AHHHHH!!!!

Vaknade 6.30 i min egen säng!!! Gick ut på en timmes morgonpromenad innan det var dags för en något torftig frukost eftersom jag givetvis inte tänkte på att handla igår. Efter att nära på ha ruinerat mig i affären startade jag storkok. Lyckades få ihop inte mindre än 10 portioner mat som förpassades till frysen.
Jag tycker annars det är perfekt med nudlar för 1,98 kr men A påstår att folk har dött av att äta så näringsfattig mat.

Eftermiddagspromenaden var ca 300 m lång och tog 1 timme. Detta på grund av alla hallonbuskar! När jag tyckte det var dags att gå satt Kalles näbb mer eller mindre fast i busken och jag fick dra honom med mig medans hans läppar fortfarande försökte snappa åt sig hallon. Wille hade ingen aning om att vi ens hade bytt buske för han knör sig in i mellan för att kunna äta ifred. Kalle kör taktiken att hålla sig nära matte och försöka hinna före och ta alla hallon jag har spanat in. Dessutom plockar jag ganska många hallon till honom. Vad han inte vet är att han får alla med maskar i eller de som ser äckliga ut.

Mätt och belåten körde jag in till stan för att:
1. Träffa A
2. Uppleva folkliv som jag varit utan i 6 månader.
Det var lite förvirrande att se så mycket folk och bilar... ; )

Jag och A tog en fika (i Laholm finns ingen latte...) med tillhörande äppelpaj. Begav oss sedan till "Designtorget", en kul affär med allt möjligt som man inte visste att man behövde. Jag köpte varsin äggkokare till micron till mig och Helene. Tänka att kunna koka sitt ägg på 1 min istället för som nu vänta i evigheter på att vattnet ska koka och sedan i 10 minuter på att ägget ska bli färdigt. Gärna 12 min, jag hatar löskokt ägg.

Fick till min fasa reda på att A aldrig åkt Paddan! Vafalls??? Jag älskade att åka Paddan när jag var liten, har åkt mååånga gånger. Snäll som jag är så tog jag med A på en Paddan tur. Det var lika spännade idag som för 30 år sedan att åka under "osthyveln". Icke Göteborgare kan upplysas om att osthyveln är den lägsta bron som Paddan åker under, så låg att man måste ligga på båtgolvet för att inte huvudet ska hyvlas av.
Fast det heter väl inte golvet i en båt? Har aldrig förstått varför allt måste heta annorlunda i båtar? Vad är det för fel med höger, vänster, baken och frammen?

När jag kom hem tryckte sig Kalle intill mig och vi kramades en lång stund. Jag har aldrig träffat en hund som behöver så mycket kroppskontakt och bekräftelse.  Mysigt!

Sista dagen!!!!!

Efter 6 månader är den äntligen här, sista dagen i Laholm!!!! Har för sista gången ätit frukost, duschat och packat min väska hemma hos kärringen. Fantastiskt!
Nu väntar bara en sista arbetsdag, kl 18 susar jag hem för att ladrig återvända!!! ; )

Laholm

Nu lite bilder från Laholm:

På väg till gymmet genom stadsparken:
image81

Min vanliga morgonrunda går en bit utefter Lagan:

image83

Genom den jädra kohagen där kossorna är farligare än annars:

image85

Som tur är så är man strax tillbaka i city:

image86

Och det är dags att gå till apoteket som skymtar på bilden som för övrigt visar Laholm centrum det vill säga Stortorget. Det är här allt händer. (Yeah right)
image87

Efter en hård dag är det dags att gå hem igen:

image88

Hem, till sitt lilla äckliga rum som på bilden ser ut att vara ljust. Det är bara en  synvilla!

image89

Dags att ge sig ut på kvällspromenad, längst bort på gatan ligger huset där jag bor. 

image90

Och här är huset som i några månader har varit mitt hem:

image91

Laholm är mysigt bara man slapp bo där!

Kräftor i stora lass!!!!

På lördag morgon begav jag och Helene oss hem till A för att koka kräftor och fixa inför kvällen. Eller kanske rättare sagt titta på när A jobbade för det var han som fixade det mesta.

Kvällen kom och även några av de som sagt att de skulle komma. Vi var 6 pers, lite färre än vad vi trodde men vi klarade att äta upp alla kräftor ändå... ; )
Men skit samma, vi hade trevligt ändå. Figo var nog den som var tröttast efter att ha sprungit runt som en dåre i trädgården halva kvällen... ; )

A verkade bli glad över sin present. Jag hade köpt ett halsband, en länk i borstat silver. Är det järn frågade han... Vad tror han? Att jag köper en kedja av järn som rostar efter första duschen? Känns lite lagom fanatsilöst att ge bort en halskedja till en kille. Typ 99% av alla svenska män mellan 20 - 45 år har nog någon gång fått en halskedja av sin FV. Kommer just att tänka på att A kanske har ett litet föråd av länkar någonstans? En liten låda där han lägger ner alla kedjor han har fått av sina fd FV. Vem vet?

Examensfesten närmar sig. Tanken var först att ha den på Kallebäck men nu erbjöd sig syrran att ha det hos henne. Får fundera på saken.

1 år!

Hua, jag är nervös... För ett år sedan var jag och A på vår första "dejt", fast det kanske han inte uppfattade det som, det krävdes ju en del övertalning från min sida. Alltså han behövde inte övertalas att gå på dejt men alla läsare som är tjejer vet ju hur infernaliskt trögfattade killar kan vara om deras eget bästa som i detta fallet var att bli ihop med mig. Iaf så har jag inhandlat present. Mycket svårt att handla till en kille/man/gubbstrutt. Tänk om han inte gillar det???
Det är inget avancerat men iaf.

Bara 2 timmar kvar av arbetsveckan! Sedan ilfart till Götet!


Kultur och mat

Fredag kväll inleddes inte helt ovanligt med en skattjakt.... A vet vad jag gillar och det är paket!
På lördag var det åter dags för Gunnebo. Denna gången med slottsvisning innan den goda buffen. A tog massa kort på oss som läggs ut vid ett senare tillfälle. Slottet var fint och det var kul att få höra dess historia.

Efter denna kulturella gärning åkte vi hem till hönsmamman Carina R och tittade på Kolas ursöta valpar. Fast de är schäfrar är de söta...   Eftersom våra magar fortfarande stog ut i 4 hörn åkte vi hem och kollade på Stephen King film som var ganska dålig. Varför lär man sig aldrig att Stephen King är en mästare på att skriva men att filmerna sällan är bra? 

På söndag hade vi tankar om att åka till Stormvallen, eller A tyckte att vi kunde åka dit.  Jag tycker inte att man åker hem till folk utan att vara bjuden.  I vilket fall som helst vaknade vi för sent. Hur kommer det sig att jag har börjat sova så jäkla mycket? Att somna kl 22 och sova till kl 10 nästa dag, är det normalt??
I stället för att titta på när lilla söta Beyla körde skydd så gick vi milrundan i Sillvik. Och sedan var det ju så nära till Björlanda båthamn och thai restaurangen så det hade varit ett brott att inte åka dit. Och när man har ätit en så god middag är det brottsligt att inte ta en fika så  var vi tvungna att åka ut till Eriksberg, sätta oss på en utesrevering vid vattnet och dricka kaffe med äpplepaj.
Krasse var med på serveringen, mina hundar satt i bilen. Är det någon som skulle kunna se framför sig de två galna tervarna bland folk på en servering? Nej, just det, de hade det nog bättre i bilen. Iaf var det bättre för mig att de var i bilen.

I går kväll när jag låg och inte kunde somna tänkte jag ut en ny teori om hur man ska få Kalle att sluta göra utfall.  Varför inte tänka helt tvärtom och hålla fast honom nära den andra hunden? Alltså under förutsättning att den andra hunden är snäll.  Tvinga honom att inse att han klarar att stå nära en annan hund utan att det händer något.
Testade detta i morse kl 5.45 när vi var på väg till Helene och vi mötte en liten ful shitzu. Jag tog ett steg in från vägen, höll fast Kalle medan jag klappade honom på bröstet. Hans lilla hjärta slog nästan frivolter och han tuggade frenetiskt på kopplet. Jag tvingade honom att stå så en lång stund tills hunden hade passerat för länge sedan och hans hjärta återgått till normal rytm. Han började slicka sig runt munnen och vi gick vidare.

1-0 till mig.

Lite gnäll

Får tårar i ögonen när jag läser Helenes blogg och får se mina vackra prinsar på bild. Längtar så man kan bli galen. Längtar även efter att snusa i A´s nacke men nu är det bara 2 veckor kvar eller för att vara exakt 10 dagar.

Nu över till veckans gnäll:
Jag hatar att bo med främmande män!!!! Jag delar toalett med en annan man och det är inte kul alls. I handfatet finns skäggstubb, inte så kul med tanke på att man är tvungen att diska där. Fy farao för att få skäggstubb på sin temugg.
Men nu över till det värsta: mannen skiter!!!! Inte nog med att det luktar skunk, det värsta är ändå att toastolen är varm. Jag hatar toastolar som har värmts upp av en främmande människa. Igår satt jag och höll mig i det längsta innan jag var tvungen att gå på den varma toastolen. Hade först en tanke på att jag kunde kissa ute i en buske men här i Laholm finns ingen vidare skog och med andra ord är det svårt att hitta en lämplig buske.
UÄRK!
Troligtvis kommer jag att leva ensam för evigt med tanke på alla fobier jag utvecklat under tiden jag bott själv. Fast A är inte så äcklig som andra karlar. Han är renlig och huslig och lämnar inte bruna ränder i toan.

