risgrynsgröt, fiskgryta, 0,5 dl proteinpulver, 2 dl lättfil, kli, 3 äpplen, hallon.

Beach 2007

Nu börjar det på allvar! Dags att inse att det inte finns några undanflykter längre. Ska man vara redo är det bara att ta i med hårdhandskarna direkt. Inget gnäll, inget fjäsk, nu ska det bort, häck-väck, adjöss!

För att inte kunna slappa eller smyga så kommer jag att redovisa vad jag äter och hur mycket jag motionerar varje dag. Inte kul för någon annan att läsa därför kommer det att stå sist i bloggen så att man lätt kan undvika det.

A började i går vilket ytterliggare bidrar till att även jag måste tänka till. Tänk annars scenariot på stranden:
- Titta där går den snygge och smale A, vem har han med sig?  
- Menar du den vita feta valen?
- Måste vara någon stackare som förföljer honom.

Appropå inget, stackars uppfödare som sålt så  många valpar till västkusten. Uppfödaren har nämligen skaffat en schäfervalp och gissa om detta rykte spred sig lika snabbt som en orkanvind.  M sa till A som sa till A som sa till H och till G som ringde uppfödaren + att A mailade. Inte lätt när valpköparna dessutom består av idel skvallerkärringar.  Stor kallabalik utbröt när det visade sig att den söta valpen var av icke bruksmodell. Nu är vi lugnare eftersom det har visat sig att uppfödaren inte tänker överge terv utan bara har skaffat en familjeschäfer.

Gissar att nästa gång uppfödaren säljer valpar kommer hon att sälja valpar till personer som blir tvungna att svära dyrt och heligt att aldrig flytta till västkusten.

Nu börjar det bli dags att kika in på Romlands hemsida och spana efter senaste valp-nytt! 

Dagens mat och motion:
1 h promenad innan frukost, 1,5 h på kvällen, 2 dl lättfil, jordgubbar, 1/2 dl proteinpulver, 10 nötter, 100 g kyckling, sås(Dolmio), champinjoner, tomater, päron, massa grönsaker

Orättvisor

Återigen dessa orättvisor i livet. I går var vi hemma hos A's ena lillasyster på kalas. Systern bor på Knippla 2 m från havet i ett jättestort nybyggt hus. Mot havet har de värsta balkongen/altanen där det passade bra att sitta och gassa sig.

ORÄTTVIST!!!!

Efter att ha varit på Knippla ter sig min lägenhet än mer instängd även om jag som tröst var tvungen att köra förbi thairestaurangen i Björlanda hamn på väg hem... Studerade sedan mina rödbrända armar. Fan. Ändå smörjde jag mig.

Helgens skånebesök var trevligt. Lördag förmiddag tillbringade jag på Malmös shoppinggator. Nice. Blev lite smått och gott. När det var dags för kyrkobesök var varken jag eller mina parenteser så sugna så vi tog låååång tid på oss vilket ledde till att vi tyvärr (?) bara hann vara i kyrkan i 5 min. Den efterföljande bjudningen var trevlig med god mat, speciellt den libanesiska. (Min kusins farsa är från Libanon.)

Och när jag kom hem med tåget på lördag kväll satt A i trädgården och väntade med champange och jordgubbar. Den mannen tar många trevliga initiativ. Vi blev sittande halva natten och pimplade vin och disskuterade livets alla stora frågor.

Denna veckan är en ovanligt sympatisk vecka med bara två arbetsdagar! Ska med andra ord förmodligen överleva.