Fripps förkyld?

Är Frippen förkyld? Han och Skroff nyser, bäst att han får ta det lugnt några dagar. Magen verkar ok nu i alla fall.

Blir galen på alla val i livet. Är snart färdig med mina val och kan skriva om det här. Eller SKA snart vara färdig med mina val...

Ledig måndag

I dag hade jag ledig dag! Första anhalten var Olskrokens bilverkstad för att byta en lampa inför besiktningen på onsdag. De bytte den för det facila priset av 13:- Fantastiskt bra!
Vi åkte sedan till Partille BK för solig skogspromenad och lite träning. Deras plan var dock inte skottad så det blev bara lite dirigering och pyttelite kontakt träning.
Men på Kallebäck var planen skottad så det gick bra att köra dirigering. Dock tyckte jag att Frippen kroknade lite så han fick bara ett kort pass. Han är fortfarande inte helt OK i sin mage. På klubben stack F till Gaisaren för att mopsa sig och sedan till Sven (hund) för att hälsa. Jäklar i havet! Han behöver strama tyglar den lille mannen.
Vi fortsatte på projekt rutan och det går bra! F tycker som vanligt det är väldigt kul att lära sig nya moment. Tackar högre makter för min positiva kille!
Det blev således ingen vaccinering eftersom han inte känns helt ok.
ICA i Torslanda blev nästa anhalt och ett besök på Kronans Droghandel där min kära vän C jobbar! Lite skvaller hanns med och som vanligt blev jag uppiggad av denna superpositiva människa!
Nu har jag legat och läst och hundarna har slappat. Dags för dagens goda gärning som är att följa med H till Nordstan för att hämta hästmedicin.

Kul helg!

I går var Frippen lite sjuk på morgonen!! Han mådde antagligen illa av ett "ben" han fått av A dagen före : ( Fripps var inte pigg på att äta sin frukost och låg i sängen hela morgonen. Trots detta åkte vi till jaktträningen för jag tänkte att det kunde ha gått över tills vi var framme. Mycket riktigt när vi kom fram såg man inte ett spår av att Fripps var sjuk.
Vi körde först lite jaktlydnad av typen "gå runt varandra utan att hälsa", inkallningar och stoppsignalsövningar. Tyvärr hade jag inte ordning på min hund när M och Ö körde för Frippen tyckte nog att Ö behövde hjälp och gav sig av efter apporten Ö just skulle ta. Skämmigt. Jag lovar att det är sista gången min hund springer i väg för att sno någons apport.
Vi gjorde sedan riktat närsök likadant som vi körde med gänget i Halland. Fripps var nu säkrare på att gå ut på samma ställe för att hämta, han har ju varit lite skeptisk och trott att han måste leta på nya ställen varje gång. Förhoppningsvis har detta hjälpt honom att förstå att där jag visar finns apporter! Han tränade sig på söksignal och att inte byta. (Han har aldrig bytt och jag hoppas verkligen att det är ett problem vi slipper)
Fripps fick sedan fyra markeringar på halvlångt avstånd där han dels kunde se var de slog ner och dels två som han var tvungen att leta efter.
Bra träning!

På kvällen var det dags för 40 års fest för J!!!
Vi hade en väldigt trevlig kväll på Chateau Beirut (www.chateaubeirut.se)
Bilderna är snodda från Christina Roths facebook och personerna som inte är jag eller min kära KA är retuscherade.





I dag körde vi först ett lydnadspass på klubben med appell lydnad. Ska köra korta, korta sträckor och koncentrera mig på kontakten i fria följet eftersom den gode Fripps har lite mycket att titta på just nu...
Vi åkte sedan ner till Skårs Gård (www.skarsgard.se) för att käka deras brunch tillsammans med min mor och far. Mättare än någonsin är känslan som jag har just nu..



LCHF

Klippt från hemsida om LCHF:

"Frukt innehåller en massa fruktsocker som är lika dåligt som vanligt rent socker.

Morötter = innehåller massor med kalorier"

Morötter massor av kalorier? Ehhhh. Testa själv att äta dig fet på morötter. 100 g morot innehåller 45 kcal. 1 kg morötter innehåller alltså 450 kcal. 1 kg, 1 kg!!! Hur mycket morot kan du äta på en dag?

Frukt är farligt. Livsfarligt. 100 g äpple innehåller 56 kcal. 1kg äpple alltså 560 kcal. Jag kan alltså äta 1 kg morot och 1 kg äpple och komma upp i ca 1000 kcal. För en normal kvinna är behovet ca 2000 kcal per dag. Ponera att man lever på äpple och morot dieten och alltså äter 2 kg morötter och 2 kg äpple per dag. Det blir 4 kg mat per dag. Kommer du att bli hungrig? Nej, troligtvis inte när du just ätit 4 kg mat.

Nu tar vi i stället grädde. Grädde är bra! Bara bra, inget farligt alls. 100 g grädde innehåller 375 kcal. För att komma upp i dina 2000 kcal måste du alltså äta 5 dl vispgrädde. 5 dl grädde är inte mycket att ha i magen.

Jag blir uppriktigt beklämd när man säger att frukt är farligt! Frukt innehåller en mycket vitaminer, fibrer och är rena hälsobomberna! Hur kan man tro på allvar att morötter och frukt är dåligt?
Inte mig emot att göra en sås på riktig grädde. För att ta upp fettlösliga vitamin måste man äta fett. Men inte BARA fett!
Blir så trött på alla som tittar med förskräckelse på mitt äpple. Har jag testat LCHF? Ja, givetvis och jag måste säga att avsaknaden av frukt och grönt fick mig att sluta illa kvickt.  Jag har inte karaktär att äta små pytteportioner för att gå ned i vikt. Jag vill äta mycket och då funkar det bara med frukt och grönt!
Skippa pasta och ris och ta lite extra av de livsfarliga morötterna istället.


Åh ljuva helg

Fredag avslutades med att jag och A gick "åttan" i Skatås. Trevlig start på helgen!
På lördag tränade vi sök i Surte. Förbannade mig själv för att jag skickade ett slag för mycket. P (som är man) var med och låg på första slaget som dold, dessutom på kanske 65 m. Frippen hade lite problem att först hitta och sedan var det givetvis ganska påfrestande för F att gosa med en främlig. Bortsett från sista slaget tog han sin rulle efter uppmaning av figgarna och gjorde fina påvis.
När vi skulle köra hem hade det kommit rejält med snö. Backen ner från rutan var inte så rolig att köra nedför. Tyvärr släppte en sökkompis däck mitt i backen och hon för rakt in i ett stacket. Staketet bestod av gammal järnvägsräls, gissar att det inte var första gången någon brakat in i det... Hela bilen blev demolerad, typ delad på mitten. Som tur var klarade sig både männiksor och hundar.

Jag frös så jag hackade tänder, så bra är mina gore tex Meindel kängor, så bra att de läcker som tusan. Kul. Nästa gång SKA jag spara kvittot!

Jag och A hade planer på att gå ut och käka middag. Naj, naj, jag la mig under ett täcke med alla kläder jag hade hemma hos A och försökte tina!

I dag har det varit sol och snö. Trevligt! Vi var en sväng på Bruksan där det som inet får hända ändå hände. Jag blev arg på Frippe Dippsson för att han inte lyssnade tillräckligt på mina signaler med pipa. Vad jag borde ha gjort var givetvis att backa ett steg. Nåväl. Jag hoppas han glömmer fort.
Har prexis försökt såga itu en 2 kg Nordic korv. Inte att rekommendera. Har nämligen bestämt mig för att byta till Nordic eftersom det var så mycket mer kött i Nordic än i Bravo. Jag tror att hundar behöver mycket kött för att må som bäst. I alla fall har mina hundar alltid gått bäst på Royal Canin som har mest kött av de torrfoder jag jämfört.
I går såg vi lite på den självutmnämnda profeten Cesar Milan. Åhåjaja. Ett stycke hund vägrar gå in i minibur. Ett stycke hund bits helt rabiat när ägarna vill ha in den i buren. Hunden biter även CM. CM tar då med sig hunden till sin trailer där resten av hans hundar finns. Bara genom att hans hundar visar den lille arge hunden att de litar på honom ska får den lilla hunden att acceptera buren. 
Tillbaka till ägarna är den lille hunden en skugga av sitt forna arga jag. Den lilla hunden blie inte ens glad åt att se sina ägare. Den går omkring med svansen mellan benen och vill sitta i buren.
Han är ett GENI!!! Bara genom att de andra hundarna visat sin tillit är den lilla hunden botad!!!

Är det på allvar någon som INTE tror att CM har satt på den lilla hunden ett elhalsband och elat den så till den milda grad att den numera ser buren som en fristad? Förskräckligt.

Förskräckligt är det även att mina bokstäver är kursiva och jag fattar inte hur jag tar bort det?

Point of no return...

Har nu anmält till WT på kennelträff i maj. Så var det gjort. Men va fasen det är ju en liten oansenlig kennel utan några egentliga topphundar???

ELLER HUR!!!!

Nu är det bara att träna stadga tills vi kräks.

Ledig dag

Resultat från söndagens sökträning:



Tänk att en liten mjuk och gosig labradorskalle kan fixa till en blåklocka på en stor karl! Frippen menar att detta bara var ett utslag av kärlek. Som jag skrev på FB, den man älskar agar man.

I dag har jag varit ledig och kört jakt med trevliga labradorägare. Vi lärde oss väldigt mycket! Frippen var ganska bråkig och uppförde sig väl inte direkt exemplariskt men hellre det än att han suttit i en liten förskrämd hög. Jag vet nu prexis vad JAG måste skärpa mig med och det är, inte helt överaskande, att ta det lugnare och vara lite tydligare mot Fripp.
Apporteringarna är nemas problemas, han fick även väl godkänt på avlämningar. Fast ena gången försökte han sig på att använda mig som stoppkloss. Då fick han en åthutning. Han har börjat visa lite tendenser till att vilja "klättra". Enligt mig är det ett sundhetstecken. Han håller på att bli vuxen och känner sig såpass säker och stöddig att han försöker. Det viktiga är ju att han inte lyckas, vilket han givetvis inte kommer att göra. Jag är ju ändå människa så det skulle ju vara fan om jag inte ens lyckas överlista min unghund!

Jag fick en bra förklaring till "söksignal". Nu ska jag lära in detta. Innan har jag tyckt att det verkar fånigt men jag har omvärderat!

På hemvägen besökte vi först HÖÖKS som har halva reapriset vilket innebär att ett okej hundtäcke kostar 50:- Frippen och Kalle fick nya matskålar, ett bling-bling halsband och en tygkanin. Allt för 45:- Jag har köpt flera väldigt fina läderhalsband på HÖÖKS för priset av nästan inget. Tygkaninen var inte min ide, Frippen tog den från hyllan och i stort sett vägrade släppa den.
Vi begav oss sedan till Arken där jag stod en stund och dividerade med mig själv om fryst hundmat. Fick inga bra svar så vi åkte vidare till Jaktia där det oxå var rea. Köpte en fin windstopper som såklart är grön. Man måste ju smälta in på kommande jaktprov. Funderar på vad folk hade sagt om man kom klädd i rosa? Och Fripp i sitt nya bling-bling halsband?

TJOHO!!!!

Verkar som om jag kommer med på en fortsättningskurs i jakt!!! För en riktig jaktmänniska dessutom!!!!

Tittar redan på jaktprov... Måste lugna mig lite nu känner jag. Känns som om vi kan boka biljett till England. Eller kanske inte riktigt än. Måste kanske ha vissa elementära kunskaper först?

Är hon så jävla modig själv då?

Hur är det nu? Hur var det med det där med att beklaga sig över sitt jobb och inte våga byta?

Japp, been there, done that!

Jag jobbade som barnskötare på dagis. Inte så kul efter några år. Började läsa på kvällarna. Sa upp mig från jobbet och läste in gymnasiet på KomVux. Läste parallellt några kurser på universitetet. Sökte till Ulltuna och kom inte in : ( Sökte till apotekarprorgammet och kom in! Åtta år efter uppsägning är jag färdig!

Inte helt hundra nöjd på jobbet förra året. Blev erbjuden nytt jobb. Tog det. Inte helt nöjd nu, funderar och försöker hitta lösning.

Men.... Vågar inte hoppa på helt crazy saker... Där sviker modet. Ännu så länge...

Man MÅSTE våga prata med sin chef om man inte är nöjd!

Hundträningshelg

I går lördag träffade jag M och hennes hund Ö vid Kåsjön för lite apportering i det underbara vädret! Kalle hängde med och lät sig bindas fast i ett träd där han lugnt och eftertänksamt stod och funderade. Eller inte. Kalle höll låda och talade om för hela skogen att det var SYND om honom.
Fripps och Ö drillades först i lite lydnad av typen "gå fot samtidigt som det flyger apporter runt huvudet på er". Båda klarade detta bra även om Fripps gärna hade fångat en eller annan dummy.
Sedan var det dags för enkla markeringar. Båda hundarna skötte sig bra. Frippen ville en gång gå och kika lite på M. Men det tar jag som ungdomligt oförstånd. Vi körde oxå linjetag med först en synlig och sedan till samma ställe fast dold. Frippen var lite ovillig att gå ut på exakt samma ställe. Träna!!!
Vi avslutade med lite träning av stanna signal. Jag vet inte om jag ändå ska lära in att han sätter sig? Får fundera ett tag till. Men det är ju inget som hindrar att jag lär in sitt senare.

Tack M för en trevlig träning!!!! Bra med nya infallsvinklar, jag gillade att vi körde lite jaktlydnad först! Till nästa gång ska jag tänka ut lite övningar.

Eftermiddagen tillbringades hos modern där min syster och hennes "barn" var. Man kanske inte kan kalla dem barn när de är runt 23 år? Som alla förstår sov F som en stock på kvällen.

I dag la Lisa spår till Kalle. Kul tyckte Kalle och som vanligt spårade han glatt och beskedligt! Duktig hund! Fripps fick träna sök/rulle övning. Jag bad figgen flytta in efter första slaget för jag tyckte hon låg onödigt djupt. (60 m?). Nästa slag låg hon på kanske 45 m och jag såg F försvinna i fjärran. Han har inga problem att springa djupt...
Påvisen tyckte F var lite onödiga i dag. För honom är det ju självbelönande att springa ut, hitta figge och ta sin "apport". När figgarna ropade på honom och dessutom hade mjukost på tub blev han lite mer taggad att springa ut. A låg som ena figgen och första skicket blev jag lite irriterad för att han inte kallade på F vid påviset. Väl där ute visade det sig att F hade skallat honom så illa att han trodde att hans ögonbryn spruckit... Han låg alltså och vred sig i plågor och var inte så sugen på att ropa...

Nu har F vilat i någon timme och är pigg som en mört igen. Kalle ligger fortfarande och trynar. Ett spår tar mer på dem än sök helt klart!
När söket är så här enkelt ska tilläggas. Jag ska nog lyckas trötta ut F på söket vad det lider!

Per Jensen

Per Jensen har skrivit den bästa av böcker: Hundens språk och tankar.

Oxytocin och vasopressin är två hormoner som frisätts från hypofysen och som är nära släkt.

Citat:
" Oxytocin har en viktig funktion i att underlätta social anknytning hos främst honor. ... Vasopressin har snarlika effekter hos hanar. ... Människors sociala bindningar till andra personer påverkas på samma sätt. Kan det förklara skillnaderna mellan hund och kattmänniskor? ... Kattälskarnas personligheter skiljer sig mätbart från hundmänniskornas. De är i genomsnitt mindre utåtriktade och inte lika sociala. De har ofta en lägre bindningsnivå till sina husdjur..."

Ja, det var väl det vi visste! Kattmänniskorna är alltså bevisligen introverta.


Förutom denna utmärkta kunskap finns det tusen guldkorn. Alla som vill veta mer om sina jyckar bör läsa!