Nytt jobb och upphittad A

A blev igår upphittad, han hade packat ner sin mobil i tältet. Så han var inte alls bortspolad, tur det.

Efter mycket vånda har jag bestämt mig för att säga upp mitt jobb och hoppa på ett nytt. Jag har inte skrivit på det nya än men kan säga att det är ett vikariat på Apoteket som receptarie. Ska söka apotekarjobb under tiden men detta kan nog vara bra att börja med även om man inte hoppar högt över lönen.
MIn blivande chef är lite orolig eftersom jag på intervjun kläckte att jag tyckte det var ganska tråkigt på apoteket. Smart sagt... Måste lära mig att fjäska.
Hon hade faktiskt aldrig förr träffat en så ärlig person sa hon till min handledare när hon ringde om referenser.  Det tragiska är att det bara är till nackdel för en själv när man är ärlig. Alltså jag är ju ärlig om mig själv, jag skulle aldrig göra någon ledsen medvetet genom att tex tala om hur otroligt feta  de har blivit under semestern.

Mitt "Lättviktar" projekt går som smort. Varje dag för jag in min motion och det jag ätit på min sida på nätet. Ännu så länge (4 dagar...) går det bra! Ända felet är att jag äter för lite vilket inte är bra om man vill minska i vikt. Kroppen lägger sig bara på sparlåga i tro att det är svält på gång.
Problemet är att jag inte upptäcker det förrän på morgonen dagen efter och då är det ju för sent att äta extra. 

Har fått extra motivation dels eftersom Pinnen har lyckats och är så jädra smal och snygg och dels för att en annan person i min närhet har gått ner 6 kg och håller på att bli en kalaspingla även hon. 
Och givetvis dels för att A ska slippa krama en val, hur kul är det att ha en FV med tjocka valkar och späck? Bättre med snygga deffade muckler!

Igår när jag var och tränade tänkte jag att nu jädrar får det vara slut med meseriet och tog 10 kiloshantlarna när jag skulle göra biscepsövningar. Tjenare. La tillbaka hantlarna lika snabbt och får hålla mig till 8 kg ett tag till.  Bara att inse att jag fortfarande är en klenis. Fast när jag började tog jag 3 kg...

Dags att leka apotekare, so long. 

tisdag

Helene har ju redan beskrivit söndagens träning i sin blogg. Hon har helt rätt. Kalle sprang omkring utan att ha en aning om vad han skulle göra. Pinnen försökte trösta och menade att det kanske var för att vi bara umgås på helgerna. Ja, eller så är det för att hunden är koko-bello.
Får se vad som händer på nästa träning. Ska gå tillbaka till valpövningar och se...

I går var jag ute på min vanliga kvällspromenad här i Laholm. Har mycket att tänka på just nu... Besvärligt.


Var är A???? Han har inte hört av sig på 36 h!!!! Sist vi pratade var i söndags när han "flydde" från regnet. Tänk om det hänt något? Tänk om han är bortspolad???
Jag har ringt femtimiljoner gånger och skickat massa sms. Hoppas han hör av sig snart!!! Har tillräckligt mycket annat att grubbla på just nu.

Bakis

Jag ska aldrig mer dricka. Hur många gånger har man tänkt det? I morse var det dags igen. Med ett huvud lika stort som en luftballong med en jävulsk nackvärk (för att jag glömde min bettskena när jag sov) var jag ute och rastade hundarna i morse. Kräkset var längst upp i halsen och solen som var bakom tjocka moln var ändå för stark.
Efter några timmar med bettskena och Ipren var jag som en människa igen.

Men kul var det! Jag, C och K hade tjejkväll och begav oss givetvis till Rockbaren för att återuppliva gamla minnen. Inne på Rockbaren och Dancing Dingo blev det en eller annan tequila. Hade varit mkt bättre om det bara blivit en.
Iaf för att göra historien kort vi hade skitkul och jag återsåg mina glada hundar runt kl 04 på morgonen.
Kalle tycker alltid det är bra när hans matte är bakis för det betyder att jag ligger länge i sängen med honom halvt om halvt på mig. Nu när jag bor i Laholm på veckorna är han extremt klängig.
På morgonen kom dessutom Helenes små rara hundar så vi allihopa begav oss ut för att plocka svamp. Inte så rofyllt att ströva i skogen med 4 hundar som går åt varsitt håll. Svamp hittade vi ingen men Kalle presterade ett kryp utan dess like när vi tog en liten träningspaus.

