Jämmer och elände

Det är syndast om mig i världen. Ont i halsen, snuva och helt matt. Låg hela dagen igår och jämrade mig i sängen. Kalle tycker det är jättebra för då får han sitt klapp och kel behov tillfredställt. Han trycker sig intill och skulle gärna krypa under skinnet om det det gick.

Senaste nytt om Laholm:
Fick ett samtal igår från en tant som hyr ut rum. Kan få hyra ett rum hos henne för 100:- natten. Hon bor dessutom nästan bredvid apoteket så det blir nog bra. Ska kolla på rummet på torsdag.
De första fem veckorna kommer jag att sova i Laholm måndag- torsdag eftersom vi har en ledig dag i veckan när man ska plugga. Tantens rum verkar dessvärre inte vara ledigt hela tiden så då blir det att bo på vandrarhem istället.

Pratade med skattekontoret häromdagen om vilka avdrag man får göra när man jobbar borta. Ganska många visade det sig.
100:-/ dag i schablonavdrag för att det är dyrare att bo borta, reseavdrag med 17:-/mil, tillfälligt boende där man får dra av hela boende avgiften.
Detta innebär att jag antagligen kan behålla studielånet och även få lön från apoteket. Ska räkna på det igen, inte kul att betala tillbaka i efterhand....

I morgon bär det av i ottan till Laholm...  

Buääää

Buäää vad fort en helg går.
I fredags var jag ute med klasskompisar och det var faktiskt ganska tråkigt. Jag var helt enkelt inte på humör alls utan åkte hem tidigt och väldigt nykter.
På lördagen var det strålande sol och några minusgrader så jag och A gick runt Delsjöarna. Så himla mysigt att sitta och käka soppa i solen...
Kvällen tillbringades i soffan med diverse snask. Har nu minskat ner nikotinet till 10 mg plåster och det sätter sina spår... Har köpt upp halva lagret hos "frukt - turken" av frön och annat magert tuggbart. I alla fall inte en enda snus har kommit över mina läppar på 2,5 veckor.

Söndag morgon gick vi en promenad och fikade med gubbsen på Kallebäck.

Trots att det var miljarder hundar ute i lördags så var promenaden lugn för varje gång vi passerade hundar tog A  Kalles koppel. Kalle går så snällt bredvid A med sänkta öron och viftar underdånigt på svansen.
När det blir riktigt jobbigt med massa hundar väljer han att gå i strikt  fotposition och stirra A i ögonen. Det man inte ser kan man inte heller bry sig om.

Sitter nu här i min lya och försöker att inte få panik över det faktum att jag ska börja i Laholm på torsdag.  Planen just nu är att sova på vandrarhemmet i Laholm. Tror det blir för jobbigt att pendla 4 timmar varje dag. Hinner ju bara hem för att kvällskissa djuren och sedan till sängs.
Men har rysligt dåligt samvete för att Helene ska behöva ha mina hundar så mycket. Otroligt snällt av henne och jag vet inte hur man ska tacka? Ska kika på olika lösningar när jag är där nere, lättare att göra det på plats.

Buäää saknar redan Tuve, Helene, A och främst mina hundar. Hur ska jag kunna vakna på morgonen utan att pussa på Kalle???

Lite blandat

Har just tittat på Blissas supergulliga valpar... Finns att beskåda hos kennel Axeva. Man blir lite sugen på att ha en kull ngn gång. Blissa verkar vara en exemplarisk mamma som tvättar och tar hand om de små korvarna.

Solvejg har skaffat en hemsida som jag har snokat omkring på, länk från vår gästbok. Solvejg kan väl lättast bekrivas som kvinnan med de ovanliga hundarna. Inte varje dag man ser en "bruksidiot" som tävlar med små envisa jyckar istället för att välja en säkert lättare, ur träningssynpunkt, segtuggad schäfer.

I dag promenerade jag med Lisa, härligt, Kalle uppförde sig väl mot Beyla och Chicka även om han måste morra lite när de kommer för nära.  Varken Beyla eller Chika verkar bry sig, de travar glatt på även om de får en snyting från Kalle.
Wille som åt en ansenlig mängd hästskit igår (ca 15 kg) har fått betala för det i dag... Man fattar inte att det får plats så mkt skit i en hund. 

Varför är killar så klena? Lite snuva så är de i däck totalt. Wojne, wojne, det är så synd om mig...

I kväll ska jag ut med klassen, hoppas det blir skoj!

Solig torsdag

I dag var vi ute och gick med Helene och hennes häst:

häst

Wille försökte skrämma Baldur men han lät sig inte imponeras av en fåning flinande terv. Kalle hoppade upp och försökte bita Baldur i halsen, inte heller det berörde Baldur nämvärt. 
Cool pålle!
 

Spa bilder

Helt underbara dagar på Selma Spa... Tisdagen med vattenträning, basic styrka och chakrameditation. Se bilder...
Vårat rum åt fel håll...
spa säng

Kalle på spa:
kalle
Styrketräning:

68505-64
mage

Kvällsmys vid brasan:

brasa

Bästa spasoffan:

soffa

Vi åt väldigt mycket lunch:

mat
a

Dags för meditation efter lunch:

yoga

Jag ser ju helt drogad ut men det var fina pooler!!!

pool

På hemvägen besökte vi Vadstena klosterkyrka:

predik

Och kollade in rökstenen. Vad är det med mig???? Hur fan ser jag ut???? Lovar att jag inte tar några droger.
röksten

Spa dag 2

7.30 Bakfull
8.00 Går upp
8.05 Äter frukostbuffe (svingod, helt makalös)
9.00 Åker till Sunne City för att handla nikotinplåster
10.00 Styrketräning med löjligt låga vikter
12.00 Lunchbuffe (svingod, helt makalös)
14.00 Meditation
15.00 Yoga ( Bland det jobbigaste jag gjort )
17.00 Sova
18.00 Vakna
18.05 Bubbelpool
19.30 Middag


Spa

1: dagen på spa:
Bubbelpool - styrketräning - bubbelpool - hundpromenad - middag - MYCKET vin


Examens dag

Cermonin i går bestod i en ändlös harang av tal för att till slut avslutas med diplomutdelning. Ska villigt erkänna att det var ett stolt ögonblick när jag hämtade mitt diplom! Åtta års studier senare liksom. När jag för 7,5 år sedan började på KomVux kunde jag aldrig tro att jag som var ganska dum och definitivt inte kunde matte skulle kunna fixa ett läsa till apotekare. 

Kvällens middag var som vanligt helt underbar. Som en överaskning kom även min andra syster och hennes sambo. Trevligt!

28+

68505-62

Mitt emot oss satt en inte helt okänd kvinnlig progamledare/skådespelare.  Har aldrig tidigare sett en människa som var så jäkla hög.  Hennes stackars polare satt som fån och tyckte nog att det var en aning pinsamt. Bra ur studiesynpunkt dock, nu vet jag hur man bli av kokain och det var ingen trevlig syn.

Sammantaget  var det en mycket trevlig examensdag!!! Tack till alla som firade mig!!!
Ni andra blir som sagt bjudna i augusti på fest när jag är helt klar.
 
Nu är jag hemma och packar för spa-resan... Gott ska det bli!!!

Hejcon Bejcon

Var ute på en riktig hejcon-bejcon promenad idag. Med detta menas att hundarna sprang som dårar lösa i skogen. Kalle hade stora problem med några polishundar som skällde ca 500 m längre bort. (Om Kalle hade varit människa hade han fattat att det tre meter höga staketet inte skulle gå att forcera även om man ville.)
Fyra gånger vände han och sprang mot ljudet av de skällande hundarna innan han fattade att de var för långt bort för att klå upp. 
Skickade honom på två tomslag mest för att se om han fortfarande fattade vad sök var och tja, han fattar men verkar inte tycka det är så kul. Däremot tycker han det är kul att spåra rådjur så det gjorde han desto mer. När jag prexis hade kopplat Kalle dök ett rådjur upp på åkern framför oss, med andra ord fick även Wille lite motion. 

Hela eftermiddagen har jag och A varit och shoppat i stan.  A blev så jädra snygg i sin nya skjorta och slips att jag tindrade med ögonen så mkt att han frågade vad det var med mig. 
Jag hittade lite småkrafs och en svart klänning på rea. Ska ha den i morgon när jag ska på examenshögtid på universitetet. 
På kvällen blir det middag med päronen + Helene + A + min syster på 28+.

Ex-jobb klart!!!

