Kalas

I går var jag, A och alla hundarna på Bohusfästning och tittade runt. Vet inte varför men Kalle älskar att titta på fästningar och gamla murar. När vi var på Gotland hoppade han två meter rakt upp och ställde sig på ringmuren. I går på Bohusfästning kikade han in i alla mörka gångar och djupa hål. 
Tydligen intressant för en liten svarthövdad terv.
Efter detta historiska besök ringde vi Ann B och frågade om de var hemma så vi kunde titta förbi på fika. När vi kom fram var grillen igång och Ann höll på med en jättetårta. Väldigt var ´hon pysslar bara för att vi ska komma tänkte jag. Ann fyllde år i lördags och vi trodde att kalaset var då men icke. Först kom Anns barn och sedan hela tjocka släkten... Vi kände oss lite dumma som satt i leriga hundkläder och dessutom hade lämnat presenten hemma men det var iaf supertrevligt!!!! 

Annars var helgen lugn. Sov 11 timmar mellan lördag och söndag...

Skottland!

Trots min närmast panikartade rädsla för att flyga så reste vi alltså till Skottland med Ryan Air. Torsdag förmiddag landade vi på Glasgow-Prestwick airport efter att jag i 1, 5 timmar suttit och övertygat mig själv om att det är helt normalt att flygplanet skakar lite vid start och landning. Faktiskt gick både dit och hemresan väldigt bra även om man inte fattar ett smack av vad de uttråkade skottska flyvärdinnorna säger.
Skottland visade sig från sin bästa sida, jag hade sagt till A att packa regnkläder eftersom det alltid regnar i UK men inte denna gången, solen sken alla dagar!

Vi hyrde en bil med GPS och begav oss mot Loch Lomond.

image114

Lite ful bild tagen där vi åt första lunchen. Här påbörjade jag min diet av fish & chips... Skottar må vara bra på mycket men inte på att laga mat... 
Lunchen var god och stärkta åkte vi vidare mot Fort William över Highlands.
image116

image117

image118

Och här har vi honom!!

image119

image120

Sämre utsikt kan man ju ha när man pissar!

image121

Först natten sov vi alltså i Fort Williams som ligger bredvid Ben Nevis - UK's högsta berg. Vi betalade ca 31 pund för B&B på ett hotell. Ganska dyrt men med sagolik utsikt från balkongen. På kvällen gick vi ner till baren och käkade varsinn sandwich med öl.
Måste ju bara nämna de skottska frukostarna med bacon, scrambled eggs, korv, black pudding, tomat, fried bread, flingor, mjölk, frukt, rostat bröd och te i mängder. Inte konstigt att man blir dålig i kistan...

Andra dagen åkte vi ut mot kusten mot Shiel Bridge och passade på att fota Ben Nevis:

image122

image123

image124

Efter några timmar kom vi fram till det mest sagolika ställe. Kolla utsikten!!!! Som ett vykort.

image125

image126

image127

Det var svinkallt och blåste rejält!

image128

Vi besökte Eilean Donan castle som var med i filmerna om Highlander, ett helt fantastiskt vackert slott där ägarinnan Mrs Donan bodde under vissa perioder. Inget dåligt sommar hus... 

image131
 
Här under sitter A och solar sig vid slottet.

image113

image132

När vi vandrat runt i slottet körde vi ner mot Loch Ness och käkade lunch i Invermoriston. Jag åt som vanligt fish and chips och A åt som vanligt hamburgare. A höll på att svimma inne på restaurangen när han såg deras utbud av whisky, jag lovar att de hade nästan varenda whiskysort i världen bla hade de Mackmyra (stavning??) från Sverige.
Fredagen ändades i Pitlochry där vi bodde på det finaste B&B för 25 pund. Vi gick på puben och käkade och drack öl. Bartendern var mycket förvånad när det var jag som skulle ha en pint of Guiness. De andra damerna drack små glas och definitivt inte Guiness.
Natten var lugn tills jag fick en av mina berömda mardrömmar och satte mig upp i sängen för att skrika på Anders och mamma samtidigt som jag slog A hårt i ryggen flera gånger. Stackars A.
På lördagen körde vi ner mot Killin längs med Loch Tay. Som tur var uppmärksammade vi en lite oansenlig skylt om ett slott. Värsta Törnrosa slottet som höll på att rustas upp så man kunde tyvärr inte gå in. Tay Castle låg prexis bredvid Loch Tay och omgavs av en flod. Så vackert så man kunde dö.

image135

I den urmysiga byn Killin träffade vi en man som blev helt till sig när han hörde att vi kom från Sverige och började skrika på sin fru Anita som givetvis var svensk. A kunde behöva en vilopaus efter att ha kört många mil på en väg som bara var bred nog för en bil! Men vilken väg... fatta att folk har denna utsikten varje dag från sina köksfönster.