Håller på att sakna ihjäl mig efter A. Han fick ganska många sms igår natt... I dag hade iaf han och Krasse klättrat upp för något 2000 m högt berg i 8 timmar. Jädrans orättvist. Han ringde när de satt och åt glass i solen efter klätterturen. Jaha. Själv stog jag på Volvos parkering i mulet vädret.
Jäkla skit att jag inte har semester nu.


Vissa har det bra!

A ringde imorse... Han och Krasse är på väg för att vandra i Norge och var nu utanför Oslo.

21 grader, klarblå himmel.

Läget i Laholm:
18 grader, hällregn.

I dag ska jag åka hem för helgen men frågan är om Laholm finns kvar på måndag eller har flutit bort? Man kan ju alltid hoppas ; )

Igår körde jag megapasset på gymmet med astunga vikter. Träningsvärk? Nej, alltså kan jag öka vikterna ännu mer. Läääääängtar efter att pussa på W och K eller rättare sagt på K som uppskattar att man pussar honom. W blir bara stel och vill dra sig undan alternativt så börjar han flina och bitas. K däremot ligger gärna och pussas lång tid och drar sig inte för att morra om W kommer för nära.

Bläääää

Hur kan man må så bra ena dagen för att nästa dag bara trilla ner i det svarta hålet??? Är nere på fetma botten igen och har nu registrerat mig i "Må Bra Lättviktarna". Typ samma som viktväktarna fast gratis om man prenumerarerar på Må Bra.
Måste ju för h-vete klara av att gå ner ynka 4 kg??? Spelar ju ingen roll hur mycket jag tränar när kroppen ändå är omgiven av ett flera cm tjockt lager späck som döljer alla muskler.
Hoppas att jag kan klara att hålla mig i skinnet denna gången, INGET SNASK!!!!
A trodde att vi åt och drack flera tusen kcal för mycket på helgerna och att det var därför jag inte går ner. Kanske är det så? Ska bokföra allt på LV där kaloriinnehållet räknas ut omedelbart.

Åhhhh, skit, skit, skit så dåligt jag mår nu.

Sköna helgen

Mitt i Borås djurpark, framför restaurangen knäpper A upp brallorna, drar ner de och visar att han har sina djungelkalsonger på sig dvs ett par kallingar med ett tigerhuvud. Anledningen var att jag gick och spekulerade i huruvida han hade Tarzankalsonger eller inte dagen till ära.
Det hade han alltså. Nu vet jag det och alla andra som var i närheten.

Lördagen började annars lugnt med att jag plockade årets första kantareller! Mums! När A äntligen hade vaknat begav vi oss alltså till Borås djurpark och tittade på alla stackars djur i sina för små inhägnader. Middag åt vi på restaurang Peking i Borås. Sanslöst gott!!
För 199 pengar fick man förätt (friterade krabbklor), soppa (hajfenssoppa), huvudrätt (jätteräkor i vitlöksås med grönsaker) och efterrätt (friterade bananer).
Allt var mycket gott, långt ifrån en sunkig alkis restaurang i Götet.

På fredagen slutade jag tidigt och hade en liten middagsbjudning för A och Krasse. Som vanligt tror jag att jag är ute i god tid. Stod lugnt och lagade mat, sippandes på min favoritöl, tills jag upptäckte att gästerna snart skulle anlända. Panik in i duschen, slänga in allt skräp i garderoberna så det ser städat ut, kasta upp håret i nån slags uppsättning så att det ser ut som om det ligger möda bakom.
Bjudningen var lyckad tack vare ett idiotsäkert recept:
Bryn fläskfilebitar, kasta ner i form, lägg på en ansenlig mängd hackade champinjoner, pluppa ner 2 creme fraiche av någon styrka, smula över "Kvibille gräddädel", in i ugnen.

Söndag började med att jag och vbm (världens bästa man) var ute och trampade i skogarna runt Råhult. Fick en mindre hjärtattack när jag såg hur mycket träd de har huggt ner i Råhult. Inte alls lika mysigt längre.
Hämtade upp Helenes husdjur och åkte till Surte för att hälsa på L, A och S som tränade sök. Kalle fick tre spårupptag, de två första var klockrena men jag tänkte i mitt stilla sinne att detta kan inte vara möjligt. Så det sista upptaget var lite lurigare och mycket riktigt så sprang han åt fel håll.
Just det, sprang. Det var det jag kände att om man springer i 150 km/h kan man omöjligt hinna analysera ett spår. Och det hann han ju inte heller. TRÄNA TRÄNA TRÄNA.

I går var jag på anställningsintervjuv. Gick sådär. Jag svarade väl inte klockrent som man ska utan i stället ärligt. Jaja, man ska smöra inte vara ärligt. Varför kan jag inte fatta det???