Funderingar

Så sitter man här igen ytteliggare en måndag på jobbet...
Börjar längta efter semester, inte för att det alltid är så himla kul med semester utan för att det är det enda som kretsar i folks liv så här års.
I går var min kära vän KA hemma och hälsade på från Norge. Vi tog en långpromenad och käkade sill, potatis och äpplepaj! Mums! När man hör om det norska apotekssystemet inser man att det är jävligt effektivt i Sverige. Vårat datasystem ligger miltals framför Norge. 

I lördags var jag och A hemma hos syster på frukost och invigning av den nya altanen. Verkligen supersnygg altan ritad av systersonens sambo. Vill någon ha en ritning på en altan kan jag förmedla kontakt... ; )
Efter det skulle vi åka på tornerspel i Gräfsnäs men jag råkade köra fel så vi tog en tur på landet istället och spanade på fina gårdar. 
Kvällen blev en sådan kväll som man talar tyst om... Sommarkväll... Med TV och pizza.... Fy... Så får man inte göra egentligen. På sommaren ska man ju vara ute hela tiden och hysteriskt spela kubb med sina vänner.

I mores kändes livet inte rättvist... Helene åkte i våg och tränade hund med sina nya terrier kompisar och jag fick sätta mig på cykeln för att i regn cykla den långa milen till jobbet.

Inte mycket mening...

med att uppdatera bloggen när H redan skriver allt ; )
I lördags gjorde vi iaf en utflykt till Varberg i stormen. Promenaden utefter havet lämnade efter sig solglasögon fulla med salt och tonvis med sand i skor och öron. Snäll sm jag är skulle jag dela med mig av min jätteglass till Krasse och gav honom lite polkaglass. Fy för den lede sa K som skrynklade ihop hela sin svarta mun och grimaserade järnet när han tvingade i sig glassen. ( Han är ju labrador och då måste man ju tvinga sig att äta även saker som är JÄTTEäckliga)
Alla hundarna var helt slut efter utflykten, vet inte varför men de sov som stockar hela kvällen.
I söndags ringde L och ville bli aktiverad så i spöregn gjorde vi lite uppletande. A fick köra med Kalle och K visade hur en terv gör uppletande. Det vill säga springer de första 15 skicken som en besatt utan att sätta på näsan ett enda dugg. Efter lite klistrande på mig så kunde K iaf hitta några föremål.
Sedan var det dags för mig att testa att köra Krasse. MOAHHAAHHA
Krasse tänkte inte alls förstå. Han har ju bara varit i elitklass sedan han var 2,5 år så vaför skulle han göra ett upplet per automatik? Leta sa jag och Krasse sprang ut 2 meter i rutan. Leta sa jag igen och Krasse börjar köra fjärren eller vad det nu skulle föreställa, iaf la han sig ner och såg ut som om han var  jätteduktig.
Efter detta fick A ta över och då flög labradoren iväg som ett skållat troll och hittade sina prylar.
L's hundar letade duktigt trots att de löpte!
Efter detta tog vi en promenix runt Östra Långvattnet och besökte även Burgar Kungen...
En trevlig dag trots spöregnet!

Cykelkalle

I går hade jag intentionen att cykla med Kalle för att han dels ska träna upp konditionen inför vandring i Norge och dels för att han är ganska vidrig och understimulerad just nu. Spåret i onsdags gick bra fast han höll på att missa första pinnen för att han var så jädra på och pigg = inte så noga med att stanna vid pinnar.

Nåväl, intentionen försvann när Helene påminde mig om "Sex and the City" maratonen som var på TV. Alltså tittade jag på Sex and the City från kl 19 - 24.  (Trots fotbollen som iof inte var ngt att missa)
Världens bästa serie, till och med bättre än "Cityakuten".

S A T C fick mig att sakna mina kursare som numera är i Norge och jobbar... Tyvärr är det så att på grund av mina sena arbetstider håller jag på att tappa mina vänner : ( 
Känns jävligt tråkigt rent ut sagt. 

Nu måste jag jobba!  

Fotboll = konstig sport

Fotboll är ett konstigt spel. Fredag kväll, pengar satsade på  matchen, satt och höll andan och skulle just brista ut i ett glädjevrål när de jävlarna gör ett mål till när det är 30 sekunder kvar av matcehn. HELVETE!!!! 500:- for iväg i cyberspace fortare än fort.
Samma i lördagskväll. 1-1 stog sig länge och väl tills det är 30 sekunder kvar. HELVETE igen.

Ska det verkligen vara tillåtet med tilläggstid??? Borde man inte spela 90 minuter oavsett??? Hur skulle det vara om man sa till spårdomaren att "jag var tvungen att knyta skorna så jag måste ha några minuter tillägg"???

Dagens tradadad är att jag äntligen lyckats fatta offside!

I söndags morse släppte jag ut Kalle på tomten och glömde honom ute... Låg i sängen och lyssnade på regnet som vräkte ner, hundarna låg och snosade i godan ro med oss i sängen. Alla hundar utom Kalle då... Efter 1.5 timme hörde jag honom skälla på en förbipasserande bil.  Rusade upp och släppte in en sjöblöt Kalle som kom infarande som skjuten ur en kanon.
Stackars...
Fast det är lite hans fel, både Krasse och  Wille skäller utanför dörren när de vill in, förstår inte varför Kalle inte kan lära sig det?

Vissa killar fattar bättre än andra hur man ska handskas med kvinnor. I fredags hade A köpt en godispåse på 2,5 kg, det är vad jag kallar en godispåse för en riktig kvinna!!!


Mycket

Mycket har hänt sedan sist...
I torsdags var vi på fest hos Direktör Å. Direktör Å är min systersons sambos pappa och de hade ordnat en "liten" bjudning hemma hos DÅ. Snacka om att bo fint... Vi höll till på en jättealtan vid havet, gudomlig utsikt... Eftersom Mulen dog samma dag var jag ju inte på festar humör direkt...
I fredags var det dags att vara speaker på GBG avdelningens agilitytävling. Som  vanligt mycket roligt! Tävlingen flöt på bra och var färdig redan vid kl 15.
I lördags axlade jag den vita rocken och jobbade : (
Men kvällen var supermysig! Först åt vi gott hos "Greken vid Stensjön", enligt A är man inte klok om man inte vet var det ligger men eftersom jag vet det nu så är jag numera upplyst! Efter "Greken" åkte vi ut till Eriksberg och tog en latte i kvällssolen. 
Just det, vi passade på att träna Kalle på klubben oxå. Kalle flydde till bilen och jag var tvungen att släpa honom i halsbandet för att få ut honom på plan igen. Hur elaka var vi? Jag var puckad nog att tro att Kalle skulle vilja hoppa över hindret frivilligt.  Det ville han alltså INTE. Dum matte.

I söndags var vi ute hela dagen och badade i Björlanda. Härligt! 

Vi ses...

Det värsta hände i går. När jag kom in genom dörren på Göteborgs Djurklinik möttes jag av Annika och Linda som mycket allvarliga kom ut ur ett rum. Linda sa bara "hon är precis borta". Gick in i rummet och såg den lilla Mulflickan liggandes på sidan, rofyllt, det såg ut som om hon sov. Helene satt framför henne och grät, jag grät, hela världen kändes åt helvete. 
Fast jag vet att det var det rätta så gör det så outhärdligt ont. 

Mulen finns inte bland oss mera. 

Fast ändå gör hon ju det, i mina och andras tankar. Hon fick ett långt liv, 12 år är inte fy skam.  Mulen, du kommer att för evigt leva vidare i vinden, på ängen och i den där första solstrimman som kommer in på morgonen. Som en ängel kommer man, när man minst anar det, att känna din närhet och veta att du ändå är kvar. 

Jag är glad och tacksam att jag fick lära känna dig lilla bruna hund.  



  

Vi ses...



Världens finaste Mule är borta men lever för alltid  kvar i mitt hjärta.