Säröhus

I går var det äntligen dags att åka till Säröhus och ha en av livets godare dagar. Helene deporterades hem till A för att passa alla hundar medan vi började med att ta en öl under kristallkronorna i de mjuka Chesterfieldsofforna med utsikt över havet. Lagom avslappnade begav vi oss till relaxavdelningen. "Duschrummen" hade "stjärnhimmel", ansiktsmasker, skrubbcremer, dag, natt och bodylotion och lite annat smått och gott som bara var att ta hur mycket man ville av. I själva relaxavdelningen var det även här "stjärnhimmel" med kristallkronor. Man kunde välja på att ligga i ett bubbelbad spetsat med lukta gott eller softa i den 37- gradiga polen. Vi valde att köpa varsin öl och flyta omkring i polen på en flytkudde. Total avslappning. Blev det för varmt var det bara att simma ut och njuta av frisk luft under ett jättelikt musselskal. Dags sedan för en ansiktsmask i ångbastun åtföljt av jordgubbsskrubb.

Mjuka som två babyrumpor drog vi oss ner till baren för en drink och lite tilltugg innan middagen. Jag skulle visa A hur bra jag är på att kasta dart och lyckades dra i väg en pil rakt in i stenväggen så att det blev en stor gnista. Pilen försvann bland de konstnärligt utlagda stenarna under darttavlan. Letade som fasen efter pilen och valde sedan att gå därifrån som om inget hade hänt. A bara skakade på huvudet och mumlade "varför är jag inte förvånad".
Kaffet efter maten intogs framför öppna brasan...

Efter lite musik och biljard kastade vi oss i pollen igen. Så jädra skönt!

A vaknade som vanligt i ottan hungrig som en varg och som vanligt var vi för tidiga till frukosten. Tog en kaffe i det inglasat uterummet och knapprade på lite frukt vilket räddade A från ett sammanbrott. Efter frukosten och med en mage lika stor som en i höggravid kvinna la jag en ansiktsmask i väntan på att A skulle anlända till polen. Väl där tyckte han att jag såg ut som om jag hade fått "ett megasprut" rakt i ansiktet och sa att jag var tvungen att tvätta mig. ; )


Jag glömde min kamera och de korten A tog är inte helt rumsrena så det blir nog inte så många kort utlagda i bloggen... Iaf var det superhärligt och jag kan verkligen rekommendera Säröhus om man vill ha en kort semester billigt. (980:- per skalle)


Allmänt gnäll

Nu är det dags igen att börja skriva smöriga personliga brev i en förhoppning att få ett jobb efter nyår. Känns lika knepigt varje gång. Det är svårt att framhålla sig själv och tala om varför just JAG passar på tjänsten utan att låta självgod. Har inte pratat med min  nuvarande chef ännu. Kanske kan jag fortsätta där jag är nu men som sagt, det vore nice att slippa restid!
Igår satt jag, A, Helene, Ann och Cesar och vräkte kräftor igen L och C var på kennelträff så de kom sent. För sent visade det sig för alla kräftor var slut...

Och igår hände det igen!!! Förbannade skit, varför kan jag inte lära mig backa???? Igår var det en stackars nylackad merca från 1960 som kom ivägen för min stora blåa bli. FAAANNNN!!!! Helvete säger jag eftersom försäkringen står på min farsa och han just har köpt en egen bil. Hur glad blir han då på en skala när hans bonus går ner igen??? Inte glad alls. Jag har inte vågat säga något ännu. Borde verkligen det. Känns ju iaf ganska säkert att sitta i Tuve när han är i Olskroken. Hur kan man vara rädd för sin farsa när man är 34 år?

Härom dagen råkade jag och dogsen ut för värsta psykokatten. Såg kattjäveln på ca 30 m och vek in på en annan väg för att slippa fejsa den med två galna belgare. Vänder mig om efter en stund och ser att katten har sprungit ikapp oss! Katten går närmare med raggen rest, väsande och helt galen. Lyckades släpa mina hundar till en lyktstolpe och binda fast dem. Psykot stog då 1 m ifrån oss. Kastade mina nycklar efter den och så stack den in i en buske. Tog hundarna och sprang över berget. Vänder mig om efter ca 500 m och vad ser jag? Psykot igen som smyger efter!!!
Katten kan ju fan inte vara klok?
Vilken katt vill slåss med två stora hundar och en matte? 

Över till en helt annan sak. Varje gång man får in ett recept måste man kolla att dosen stämmer. Ibland händer det att dosen är fel. Givetvis ringer man doktorn som får ändra. Men hur i helsike kan det komma sig att om jag inte upptäcker den felaktiga dosen och släpper igenom den och patienten skadas så är det JAG som åker på det inte läkaren? Borde de inte vara lite delaktiga? Det är ju ändå de som gjort fel från början?

Ska nu titta på TV - på programmen som jag tittar på i största hemlighet. ( Top Model och Ensam mamma söker) Skäms. Men måste ju ha lite motvikt till allt akademiskt tjafs man har hela dagarn.


Renovering

I fredags kom ingen mindre än Byggare A hem till mig. Vi började med att åka till Hornbach och inhandla allt man behöver för att tapetsera ett sovrum. Jo, samma sovrum som jag började renovera förra juni, alltså 1 1/2 år sedan... Nu ska alltså värsta renoveringen bli av med nytt golv och nya tapeter!
På lördag jobbade jag och sedan åkte vi till tippen med all skit jag har samlat på mig bland annat gamla soffor, köksbord och annat rent skräp. 
Fantastiskt att äntligen få det gjort! Kvällen ägnades åt att vräka i oss kebabpizza från Hindås. Så jävla gott.

Imorgon är det inte bara jobb utan även hälsotest... Svart på vitt att man är en fetis utan kondis. Kommer att ha ångest efteråt men det är obligatoriskt om man jobbar på Apoteket AB. ( Både hälsotestet och ångest.)
A lyckades snoka reda på min överraskning till honom... Skit. Men det ska bli häääärligt att åka till Säröhus och bada, relaxa, käka gott och bara vara!

I fredags var jag ledig så jag och L var på Fridhem och tränade. Kalle börjar få ett grymt kryp! Fattas bara att jag vågar anmäla till en tävling. Treans moment sitter oxå bra nu, bara vittringen som jag inte tränat på 100 år. Han har äääääntligen lärt sig rutan.
L och B gjorde ju för övrigt en stor bedrift i lördags, bra jobbat med de poängen!!!

Förra helgen var jag speaker på Kallebäcks agilitytävling, kul! Allt flöt skitbra så det blir nog lyckat även i juni när nästa officiella tävling är. Blev himla sugen på agility. Kanske kan jag börja träna med Disa? Men man ska ju hinna med sina egna hundar oxå.

Annars händer inte mycket här i Tuve. Vill ha ett jobb som ligger närmare så jag slipper 2 timmars restid varje dag. Hur kul var det i torsdags när jag åkte hemifrån 6.41 och kom hem 19.25?
Visst är det så att "alla" har det så men va fan, varför skulle inte jag önska mig något bättre?