matmatmatmatmat

Man skulle kunna tro att jag och A bara äter oavbrutet hela helgerna och det är ungefär sant. I lördags var vi på Gunnebo och käkade lunch och tog en lång promenad med dogsen. Tröttnar aldrig på Gunnebo, hur fint som helst.
I söndags åkte vi till akvarellmuseet i Skärhamn. Inte så kul. Drog mig till minnes att en kund berättat om en fantastisk restaurang på Klädesholmen, Salt & Sill. Begav oss dit och rullade ut efter att ha fullständigt vrålätit av deras smörgåsbord som dingnade av godsaker. Lax, sill, sallader, jansson, revben, korvar mera lax och inte att förglömma kladdkaka till efterrätt.
Väl värt ett besök! Veckans stjärna!

Hundarna fick en liten, med betoning liten, promenix på Klädesholmen. Man kan inte gå så långt när man ser ut att vara i 9-månaden med femlingar.

I dag är det tillbaka till verkligeheten och min diet...


Duktig Kalle

Min Kalle är nog den duktigaste spårhunden jag har haft! Igår gick vi ett spår som var 24 timmar gammalt  där det dessutom  hade regnat stor del av tiden. Med bloduppehåll och återgångar. Han bara fixade det!!!! Med mig släpandes efter i linan utan att se ett skit för det hade hunnit bli mörkt.
Duktiga, duktiga Kalle!

Skroff var oxå duktig men det skriver säkert Helene om ; )

Tyskland

Börjar med en av de få bilderna jag tog i Norge. Vårt läger första kvällen innan det började regna...



Efter att ha lämnat Skåne och Österlen bestämde vi att åka till Tykland några dagar. I Tyskland drack vi öl:



Och åt mat:



Så kunde denna bloggen ha slutat men oki, tar det väl lite mer långdraget.
Första dagen åkte vi från Götet till Lubeck (orkar inte leta efter tyskt y så jag stavar med u)
När vi kom fram till hotellet visade det sig ha blivit något fel med bokningen så de var tvungna att uppgradera oss till en svit! Herrejesus, har aldrig bott så flott. Två stooora rum med allt man kunde önska sig. På hotellet fanns även en spa avdelning som vi givetvis utnyttjade.


Vi stannade i Lubeck i två nätter och tittade på den underbara staden och besökte givetvis de sju kyrkorna. Väl värt ett besök! Gav oss av till Goslar som ligger några mil söder om Hannover. Snacka om sagostad!!! Helt fantastisk stad där  det var mer regel än undantag att husen var byggda redan på 900-talet.
Nedan vårt hotell som byggdes 1100-talet.



I Goslar kunde man gå runt hur länge som helst och bara glo. Stora torget i Goslar:



Närbild på huset:



Vi åkte häst och vagn, var på museum, och givetvis drack och åt. Alla människor borde åka hit någon gång i livet. Omgivningarna i Harzt är undersköna men det hade vi inte tid till nu.
Sista semesterdagen stannade vi till i Schleswig, ingen höjdare men iaf fin-fina öl.







Obligatorisk shopping i Flensburg, herregud vad billigt!!! Fast jag är ju så snål så jag handlade inte så mycket. Bra avslutning på semestern och skönt att komma iväög. Nu återstår bara att banta bort 4 kilo fett som lagt sig som en ring runt magen...