image134

Vi hade tänkt sova ganska nära flygplatsen sista dagen så vi fortsatte ner mot östkusten och Largs. Men att hitta ett boende visade sig vara lättare sagt än gjort. Efter många timmar i bilen var vi plötsligt i Prestwick utan boende. det visade sig att det var helt knöfullt överallt pga en hästkapplöpning och för att golfsäsongen just startade. Efter många om och men fick vi ett svindyrt rum på hotell utan frukost.
På kvällen gick vi på puben, drack många öl och käkade världens störtsta fish & chips som tröst för att rummet var så dyrt.
Trots allt var det skönt att ha nära till flygplatsen på söndag morgon. Jag placerade oss först i kön för att kliva på planet så att jag skulle vara säker på att får sitta bredvid A. Flygresan hem gick skitbra! Jag vågade tom titta ut genom fönstret, kunde prata med A och klämde inte sönder hans hand som på nedresan.

Även om jag älskar Skottland var det trevligt att träffa dogsen igen och trevligt att det var så varmt här hemma!

Tack snälla Helene som passade doggar. Nästa gång åker du med!

Inte Viggo Mortensson

Nej, H, det var inte Viggo som var i Tuve. Och nej Bob, jag har inte hittat en ny kille. MIn dejt i torsdags var A. Igår tog vi en långpromenad över klipporna i Björlanda. Kalle hoppade omkring som en bergsget, höll på att få krupp flera gånger. När hunden bara kastar sig över bergen utan att tänka på att det kan vara halt mm mm. Man blir lite sjåpig på äldre dar...
Wille hade vissa problem att ta sig upp/ner på vissa ställen. Det gör antagligen ont på honom att ta i ordentligt men med en puff i rumpan så kommer han upp och på branta ställen får man hjälpa honom att hitta bästa vägen ner.

Efter denna prövning var vi väl värda att käka på thaikrogen i båthamnen. Den mycket lilla thailändskan höll på att fnittra ihjäl sig när hon upptäckte att A pratar och förstår ganska mycket thai. Givetvis pinsamt om man snackat privatsaker... ; )

Nu ska jag jobba....

Date

I går hade jag en date med den snyggaste och sexigaste mannen på jorden, iaf som jag har sett. Vi var ute och gick och tog sedan en fika. Tänka sig att han inte brydde sig om att jag var svettig efter cyklingen, att jag kom direkt från jobbet och var så där lagom ful.

Morgon Säl!

Nu när jag cyklar till Mariaplan fuskar jag genom att ta Älvsnabben över älven. (Älvsnabben är en liten "spårvagnsbåt" som puttrar omkring på älven). Tyvärr går den inte på hemvägen så då är det bara att trotsa Älvsborgsbron, pust. Men som Helene sa, var glad att det inte är Stallbacka bron (djävulsbron i Trollhättan)!

I dag fick vi sällskap av en säl som simmade bredvid! Blev bara så glad!

Tummen ur arslet

Lördagen var jobb, TV och mys för mig själv så på söndag kände jag att nu jäklar ska den berömda tummen ut ur arslet.
Jag och H begav oss till Hornbach, köpte tapeter och, hör och häpna, satte upp tapeterna!!! Nu ska det bara målas, sättas upp lister och läggas nytt golv. Kommer att gå som smort nu när jag äääääntligen har börjat!

Ont i arslet

Jädrar i min låda vad ont jag hade i arslet igår... Insåg att cykelturen till jobbet skulle bli kort om jag inte gjorde något åt sadeln. Mc Gywer är mitt andra namn så raskt satte jag på ett stort grönt badlakan på sadeln. Insåg att folk skulle kolla konstigt om jag kom cyklande med denna prydnad så jag krängde på en plastpåse som skulle se ut som ett vanligt regnskydd.
Det funkade men idag var jag för trött för att cykla och tog bussen...

I dag när jag kom hem till A mötte han mig i trädgården med en svart badrock, tydligen var det japansk afton ikväll! Sushi (från Mölnlycke, bästa i stan) och vitt vin stog på menyn.
Mums!!!

I dag kom min snälla mamma till jobbet med en funktions t-shirt (sån där som  man kan svettas och som vädrar ut svetten snabbt). I går kom hon oxå och då käkade vi sushi... Hon är snäll min mor. 

Snart dags att gå till bingen, ska jobba imorgon.

Vår?

Är det vår nu??
I går bytte jag och farsan till sommardäck, solen sken, satt en stund på A's trapp och begrundade livet. Härligt!

I dag har jag premiärcyklat till jobbet. 1,2 mil och det tog 45 minuter, en tid som kan bättras på avsevärt, kanske när man slipper ha stora regnkläder som fladdrar runt benen?
Tur att man inte behöver vara snygg på jobbet... Cykelhjälm och regn går inte riktigt ihop...

Trots att H har hotat att skicka Kalle till Nettan lämnade jag honom där idag. Återstår att se om den finns någon hund att hämta i kväll. Förstår inte varför hon är upprörd? Han förbereder henne bara på hur det blir att ha valp. Snällt tycker jag.