BB

Efter en tablett med rosenrot, två koffeintabletter och massa godis så orkade till och med jag se hela Benjamin Buttons otroliga liv som var 2 timmar och 45 min lång.  Väl värd att se!

Wille är tillbaka på banan! Pigg som en mört och lika bråkig som vanligt.

Kort rapport

Willes stygn är tagna men det gjorde ont! Stygnen hade närapå kapslat sig in i huden så det var en del  dragande för att få loss dem. Som "vanligt" (har ju bara varit där två gånger) var personalen på Västra Djursjukhuset super! Börja med att ge hunden en godis, ger en godispaus i mitten och avslutar med en godisbit!
Så enkelt och samtidigt så bra för hunden som genast blir lite vänligare inställd, iaf W som kan döda för en Frolic...

Jag och H åktte sedan till klubben och gick över golfbanorna i mörkret.

I dag troligtvis bio med A, ska bli kul!!

Stygntagning

I dag ska vi ta W stygnen. Äntligen... Hoppas, hoppas, hoppas inte att den jävla cancern redan är tillbaka. Hela operationen känns ju helt meningslös i så fall.

Dieten går framåt eller nedåt kanske man kan säga -1,2 kg på två veckor. Utropar BRA! till mig själv. Nu när W slipper tratten kan vi simma igen vilket ska bli skönt och hjälper till ytterliggare för att tappa kilon.

I morse försov jag mig 2 timmar... Skulle bara snozza lite när klockan ringde 05.00... Vaknade med ett ryck kl 06.59. SKIT!!! Bussen går halv åtta vilket lämnade väldigt lite tid till funderingar. Tur att H har dogsen så att man kan lämna in dem där och bara vråla - De har inte skitit, bara pissat ; )


Fattig

Varför kommer alltid alla räkningar i klump? Min ekonomi är ju inte så strålande just nu med Willes operation och övriga veterinärbesök. Då kommer givetvis hemförsäkringen, extra betalning till Djurkliniken för att de direktreglerade på fel hund dvs Kalle som har självriskrabatt ( med andra ord betalade jag för lite för W), inbetalningar till hundklubbar som man av någon dunkel anledning tycker att man måste vara med i.
Mitt studielån blev 1000 kronor dyrare i år, fattar inte riktigt varför när de förra året fick 150000 extra inbetalt? Bara att betala och se glad ut.

Wille verkar må bra men är svullen som tusan. Varför satte de inte drän??? I dag var jag och A ute på en lååååångsam promenad i skogen. Både han och W är ju sjuklingar. W sprang lös, inte stor risk att han försvinner när jag mutar honom med godis. Det finns ingen hund som är så lyhörd när han vet att det finns godis. Flera gånger ha han legat 1 meter bakom en hare och jag har vrålat godis och han har vänt på en 5-öring. Kalle skulle bara skratta rått och fortsätta efter haren om man så hällde ett helt lass med köttbullar framför honom som han var tvungen att kättra över.

Klargörande om mitt jobb: Jag jobbar kvar på Apoteket AB men nu på Sahlgrenskas apotek. Har dåligt samvete varje dag för att jag inte söker ett annat jobb med mer pröjs och bättre ansende men jag trivs ju faktiskt bra och nu har jag ju skrivit på för 6 månader och har då förbundit mig att vara kvar. Fast å andra sidan inns det ju inga andra jobb nu...

Bara W mår bra så är allt bra.

Pille-Wille

Lilla söta Pillen är hemma, natten var bra men i morse verkade det som om han hade lite ont. Inte så konstigt eftersom halva huvudet är bortkarvat. Han får de bästa liggplatserna, har trollat fram mjuka madrasser som han förnöjt sträcker ut på. Kalle tycker att han luktar konstigt, de får INTE ha närkontakt, livrädd att K ska picka till W med sin näbb. 

Hoppas, hoppas, hoppas att cancern inte kommer tillbaka med en gång. Ge oss några år... 

Med dieten går det strålande bra. Bra att ha en färdig plan hur man ska äta när man har annat i tankarna. Första veckan -1,6 kg. Denna veckan kommer det ju inte att bli så mycket men hoppas på några gram iaf.

Tänker på Pillen hela tiden, det är nästan skönt att vara på jobbet och ha tankarna på annat håll.

Wille

W är opererad på Västra Djursjukhuset och ligger kvar minst en natt. Vetten tror att han har fått bort allt men på en annan hund kom det tillbaka på 10 dagar så det är ju ingen lysande prognos...
Vi får se. Längtar efter min tjocka lilla W

Fibrosarkom

Wille har fibrosarkom. En tumör som inte skickar metastaser men som sällan går att operera bort, den återkommer nästan alltid och dessutom snabbt. Överlevnad efter operation är 2-5 år om den inte återkommer snabbt. Vet inte riktigt hur jag ska göra?
Min underbara veterinär Marianne K ska prata med en annan vet. som ev. ska operera, vi ska höras imorgon igen. Troligtvis går den inte att operera eftersom den sitter där den sitter och det dessutom kan bli funktionsnedsättningar tex svårigheter att öppna munnen.
No way att jag utsätter W för något som kan göra ont eller på något annat sätt ge honom ett dåligt liv.

Fy FAAAAAAN vad jag är ledsen nu.

Lite av varje

Nu mina vänner har ett nytt liv börjat, jajamen, nu gäller isodieten. Om man vill veta vad det är går man in på isodieten.se. Måste gå ner mina så kallade trivselkilon. Börjar märka att  när man nått den aktningsvärda ålderna av 35 1/2 så sitter alla kilon som fan.

I dag har även Kalle börjat sitt nya liv som viltspårhund! Jag la ett nybörjarspår ca 500 m långt, liggtid 2 timmar. Han löste det perfekt den lilla söta hunden. Medan spåret låg åkte jag och H och simmade 1000 m. I dag var det massa folk så vi orkade bara knö oss i 30 min istället för våra vanliga 45 minuter, därav den korta sträckan.

Wille har ju oxå börjat sitt nya liv som hund med cancer. Fan säger jag bara. Ska prata med vetten igen i veckan och se vad det är för jävla cancer och om man kan göra något åt den. Han kommer att få leva så länge han inte har ont. Stork levde med sin skelettcancer i 2 månader och jag hoppas verkligen att W har minst så lång tid kvar. Vill inte tänka på det utan skjuter det på framtiden som jag brukar med svåra saker. Han ska få en bra sista  tid iaf.

A den lille stackaren har nu lyckats få influensa prexis när han var frisk från sin förkylning vilket innebär att han har varit sjuk hela sin ledighet 17/12 - 12/1. Roligare kan man ju ha. Därför har jag inte varit där denna helgen, känner mig inte sugen på att få influensa. Min mamma tycker jag är en hemsk människa som inte baddar A med en kall trasa och ger honom kycklingsoppa. Men eftersom vi inte är gifta så behöver jag ju inte stå ut i sickness utan bara i health.  ; )

Trivs jättebra på mitt nya jobb även om det ställer helt andra krav att ha svårt sjuka patienter. Vi har mest cancerpatienter, många transplanterade  och alla som ska skrivas ut, ofta svårt sjuka med andra ord. Jag lär mig nya saker hela tiden vilket är stimulerande.

:::

Se Helenes blogg om varför livet är lite tråkigare nu än förra veckan.