Fripps MH!!

I går, lördag 24/3 gjorde Frippen och Paffen MH på Finspångs BK tillsammans med Paffens kull. Det gick som jag trodde med några undantag.

1a Kontakt, hälsning 4 (Tar kontakt själv eller besvarar kontaktförsök) Inga problem här med andra ord.
1b Kontakt, samarbete 4 (Följer med villigt. Engagarera sig i testledaren.) Som ovan.
1c Kontakt, hantering 1 (Avvisar med morrning och/eller bitförsök. Hantering ej genomförd.) Här kom problemen som väntat, att en främmande klämmer och lyfter tassar accepterar Frippen inte. Han försökte absolut inte bitas men morrade lite på testledaren.

2a Lek 1 leklust 4 (Startar snabbt, leker aktivt) Att kasta trasa och jaga efter trasan var roligt tyckte Fripps!
2b Lek 1 gripande 4 (Griper direkt med hela munnen) Så klart han griper direkt!
2c Lek 1 dragkamp 2 (Griper tveksamt, släpper håller men drar inte emot) Ska jag leka med den kärringen som försökte pilla på mig??? Skulle inte tro det!!!

3a Förföljande 4 resp 2 (Startar med hög fart, målinriktat, bromsar in vid bytet/Startar avbryter innan föremålet) Första gången sprang han ut och tog tillbaka trasan. Andra gången kollade han in vart ifrån den kom och kollade sedan om den möjligtvis sprungit ut i skogen i stället? Båda gångerna startade han direkt och var hela tiden inriktad på trasan även om det andra gången inte var enligt protokoll...
3b gripande 5 resp 1 (Griper direkt håller föremålet i minst 3 sekunder/ Nonchalerar föremålet alt springer inte fram)

4 aktivitet 2  (Är uppmärksam och lugn, står, sitter eller ligger.) Tråkigt moment tyckte både jag och Fripps men han höll sig bättre i skinnet än jag trodde.

5 Avståndslek, intresse 3 (Intresserad, förljer figurant utan avbrott) Här stod han som förstenad och bara stirrade på figgen. Kroppen stenhård och svansen som ett spjut.
5 Avståndslek, hot/agg. 1 (visar inga hotbeteenden.)
5 Avståndslek, nyfikenhet 4 (Går fram till figuranten med låg kroppsställning och eller med tidsfördröjning.) Han sprang ut direkt och direkt till figgen men med lite låg kroppsställning. Absolut inte tvekande! Bra!
5 Avståndslek, leklust 4 (Griper, drar emot men kan släppa och ta om) Kul kille med trasa tyckte Fripp!
5 Avståndslek, samarbete 3 (Är aktiv med figuranten när denne är aktiv) När figge släppte trasan tog Fripps med sig den till mig. Såklart! Så grö man ju i både söket och jakten. När figge pratade med honom sprang han direkt tillbaka och lekte med honom.

6 Överraskning, rädsla 3 (Gör undan manöver utan att vända bort blicken) Här blev jag förvånad! Han tog ett steg bakåt, stannade i en sekund och direkt fram till dumpen. Jag trodde han skulle bli räddare. Söta Fripps var modigare än hans matte trodde...
6 Överraskning, hot/agg 1 (Visar inga hotbeteenden)
6 Överrasking, nyfinkenhet 5 (Går fram till overallen utan hjälp)
6 Överrasking, kvarstående rädsla 1 (Inga tempoförändringar eller undanmanöver) När han nosat var han klar, plätt lätt sa Fripps.
6 Överrasking, Kvarstående intresse 1 (Visar inget intresse)

7 Ljudkänslighet, rädsla 3 (Gör undanmanöver utan att vända bort blicken)
7 Ljudkänslighet, nyfikenhet 5 (Går fram till skramlet utan hjläp) Han gick inte fram till skramlet utan upp på skramlet och promenerade omkring på plåten och kedjorna.
7 Ljudkänslighet, kvarstående rädsla 1 ( Ingen tempoförändring eller undanmanöver)
7 Ljudkänslighet, kvarstående intresse 1 (Visar inget intresse)

8 Spöken, hot agg 3 ( Visar flera hotbeteenden under längre tid) När spöket visade sig kastade han sig fram i kopplet med ragg över hela kroppen, jag fick order att backa honom. Han stog sedan i kopplets längd och var rejält arg nästan hela tiden
8 Spöken, kontroll 3 (Kontrollerar och eller handlar mot spökena, långa avbrott ex halva sträckan båda spökena eller ett spöke hela sträckan.) Han handlade mot samma spöke nästan hela tiden , någon kontroll mot andra spöket tills de var på halva sträckan då han började kontrollera mot båda.
8 Spöken, rädsla 2 (Uppehåller sig i huvudsak framför eller bredvid föraren. Någon avståndsreglering) I slutet backade han in vid min sida.
8 Spöken, nyfikenhet 1 (Går fram till fig när föraren tagit av figurantens huvudbonad. Går inte fram inom tid)
8 Spöken, kontakt 3 (Besvara kontaktakten från fig) Här var han svår att övertala. Han kollade spökenas gömmen men ville inte hälsa på spökena. När han väl var framme tog han deras kläder och sprang i väg med... Apportör! Med tanke på att han är måttligt intresserad av människor får jag ändå säga att han fixade det bra. Men att han blev så arg..

9 Lek 2, leklust 4 (Startar snabbt leker aktivt)
9 Lek 2, grioande 4 (Griper direkt med hela munnen) I slutet av banan lekte han bättre än i början!

10 Skott 1 (Visar ingen berördhet, snabb kontroll och sedan helt oberörd.)

Det bästa med hela testen var att ju längre han kom i banan desto gladare och mer "på" blev han. I slutet ville han leka mer med testledaren och var inte lika skeptisk till henne. Jag hade absolut samma hund med mig ut från banan om inte till och med en bättre hund!
Kontentan av det hela är att han inte gillar människor (visste jag ju), att han inte låter sig skrämmas av saker som flyger upp eller låter och att han kan bli rejält arg. Frippen tyckte MH var mycket roligt och gör gärna om det nästa helg.



Kommentarer
Postat av: Nettan Magnusson

Rolig liten vovve. Synd att det inte finns film på hans rygg vid spökena=) Tror han blev minst 15 cm högre =)

2012-03-25 @ 20:24:05
Postat av: Anna

Halkade in på din blogg av en slump. Vi verkar ha kusiner med tanke på tidigare inlägg - Nicke är min hunds morbror:-) I alla fall, kul att läsa om MH:t, det var ganska likt min hunds MH, ffa när man läser din beskrivning. Hon tyckte också att MH var superkul:-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback