Skåne Tripp

Innan vi begav oss till Skåne var livet så jävla tråkigt att vi åkte i spöregnet till Alingsås och käkade på två konditorier. På det ena mat och på det andra bullar!!! På kvällen såg vi Harry Potter. Bra film men inte lika kul som de första. Den här filmen var lite mer mörk, lite mer allvar och inte så mycket av det som jag tyckte var fräckt i de första filmerna.



Men livet blev lite lättare i Skåne! Troligtvis kommer som vanligt H's blogg att vara mycket mer läsvärd och innehålla lite mer relevanta bilder än denna blogg gör- med andra ord läs H blogg om någon dag. Eftera att ha kryssat omkring på Bjärehalvön i värsta åskregnet stannade vi till vid en kyrka och käkade konserver. Ingen mindre än Birgit Nilsson låg begraven här fick vi reda på!



Kullens fyr är ju ett måste, eller inte?



Ganska trötta efter att ha stannat vid minsta sten som guiden H pekade ut så landade vi på Eslövs BK och de var snälla nog att låta oss campa där gratis. Tack Eslöv!!!


Enda nackdelen var att det inte fanns dusch... Fan vad mitt hår behövde tvättas... Kulturella gärningar i Lund då vi besåg den vackra domkyrkan och fikade i solen!!!



Helenes våta dröm skulle nu äntligen gå i uppfyllelse när vi besökte Flyinge. Så massa frustande stooora farliga hästar och hur många storkar som helst. Faktum är att jag nog tyckte storkarna var fräckast.. ; ) Tog en promenix där Flyinge begraver sina hästar. 




Och vad lyckades vi hitta? Jo, en outlet för Kyra K kläder. Jädrar i min låda vilka priser... Köpte på mig lite krafs. Men nu till det utflyktsmålet vi nog sett fram emot mest... Kakbuffe utanför Sjöbo. Ät hur mycket kakor du vill för 60:-  och som vi åt... Runt Sjöbo var det väldigt vackert och kan verkligen rekomendera att åka dit.



Sövdeborg slott


Snogeholm slott och Anne  ännu mera desperat efter en hårtvätt.



I Ystad hittade vi en pärla nämligen Ystad BK som för 100:- upplät camping med dusch och toalett. Lägg märket till Kalle som ligger som en fäll vid bilen. Han var helt slutkörd eftersom han sitter upp och tittar ut hela tiden i bilen. De andra hundarna ligger ju och iaf vilar men han stirrar stint. Inte konstigt att han stensomnade varje kväll....


Ales stenar med hisnande vacker natur.



På Österlen var det sådär fint. Förstår inte riktigt skillnaden på Österlen och det "vanliga" Skåne? Enligt mig ser det lika ut. På Glimmingehus gick A och H för sig själva. Inte konstigt eftersom jag satt fast i den här prylen hela tiden.



Mycket på en helg

I fredags var min sista arbetsdag innan semestern och oxå dagen då Kalle skulle göra sitt anlagsprov. På väg till povet ringer A och säger att han har fått punka på ett däck på bilen och inte kan få tag på ett nytt.
FUCK!!!!
Vi ska ju åka till Norge på lördag morgon!!!!
Något stressad över detta släpper jag på Kalle på spåret vilket får till följd att han inte får riktigt fäste i början och får leta en bra stund innan han får kläm på riktning eller vad det nu är han gjorde?
Resten av spåret gick som en dans!!! Faktiskt så bra att domaren sa att Kalle var den duktigaste brukshunden han sett på att spåra!!
Min duktiga Kalle!!!! Jag visste ju innan att han är en bra spårhund så det var väldigt roligt att få det bekräftat av en "gammal spår räv".
Nästa steg blir att träna några återgångar och sedan full fart mot öppenklass. Nu är det dessutom på G att det ska bli en elitklass i viltspår, ser fram emot detta!!!

Nåväl, som tur är att A har en super-duper snäll arbetskamrat som har en bilverkstad på Orust så efter spåret åkte vi till Orust och fixade nya däck. Mitt i natten kom vi hem och kramade kudden några minuter innan vi åkte mot Norge.
Efter många långa timmar i bilen anlände jag, A, H och Nettan med familj till Joutenheimen (stavning???). Bestämdes att söndagen skulle ägnas åt att klättra på Besseggen eftersom det lovades fint väder.
Jo, tjenare, vaknade av spöregn och så låga moln att man inte ens kunde skymta toppen på Besseggen. Dessutom, när jag hade tvagat mig och skulle ta på mig nya rena kläder upptäckte jag att det regnat in i kärran där alla väskor låg. Med andra ord all packning var pisseblöt. Inte mycket att göra då så vi åkte vidare till Lom och åt på Bakeriet i Lom (stooora bullar), kikade på stavkyrkan och på Riddarsprånget (vattenfall). Vidare till Dalsnibba med fantastisk utsikt över Geiranger. 
Hela dagen efter vi lämnat Joutenheimen hade det varit uppehåll. Tills vi kom fram till Geiranger. Då stog regnet som spön i backen igen...
Men vad gör det med trevligt sällskap och goda öl?
Men när vi på måndagen kollade in väderprognosen och såg att det skulle regna i typ 14 dagar till kändes som ett dödläge. Vad gör man i Norge när det spöregnar och man inte ens kan se på den vackra utsikten?
Efter att ha packat ihop i racerfart åkte vi vidare till Trollstigen och sedan hela vägen hem.... Kom hem vid kl 03.00 med en hel kärra full med fuktiga/blöta saker.

Nu ska vi torka allt och sedan bär det iväg igen. Men nu ska vi kolla på vädret innan..... 
  

