Påsksmällen

Måste ju bara börja med att kommentera skärtorsdag som omtalades i Helenes blogg. Jag anordnade en äggjakt som var mycket uppskattad vad H än säger. Efter det åt vi en super-duper-jädrans-god middag. Vi hann alltså inte måla ägg... Men A säger att man kan måla ägg en annan helg även om det inte är påsk. Så det så.

Påsksmällen 2007 går helt säkert till historien som en av de kallaste helgerna ever. Det har blåst isande vindar så trots sol och vackert väder hela helgen var man som en isbit.

Fredag morgon kl 03.15 på natten startade färden mot Norrköping.  Jag satt mest och sov/yrade/åt. Samling 7.30, Krasse och A skulle börja med platsen sedan spåret, lydnad och sist upplet.
Spåren gick båda dagarna i underbara marker i Kolmårdenskogarna. Första dagen var KrasseDåren väldigt het och sprang som ett skållat troll över de tre första pinnarna.
Uppletet gick i en väldigt vacker men blåsig ruta. Full storm bidrog till att Krasse fick tre föremål vilket var ett ganska bra resultat, många missade både två och tre föremål.
När Krasse drog ut på ena sidan kallade A tillbaka honom - har aldrig sett en så sur labrador. Krassen ställde sig mitt i rutan, spände ögonen i A och pissade nästan på ett av föremålen.... Då trodde jag det var kört men i sista stund när det återstod 15 s av tiden tog han det tredje föremålet.

A gick in på lydnaden med inställningen att träna. Många DK senare slutade lydnaden på 242 och 511 GK på totalen.
Efter en tidig start och en iskall dag lockade hotellets varma säng mer än pubafton. Tog inte lång tid innan vi allihop sov som grisar. Kalle ensam i en 90 cm säng, vi andra delade på på den andra sängen...

Lördag morgon vaknade vi av att Krasse och Kalle låg i samma säng. Gulp. Men Kalle var nog för trött för att orka bry sig om att det låg en labradåre och knödde på honom.
Hotellfrukosten satt där den skulle... Trinda om magarna klädde vi på oss varmt och begav oss till BK för att titta på lägre och högre skydd + rapporten.
Såg många trevliga lägre/högre hundar! Karin får se upp, de kommer bakifrån ; )
Hann även träna lite med Kalle, blev rejält sugen på att tävla...
På kvällen käkade vi på hotellet, tog en öl, käkade massa godis och stöp i säng.

Söndag var det dags för Krassen att ta på sig spårkostymen igen.
Han gick ut i rutan, tog spåret och försvann iväg. Jag började undra när domarna stod kvar och dividerade. Tillslut kom A och K tillbaka, spårade genom rutan utan att domarna sa ngt. A frågade om han gått bakspår? Det visade sig att spårläggaren hade gått ut högre upp i rutan än Krasse gjorde, vad Krasse spårade vet ingen? Klart är iaf att han aldrig innan gått på vilt, jag tror att det var den ngt förvirrade spårläggaren som strulat till det. Detta gjorde alla så förvirrade att A sa att han ville ha ett nytt spår. Denna gången blev det en klockren tia på påsläppet. Väl tillbaka trodde A att han hade alla pinnar men en visade sig vara en pinne som låg kvar från i fredags.

Med en pinne borta gjode Krassen ett upplet som slutade med 3 föremål, denna gång mycket beroende på att herrn var tvungen att skita i rutan...
A var rädd att K skulle klappa igenom på labrador vis på lydnaden så han körde med mkt uppmuntran. Detta renderade en hel del slarv, tex sneda sättande men K var skitglad hela tiden vilket ju är huvudsaken.
Slutsumman blev 530 och cp.

Tror att A var nöjd på det stora hela. 

Kalle fick träffa bästa uppfödaren Nettan. Han blev lika glad som vanligt, fattar inte att han kan bli så  glad trots att det gått nästan ett år sedan sist. Han måste vara den valpen som älskar/avgudar sin uppfödare mest av alla Stina barn. Även jag tyckte det var trevligt att slänga lite käft med Nettan även om jag inte visar min uppskattning riktigt lika mkt som Kalle....

Påsksmällen lämnade ett trevligt om än kallt intryck, ska bli kul att komma tillbaka!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback