Sagolikt trevlig helg

Fredag: Får en lapp på jobbet där det står att jag ska ta på mig sommarkläder och åka till hundklubben för vidare färd till den stora staden. Det blev Liseberg med Mustasch konsert, öl i solen och titta på människor.
Lördag: Lägger ner iden att åka på bilutflykt utan åker och tränar hundar istället. Sitter några timmar på Ruckmans eminenta uteservering tillsammans med goda vänner, vin och god mat. Tillbaka till klubben och kör ett träningspass till med Fripps.
Söndag: Firar mor på Gunnebo Slotts uteservering. God mat, trevliga föräldrar. Tillbaka till hundklubben och kör vattenapportering med trevligt sällskap. Hem och går långpromenad med båda djuren. Över oss cirklar farbror Blå i sin helikopter. Troligtvis mötte jag de som de jagade ute i skogen. Tur man inte vet vilka typer man möter. Fast jag hade Kalle med som dessutom såg väldigt farlig ut i sin munkorg. Hur ska det gå om några år när jag blott har en Dår? Skulle Frippen skrämma någon?

Nu ska jag göra något så ovanligt som att titta en stund på TV!!! Känns helt befängt att pröjsa pengar för att ha en TV hängande på väggen som man aldrig tittar på?

Inbjudan till sökläger 22-23 september 2012!

Inbjudan till sökläger 22-23 september 2012!
När? 22-23 september 2012
Var? Stättareds 4H-gård i Frillesås, Kungsbacka kommun
Pris? 1000 kr (självkostnadspris)
Instruktörer? Bosse Gustavsson & Tommy Gråfalk
Boende? I priset ingår boende med övernattning mellan lördag och söndag
Mat? I priset ingår lunch och middag på lördagen och frukost och lunch på söndagen
Antal pass? 2 st pass per dag
Anmälan? Sista anmälningsdag är fredagen den 24e augusti. Det är begränsat antal platser och anmälan är bindande
Skicka anmälan till [email protected]. Någon vecka efter anmälan är inkommen skickar vi en bekräftelse samt inbetalninginformation. Den information som vi behöver veta är (kopiera gärna in frågorna i mailet)
•Ditt för- och efternamn
•Din adress
•Din e-post
•Ditt telefonnummer (gärna mobiltelefon)
•Hundens namn
•Hundens ras
•Hundens födelsedatum
•Din och hundens erfarenhet av sök
•Om ni kommer övernatta på Stättared (ingår i priset) eller om ni kommer ha eget boende
•Eventuella övriga upplysningar till oss Vi hoppas på den härlig helg med träning och trevligt samkväm! Vid eventuella frågor: [email protected]
Mvh Hanna & Anne
Varmt välkomna!

Lite lätt hungrig

Hungrig bli man ju när man äter som en liten mus. Två dagar har gått på mitt nya viktväktarprojekt. Det har ju funkat förr...

I dag tränade jag och Helene jakt på klubben. Först ett närsök (typ upplet fast mindre område). Plätt lätt sa Fripps så nästa gång får jag göra det svårare. Sedan tre enkelmarkeringar med H som kastare. Suveränt bra!
På planen var det meningen att jag skulle träna stoppsignal men det gick inte alls? Vi körde lite "ut" övningar istället och det gick bättre.
I Delsjön tränade vi vatten, att INTE skaka sig innan jag fått apporten. Ska klicka in det. Hoppas nu han klarar sig från vattensvans...

Lugn, bara lugn, vi körde lite kryp oxå. Brukset är inte bortglömt men om vi nu kommer med på WT så är jakten prio ett de närmsta veckorna.

Smått och gott

I torsdags hade vi en mycket trevlig jaktträning i Härryda. Anders var med som dummykastare och således var det pay back time för mig i dag, IPO-tävling i Ljungskile. Fast det var trevligt, vi träffade en kvinna med jaktlabbar som bjöd in mig att träna med dem. Tävlingen var något slags schäfermästerskap med folk från olika länder fast det var ganska många mallar med oxå? Och så fanns det en del labradorer som spankulerade omkring. : )

I morgon börjar mitt nya viktväktarliv. Därför var gällde det att passa på i helgen. Lunch på Gunnebo Slott i torsdags. Nyttigt men inte om man äter så man håller på att spricka. Svarta linser blandade med någon ost bakade i ugnen med rödlök. Mums!
I lördags var vi på thaibuffe. INTE nyttigt!! Till det en flaska vi på två dagar. Fast vin räknas ju inte för det är flytande. Eller hur var det nu? Har köpt viktväktarna genom jobbet så 16 veckor är gratis. Har dessutom skrivit ut ett program för att om några veckor:
1. Orka springa 30 min.
2. Orka springa 1 mil.

Känns ändå vääääldigt långt med 2,1 mil som Nettan tror att vi ska springa nästa år.

Searover lägret

I fredags begav jag och Frippen oss till Arboga och Herrfallets camping. Underbart vackra om givningar med Hjälmaren som omgav campingen. Jag hade tänkt att bo i tält hela helgen men avstyrde det när jag såg väderleksrapporten och hyrde stuga första natten. Vi installerade oss i en mini stuga som jag snabbt döpte om till spindelnästet för det var helvete vad mycket spindlar det var! För en spindelfobiker var det inte lätt. Jag insåg snabbt att nu eller aldrig gäller det, antingen flytta ut i tältet i regn och storm eller fixa spindelproblemet själv. Dammsugaren fick sitta i hela tiden, ständigt beredd på att suga spindlar. Jag blev inbjuden till en mycket trevlig kvinna på vin så kvällen gick fort!

På lördag var det så dags att starta på mitt livs första WT. Mer om det i tidigare blogg. På WT tyckte mina medtävlare synd om mig som skulle sova ute i tält och fick flera inbjudningar till att sova i stuga. Inte säger man nej då... Efter WT var det dags för prisutdelning och korandet av årets Searover mästare! Hon som vann hade 99 p av 100 möjliga. Skapligt får man ju säga...

Dags så för middag, grill och räkbuffe. Hur räkor och grill hör i hop vet jag inte men det var OK. Tidigt i säng för att orka med söndagens kurs. Halva dagen med Peter Boltorp och halva med en helt sanslöst bra instruktör som jag glömt namnet på. Mycket bra!

 

Jag insåg att jag var tvungen att åka i tid för att orka köra hem hela vägen så vid kl 16 styrde vi mot Göteborg. Körde i ett sträck och planerad mina träningar ett tag framöver.

Helt underbart rolig helg!!! Kul att träffa Frippens syskon och mamma Puma som var otroligt rolig att se på jakten. Hon kom för övrigt tvåa i EKL. Frippen är mindre och ser mer ut som en tjej om man jämför med hans syskon + att han är en morsgris utan dess like.

Bilder ligger på Searovers hemsida. Jag vill inte sno bilder ens på mig själv så om någon vill se får ni gå in där.


Anders Kjernholm

Förra helgen var jag, Anders, Kalle, Paffen och Fripps på kurs i Herrljunga för Anders Kjernholm. Det hela kan sammanfattas av god mat, mycket god mat, trevliga människor och lärorikt!
Vi gick ut hårt på fredag kväll med några timmars teori och middag innan vi kojade i tältet. Tält i början på maj är ganska kallt...
Lördag ägnades åt teori och praktik med hundar. Vi körde ett valfritt moment och så fick hela gruppen kommentera. Jag och Frippen skulle jobba på Fripps engagemang i fria följet.

Vi fick sedan träna just engagemangsövningar med hjälp av klicker.

När det var dags för lunch var Fripps så trött att han inte ens orkade fånga en godis som jag slängde på backen... Då ÄR man trött om man är labrador.

Hela kursen var uppbyggd på samma vis, man valde ett moment och fick råd och hjälp av Anders (och resten av gruppen) och det hela varvades med teori.

Andra natten sov vi i klubbstugan... Som en klubbad säl...

Mitt huvud kändes sprängfyllt av information. Jag var faktiskt inte människa på flera dagar. Mycket tankar och bra tips. Anders är en mycket bra lärare!

För er som inte vet vem Anders Kjernholm är rekommenderas att googla honom. Jag skulle särskilt vilja tacka Herrljunga BK som ordnade hela helgen och lagade underbar mat. Tur att facebook finns så att man får reda på sådana hör trevliga saker!


Searover mästare?

Njae, inte riktigt men det känns så ändå!!! Vi var med på vårt första WT (working test) någonsin i går på kennel Searovers kennelträff.
På en rutan fick vi 18 poäng, 18 poäng!!!!!
(För de oinvigda kan jag säga att 20 poäng är max) 18 poängsrutan kändes helt fantastisk. Två enkla markeringar. Frippen satt som en stenstod, domaren sa nummer två, vilket var vår startsignal. Jag skickade och han formligen flög iväg som ett jehu! Domaren skrockade belåtet.
Kändes så jäkla bra!!!
Just nu orkar jag inte skriva om resten eftersom jag kört i ett sträck från Arboga, fyra timmar, måste vila!
Vi slutade på 63 p och 100 är max. 75 p krävs för att man ska få hoppa upp en klass. Första rutan var en dubbelruta där max var 40 poäng, där missade vi på kraftigt på fotgåendet, var väldigt, väldigt nära en tjuvstart så vi fick 22 p. Nästa ruta var en svår markering med efterföljande linjetag. Han missade markeringen för han kom fel i vind och jag hade inte vett nog att rädda situationen. Linjetaget gick som smort. Då hittade han samma apport eftersom jag skickade honom i vind istället... 8 poäng.
Nästa ruta var 18 poängaren!!! och på sista rutan som oxå var två enkelmarkeringar fick han 15 poäng pga att han när han hittat apporten ställde sig och stirrade på mig.- Och nu då? Vad ska jag göra nu? Typ göra som du gjort varje gång, komma till mig med apporten!!!!

Känner mig mycket mycket nöjd!!!

Jaktleken i bilder!

Alla bilder tagna av Anders Andreasson!

Före start: Frippen mest intresserad av tjejerna...



Första vattenapporteringen!



Ja, fel ordning på bilderna. Här väntar jag på att skicka på första dummyn i vatten. Lägg märket till att jag tittar på Fripps, sitter han kvar, sitter han kvar??? Och Fripps tittar på skytten ; )


efter avlämning på söket. Vi har inte samma fokus... Fripps redo för nästa och jag yrar omkring... 


Innan start. Frippen ser ju ovanligt korkad ut.

Jaktleken!

Nervös som faan! Men det gick ganska bra..!

Provet började med en enkelmarkering, inga problem. Fripps satt fint och hämtade fint. Möjligtvis kunde jag väntat någon microsekund med att skicka men jag vågade inte utmana ödet och få en tjuvstart.
Nästa moment var ett sök med åtta dummies. Här trodde jag att området var mindre och tyckte att han sprang helt "fel". Men eftersom han hittade apporter så visste han bättre än mig ; ) Frippen "fastnade" i ett område där det legat vilt dagen innan och jag borde ha riktat honom bättre så att området blev avsökt på ett mer effektivt sätt. Några avlämningar var lite slarviga. En tryckte han in i magen på mig.
Nästa moment var två enkelmarkeringar i vatten.
Här var han spänd som en fiolsträng!! Men han satt kvar, duktig Fripps. Ena avlämningen släppte han på land framför mig men den andra lyckades jag fånga innan han skakade sig.
Sista momentet var en enkelmarkering på land och den fixade han galant!

Han hade inga problem med skott men "jaktfot" behöver vi träna på...

Jag känner mig nöjd och hade fått ett andra pris om det var på riktigt. Nu ska vi träna som sjutton inför Searoverlägret!!! Var ute igår och körde ett dummysök med sju dummy och det gick bra! Ska koncentrera mig på linjetag, enkla dirigeringar och något mer sök. (Som vanligt alltså)