Fiskekrogen

Skaldjursbuffe på fiskekrogen med C och J kan det bli fel? Nej, just det! Underbart trevligt. Jag vill ha en egen J och bad A fixa det till mig. Får se om han lyckas.
Sedan var jag en otrevlig flickvän och somnade i soffan kl 18.30. Vaknade kl 7.00 i morse. Stackars A. Han vill nog ha en ny fv.

Bästa Fripps

I dag fick Frippsen testa spår. Ett kort och ett lite längre. Plätt-lätt sa Fripps och spårade som om han aldrig gjort annat.
Kalle fick ett 24 h gammalt blodspår. Jag gick och babblade med Hanna så mycket att K tappade bort sig men han hittade slutet och såg lika glad ut för det!

Åska och regn men uppehåll när vi spårade. Längtar tills det blir lite kallare.

Bästa tipset

När man har varit i Jonseredstrakterna och tränat hund, vad kan passa bättre än att äta en smarrig macka och en stor kletig god kaka? Nej, tänkte väl det, inget man tackar nej till.
Vi har varit på Kafe Grindstugan och smörjt kråset, gör det du med!!!

Från Partille kommuns hemsida:

"Ett kafé finns numera i grindstugan vid Jonsereds herrgård. Kaféet är öppet sommartid. Tanken är att göra Jonsereds herrgård och dess vackra omgivningar till ett intressant utflyktsmål både för Partillebor och för tillresande. Kaféet serverar kaffe, te, saft, bullar kakor och smörgåsar. Du kan välja mellan att sätta dig ner vid kaféet för en fika och en stunds vila, eller så kan du låna en kaffekorg och filt och hitta en trevlig plats i herrgårdsparken."

Frippen = doberman?

I mitt område håller vi på med stambyte. (Jättekul!!! - NOT!) Hantverkarna har en tid tittat oroligt på mina hundar och vågade till slut fråga vad det var för raser. Jag trodde de var mest rädda för Kalle och sa att han är en belgisk vallhund.
- Och det andra är en doberman säger de, en sån där kamphund.
- Nej, säger jag det är en jaktlabrador.

De tittar skeptiskt på mig och jag vandrar vidare. I dag möttes vi igen:

- Kolla dobermannen säger de till varandra med skräck i rösten.

Jag försöker återigen förklara att det är en fågelhämtande labrador men de verkar inte övertygade...

Ju fler som tror att Frippen är en farlig doberman dessto bättre, kanske kan man undvika att bli rånad när även när traktens skräck Kalle är borta.


Grattis

Labrador rules! Se bara på SM! Får se om jag och Fripps står på pallen en dag ; )
Eller varför får se??? Klart vi ska stå på pallen!!!


Jakt!!!

I går var vi med Hallandssektionen SSRK på Sågknorren och tränade jakt! (sågknorren.se)
Mycket trevligt! Vi blev väldigt väl mottagna! Fantastiska människor att dela med sig av sina kunskaper.
Förmiddagen gick åt till att bli drillad i jaktlydnad. Jag kunde aldrig tro att vi med valpar skulle få en egen "minikurs".
Efter svåra inkallningar fick testa på att ta vilt. Frippen som ju bara har tagit varmt, levande vilt såg lite skeptisk ut till at plocka med en hel fasan! Efter lite glada tillrop bärgade han hem den till sin matte!

Efter grillning och trevligt samkväm tittade vi på när de vuxna hundarna tränade. Man har en bit kvar...

Läxa för mig och Fripps blir att träna att gå lös bredvid, "fot", i alla situationer. Att han ska ta ögonkontakt innan aktivitet, att han måste acceptera att andra människor tar i honom och lära in ordet apport. Jag har av någon dunkel anledning inte lärt honom ordet utan bara utförandet. Vi ska jobba mycket nära och inte så mycket på avstånd.
Jag var mäkta imponerad av de andras hundar. Speciellt en annan sexmånaders från Streamlight. Eller egentligen var det ju husse Roy som impade med sina fantastiskt väldrillade jyckar. Nästa gång vi åker ner till Halland har jag lovat Roy att Frippen ska vara lika avslappnad och lydig...

Paffen apporterade fasan som värsta labben. Kanske kan han ställa upp i jaktprov vad det lider? ; )


London

I full färd med att stoppa in tryckutjämnande öronproppar från Apoteket AB. Dödsrädd.



Här är jag mera mig själv. På Brick Lane med Elaine. Fantastiskt kul! Berättar mer senare.



Man blir så inlevelsefull när man är just full. I Soho. Se på nästa bild hur mycket Soho det var.







På hemväg. Vårt hotell ligger bredvid hjulet.



Harrods, detta mecka!!! Lägg märket till burka damen som är på väg in. På Harrods var de enda man såg handla just burka damer. Slutsats; alla som bär burka är inte fattiga och bor i Bergsjön. I London är alla som bär burka stenrika!!!!


Måste lämna datorn nu. A = arg

Semester

Japp, jag överlevde flygresan till London. London!!!! Ska strax samla kraft och ladda upp bilder. Ska oxå samla kraft och berätta om  min fantastiska Frippe-Dipp och alla våra roliga dagsturer.