Klätterodåren

I går hörde jag ett brak och ett krasch från "vårt rum" hemma hos Helene. Frippen har slagit till igen! Smarte Helene hade lagt hundgodis i sin bokhylla = inte göra det när ett stycke hungrig labradorvalp finns i huset!
Fripps påbörjade sonika en klättring upp i bokhyllan, kom bara halvvägs innan diverse böcker och glasvaser välte ner.
En något skamsen labrador stog och såg oskyldig ut...
En företagsam herre, det gillas!

Jag blev så glad i dag när jag öppande mailen och såg att en av dem vi tränade jakt med i Borås hade mailat om en tredje person som kunde vara intresserad av att träna jakt med mig och Fripps! Blir så tacksam över människor som förstår hur svårt det kan vara att stånga sig in i olika träningsgäng.
Alla har varit nybörjare och ingen skulle komma någonstans om de inte fick hjälp i början. Tycker själv det är otroligt viktigt att uppmärksamma nybörjare på BK och kanske fråga om de vill vara med och träna. Även en människa som är helt grön på hundträning kan ha viktiga och riktiga synpunkter.

Kommer i håg när jag och Bullen började på Partille BK för 18 år sedan, då trodde jag aldrig att jag någonsin skulle bli en av de där människorna som kom ur skogen släpandes på diverse attiraljer. Jag såg verkligen upp till mina instruktörer, nu är jag själv en av dem! (Fast det var länge sedan vi hade kurs nu) Och tänk bara hur fräckt det är att vara nybörjare igen! Nu hyser jag nästan gudadyrkan till alla jag läser om på Searovers hemsida som tar priser till höger och vänster.
Nu är målet att jag och Frippen ska stå på första sidan efter att ha tagit 1:a pris EKL!!!!

Jäkla bra hund!!!!

Vi har hittat en träningskompis i Göteborg!!!! I dag tränade vi med S och hennes labbe H. Vi gjorde först markeringar i vattnet, Frippen fick några enkla ganska korta. Nu när vi äntligen hade an hund att träna med var Frippen väldigt laddad och jag fick ha koppel på första skicket. Efter det gick vi upp på planen eftersom det var nästan beckmörkt. Där gjorde vi enkel markeringar vilket gick väldigt bra! Han var laddad till tusen men satt ändå kvar tills jag skickade. Eftet träningen släppte vi dem och Frippen sprang givetvis ut på planen för att kolla så vi inte glömt någon apport. ; )
Jag var mycket nöjd med Frippen och även med mig själv som gjorde enkla övningar och slutade när det gick som bäst. Bra Anne!
I dag såg jag en ny sida hos F och ser att jag kommer att behöva vara benhård med lydnaden. Det finns VÄLDIGT mycket apporteringslust i den lilla hunden!


Helgen 2

I fredags öppnade vi ett nytt apotek i Lerum! Trots att det redan ligger två apotek där så var det helt tjockt med folk! På kvällen var jag ute med "tjejerna" som man ju så fint säger. Vi hade väldigt trevligt på Vino Tapas. Gudomlig mat fast servitriserna kunde varit lite bättre.

I lördags var vi på BK, jag och Fripps plockade svamp och apporterade lite. På eftermiddagen åkte vi till Tre Indier. Jag vet att det är tråkigt att äta på samma ställe men det är gott och billigt, vad mer kan man begära?

En gång testade vi att laga middag hemma själva, kändes lite bakvänt och kommer nog inte att upprepas i första taget ; )

I dag var vi på BK igen... Låter som jag har värsta tråkiga livet. A la ett spår till Frippen som gick väldigt bra! I slutet hittade vi en spårkurs som hade gått omkring runt mitt slut, både människor och hundar. Frippen fixade det galant vilket fick mig att på allvar tänka att vi kanske ska ta anlagsklass så snart han fyller 9 månader.

I Kalles spår tog vi en paus för att plcka svamp. Mitt i svampen låg något märkligt som jag först bara noterade. Tills jag såg att det var en orm!!! Hu! Snabbt som ögat spårade vi vidare. Kalle var tillbaka på banan och spårade lika bra som han brukar!


Dåren i fodertunnan Part 1

I morse när jag kom ut ur duschen möttes jag av en något fetare Dår än den jag lämnade innan duschen. Frippen tagit sig in i foderskåpet och glatt mumsat.
Han mår bra men är lite däst och får givetvis ta det lugnt i dag.

Varför part 1 undrar du? Med en labrador kommer det med all säkerhet bli både en part 2 och 3 vad beträffar stjäla mat i obevakade ögonblick.

Helgen

Gårdagens träning gick bättre! A kastade apporter på ca 30-40 m håll. Först en i taget och sist två samtidigt. Fripp var lite tveksam först att gå ut andra gången  men när jag fick i väg honom letade han bra och lyckades!
På kvällen kom AB och C. Helene var med, ser du nu H??? Du var med!!!! Vi hade en jättetrevlig kväll.
I morse gav jag mig av med mina hundar och spårade. Grymma spårskogar uppe vid Högäset! Frippen fick ett spår ca 200 m(?) med en boll i slutet. Han spårade väldigt bra för att vara andra gången. Fast i slutet trodde han nog att han skulle hitta en hare för bollen var inte så kul...
Kalles spår gick bra och det var tur för blev nästan lite orolig efter hans senaste spår som gått så där.
Vi hittade massa trattisar och gick oxå på en fin promenad utefter sjön.

Efter denna orgie i skogsliv åkte vi till klubben för att kolla på KM. Jag hade tänkt vara med i rally med K men backade ur. Frippen fick hälsa på folk, träna sig att inte hälsa på andra hundar och sprang som ett skållat troll genom agilitytunnlarna Nu är labradoren trött!!


Allvarliga samtal

I går hade jag och Frippen två allvarliga samtal. Jag, Fripp och Kalle var ute och gick på en solig och underbar kvällspromenad i skogarna hemma hos A. Massor med viltdofter som lockade. Tillslut lite för mycket lockande och Frippen stack efter en hare. Talade länge med honom om detta när han kom tillbaka. Länge, för det tog ett bra tag innan han såg åtminstone lite ångerfull ut. Tänkte sedan koppla upp honom men insåg att det var nu eller aldrig jag hade chansen att verkligen träna detta eftersom vi var långt från faliga bilvägar och annat som en jagande labrador kan råka ut för. Nästa gång han började spana ut i skogen skulle jag kasta kopplet i skallen på honom men träffade tyvärr Kalles svarta skalle istället.

Stackars Kalle blev helt förstörd och vägrade resten av promenaden att gå bredvid mig utan höll sig på koppellängds avstånd bakom mig. Nåväl, Kalle kan behöva lite respekt för sin matte och även han kan ju må bra av att ge fan i vilt.

Samtalet med Frippen gav resultat för han höll sig sedan bredvid mig och lyssnade bra när jag förbjöd honom att springa ut i skogen. När vi sedan tränade apportering ville den gode Fripps inte lyssna på inkallning utan velade omkring på fel ställe. (Troligtvis för att det luktade vilt) Jag stövlade ut i skogen och fick tag i Fripps goa, mjuka kind och ”bar” tillbaka honom på ett inte helt snällt sätt. Efter detta kompleterande samtal lyssnade han fint.

Träningen gick så där. Jag hade tankar om  att träna ”minnesbilder” genom att sätta Fripp och själv gå i väg och kasta i väg apporten (bollen) för att sedan gå tillbaka, vänta på att han fixerar nedslagsplatsen och sedan skicka.

Allt detta tog för lång tid och han hann glömma bort vart jag kastat och gick på mitt spår istället. Att skicka honom två gånger gick inte alls, han hade definitivt glömt att jag skickade i väg två apporter. Innan har vi tränat på att jag skickar på tre apporter han inte sett att jag kastat så jag vet inte riktigt vad som gick fel?

Antagligen var han tagen av våra samtal, terrängen var ganska svår (halvhögt gräs), ingen vind och att det tog för lång tid innan jag skickade honom. I dag ska vi låna A som kastare och se om det kanske kan gå bättre när jag kan skicka snabbare. I alla fall fick vi träna på kvarsittande, avlämningar och givetvis var det bra att vi hade samtalen om olydnad. Avlämningarna funkar klockrent! Jag måste även börja träna in sööök-sööök med röst eller pipa när han är på rätt ställe och söker.

När jag tänker efter var det en bra träning för det var många nyttiga lärdomar för både mig och Fripps!



Midsommarafton, Frippen funderar på blivande synder.


Apoteket Hjärtat

I dag blev jag så häpen att jag baxnade. Jag var och jobbade på Frölunda Torg och fick en kund vars läkemedel vi inte hade hemma. Eftersom det är min skyldighet att ta reda på vart det finns började jag genast ringa runt till mina konkurrerande apotek. På Frölunda Torg ligger två apotek Hjärtat och hos de första fick jag inte napp. Jag bad henne då kolla om deras systerapotek hade hemma och fick svaret; Jag orkar inte hålla på och kolla på datorn.

Nähä??? Jag sa att jag skulle hälsa kunden detta och det gjorde jag givetvis. Vad är det för svar??? Att man inte orkar hjälpa en kund???

Halva dagen var jag i Frölunda och halva dagen på underbara Pionen i Kållered. Efter en särdeles rolig dag på jobbet åkte jag och dogsen till bruksan. Frippe Dippson tränade sig på diverse saker och var duktig på att hålla koncentration på mig.
Vi avslutade med att latja med metallapporten. Förstå vad jag skrev, min hund gillar metallen så mycket att man kan latja med den. Hå hå ja ja dessa labradorer.

För att livet ska bli komplett önskar jag att vi kunde hitta jaktträningskompisar i Göteborg. Vi letar vidare och gläds åt att få vara med och träna i Borås och Halland!

Onsdag

Kommer hem och upptäcker att alla mina jackor ligger i sängen, hantverkarna har varit här! Vad är det för fel på dem? Varför kan de inte tala om att de ska komma, då hade jag givetvis städat undan så de slapp klampa in i mitt sovrum (obäddat, ostädat)

ARGH!

Innan dess tränade vi lite i blåsten. Kalle fick ett ängsspår och Frippen tränade jakt och lite lydnad. Förbaskat svår att veta vad jag ska träna på? Går jag för fort fram? För långsamt? I dag la jag ut tre apporter som en solfjäder (Fripps satt kvar i bilen och såg inte). Sedan skickade jag ut med dirigering. Han fixar dirigering galant!
Får nog lusläsa BOKEN igen.
Vi gjorde även lite vanliga raka apporteringar för att träna avlämnandet men det fixar han till 99% så jag borde nog lägga krutet på sökövningar med tennisbollar. Så får det bli!
I morgon hoppas jag att jag slutar någorlunda i tid så vi kan åka till klubben och träna på att gå omkring bland alla hundar utan att hälsa.

Vi tränade även lite lydnadslydnad, fot, stanna och ligg.

By the way, om du är på Vårväderstorget (varför man nu frivilligt skulle åka dit?) så finns det en kul affär där, Ebbes hörna, där de säljer second hand. Jag köper bara böcker men de har lite kul saker då och då. Jag var där i dag och jobbade och passade på att inhandla en kasse med böcker.

Ska se om jag kan komma i väg på Searoverträff i oktober. Vill det men det kanske är helt galet att åka nästan ända till Stockholmia bara för att träna hund en halv dag?

Ny-gammalt jobb

En dag gjord på "nya" jobbet! Jag har återgått till att bli "rörlig resurs" inom Göteborg- Norra Halland Apoteket AB. I går var jag på apoteket Svanen på Linnegatan och i morgon bär det av till Biskopsgården! Tvära kast, I like!!

Frippen är just nu ganska bråkig. För att vara honom alltså. Inte om man jämför med en belgare... ; ) I af så drar han som en besatt efter lukter och vilt när han går i koppel. Gäller att passa den lille herren nu så att han inte befäster att det är kul att jaga levande vilt. Tänkte mig ett spår i dag för att lugna hans svallande hormoner. Just hormoner, han har börjat lyfta på benet!

Kanske kan det även bli en eller annan dummy eller lite lydnadsträning. I dag är jag ledig för att ordna upp saker med stambytet. Nästa vecka börjar de. Inte kul : (


Duvjakt

I torsdags åkte jag och H till Ett litet ställe någon mil utanför Borås och fick vara med på jaktträning med några andra Searover hundar! Väldigt bra att titta på och få nya tips på träning. Fripps fick hämta en duva vilket han gjorde med bravur! De andra damerna tyckte nog att Fripps var i vildaste laget... Är mer taggade än någonsin att träna jakt och vara med på jaktprov.

Innan detta hade vi varit i kakelaffären och försökt välja kakel. Suck, varför, varför har jag inte valt innan??? Skjuter upp saker hela tiden, kakelvalet har jag skjutit upp i några år....