Det är slitsamt med brukshundar

Att ha brukshund kräver sin man/kvinna. Man måste träna hundarna och åka på läger där man tvingas slita som en blå hela dagarna. Så här jobbigt var det på altanen i Fegen:



Shit, ser nu att jag ser gravid ut, dementerar genast detta. På lydnadsplanen tvingas hundarna lyda ens minsta vink. Kalle hade det väldigt jobbigt på lägret, se bara så trött och sliten han ser ut:



I dag bestämde jag, H och A oss för att åka ut till Nya Varvet och träna hund efter jobbet. Vi var jätteduktiga se bara:



Efter detta mycket jobbiga träningspass gick vi en sväng bort mot Röda Sten och käkade glass. Det var iaf bra träning för Piggy som fick hälsa på diverse människor och barn.

Det är så jobbigt med brukshundar.

Fegen

I fredags när jag cyklade hem från jobbet ringde A och sa att jag hade 1 timme på mig att packa innan vi skulle sticka till Fegen på hundläger med klubben. Snabbt som ögat packade jag upp fina kläder som jag skulle tagit med hem till A och la ner fula äckliga kläder som är mer lämpade att ha med på hundläger.
Framme i Fegen var det bara att öppna ölen och njuta av en trevlig fredagkväll!
Lördag började med spår, A spårade med Kalle och jag fjantade runt med Krasse och Wille. M la spår åt Kalle och jag var lite orolig att Herr K skulle dissa apporterna eftersom han inte är van att gå spår som helt främmande har lagt ut. Men det gick bra!
På eftermiddagen var det dags för lydnad med Anders Reitmeier (stavning). Jag körde läggande och fritt följ med Krasse, han har slappat till sig lite och tappat position och snabbhet. Detta fick vi ordning på med med hjälp av utmärkta tips från AR. AR har ett härligt sätt att träna hund. När han pratar med hundarna låter han som Musse Pigg på speed för att snabbt kunna växla över till Katla drake röst när det behövs.
På lördag kväll somnade jag och brydde mig inte om att äta middag. Ibland behöver man vara själv och tänka över saker och ting. Senare gick jag ner och hällde i mig en försvarlig mängd alkohol och hade väldigt trevligt!
Söndag förmiddag var det dags för Kalle och A att träna kryp. Det blir till att börja om från början... Jag började  lära in krypet helt rätt men avancerade för långsamt och tappade sedan tråden helt. Även om det blir A som tävlar Kalle kommer jag givetvis att träna honom ändå med förhoppning att någon gång komma över mina hjärnspöken om att allt ska gå åt helvete. 
Så om några år kanske vi kan tävla trean igen..?? Skulle vara jäkligt roligt. Fan säger jag att jag började inbilla mig en massa saker. 
Efter lunch var det dags för städning och hemfärd. Wille som mest agerat störande, gjort utfall när han stått bunden, badat med Krasse och  gått ett minispår nästan svimmade av trötthet i bilen hem. Han är en fantastiskt trevlig hund när han bara får "vara". Både jag och A suckade över att W inte går att köra lydnad med, om han inte hade gått upp i limningen var enda jäkla gång han ska göra något hade han kunnat bli hur bra som helst. Har aldrig träffat en hund som tycker lydnad är så kul och verkligen vill ge ALLT. Tyvärr är det ju just denna vilja att ge ALLT som får det att slå slint i skallen på honom.
Saknade mina gamla Partilleklubbkamrater lite... GBG avdelningen känns fortfarande inte som MIN klubb. Inte så konstigt eftersom jag var medlem i PBK sedan - 93. Samtidigt är det bra skönt att vara lite inkognito. På PBK visste ju alla allt om en... ; ) 

 

Stackars H

Stackars H har tråkigt. Försökte aktivera henne i helgen även om det inte blev så mycket. I lördags jobbade jag tredje helgen i rad - trött. Som omväxling hade vi  Göteborgsvarvet som går prexis utanför mitt apotek så det var mycket folk att titta på. När jag slutade och skulle gå ner för att möta A blev jag förbi sprungen av de två ledarna i varvet. Jädrar i min låda vad de springer fort!!!
Jag och A åkte på hem till min mor och far för att käka middag och sedan hem till soffan. Snart börjar jag ta droger för att kunna hålla mig vaken. Hur kul är det på en skala att somna kl 2030 var enda dag?
I söndags skulle vi träna doggar men huga vad det var kallt. Jag var helt frusen så jag och H åkte till Gunnebo för att smörja kråset istället.  Sedan hem till soffan för att - just det - sova några timmar innan det var dags att lägga sig "på riktigt".
I går ver det helt hysteriskt på jobbet, alla i hela Majorna hade tydligen bestämt sig samtidigt för att hämta sina mediciner. Efter sådana dagar är det skönt att cykla hem, man rensar hjärnan i 45 min.
I dag är jag ledig och vi ska träna hund och pyssla lite allmänt. Skönt att slippa göra allt inom tidgränsen 4 minuter som är den tid man ska lägga på varje kund på apoteket när man står "på direkten". Om man beräknar att det kommer att ta längre tid än det ska man lämna över till "utökad service" där man får ta längre tid på sig. 
Varje vecka kollar chefen upp hur många procent av kunderna som fått hjälp inom denna gräns, är det mindre än 90 % får man stå i skamvrån. Fatta hur stressande det är när folk fipplar med pengar och ID kort när man ser att klockan tickar mot 4 minuter... Fast å andra sidan slipper man massa jox när man "är direkt". Inga PC spädningar, inga ringningar till läkare och inga svåra doseringar att fundera på.

Strunt samma, nu är jag ledig!!!

Gå till Rom

Det tog mig 121 dagar att gå till Rom i Apotekets stegtävling. Nu är det bara att stega vidare mot Paris.

plats 171

Plats 171 av  5978 i Apoteket AB's stegtävling, inte så illa pinkat! Hade jag börjat cykla tidigare på året hade jag platsat på 20 i topp listan med mina 28000 steg om dagen men nu drar gamla synder ner snittet...

Skön helg

I lördags var det som bekant svin-fint väder och då passade jag på att jobba : (
Efter att ha sålt typ 1000 flaskor med solskydd åkte jag hem till en lätt uttråkad A för att själv smörja in mig med vitt klet och njuta!
Vi beslöt att åka ut till Öarna dvs A's hemtrakter. Besöket visade sig bli ett gratis-ätar-race utan dess like. Först hamnade vi mitt i ett kalas med kaffe, öl och paj. Gott!!!
Sedan lagom tills att magen knorrade efter mer mat hamnade vi hos A's mamma och Y som lägligt nog skulle grilla. Vi börjar få rutin på detta, förrförra helgen lyckades vi ju nästla oss in på Anns kalas. Nästa helg ska vi satsa på att få gratis mat hos mina släktingar, det är bäst att sprida ut det lite.
I går åkte vi ut till Eriksberg och hade picknick vid kajkanten. Hundarna var lite förgrymmade över att det inte var badvänligt men de tyckte nog det var skönt med svalka från havet i form av vind. 
På kvällen kom min kära vän K och fikade, K och C har ju som bekant börjat jobba på apotek i Norge. Jävla kapitalister.
Innan K kom var jag trött som ett svin och drack två Redbull. Tjenare, låg vaken och läste tills kl 0030. Rekord för mig som brukar somna typ 2030. I morse kändes det som jag hade behövt 10 Redbull till men fick nöja mig med två tervar som ju kan skaka liv i döda när de sätter igång.  

Gremlin

I går trodde jag att Helene skulle köpa en hund men när jag såg den på kvällen var det en pytteliten gremlin. 
Mina hundar fick vara hos A, springa på tomten och åka till Kallebäck och träna lydnad. När jag hämtat hem dem och vi låg och småpratade på  kvällen sa de att H gärna får köpa fler hundar så de kan vara hos A oftare. 

Nåväl, jag undrar vad gremlinen ska heta? Kanske ska jag kalla den rätt och slätt G?

Mitt knä håller på och cpar sig, i förrgår hade jag så jädra ont att jag fick halta runt på kryckor. I går och idag är det bättre men långt ifrån bra. Som tur var funkar det att cykla så jag kan ta mig till jobbet. Får se vad som händer med det. 

Sovande helg

Hur mycket kan man egentligen sova? Tycker jag sover jämt? I går jobbade jag och efter det åkte jag, A och H till Allum för att shoppa kläder till H. Hon hittade snygga jeans och lite toppar.
Mitt i shoppingen blev A hungrig - utlöser alltid en mindre kris. När A blir hungrig gäller det att få i honom mat fort... Snabbt som ögat susade vi runt på ICA och åkte sedan hem och grillade.
Underbart! Första "grillen" för säsongen är alltid bäst sedan försvinner tjusningen med bränd korv som är rå på insidan ; )
Och redan kl 20.30 sussade jag sött i soffan. H satt kvar ett slag med A fast det märkte inte jag...
Fördelen när man somnar tidigt är att man är pigg som en mört på morgonen. Gick upp och bakade scones till A, diskade och pysslade lite.
Som de pensionärer vi är gick vi vår vanliga runda runt Delsjöarna i det underbara vädret. Några gånger stannade vi till och lät hundarna bada. W totalvägrade att gå upp ur plurret, både jag och A stog och gastade på honom medan W tittade lite på oss och fortsatte att gå runt och bara njuta. Tillslut gick vi iväg och då blev det fart på den runde terven.
Både W och K fick simma lite efter pinnar, W tyckte den ena pinnen var så fin att han bar den hela vägen hem och stretade i kopplet för att komma till bilen och gömma sin skatt. Inte så ovanligt att W stretar kan tyckas men jo, efter en Delsjöpromenad på någon mil brukar W gå sista biten bakom mig och tycka synd om sig själv.
W gillar inte att gå långt om det inte innebär att han får gå lös hela vägen. I Delsjön är det koppel på så där är han sur!
K tycker att vatten är bra i lagom doser dvs upp till max armbågshöjd däremot har han inget emot att gå hur länge som helst. I sommar när Norge hägrar får nog W stanna hemma. Han kommer aldrig att orka (läs; vilja) gå så mycket.
Ingen riktig söndag utan sushi, körde bort till Mönlycke, klämde i mig en 11 bitars och somnade! Har ju ändå sovit 12 timmar i natt så man kan ju tycka att jag skulle kunna hålla mig vaken...

Ska jobba tre lördagar i rad... Pust...

Lite av varje

I tísdags var jag ledig! Jag, Lisa, Helene och A la spår i Delsjön åt varandra. Kalle spårade med A och han var kalasduktig!!!
Efter det åkte vi till klubben för att möta Ann och köra lydnad. Alla hundarna skötte sig mycket bra. Krassedoren verkar ha fattat rutan så nu ska det bli tävla av.

I går var det som bekant 1 Maj. Fy fasiken vilken tråkig dag det såg ut att bli. Regn och allt stängt, jag och A åkte desperat runt i jakt på aktivitet. Till slut hamnade vi på klubben med gubbsen... Då gav vi upp och köpte pizza + videofilm.
Men se!!! Efter den skitdåliga filmen slutade det att regna! Snabbt som ögat åkte vi ner till Liseberg där vi höll på att bli riktiga ovänner för att A tycker att jag är en tråkig och feg fv som inte vågar åka karusell.
Varför ska jag tvinga mig till att må illa i en berg och dalbana??? Jag vet ju innan att jag med 90% säkerhet nästan kommer att spy.
Efter en stunds surande från bådas sidor gick det över och vi spelade på olika chokladhjul istället. A vann som vanligt på varenda jäkla hjul!!!! Jag vinner inte ett smack medan han står bredvid med flera chokladaskar, mjuka djur (till Krasse) och diverse andra godispåsar.

Jag har iaf tur i kärlek!! ; )