Så jäkla skönt att redovisningen är över, ex-jobbet är nu helt klart!!! Redovisningen gick bra, jag är ju dessutom lite knäpp som faktiskt gillar att prata inför folk.  Måste ha att göra med något slags självhävdelse behov. När jag föreläser är alla tysta och tittar bara på mig.... Knasigt jag vet.

Och gissa vad jag och A ska göra på söndag? Åka på spa i tre dagar... Till Sunne igen... Ska bli såååå skönt. Bada bubbelpool, äta god mat, träna på gym, åka skidor om det finns snö och bara vara!!!
Hundarna åker givetvis med även om de kanske inte är prio 1 när det finns en bubbelpool i närheten...

Nej, måste packa nu!! Lägger in en bild på mig, bredvid min poster, idag på redovisningen bara för att alla ska kunna se hur redig jag är!

Redovisning

Sexuella trakasserier

Dagen har bestått i att lyssna på föredrag av mina klasskompisar, äta trevlig lunch med folk som jag inte ens visste att de går i min klass och att försöka hitta en examensklänning.

I den ena affären jobbade en "mycket trevlig" man. Han var inne i provrummet och försökte få av mig BHn, han klappade mig i rumpan, han stog så nära att våra näsor nuddade varandra (helt sant), han frågade var jag bodde och frågade om jag var singel. När jag sa att jag inte var singel frågade han mig om jag och min kille bodde ihop och sedan varför vi inte gjorde det. När jag gick följde han mig en bit på vägen. Under hela tiden tilltalade han mig som raring, älskling mm.
Surrealistisk upplevelse. Anledningen till att han inte åkte på en rak höger var att jag var så full i flabb hela tiden + att övriga kunder höll på att dö av flabb de med.
Fast det är nog bäst att inte ta med A till den affären. Då hade det nog funnits en butiksinnehavare mindre i världen.
Efter denna prövning i sexuella trakasserier var det dags för de snorkiga expediterna på NK. Föredrar faktiskt en eller annan smäll på rumpan framför deras otroliga uppsyn.

Nu sitter jag som bäst och övar mig på redovisningen eller borde öva mig rättare sagt...

Hundarna får vila i dag, i går var vi ute och sprang mellan alla nedfallna träd.

!

Och ibland inser livet att det var bättre förr och återgår till att allt är som vanligt!

Har i dag städat och lyssnat till takpannorna som rasslar omkring.  Inser att det finns fördelar med att bo i stan, jag har ström! Till skillnad från A som får sitta i ett mörkt hus.

Nu ska jag plåga Helene med att öva redovisning på henne...

Lite söndags kul

 Fick den här på mailen idag och tja, vissa saker stämmer nog ; )


KVINNANS SPRÅK

 

 

 

- ”OKEJ”

Detta är ett ord hon använder för att få slut på ett gräl, när hon känner att hon har rätt och att det är hög tid för honom att hålla käften! Använd aldrig ordet "okej" för att beskriva hur en kvinna ser ut. Det är ett säkert sätt att starta ett gräl.

- ”FEM MINUTER”

Detta betyder i själva verket ca en halvtimme. Det kan jämföras med de fem minuterna som fotbollsmatchen kommer att hålla på innan han går ut med soporna.

- ”INGENTING”

Detta betyder att det faktiskt är "något" och han bör definitivt vara på sin vakt.
"Ingenting" används vanligen för att beskriva känslan hos en kvinna, som önskar att sätta dit honom. "Ingenting" kan oftast ses som ett tecken på ett kommande gräl, som kommer att vara i "fem minuter" och som kommer att sluta med ordet "okej". 

 

 

- ”GÖR SOM DU VILL” - med höjda ögonbryn

Detta är en utmaning till honom. En utmaning som kommer att sluta med att hon blir förbannad över "ingenting" och sista ordet kommer förmodligen att bli...

 

 

- ”OKEJ, GÖR SOM DU VILL” - med vanliga ögonbryn

Med detta menar kvinnan: "Gör vad fan du vill, jag bryr mig inte längre". Han kommer få ett "gör som du vill"(med höjda ögonbryn) inom några få minuter följt av "ingenting" och "okej", och hon kommer att prata med honom först om "fem minuter" när hon lugnat ner sig lite.

 

 

- ”DJUP SUCK”

Detta är egentligen inte ett ord, utan ett icke-verbalt meddelande som oftast blir missförstått av män. En "djup suck" betyder för det mesta att hon för ögonblicket tycker att han är en idiot, och frågar sig själv varför hon kastar bort sin dyrbara tid på att diskutera "ingenting" med honom.

 

 

- ”LÄTT SUCK”

Än en gång inte ett ord, men en signal som alla män kan dra nytta av att känna till. "Lätta suckar" betyder att hon är nöjd och vid gott humör. Det bästa han kan göra nu för att hon ska förbli i detta tillstånd, är att varken andas eller röra sig överhuvudtaget.

 

 

 

- ”DET ÄR OKEJ”

Detta är ett av de giftigaste och farligaste uttrycken som kvinnor använder. "Det är okej" betyder att hon har tänkt över grundligt på vilket sätt hon skall straffa honom för något han gjort, eller inte gjort henne. "Det är okej" används ofta tillsammans med ordet "okej" och i förbindelse med "gör som du vill" (med höjda ögonbryn). Tolkning: inom en snar framtid kan han förvänta sig stora problem.

 

 

- ”TACK”

En kvinna tackar dig. Svimma inte, bara säg varsågod.

 

 

- ”TACK SKALL DU HA”

Detta är något helt annat än "tack". En kvinna säger "tack skall du ha" när hon är fly förbannad på dig. Det visar att du har behandlat henne på ett känslokallt sätt, och att hon känner sig trampad på. "Tack skall du ha" kommer att följas upp med en "djup suck". Var försiktig med att fråga vad som är fel efter en "djup suck" eftersom hon bara kommer att svara "ingenting".

.


 


Dagens sanning


Kul

Man vill ju inte verka deppig men iaf... ; )

?

I bland är livet konstigt och tar oväntade vägar.


Fettmätning

Fettmätarsessionen igår var intressant. Först mättes min överarm, midja, lår och höft. Fick givetvis ställa mig på vågen... Sedan tog hon ett sjkutmått och knippsade runt fettet i gäddhänget (alltså under armen), fettet på höften och fettet på låret.
Det visade sig att jag hade hela 25.5% fett på min kropp. Detta värde är enligt dem bra, ligger prexis på fitness och gränsar till acceptabelt.   
Vem vill ligga på gränsen till acceptabelt? Inte jag.
Sedan var det dags för konditionstest. Fick gå upp och ner på en förhöjd step-up bräda i tre minuter. Puls mättes prexis efter och en minut senare. Detta upprepade vi en gång till.
Där hade jag 110 vilket är över medel. Att jag har bättre kondition än medel Svensson visste jag ju innan med tanke på hur mycket en "vanlig" människa rör sig (vanlig = utan hund).

Nu är det bara att kämpa på, när jag kommer hem från Laholm ska jag gå dit igen och då ska fettet inte vara på gränsen till acceptabelt utan klart och tydligt ligga på fitness. Min kondition ska vara mycket bättre!

Detta test gjorde jag på "Helheten" som ligger i Tuve och det kostade 175:-

Sälen bilder

I liften

På väg upp i liften till toppstugan för att käka lunch.
toppstugan

Här är vårat lunchställe!
knuff 1

Någon har kul på väg från liften och lyckas uppenbarligen:
knuff 2

promenad
På väg ut på promenad upp till toppen.
solnedgång

Fin solnedgång från vår stuga!

nakne kocken

Men ooooppppss slank den här bilden med??? Aj då, nakne kocken kommer inte att bli glad.

Anders håller för

Ja, han är på väg att ge upp det syns tydligt.

Och en bild från nyår:

Nyår

Se så beundrande jag och Lisa tittar på honom som inte vill synas i bloggen.

Anne är dum

I går skulle jag träna med Kalle. Kalle var laddad och svängde glatt med benen i fria följet, hade superkontakt och mkt koncentrerad.  Såg ut att bli en bra träning till några jädra snorungar började smälla av raketer. Kalle brydde sig inte men Wille fick mer eller mindre panik, kan inte träna med en panikslagen terv bunden på träningsplanen. Så det var bara att packa ihop och dra hem igen.

Har idag inte snusat ännu (klockan är 9.30) har satt på ett plåster men känner ändå hur det susar i huvudet och jag är VÄLDIGT sugen på att snusa. Alltså om det känns så kl 9.30 hur ska det då kännas i kväll?

Formlöst pladder

Gårdagen var ju helt i deppighetens tecken, kändes lite bättre när jag och Helene varit ute och gått runt Delsjön. Efteråt körde jag Helene till stallet och gav mig av på shoppingtur. Shoppade lite smått och gott som tex nikotinplåster och vätskedrivande tabletter. 
Snusningen fortgår ännu för jag hittar hela tiden dosor i mina fickor, måste snusa klart det mesta snuset innan jag slutar. 
Beställde oxå tid till fettmätning! Det går till så att man först gör ett konditionstest och sedan mäter man med ett slags skjutmått på olika ställen på kroppen hur mycket fett man har.
Huga! Ska dit imorgon på kvällen och om jag inte tar mig själv av daga på hemvägen så ska jag rapportera hur det var. 
Han som inte längre omnämns i denna blogg var så snäll så snäll igår och hade stödsamtal för att försöka få mig på bättre humör. Tack för det även om jag när jag är på det humöret är ett självupptaget svin. Då är det tur att jag bor själv och kan gå in i min kokong av självupptagenhet och bara tycka synd om mig själv utan att ngn annan behöver lida.

Wille var tvungen att stanna och kräkas idag på morgonpromenaden, stackaren, kände mig som en dålig matte som tvingar mina hundar att springa utan mat i magen. Å andra sidan är W i ännu större behov av att gå ner i vikt än mig. Kalle tycker som vanligt att livet levs bäst i snabb takt och verkar inte ha ngt emot att tvingas ut i spöregn på morgonen. 
Ska  nog träna lite lydnad i dag och framför allt skriva klart min power- point presentation.  

Dags för ett till gott GI-recept:
100g fullkornspasta, 100 g kräftstjärtar i lake, dill, 1/4 rödlök, 50g bönor, 3 msk creme fraiche (eller jag tog 10% Kesella), salt, peppar och grönsallad.
Dela kräftorna, hacka rödlök och dill, dela bönorna. Blanda allt och lägg ihop med sallad.

Hur vet man när man inte längre är blyg för han man umgås med ibland/ sin pojkvän/ kk/ kille (what ever de nu kallas)? Ett mått för mig är att jag kan med och sova med min bettskena. Bettskenan gör att man får sluddrig röst och dregglar lite lätt. Ingen vacker syn alltså.
Öronproppar är oxå en bra uppfinning om man av ngn anledning sover över hos en som jobbar natt och har svårt att sova. Nattarbetarens pladder förvandlas till ett stillsamt surr i fjärran.

Gaaaa, döden är nära

Jag ger snart upp och gräver ner mig i ett djupt svart hål.  Gårdagen var en mycket bra dag ur viktsynpunkt, vågen pekade neråt, jag åt mina points och jag motionerade. I morse vägde jag mig och har givetvis gått upp 0,6 kg.
Hur fan då???
Detta sporrade mig givetvis och med tårarna sprutande ur ögonen gick jag en mycket rask timme innan frukost. Svettig och frusen har jag nu klämt i mig min GI-frukost.
Ska beställa tid till hälsoundersökning, det måste vara ngt allvarligt fel på mig. Brukar alltid ha lätt att gå ner i vikt och har inte vägt så här mkt på flera år. Trots det är inte kläderna för små? Och nej, jag har inte ökat min muskelmassa, inte flera kg iaf.
Ända förklaringen kan vara att min hjärna ökat i omfång, har jobbat som en dåre sista veckorna med ex-jobbet. Men vet ni vad? Om man tar tag i saker så blir de oxå gjorda! En fantastisk iakttagelse!
Har nu bara power-point presentationen kvar och själva redovisningen. Arbetet är inlämnat, postern är klar. Vet inte vad jag hade gjort utan hjälp från min far. 

Tackar för Sissis uppmuntrande ord i GB, tack!

IKEA och dallrande fett.

Det ultimata testet för ett förhållande skulle mycket väl kunna vara ett besök på IKEA. När man går in är man glad och munter, när man går ut är man svettig, irriterad och fattig.  Som tur är så behöver jag inte bry mig om någon annans åsikt när jag handlar på IKEA eftersom det är jag, bara jag som ska stå ut med att se mina möbler. Kan bara föreställa mig traumat att man förutom allt annat dessutom ska vara överens.
Alltså först bestämma VAD man ska köpa, sedan hitta alla små kluriga delar som ofta ligger på fel plats eller på ngn annan käck plats som snorungarna på IKEA har kommit på.
Nästan alltid så är det någon väsentlig del som fattas, typ skruvarna.
Dessutom ska man känna sig som någon jäkla outsider varje gång man är där. 75 % av alla kvinnor är gravida, 99 % av de gravida har redan i genomsnitt 2,5 barn som skriker och springer omkring som värsta vildarna, 25 % eller resten är ungdomar som ska inreda sin första lägenhet. Ungdomarna går omkring hand i hand och ser lyckliga ut med tindrande ögon, föga anar de att de inom ett år kommer att bli själaglada åt att deras sambo ska resa bort en vecka.
Jag brukar lätta upp stämningen genom att ta redigt med fart och åka omkring på min "kundvagn" (ni vet en sån där stor som man lastar på), tyvärr händer det att jag kör på mitt sällskap på vaderna, detta brukar inte uppskattas efter några gånger.
Till sist är det det där med vad man skulle ha och vad man egentligen kommer ut med. I katalogen har man sett ut varor för 550:-, när man ska betala visar kassan 1395:-, talesättet "många bäckar små" myntades med största säkerhet på just IKEA.
 
Nu över till ngt helt annat:
Jag är en spillra av mitt forna jag. Jag håller på att sakta men säkert förfalla till en dallrande hög med fett. Efter att senaste veckan ha tänkt till lite vad jag stoppar i truten så har jag lyckats gå upp ett kg!!!!
Mitt blodtryck var i fredags skyhögt  (136/97) även om det idag var nere på 116/78 vilket var normalt för mig innan detta förfall började.   
Min vilopuls är hög och jag har säkert ett kolesterol lika högt som ett höghus. Så denna vecka ska jag lägga om strategi och börja äta enligt GI istället. (GI är rappakalja, man får höga blodfetter även om man går ner i vikt). Jag ska ta raska promenader innan frukost och gå minst en mil varje dag. 100 sit-ups och 100- bensparkar. Bensparkarna för att försöka få lite större rumpa. (Vilket jag kan ge upp med en gång, min familj består av idel platt-rövar trots träning i flera år. Får önska mig J-Lo implantat istället.)

Hittade faktiskt några bra GI recept: 
2 skivor grovt bröd, 1/2 dl Kesella 10%, 1 soltorkad tomat, salt, peppar, 2 skivor rökt skinka och zucchini. Kesellan blandas med tomat i småbitar och allt läggs på mackorna.
Och:
Omelett på två ägg med 100 g skinka, 1/2 avokado några tomater och basilika. 
Detta + frukt med 1,5% Keso har jag ätit idag. Ska fan till om jag inte ska gå ner i vikt.  

Till sist en tråkig nyhet (?) Eftersom en viss herre tycker att han blir påmind för mycket om vad han har gjort och inte gjort av läsare till denna blogg så kommer han att utelämnas framöver. Smarta läsare kommer ändå att förstå när denna herre åsyftas.

Nyår och löften

Nyårsafton var trevlig med en äkta 80/90-tals klassiker, fondue. Runt tolvslaget fick Wille sitta i Paddel-buren för att inte få fullständig panik. Det funkade bra när jag satt utanför buren och tvingade honom att ligga stilla och samtidigt berömde honom.
På nyårsdagen sov vi lääänge och var sedan ute och gick en mil i regn och storm. Jag försökte få fram att det kunde räcka med 5 km eller kanske 7,5 km men A tvingade runt mig under käcka tillrop.
HÄR STOG DET INNAN ATT JAG OCH A VAR FETA SOM GRISAR.... GLÖM DET ANNE ÄR FET SOM EN GRIS I ENSAM MAJESTÄT. Wille som var helt utslagen hela morgonen såg mycket förnärmad ut när promenaden bara fortsatte och fortsatte.
Åkte sedan hem för att skriva på ex-jobbet vilket gick mindre bra. Somnade som det lata svin jag är framför TVn. 

Nu över till nyårslöften: 
Sluta snusa
Gå ner i vikt och få en mer vältränad kropp
Ha roligt och vara snäll mot mina medmänniskor
Mål för 2007:
Ta examen
Fixa ett nytt jobb, helst med apotekaranknytning 
Klara lyd 3
Åka till Skottland i augusti som examenspresent

Har dammat av Vikt väktar CD-skivan och fyller i mina points varje dag, vägningsdag är på fredagar, hittills har vågen visat uppåt (!), hoppas det vänder snart....