söndag

Även idag var kursen kanon!
Kalle fick börja med att gå en promenad som var preparerad med saker. Meningen var att vi skulle gå som en vanlig promenad och se om han använde sin näsa. Första föremålet hittade han men sedan koncentrerade han sig mer på hästar och andra människor. I slutet på andra varvet började han förstå att det låg saker i skogen.
Dagens första ruta låg för nära bilvägen för att jag skulle våga släppa Kalle där så vi stog över.
På eftermiddagen fick Kalle främmande föremål som låg på en rak linje. Eftersom Kalle har fått för sig att man inte tar främmande folks saker så gick det ju inte så bra...Men vi ska hårdträna detta nu. Får lämna saker till folk som Kalle inte känner och bara träna med dessa. Förhoppningsvis kommer det att släppa snart...

Ska absolut göra många sakletar promenader och se om det lilla kräket börjar förstå nyttan med att ha näsan på.
Man kan i alla fall inte anklaga honom för att var inkonsekvent, han tar inte främmande saker och han letar inte efter främmande människor. Saken är ju den att han plockar alla typer av föremål bara de luktar av någon han känner. Knäpp hund.
Tänkte träna lydnad efter men Kalle var för trött så vi gick över balansbommen och a-hindret istället. Läskigt!

Ser nu fram emot spår och uppletar träningen, ska bli kul att köra igen!!!!

Kommentarer
Postat av: Mia Modig

jag ska fixa ett par påsar med strumpor av olika goda dofter(?) åt Kalle balle....du får dem nästa gång jag får vara med på en sökträning.
/Mia


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback