Spår i går

I går var jag och brudarna ute och spårade. Tyvärr krånglade min rygg och var så jävlig att H fick spåra med Kalle. Tydligen gick det ganska bra om man bortser från att K bytte spår... ; ) Huvudsaken är att den lille röde får aktivitet, så noga är det inte med detaljerna för den gamle grabben.

Jag passade på att vara självutnämnd expert. Satt i bilen och vrålade genom bilfönstret när jag tyckte de andra gjorde fel i uppletet. Man får passa på, nu är det bara två veckor kvar tills jag har en valp att träna på. Svårt att vara expert när det man själv gör går åt fanders. Ännu finns ju inga bevis, Kalle är ju som han är.

Men enligt L är labbarna självgående i det mesta så jag kanske kan fortsätta vara expert ett tag till. (Hoppas kan man alltid)

A suckade och ville inte veta något om spåret jag la till Beyla. A gillar inte mina och Lisas spår. Varför? För att vi gillar att träna på det oväntade. Med andra ord gick Beylas spår uppe på en mur, genom en trädgård, runt i cirklar, uppe på en trädstam och slutligen in  i en ladugård. (Ingen var med andra ord hemma på gården som fick agera spårplan.)

Födelsedag

Födelsedag är den bästa dagen på hela året. På jobbet får man fina presenter, de sjunger vackert (hmm?) och man kan smita undan hela tiden med hänvisning till att det är min dag så idag gör jag inget tråkigt.
Efter en fantastisk dag på jobbet hade vi ett litet kalas hos min ömma moder och fader.
Ännu mera presenter, ännu mera sång och ännu mera chans att bara sitta och mysa.

Helenes blogg är full av valpbilder med ett långt referat om hur det var när vi var där så det upprepar jag inte.





Roade mig i går med att bestämma hur valpens försäkring ska se ut. Givetvis Agria, har alltid varit nöjd med dem.
Nu rullar kronorna i väg kan man säga:
Valp = 12000, försäkring 2000, resor och boende för att titta/hämta valp 2000, ny bur till bilen 6000, avmaskning till hundarna hemma, fästinghalsband, vaccinera valp, köpa grejor, mm mm det finns ju inget slut.

Det där med avmaskning är ett stort problem för mig. Låt mig nu upprepa återigen: Vuxna hundar avmaskas bara och endast om man VET att de har mask och VILKEN mask de har. Inga slentrian avmaskningar för att någon veterinär sa så för 15 år sedan. Veterinärer som hänger med (och även apotekare som hänger med) vet att man ICKE avmaskar vuxna hundar utan ovan nämnda kriterier.
Men hur gör jag nu när det kommer in en ny valp i flocken? Uppfödare Lena Brattsberg-Karlsson tyckte vi skulle avmaska. Ringde GBG djurklinik och de sa samma. Så då får jag göra det...

Gällande dvärgbandmask följer man givetvis SVA's hemsida.

Nu ska jag se om det går att skaka liv i A.  

Fina Kalle!!!

Se så fin han är min Kalle!!!


Tur att man har A!!!

I fredags kväll kom det in en synnerligen sluskig person på Apoteket och frågade efter Metadon. En nice man utan tänder med ögon som gick i kors. Han ställde sig två centimeter från mitt ansikte och talade om hur jävla dumma vi är. Jag svarade med att hysteriskt trycka på securitas vakterna. Det kändes som en evighet och inga vakter kom. Men ut från personalrummet kom A som var där för att vänta på mig. Den läskige gubben gick omkring och rev i hyllorna svor och var allmänt läskig. Eftersom vakterna inte kom (de var antagligen ute på ett annat larm) tog A och vänligt men bestämt lyfte ut den äcklige.
Skönt!!!
Efter ca 15 minuter kom han in igen. Fan! Tryckte igen men denna gången lyfte A ut honom med en gång. Vakterna kom snabbt och sa att vi skulle trycka på "stora larmet" om snubben var inne, snubben var känd och var inte trevlig.
Huga, man blir lite skraj när det händer. Vi hade dessutom fått larmet samma dag... Tur!

Efter denna incident gick vi på restaurangen "På Hörnet". Mycket trevligt och billigt! Kan rekommendera!


Nya bilder


Men titta bara!!! Finaste!!!!

http://www.searover.nu/Puma/Valpsida%20Puma.htm

31 dagar kvar

31 dagar kvar tills jag får min valphund. 31 dagar kvar tills Kalle troligtvis kommer att vilja ta sitt pick och pack och flytta.
För att fjäska för Kalle ordentligt var vi ute på en Kalledag i går igen. Först delade vi på en sushi i solen på stranden i Sillvik. Sedan fick Kalle sitta i mitt knä och sola. (Kalle älskar att sitta i knät, han sitter ju helst innanför skinnet på mig men där drar jag gränsen)
Efter solning gíck/sprang vi "Sillvikmilen". Underbart!!!!
Ska påminna Kalle om dessa dagar när jag kånkar omkring på min lille Dår och Kalle bistert tänker ut hur man lättast gör sig av med en valp.

I dag har vi varit ute i snöstorm. Vårväder är kul. Tur att jag var ledig i går och inte idag....