40-års present

Så var det dags för A att kassera in sin 40-års present!
Han hoppade med Cirrus fallskärmsklubb på Näsinge flygplats utanför Strömstad. Alla bilder tagna av Bertil Runström.







Ett fint diplom som minne ; )


Läckö

För några helger sedan var vi på Läcköslott! Jättefint men tyvärr fick man inte fota där inne.


Troligtvis den fulaste bilden jag sett på Kalle... LIte bad vid Läckö



Det sämsta var att hundar inte fick gå in på slottet. Speciellt Kalle var besviken, han älskar att gå omkring på slott och borgar. Jag var skitnervös för att binda dem utanför men A sa att om någon gick fram fick de skylla sig själva. Troligtvis var det ett jävla liv under hela tiden vi var inne i slottet.

Oslo

Vi gjorde mycket trevligt i Oslo. På bilden ses A och K i Frognerparken (?). Vi bodde hemma hos K och hon fixade det mesta under helgen!



Lite grotesk skulptur....



Oslos nya opera



Hemma hos C och J på deras fiiiina altan med Oslos bästa utsikt. Några öl efter en lång och varm dag innan vi åkte och käkade middag.


K hade fixat band med telefonnummer som jag och A hade på oss så vi inte skulle komma bort ; )


Frukostbuffe på Hollmenkollen. Jag lyckades som vanligt pressa ner sjuk mycket mat. A tittade förfärat när jag klämde i mig skålvis med nutella.


Utsikt från frukosten



Några museum han vi med

Viltspår

Bilder på mig och Kalle från viltspår helgen



Här har Kalle just hitta sin klöv och mumsar kattmat som han fått av snälla lilla L.


Tjolöholm

I dag har vi varit på Tjolöholm!
Som vanligt är inget enkelt, bara det att samla hela gänget av 7 människor och 9 hundar visade sig vara svårare än någon kan ana. Mina föräldrar lyckades från bilen irra sig bort till en småbåtshamn ca 1 km från slottet....
Givetvis började vi med att äta.



Sedan gick vi för att bada, eller bada, snarare vada i vatten som var pisseljumt. Skönt men det var en massa barn och badadade på samma ställe så man hade ju sina misstankar om varför vattnet var såå varmt.



Anders tog hand om W så jag kunde valla K själv. K gillar ju inte att bada så värst men i dag tog han några simtag när man tvingade honom.



Och här sitter H med Skroffa och den lilla vita hunden på sittning 2.



På bilden nedan är vi påväg från mitt favoritställe på Tjolöholm, en liten glänta med en liten damm. Underbart! Fast idag var det hett som en bakugn. 



Jag och Ann med bröderna brothers.



Knappt någon bild på slottet men lovar att det är vackert även utan den sköna som står framför. Lägg märket till min arm som på varje bild är sträckt i samma vinkel.
- Nej min hund drar aldrig i  kopplet.



En heltrevlig dag!!!!

Hata facebook

Efter många och långa påtryckningar är jag nu med på facebook. And why??? Hittills ha jag bara lyckats ladda upp fel bild till profilen och mottagit en massa konstiga förfrågningar om att starta nån jävla bondgård.
Alla vänner som trillar in kan ju vara trevligt. En som ville vara vän med mig fick jag fundera länge på. Efter långa funderingar kom jag fram till att hennes syster varit ihop med samma kille som mig, typ samtidigt, när jag var 18 år.
Hallååå!!! Varför skulle jag vilja vara vän med någons syster som jag dessutom har delat PV med???
Knäppt
Nu håller jag iaf på och leker huslig. Bakar en citron-lime kaka att ta med imorgon på pick-nick. Fast jag har druckit en stooor veteöl innan så jag hoppas att min uttorkade hjärna har läst rätt på receptet.

Häromdagen köpte jag en försvalig mängd böcker och lyckades med konststycket att inte, som jag brukar, köpa dubbletter av sådana jag redan har hemma. Älskar Marian Keyes böcker. Skiter i att det är tvättäkta ckicklit. Min hjärna har inte kapacitet för mer än så efter jobbet. Ingen Kafka för mig. Älskar oxå Anna Janssons deckare. Och flera andra för den delen. Ge mig lite mera öl så älskar jag snart min ex-pvs ex flickväns syster och lägger till henne som vän på facebook.

Torsdag och fredag har varit bra dagar efterrsom jag jobbat på ett av mina favorit apotek. Fast det har ju varit så varmt så man nästan dör. Önskar jag var ledig så man kunde njuta av kvällarna ordentligt. Som det är nu får jag bara ligga i sängen, svettas, och lyssna på alla snorungar som är ute och ränner. På morgonen väcks man av att de lyckliga och glada pensionärerna vaknar till liv och ger sig ut och skränar vid 6 tiden.
Önskar jag kunde gå i pension nu. Fast jag mitt senaste penionsbesked upplyste mig om att ag skulle få 37: - i månaden om jag går i pension vi 65 år så det blir nog till att jobba tills jag är 90, minst.
Jag skulle ju kunna bli ansvarig för att dela ut medicin till mina vänner på ålderdomshemmet, alltså när jag bor där själv. De roliga medicinerna sparar jag till mig själv och de kärringarna jag inte gillar får extra Trombyl med löfte om att det är concerta eller vad man nu kommer att ge gamlingar i framtiden så att de orkar ta hand om sig själva. Det är väl en utopi att tro att man ens ska få bo på ett hem och komma ut en gång om året.
Nu blev jag deppig när jag tänker på hur synd det är om många rara tanter och farbröder man träffar.  

Nu kommer snart A hem så jag måste avsluta min sesion här på nätet.