Dagen har varit väldigt bra. Det började med att de ringde från Korsgatan och sa att jag glömt mitt kort (för att kunna logga in på datorn), så första anhalten blev just dit. Vi begav oss sedan till Torslanda för att äta sushi och handla på ICA. Mätta, belåtna och lite fattigare styrde vi hjulen mot Tumlehed. Körde lite apporteringsövningar på Torslanda hundklubb och gick sedan en skogspromenad med inkallningsträning. Solen sken och det var vår i luften!
Nu stundar matlagning och bokläsning! Fripps och Kalle ligger nöjda och gnager på varsitt ben. Livet är härligt!

Svavel och rosor

PM har skrivit ett blogginlägg där det osar svavel. Jag vill oxå!!! Avreagera!!! Fast jag vågar inte skriva lika svavelosande som P.

Låt oss börja:

Fast nu blev det fel... Det positiva ska vara först!

Jag gillar folk som vågar förändra sin situation, de som vågar säga upp sig från högbetalda jobb och blir skidlärare helt enkelt för att de inte trivs.
Jag avskyr folk som beklagar sig över sin situation/arbetsgivare/man/liv i största allmänhet utan att försöka få till en ändring. Klaga och hitta lösningar eller gilla situationen.

Jag gillar folk som hugger i och sammarbetar.
Jag avskyr folk som är handlingsförlamade.

Jag gillar folk som tycker om sina barn.
Jag avskyr folk som beklagar sig över att de har det så jobbigt för att de har barn. När man frågar om de ångrar sig så tittar de på en som om man var galen. Nej, men klaga inte då!!! Du visste väl att livet skulle ändra sig när du skaffade barn?

Jag gillar folk som förstår att om man är 92 år tar det längre tid att plocka ihop sina saker när man står i apotekskassan än när man är 25 år.
Jag avskyr när folk står bakom lilla tanten på 92 år och suckar och inte ens kan hitta sin legitimation när det är deras tur.

Jag beundrar folk som är sjuka och ändå kan se positivt på tillvaron.
Jag avskyr folk som känner efter till den milda grad trots att de faktiskt bara har en liten förkylning.

Jag gillar alla hundägare som tar hand om sina hundar ordentligt.
Jag avskyr alla de hundägare som skriker "Är det en tik eller hane?" när deras hund kommer springande fram till mina med raggen rest färdig att slita mina djur i småbitar. Har lust att skrika tillbaka: Skit du i det, de får inte hälsa ändå!!!! Jag brukar säga att Kalle inte diskriminerar någon utan hugger både tik som hane.

Jag gillar när människor förstår att jag försöker sköta mitt jobb.
Jag avskyr när folk tror jag är ond för att jag måste erbjuda billigaste läkemedlet. Jag är inte ond, jag följer regeringens regler! Allvarligt talat bryr jag mig inte ett skvatt om du vill ta det dyrare eller billigare bara mina skattepengar inte går åt till onödiga saker.

Jag gillar människor som har respekt för andra vare sig det är hemlösa Olle eller högsta chefen.
Jag avskyr när vissa grupper ska behandlas olika. Det spelar faktiskt ingen roll vilken utblidning/jobb man har. Alla förtjänar att behandlas med respekt.

Fast mest av allt just nu:
Jag hoppas att han som ströp sin pitbullvalp hamnar i samma cell som en hundälskande HA-kille.


Ett huvud kortare?

I dag på morgonpromenaden sprang Frippen omkring som ett vilddjur på ett fält. Uppfattade i ögonvrån något jag trodde var ett rådjur. Hann tänka fan och helvete nu drar han säkert på det eftersom jag inte hade visselpipa med mig. Tittar igen och ser att det är en pitbull!!!
Hinner tänka många tankar och vrålar på min hund samtidigt som jag vrålar ursäkter till pitbull ägaren för att jag inte såg honom. (Vi har setts förr och då har jag givetvis kallat in Frippen och haft honom gående "fot")

Som tur är pitten kopplad och Frippen kommer tillbaka utan att rusa fram till den. Fripps brukar aldrig springa fram till andra men man vet ju inte. Hugaligen.

I morgon är det jag som tränar seriös inkallningsträning med den lille herren. Hundar behöver egentligen bara kunna ett kommando och det är inkallning. Min hund kan det uppenbarligen inte. Jag vill att han ska vända på en femöring oavsett om jag har visselpipa eller inte.

Fripps är just nu rysligt "spökig", igår höll han på att få hjärtslag av en väldigt konstig och hemsk manick. Vägskylt, fnös Kalle samtidigt som han slog en drill. Frippen höll inte med utan smög sig på bakifrån och nosade på skylten med rest ragg.

I dag har jag jobbat med de underbara brudarna på Korsgatan. Mycket trevligt och mycket skvaller ; )

Håriga ögon

Projekt färskfoder fortskrider och jag har avmaskat båda hundarna. Nu betraktas deras skit som riskavfall eftersom det skulle kunna vara så att de skiter ut dvärgbandmask. Hugaligen. Om Fripps har dvärgbandmask kan jag börja se mig om efter en ny lever med tanke på att han slickas i ansiktet så fort han kommer åt.

Har jobbigt med sömnen nu, det bli alltid så när jag har mycket på jobbet. Typiskt. Då när man behöver sova som mest. Vaknar 4.45 varje morgon. Inte kul när man ska jobba till 20.15 och vara skärpt hela kvällen. Min klocka står på 6.30 och jag hade gärna sovit tills dess. Det är för lite att sova 6 timmar. Blir galen.

Två pass med jakt ser det ut att kunna bli denna vecka! Hoppas inga käppar sätts i det berömda hjulet. Behöver lite skoj efter allt jobb.

My dog

I går var jag, Frippe Dippsson och A på My Dog. Vis av tidigare erfarenhet fick Kalle INTE följa med. Första och sista gången som Kalle var med svor jag på att skicka tillbaka honom till hans uppfödare Nettan.
Fripps tyckte det var ganska kul. Han uppskattade alla löptikar och försökte även flirta in sig hos en del hanar. Han blev givetvis jätteglad när han mötte en av sina bästisar Welshterriern Råttan i hennes rasmonter. Extra, extra glad åt att Råttan höglöpte. Råttan blev oxå glad och gjorde sitt bästa för att rymma ut till Fripps.

Fripps köpte ett nytt jaktkoppel, en sökrulle och stödstrumpor till hans gamla matte. Efter några timmar på My Dog var Fripps helt slut och sov som ett barn resten av kvällen.

I dag körde jag och A upplet vid stenarna. Paffen var lika duktig som vanligt. Man tror att han inte ska ha huvudet med sig för han ser ut som om han bara springer i 240 km/h, men ack, den hunden förvånar ständigt. Han springer i 240 OCH har näsan på!
Fripps var som vanligt en mästare ; )
Efter denna lilla skogsövning körde vi till GMBK för de har en grusplan! Härligt att kunna träna lydnad utan att klafsa i lera. Apporteringarna börjar lossna för Fripps, eller avlämningen, att han ska sitta vid min sida börjar lossna. Frippen vill gärna lämna av i handen direkt som han gör på jakten och skippa detta dumma med att sitta stilla vid sidan. Det är natuligtvis absolut nödvändigt att han kan göra detta även i jaktsammanhang.
Fria följet börjar arta sig och framförgående likaså. Givetvis har vi lång väg att vandra till tiornas gyllene land men han är ju bara 11 månader!
Vi invigde sedan den nya sökrullen. Hej och jädrar vad han tycker det är roligt med sök! Gruset sprutade bakom min lilla hund när han skulle "leta reda på" A. Inga problem med rullen så det blir nog att köra på en dinglande rulle ett tag iaf.

Nu till mitt stora problem. Fripps är hårlös runt ögonen. En person föreslog att det kan vara mineralbrist? Faktum är att jag inte är nöjd med mängden han skiter när han äter Royal Canin. Kalle skiter typ en gång om dagen men Fripps är alltid lite lös. Kanske tar han inte upp det som han ska? Om han inte tar upp Royal så kan han ju givetvis ha någon brist? Vet ej?
Men, jag beslutade mig för att testa färskfoder. Köpte i dag Bravo som levereras i praktiska burgare. Burgare är ju extremt bra då man kan ha fodret i frysen tills man ska utfordra. Paff äter Nordic och A är väldigt nöjd med det. Tvekade ett tag på om jag skulle köpa Nordic men då får man dras med stora 1-2 kg korvar som tar lång tid att tina. (Finns ju mindre men priset!)
Nu kommer jag troligtvis att köra över även Kalle på färskt så då är ju 2 kg inga problem. Problemet är att Kalle är svår att byta foder på, hans mage är känslig. Innan semestern vill man ju gärna byta tillbaka till torrfoder. Inte så kul att vara på bilresa med färskfoder...
Många frågor utan svar. Vi får se om några veckor om Frippens ögon blir behårade igen?

Märgben och rosa alien

I går kväll höll Frippe Dippssons ögon på att trilla ut. I godan ro låg han och gnagde på ett ben i sängen när han flög upp och vrålskällde/morrade på något. På min rosa barbapappa som satt på en byrå bredvid sängen. När jag tog ner barbapappa kastade han sig ner från sängen och vägrade att komma nära. Tillslut tog han tag i ett barbapappa ben och skulle döda den rosa klumpen. Han tittar fortfarande på den skumma prylen som nu står i fönstret.

En annan morgon vaknade jag med ont som fasen i nacken. Kan bero på att jag legat halva natten med ett märgben som kudde. Sånt händer bara hundägare.

Jag tränar nu linjetag efter Gerd modellen! Hon har "lovat" att på detta sätt kan min hund "snart" springa ut 200 m rakt ut utan retning. Hoppas.

Senaste dagarna har jag läst:
Sofie Sarenbrant "Vecka 36" en bra deckare men med lite Camilla Läckberg varning. Är inte så förtjuts i CL.
och
Ninni Schulman "Flickan med snö i håret". Så bra! Bästa deckaren på länge. Kunde inte sluta läsa.

Det var då...

Blogg.se är grymt sega med att publicera bloggar! Det var 1.5 timmar sedan jag skrev senaste inlägget och det syns fortfarande inte. Why?

Årets första dag

Inte helt otippat skulle vi åka och träna hundarna men eftersom det var en mindre sjö på apellplan kändes det som en bättre ide att gå en promenad. A som numera kan titulera sig frisk ville släpa mig runt båda Delsjöarna men där kände jag att min gräns gick. Det fick bli den ena Delsjön. Trevlig promenad även om jag var helt genomsvett och knallröd i ansiktet efter.
Min moder ringde som en räddande ängel och undrade om jag ville ha deras överblivna nyårsmat. Om jag ville! Mer än perfekt eftersom jag kände att en tur till ICA var mer än jag skulle mäkta med. I stället blev det en tur till Olskroken där jag hämtade skaldjurspaj, lax, rom, potatis och spenat. Potatis och spenat hade de inte ätit till nyår men det räddade min lunch till imorgon!

Nyår var en ganska bister tillställning. Jag och H satt i varsitt hörn och snorade över mat som A lagat. Vid kl 20 smällde det lite och Kalle som på äldre dagar blivit skottberörd började bli orolig. Jag la mig hos honom i sängen och höll om honom som tröst i mina feberdimmor. Vid 00.30 hade de dumma grannarna bränt alla sina jävla raketer och jag kunde gå och lägga mig på riktigt.

Två bra böcker har jag läst de senaste dagarn: Morgon i Jenin av Susan Abulhawa. En roman om den palestinska släkten Abulhejas liv och leverne. Intressant. Har en annan syn på Palestinakonflikten nu.

Och det lilla guldkornet jag hittade på rea: En röd liten fågel i juletid av Fannie Flagg. Helt underbar bok. På tok för kort men i sanningen en bok att bli lycklig av som det står på framsidan. Rekommenderar verkligen. Läs, läs och bli lite gladare än innan!

Hur hinner hon läsa alla böcker undrar vän av ordning. Det stavas att man läser väldigt fort, inte tittar på TV eller lägger onödig tid på att städa sitt hem...