IKEA och dallrande fett.

Det ultimata testet för ett förhållande skulle mycket väl kunna vara ett besök på IKEA. När man går in är man glad och munter, när man går ut är man svettig, irriterad och fattig.  Som tur är så behöver jag inte bry mig om någon annans åsikt när jag handlar på IKEA eftersom det är jag, bara jag som ska stå ut med att se mina möbler. Kan bara föreställa mig traumat att man förutom allt annat dessutom ska vara överens.
Alltså först bestämma VAD man ska köpa, sedan hitta alla små kluriga delar som ofta ligger på fel plats eller på ngn annan käck plats som snorungarna på IKEA har kommit på.
Nästan alltid så är det någon väsentlig del som fattas, typ skruvarna.
Dessutom ska man känna sig som någon jäkla outsider varje gång man är där. 75 % av alla kvinnor är gravida, 99 % av de gravida har redan i genomsnitt 2,5 barn som skriker och springer omkring som värsta vildarna, 25 % eller resten är ungdomar som ska inreda sin första lägenhet. Ungdomarna går omkring hand i hand och ser lyckliga ut med tindrande ögon, föga anar de att de inom ett år kommer att bli själaglada åt att deras sambo ska resa bort en vecka.
Jag brukar lätta upp stämningen genom att ta redigt med fart och åka omkring på min "kundvagn" (ni vet en sån där stor som man lastar på), tyvärr händer det att jag kör på mitt sällskap på vaderna, detta brukar inte uppskattas efter några gånger.
Till sist är det det där med vad man skulle ha och vad man egentligen kommer ut med. I katalogen har man sett ut varor för 550:-, när man ska betala visar kassan 1395:-, talesättet "många bäckar små" myntades med största säkerhet på just IKEA.
 
Nu över till ngt helt annat:
Jag är en spillra av mitt forna jag. Jag håller på att sakta men säkert förfalla till en dallrande hög med fett. Efter att senaste veckan ha tänkt till lite vad jag stoppar i truten så har jag lyckats gå upp ett kg!!!!
Mitt blodtryck var i fredags skyhögt  (136/97) även om det idag var nere på 116/78 vilket var normalt för mig innan detta förfall började.   
Min vilopuls är hög och jag har säkert ett kolesterol lika högt som ett höghus. Så denna vecka ska jag lägga om strategi och börja äta enligt GI istället. (GI är rappakalja, man får höga blodfetter även om man går ner i vikt). Jag ska ta raska promenader innan frukost och gå minst en mil varje dag. 100 sit-ups och 100- bensparkar. Bensparkarna för att försöka få lite större rumpa. (Vilket jag kan ge upp med en gång, min familj består av idel platt-rövar trots träning i flera år. Får önska mig J-Lo implantat istället.)

Hittade faktiskt några bra GI recept: 
2 skivor grovt bröd, 1/2 dl Kesella 10%, 1 soltorkad tomat, salt, peppar, 2 skivor rökt skinka och zucchini. Kesellan blandas med tomat i småbitar och allt läggs på mackorna.
Och:
Omelett på två ägg med 100 g skinka, 1/2 avokado några tomater och basilika. 
Detta + frukt med 1,5% Keso har jag ätit idag. Ska fan till om jag inte ska gå ner i vikt.  

Till sist en tråkig nyhet (?) Eftersom en viss herre tycker att han blir påmind för mycket om vad han har gjort och inte gjort av läsare till denna blogg så kommer han att utelämnas framöver. Smarta läsare kommer ändå att förstå när denna herre åsyftas.

Kommentarer
Postat av: A

Äntligen kanske man ramlar ur cyberspace och ner i sitt svarta hål av icke teknologi igen:)Men jag har också hört att när man väl är ute på nätet så slipper man det aldrig!Tror ändå att jag föredrar skogen en timma istället för IT-burken. Ha en bra vecka och upp med mungiporna. A

2007-01-07 @ 22:15:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback